Benjo34 wrote:
Jel znaš kakve psihičke posljedice ostavlja 1 dan na liniji?? Amerikanci su citave studije posvetili tome da otkriju kako pomoci borcima koji nakon rata vrate se kuci , kako ih lijecit i kako integrisat u društvo. Realno je da će sirotinja ove borce iskreno podržat a sirotinja je većina i zato mislim da policiji nije pametno koristit protiv ovih ljudi prekomjernu silu. A ri razmisli, ko je sebican, borci koji su najbolje dane zivota dali da ih neki sad nazivaju teroristima, placenicima. Ki bi od vas i za koje pare tamo stajao sad na ovoj zimi? Ocito ih je nuzda dobro natjerala. Ja poznajem one stranacke uhljebe sto su dobili xy nepovratnih kredita a isto tako poznajem amidzu koji je demobilisani borac, ranjen u ratu i nakon lijecenja u bolnici ( nakon pretepljenog udara) dobio racun koji mora platit, a nije zaposlen.
Hajd procitaj ponovo sta napisah - podrzavam zahtjeve i upravu su, ali ne podrzavam drzanje ljudi kao taoce i to sto ne mogu izaci iz Sarajeva do Tuzle, granice, do Mostara... kao sto neko rece, zar nije terorizam???
Jako malo je falilo da krenem na put, ovako mi propade godisnji, a Fadilu i delegatima ne propada nista, jer su drzavni uhljebi!! Koga su ostetili? Jesi ti svjestan da hiljade ljudi stoje u kolonama na -15, dokad ce imati grijanje u autu?? sta ce jesti? piti??
Drugo, odlicno znam sta je PTSP, imam strasne traume upravo iz licnih ratnih iskustava, ali ne cekam od drzave posao i “naguzove” novac, vec radim posteno i trudim se bez ikakvih stela da zivim normalno i dostojanstveno!
Zar trebaju sad svi drugi ispastati zbog mene i mojih licnih problema?