O cemu pricas? Sta zahtjevamo, promjenu nekih pravila? Da serem ljudima koji su me primili? Nije me niko primio. Ja sam dosao i ostao na osnovu pravila koja su davno prije mene uspostavljena. Ti si taj koji se nesto buni koliko vidim. I buni se, ko ti brani? Imas ista prava kao i svaki Amerikanac, ako imas, po pravilima koja su tu vec postojala. Nije ovo Svedska da zivis na grbaci drzave pa da te treba biti stid ako nista ne radis. Amerika ima korist od tebe, zato si ti tu. Ne zato sto se nekom svidjas.Fudo387 wrote:Pripadam grupi koja postuje davno uspostavljena pravila, kad mi dosadi spakovacu se i kuci. Zadnje sto mi pada na pamet je da serem ljudima koji su me primili, a nisu morali, sto ovo, sto ono, de drugacije. Vas dvojica se ufurali k'o da vam je dedo Ajzenhauer pa bi sad nesta zanovijetali. Ne svidja vam se, razligu. Tako bih ja rekao nekom Mutombu da mi je dosao u Bosnu i poceo se qrcit.
Koji si qrac dolazio? Idi u svoju vukojebinu i tamo zazivaj. Tacka!
Ako pripadas "grupi koja postuje davno uspostavljena pravila", onda pripadas grupi Lincolna, JFKa i Obame. Pripadas grupi MLKa, Huga Chaveza, pripadas zemlji u kojoj postoji affirmative action, u kojoj su dozvoljeni same sex marriage. Pripadas drzavi u kojoj je crnac predsjednik. Pripadas zemlji koja na kraju prihvata imigrante objerucke, koja je napravljena od imigranta, i koja je na kraju i tebi omogucila da dodjes.
Ti si taj koji nesto zeli da mijenja, ne ja, jer ti promovises nazadne ideje protiv kojih su se ovi pobrojani borili stotinama godina, ljudi koji su danas opsteprihvaceni kao ikone ove zemlje. No i to je tvoje pravo. Bujrum.
PS: I mozda si ti iz vukojebine, ja nisam.