Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#1101 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:Pripadam grupi koja postuje davno uspostavljena pravila, kad mi dosadi spakovacu se i kuci. Zadnje sto mi pada na pamet je da serem ljudima koji su me primili, a nisu morali, sto ovo, sto ono, de drugacije. Vas dvojica se ufurali k'o da vam je dedo Ajzenhauer pa bi sad nesta zanovijetali. Ne svidja vam se, razligu. Tako bih ja rekao nekom Mutombu da mi je dosao u Bosnu i poceo se qrcit.
Koji si qrac dolazio? Idi u svoju vukojebinu i tamo zazivaj. Tacka! :D
O cemu pricas? Sta zahtjevamo, promjenu nekih pravila? Da serem ljudima koji su me primili? Nije me niko primio. Ja sam dosao i ostao na osnovu pravila koja su davno prije mene uspostavljena. Ti si taj koji se nesto buni koliko vidim. I buni se, ko ti brani? Imas ista prava kao i svaki Amerikanac, ako imas, po pravilima koja su tu vec postojala. Nije ovo Svedska da zivis na grbaci drzave pa da te treba biti stid ako nista ne radis. Amerika ima korist od tebe, zato si ti tu. Ne zato sto se nekom svidjas.
Ako pripadas "grupi koja postuje davno uspostavljena pravila", onda pripadas grupi Lincolna, JFKa i Obame. Pripadas grupi MLKa, Huga Chaveza, pripadas zemlji u kojoj postoji affirmative action, u kojoj su dozvoljeni same sex marriage. Pripadas drzavi u kojoj je crnac predsjednik. Pripadas zemlji koja na kraju prihvata imigrante objerucke, koja je napravljena od imigranta, i koja je na kraju i tebi omogucila da dodjes.
Ti si taj koji nesto zeli da mijenja, ne ja, jer ti promovises nazadne ideje protiv kojih su se ovi pobrojani borili stotinama godina, ljudi koji su danas opsteprihvaceni kao ikone ove zemlje. No i to je tvoje pravo. Bujrum.

PS: I mozda si ti iz vukojebine, ja nisam. :wink:
jeza u ledja

#1102 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

kosava wrote:Trailer trash:

Image

Rednecks:

Image

Hillbilly

Image
Nema sta. Razumijes se u svoje okruzenje.
Hvala na objasnjenju. Vidis kako se svasta nesto moze nauciti od ljudi bliskih onome o cemu se prica. :thumbup: :thumbup:
jeza u ledja

#1103 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Nego hajde vi meni onako u kratkim crtama objasnite kolike sanse dajete Trumpu i zasto?

Mislim jasno je da prica o stvarima koje uglavnom ili ne moze provesti ili barem ne moze bez kongresa, koliko god jaka bila ustavna pozicija americkog predsjednika.

Opet poznavajuci prosjecnog glasaca, zna se da ce se na to upecati nemali broj ljudi.

Jebote politika svuđe ista Tita mi :mrgreen:
Trenutno kladionice daju sanse Trumpu oko 30% vs 70% Clinton. No u buducnosti se svasta moze izmjenjati.
Satelit_

#1104 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Satelit_ »

Doni uzima lopatom.
jeza u ledja

#1105 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Satelit_ wrote:Doni uzima lopatom.
Levate.
Satelit_

#1106 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Satelit_ »

jeza u ledja wrote:
Satelit_ wrote:Doni uzima lopatom.
Levate.
Da. Budale koje su mogle nominovati Bernija protiv kojeg Doni ne bi imao nikakve sanse, a umjesto toga nominovali korumpiranu, lazljivu Hilari.
jeza u ledja

#1107 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Interesantno, tako isto razmisljaju ovi na drugoj strani u vezi Trumpa. :lol:

Nego, na osnovu cega tvrdis bi Sanders uzeo Trumpa? :?
belfy

#1108 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

kosava wrote:
Point. wrote:Napisao za americke seljacine.

Mozda al ja jos nisam sreo krezavog Amerikanca al Srebrenicani kao sto reko nemaju svi zajedno dvije vilce zuba, jebo te ko da je cetkica za zube da se cesljaju obrve.
e jebiga... ja razumijem da se ovdje prepirete kao amerikanci, ali cemu ovo u pizdu materinu? koji kurac te tjera da ovako nesto napises da bi se nagovorio svojim "fellow americans"? daj prijavi svoj post i banuj se barem na mjesec da se ohladis. sta te tjera da pises ovakve stvari?
jeza u ledja

#1109 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Mrznja.
Satelit_

#1110 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Satelit_ »

jeza u ledja wrote:Interesantno, tako isto razmisljaju ovi na drugoj strani u vezi Trumpa. :lol:

Nego, na osnovu cega tvrdis bi Sanders uzeo Trumpa? :?
Sta razmisljaju, da je Teddy Cruz trebao biti izabran?

