Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#1101 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Ova stipsa iznad mene nije ni onaj oktobarski instalirao, znaš danas je jako teško doći do punjača :mrgreen:
friskyoreo

#1102 Re: Galaxy S7

Post by friskyoreo »

I sta bi? Da li se gubi garancija ako se instalira to cudo?
friskyoreo

#1103 Re: Galaxy S7

Post by friskyoreo »

Ajd javi kakav je, postavi koji screenshot za raju... :) I vidi knox kakav je, ako ga vec ranije nisi tripped. :)
Dr Kova

#1104 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

shalla wrote:Ova stipsa iznad mene nije ni onaj oktobarski instalirao, znaš danas je jako teško doći do punjača :mrgreen:
:lol: :lol: ma yebo punjač, ali kad je lošiji neću :mrgreen:
shalla

#1105 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Neće ti ovo Buckethead instalirati taman da dobije gratis mobitel :lol: :lol: :lol:

Btw jel se ovo i font sjebao?
arnes_king

#1106 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

KvaziExpert wrote:ne bi trebalo, evo kod mene završio, trenutno instalira aplikacije :D
De mi samo kazi je li ti pobrisalo internu memoriju, odnosno je li bio factory reset? I da li si prije flashovanja morao u postavkama upaliti opciju "OEM unlock" ili ide bez toga?
Dr Kova

#1107 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

Šminka baš, sviđa mi se :thumbup:
shalla

#1108 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Auuuuuu lepo lepo. Mislim i dalje ću čekati oficijelni OTA ali ću ga sad čekati sa više nestrpljenja :mrgreen:
arnes_king

#1109 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

shalla wrote:Auuuuuu lepo lepo. Mislim i dalje ću čekati oficijelni OTA ali ću ga sad čekati sa više nestrpljenja :mrgreen:
Ma nemam ja kad cekati, samo me kocilo jer nisam bio siguran za ovu opciju OEM unlock da li treba... znaci samo flash i to je to :) vec sam spreman haha a svidjaju mi se i noviteti, sve su ubacili ono sto sam se i nadao, a always on napokon podrzava notifikacije i za 3rd party aplikacije kao i interakciju :)
Dr Kova

#1110 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

KvaziExpert wrote:
arnes_king wrote:
KvaziExpert wrote:ne bi trebalo, evo kod mene završio, trenutno instalira aplikacije :D
De mi samo kazi je li ti pobrisalo internu memoriju, odnosno je li bio factory reset? I da li si prije flashovanja morao u postavkama upaliti opciju "OEM unlock" ili ide bez toga?
jest, pobrisalo je sve, ništa nisam uključivao. evo koliko sam uspio vidjeti za ovo kratko vrijeme, sve je funkcionalno, brzo (mada je svaki telefon brz nakon factory reseta)
Koliki je max. shutter speed na pro mode?
Dr Kova

#1111 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

KvaziExpert wrote:
Buckethead wrote:
Koliki je max. shutter speed na pro mode?
10 s
:thumbup: hvala
Dr Kova

#1112 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

KvaziExpert wrote:
kol'ko je bilo, nisam do sad nikad upalio pro mode :skoljka: :run: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Isto. Jesam ja počesto, nego kontam da nisu digli na 30 sec ko LG...
friskyoreo

#1113 Re: Galaxy S7

Post by friskyoreo »

I sta bi ljudi, gubi li se garancija ako se instalira beta?
supercali

#1114 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

Lego je novi
friskyoreo

#1115 Re: Galaxy S7

Post by friskyoreo »

KvaziExpert wrote:
friskyoreo wrote:I sta bi ljudi, gubi li se garancija ako se instalira beta?
ne gubi, varranty void je 0x000
Super, hvala. Moze li samo kratko tutorial kako si instalirao. Kod mene nije brandirana verzija za njem. trziste. Ali vidio sam da tamo na xda pisu neki drugi csc da se instalira, ja veze nemam sta je to....
arnes_king

#1116 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

E raja moram vam reci da sam veoma veoma pozitivno iznenadjen ovim nougat-om. I nadao sam se da ce biti super ali ovo je cak masilo moja ocekivanja. Sve bas brzo i fluidno, samsung cloud mi vratio sve kako je i bili, telefon se puno brze sada otkljuca otiskom prsta, mnogo novij korisnih opcija medju kojoj mi je ovaj mod gdje se mpze stimati performansa rezolucija itd i always on najdrazi :D