Zato sto je Berni iskren i dobar covjek. Decenet person, sto bi se reklo.
jeza u ledja

#1111 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Jeste, dobri i posteni ljudi obicno uzimaju izbore. :oops:
baxul

#1112 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

jeza u ledja wrote:
Trenutno kladionice daju sanse Trumpu oko 30% vs 70% Clinton. No u buducnosti se svasta moze izmjenjati.
Ispali ga Cruz sinoć na sopstvenoj konvenciji :D

Image

Image

IZVOR: http://www.nytimes.com/interactive/2016 ... ecast.html

btw liberterijanac je na 13% nacionalno, a treba mu 15% da bude uključen u debate. inače mu je ok platforma fiskalno oštar socijalno liberalan.
L u c i f e r

#1113 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

belfy wrote:
kosava wrote:
Point. wrote:Napisao za americke seljacine.

Mozda al ja jos nisam sreo krezavog Amerikanca al Srebrenicani kao sto reko nemaju svi zajedno dvije vilce zuba, jebo te ko da je cetkica za zube da se cesljaju obrve.
e jebiga... ja razumijem da se ovdje prepirete kao amerikanci, ali cemu ovo u pizdu materinu? koji kurac te tjera da ovako nesto napises da bi se nagovorio svojim "fellow americans"? daj prijavi svoj post i banuj se barem na mjesec da se ohladis. sta te tjera da pises ovakve stvari?
+1
dert

#1114 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dert »

Point. wrote:
madner wrote:Sto svi podcjenjuju IQ republikanaca, pa nema predsjednika da je bio ispod 150.
Ko god planira da glasa za Trumpa, bi trebo da se pregleda.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1115 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KatarinaKosaca »

kosava wrote:

Nize i jadnije ne moze se pasti od tebe
Gojeni H

#1116 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:
Ona se ne zna potpisati sama... Kakav narod takvi politicari.

Family Obama je vjerovatno najpametnija i najobrazovanija familija u bijeloj kuci jos od founding fathers. I onda dodje neki krezavi wanna be redneck, immigrant from Bosnia da kritikuje :roll:
A ti si wannabe crnac koji bi da rednecima mijenja drzavu, uvodi nova pravila, oduzima pistolje?
Jebo te, njihovi preci krvarili za ovo, napravili od divljine i vukojebine najjacu drzava koja je ikad postojala na kugli zemaljskoj, i sad ces im ti, jez i pet sest domacih OhMyGosh-ova odrediti sta ce i kako ce?
Mislim, bjezi bolan... :lol:
:thumbup:

DoFu, glasu razuma.
MyTao

#1117 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

L u c i f e r wrote:
belfy wrote: e jebiga... ja razumijem da se ovdje prepirete kao amerikanci, ali cemu ovo u pizdu materinu? koji kurac te tjera da ovako nesto napises da bi se nagovorio svojim "fellow americans"? daj prijavi svoj post i banuj se barem na mjesec da se ohladis. sta te tjera da pises ovakve stvari?
+1
Radi to jer je bio jedan pacijent prije njega koji isto to radio, ja ga naravno pokazao kao gnjidu koja jeste... sad pokusava da isprovocira ponovo na istu temu.

Ovaj tip pise puno gore stvari na rasistickoj osnovi... ja sam nekoliko puta prijavljivao ovakve a I gore stvari ali nikom nista.
It_is_a_Leclerc

#1118 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

KatarinaKosaca wrote:
kosava wrote:

Pa lik je ocito srpski nacionalist, a Trumpu se divi iskljucivo zbog njegove islamofobije.
sadie_forever

#1119 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sadie_forever »

It_is_a_Leclerc wrote:
KatarinaKosaca wrote:
kosava wrote:

Pa lik je ocito srpski nacionalist, a Trumpu se divi iskljucivo zbog njegove islamofobije.
Pa ko je on onda da prica o krezavim ljudima? jos prije rata se znalo da prljavije od srpskog sela nema,krezavost najmanji problem,vrsili nuzde medju svinjama
Ja_Ja

#1120 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

Nema Trump nikakve sanse. Covjek je u procesu napravio cirkus i od nekada jake konzervativne partije koja je danas manje vise skup ludjaka. Niko normalan u toj partiji ne stoji iza njega i njegovih teorija. Izbore gubi glat, cak sta vise vjerujem da ce HRC napraviti historijsku razliku u glasovima i da ce po prvi put uzeti neke od drzava o kojim su demokrate mogle samo sanjati. Vaznije od toga jeste sta se dogadja u ostalim izbornim procesima, a analize i ankete pokazuju da ce se republikanci veoma lose provesti i po pitanju senatora i predstavnika. Republikanski kongresmeni koji idu na reizbor ove godine kunu dan kad se ovaj kandidovao.
mO k3

#1121 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Ja_Ja wrote:Nema Trump nikakve sanse. Covjek je u procesu napravio cirkus i od nekada jake konzervativne partije koja je danas manje vise skup ludjaka. Niko normalan u toj partiji ne stoji iza njega i njegovih teorija. Izbore gubi glat, cak sta vise vjerujem da ce HRC napraviti historijsku razliku u glasovima i da ce po prvi put uzeti neke od drzava o kojim su demokrate mogle samo sanjati. Vaznije od toga jeste sta se dogadja u ostalim izbornim procesima, a analize i ankete pokazuju da ce se republikanci veoma lose provesti i po pitanju senatora i predstavnika. Republikanski kongresmeni koji idu na reizbor ove godine kunu dan kad se ovaj kandidovao.
to sam i ja rekao onda nema obama sanse :)

Ovaj kako god , ako cemo da biramo manje zlo onda Klinton
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1122 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KatarinaKosaca »

Mislile su kako kladionice tako mnogi da.ni Brexit nema sansi. Nego, privuce mi pozornost polozaj ruke kojim je republikanka zavrsila svoj govor na stranackoj konvenciji. Dakle, ciljna grupa sasvim jasna, bijelci svih klasa, prednost juznjacke drzave, ne citaju i ne znaju geografsku mapu, vole rodeo, tradicionalne vrijednosti. Podrzavaju smrtnu kaznu i stavljaju zastavu na kucu ili prikolicu.
L u c i f e r

#1123 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

MyTao wrote:
L u c i f e r wrote:
belfy wrote: e jebiga... ja razumijem da se ovdje prepirete kao amerikanci, ali cemu ovo u pizdu materinu? koji kurac te tjera da ovako nesto napises da bi se nagovorio svojim "fellow americans"? daj prijavi svoj post i banuj se barem na mjesec da se ohladis. sta te tjera da pises ovakve stvari?
+1
Radi to jer je bio jedan pacijent prije njega koji isto to radio, ja ga naravno pokazao kao gnjidu koja jeste... sad pokusava da isprovocira ponovo na istu temu.

Ovaj tip pise puno gore stvari na rasistickoj osnovi... ja sam nekoliko puta prijavljivao ovakve a I gore stvari ali nikom nista.
Nisam upratio ostalo, al ovo je bas debilna izjava za finog jednomjesecnog bana
kosava

#1124 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

My Tao ti si prvi poceo :
To koliki si ti kompleksas govori sto jos uvijek dijelis ljude na "carsijske" i one iz ruralnih mjesta... kao i drugi ti Gojeni, ti vjerujes da se intelekt dobija na osnovu mjesta u kojem si rodjen. :-) Raja is Sarajeva i stocari iz Istocne Bosne... a Sarajevo puno krezavih degena koji usmrde onaj tramvaj, a prije neko sto kazes kako se ne radi o Sarajlijama, poznajem neke koji su ovdje, i isto, krezavi, smrde a intelekta nigdje... djaba sto su se rodili na Kosevu.
I da budemo jasni ne prica se o Srebrenicanima u globalu nego ko i ti obzervacija onih koje sam ja upoznao u Americi.
belfy

#1125 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

kosava wrote:My Tao ti si prvi poceo :
To koliki si ti kompleksas govori sto jos uvijek dijelis ljude na "carsijske" i one iz ruralnih mjesta... kao i drugi ti Gojeni, ti vjerujes da se intelekt dobija na osnovu mjesta u kojem si rodjen. :-) Raja is Sarajeva i stocari iz Istocne Bosne... a Sarajevo puno krezavih degena koji usmrde onaj tramvaj, a prije neko sto kazes kako se ne radi o Sarajlijama, poznajem neke koji su ovdje, i isto, krezavi, smrde a intelekta nigdje... djaba sto su se rodili na Kosevu.
I da budemo jasni ne prica se o Srebrenicanima u globalu nego ko i ti obzervacija onih koje sam ja upoznao u Americi.
cuj nije u globalu. evo sta si rekao:
kosava wrote:Mozda al ja jos nisam sreo krezavog Amerikanca al Srebrenicani kao sto reko nemaju svi zajedno dvije vilce zuba, jebo te ko da je cetkica za zube da se cesljaju obrve.
nego de ti meni reci zasto ti treba ovakvo nesto kada se prepirete o Americi?
Post Reply