Jos ovo nisam ni 10% iscackao tako da pisem ponovo malo detaljnije nakon malo koristenja sutra :)
Dr Kova

#1117 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

arnes_king wrote:E raja moram vam reci da sam veoma veoma pozitivno iznenadjen ovim nougat-om. I nadao sam se da ce biti super ali ovo je cak masilo moja ocekivanja. Sve bas brzo i fluidno, samsung cloud mi vratio sve kako je i bili, telefon se puno brze sada otkljuca otiskom prsta, mnogo novij korisnih opcija medju kojoj mi je ovaj mod gdje se mpze stimati performansa rezolucija itd i always on najdrazi :D

Jos ovo nisam ni 10% iscackao tako da pisem ponovo malo detaljnije nakon malo koristenja sutra :)
:thumbup: :thumbup: malo testiraj i bateriju i za par dana napiši iskustva. Da li je bolja ili lošija, SOT i to, baš me zanima... Vjerovatno ću i ja opaliti update kad dođe
shalla

#1118 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Buckethead wrote:
arnes_king wrote:E raja moram vam reci da sam veoma veoma pozitivno iznenadjen ovim nougat-om. I nadao sam se da ce biti super ali ovo je cak masilo moja ocekivanja. Sve bas brzo i fluidno, samsung cloud mi vratio sve kako je i bili, telefon se puno brze sada otkljuca otiskom prsta, mnogo novij korisnih opcija medju kojoj mi je ovaj mod gdje se mpze stimati performansa rezolucija itd i always on najdrazi :D

:thumbup: :thumbup: malo testiraj i bateriju i za par dana napiši iskustva. Da li je bolja ili lošija, SOT i to, baš me zanima... Vjerovatno ću i ja opaliti update kad dođe
Jašta ćeš :mrgreen:
A zna li se kad bi mogao OTA?
Dr Kova

#1119 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

:lol: :lol: :lol:

Beton ovo, brži skener, Always on, štimanje rezolucije i to...

Garant oko nove
shalla

#1120 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

A nameračio sam se odavno da ga kupim al eto još nikad nisam :mrgreen:
Dr Kova

#1121 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

A đe ću, samo mi još fali da ovo keširam :mrgreen:
friskyoreo

#1122 Re: Galaxy S7

Post by friskyoreo »

I ja sam instalirao 7.0, pa kud puklo da puklo... :)
Hvala na pomoci...
friskyoreo

#1123 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by friskyoreo »

KvaziExpert wrote:
friskyoreo wrote:I ja sam instalirao 7.0, pa kud puklo da puklo... :)
Hvala na pomoci...
[emoji106] nema na cemu

Kakvi su dojmovi? Ima li bugova?
Jos uvijek vrsim podesavanja, ali ovako na prvu mi se cini da je dizajn dosta "profinjeniji" i elegantniji... Brz je, ali to ce se tek za koji dan vidjeti, jer sam uradio factory reset..
Imao sam razgovor preko vibera, cini mi se da je zvuk bolji, cistiji.. Ali mozda i umisljam. :)
Ono sto mi nije jasno je tamo na xda pise da se treba podesiti na 2k rezoluciju, ja ne znam koja je to. Isao sam na settings, kod mene je po default na onoj srednjoj vrijednosti...
FIngerprint je brzi i bolje prepoznaje otisak. Always on je cini mi se malo svjetliji..
I super mi je ona opcija da se iskljuce plave boje. Ne znam da li je to prije bilo, nisam naletio na to... Ali danas sam probao i bas se lakse gleda u display. Mislim da je idealno za po noci, kad se u krevetu zadnji put pregleda sve. :)
Uglavnom za sada sam zadovoljan. :thumbup:
shalla

#1124 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Ono mora jelde factory reset i kad drmnem ovo preko OTA kad dođe?

Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
friskyoreo

#1125 Re: Galaxy S7

Post by friskyoreo »

Thx...
Da li je ovo neka nova fora sa Viberom, dolaze mi poruke od ljudi koje nemam u kontaktima?
Sad mi dosla poruke od Alise Fox, hoce da se registrujem na nekakvu stranicu... :lol:
Post Reply