odešH na ČevljanoviĆe koga god priupitašH trebal šHa mjenjat u državi, a šHo bi se mjenjalo nikad bolje našHima...

...od kojih je najmanje 200k budžetskih uhljeba i sda poltrona. Znači nije da ih je narod birao glasanjem nego daleko gore - prepustio im je vlast neizlaskom na izbore. Realno nije ništa bolje ni zaslužio ako je tako ravnodušan.Alfons Kauders wrote:A SDA prije 3 mjeseca dobila... wait for it... 317,000 glasovaseln wrote:Hocete. Naravno da hocete.manekenka u penziji wrote:
A mi ćemo naravno svi pognute glave to trpiti i sutiti.
I kada postane jos gore, trpit cete i to.
Jer se vlast mijenja na izborima. Jer svaki narod ima vlast koju zasluzuje.
Dakle, narod zaista ZNA
Posteno, to je njihovo pravo i njihov izbor... Samo...VjecitiStudent wrote:Puni nade da će biti drugačije, glasali su prošli put za njihovo lijevo krilo - SDP, pa su dobili od šake do lakta.Alfons Kauders wrote:
Ne radi samo klinicki centar, vec i javni prevoz, vodovod, grijanje i tako jos neke sitnice (manje vise sve).
Nije da se nesto nasladjujem, ali mi jeste drago sto gradjani Sarajeva konacno pocinju uvidjati problem sa konstantnim glasanjem za SDA.
http://freshpress.info/vijesti/reforme- ... -sarajevu/REFORME SEBIJE IZETBEGOVIĆ: Ko nema hiljadu maraka ne može operisati karcinom u Sarajevu!
Ahmed Valjevčić, FOTO: Zurnal.info
Ahmed Valjevčić ima rak pluća, ovjerenu zdravstvenu knjižicu i uredno zdravstveno osiguranje. Ima borački staž, penzionerski karton i penziju od 350 maraka. Sve je to nedovoljno da bi bio operisan na Kliničkom centru Sarajevo
“Nemam hiljadu maraka”, žali se Valjevčić koji je na Kliničkom centru proveo sedamnaest dana čekajući operaciju.
Osamnaesti dan dobio je otpusno pismo u kojem piše: “pozivajući se na dopis broj 0203-48312 od 11.11. 2016. godine obavezni smo upoznati pacijenta sa stanjem da ZZO KS ne pokriva troškove POTROŠNOG MATERIJALA NEOPHODNOG ZA OPERATIVNI ZAHVAT, te da iz toga proističe OBAVEZA PACIJENTA DA UČESTVUJE U FINANSIRANJU DIJELA TROŠKOVA KOJI SE ODNOSI NA POTROŠNI MATERIJAL”.
“To je oko hiljadu maraka. Prvo je bilo 1500, pa su smanjili na hiljadu. Nemam taj novac i, uz svu dobru volju mojih doktora, oni me ne mogu operisati. Sve je to došlo s vrha”, kaže Ahmed za Žurnal.info
PACIJENTI PODREĐENI UŠTEDAMA
U otpusnom pismu, Ahmedovi ljekari su se upravo pozvali na dokument “s vrha”. U novembru ove godine, generalna direktorica Sebija Izetbegović poslala je svim klinikama Kliničkog centra Sarajevo obavijest u kojem je navela da pacijenti sami trebaju da finansiraju troškove “potrošnog materijala”.
“Potrebno je da prije prijema pacijenata na operativni zahvat istog upoznate sa materijalom koji se finansira od strane njegovog osiguranja, i sa materijalom koji ne pokriva osiguranje pacijenta, te prednostima i nedostacima istog, i ukoliko je pacijent saglasan da SAM FINANSIRA TROŠAK, neophodno je da PRIJE OPERATIVNOG ZAHVATA UPLATI AKONTATIVNO IZNOS NAVEDENOG POTROŠNOG MATERIJALA. Klinika treba da šifrira taj materijal i uputi pacijenta na jednu od blagajni KCUS-a”, piše u svom dopisu generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.
Ove odredbe, međutim, odnose se na pacijente s područja Kantona Sarajevo, jer svi drugi kantoni djelimično ili u potpunosti snose troškove za svoje pacijente. Izetbegovićeva se u svom dopisu navodi da je ZZO i menadžment ranije upozoravao ljekare, ali da se tih upozorenja ljekari nisu pridržavali.
“Ta upozorenja se nisu poštovala, jer su pacijenti bili na prvom mjestu. Sada je sve, pa i zdravlje pacijenata podređeno navodnim uštedama Kliničkog centra Sarajevo, kako bi generalna direktorica Izetbegović mogla reći da je uspješan menadžer”, pojašnjava jedan od ljekara sa Kliničkog centra Sarajevo.
Kako saznaje Žurnal, najmanje dva pacijenta (M.H. i M.A.) proteklih su dana uplatili više od hiljadu maraka da bi bili operisani na Kliničkom centru Sarajevo, iako oba pacijenta posjeduju uredno zdravstveno osiguranje. Jedan od navedenih pacijenata se čak morao kreditno zadužiti kako bi mogao pokriti troškove svoje operacije.
“Ja se ne mogu ni zadužiti. Penzija mi je 350 KM. Vidjet ću da svaki mjesec ostavljam po 100 KM i uštedim za operaciju. Trebat će mi godina. Doktori su mi rekli da će do tada tumor vjerovatno porasti, ali nemam izbora”, kazao nam je Ahmed Valjevčić.
ZAUZIMANJE LJEKARSKE KOMORE
A dok pacijente otpuštaju zbog toga što nemaju novca, generalna direktorica KCUS-a svu svoju energiju usmjerila je na novi pokušaj zauzimanja Ljekarske komore Kantona Sarajevo. Za 24. januar, na Kliničkom centru bit će održana “vanredna skupština Ljekarske komore” koju su zakazali ljekari bliski generalnoj direktorici, profesorici, doktorici, prvoj državnoj dami i stvarnoj vladarici sarajevskog zdravstva – Sebiji Izetbegović.
Gdje su i šta rade ljekari koji su dobili otkaze ili zbog dr. Izetbegović otišli sami sa UKCS-a
]Od dolaska dr. Sebije Izetbegović na čelo Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, veliki broj vrhunskih ljekara pod određenim pritiscima ili samoinicijativno, zbog neslaganja sa politikom koju provodi direktorica od 11. januara kada je preuzela ovu funkciju napustilo je UKCS, piše novinska agencija Patria.
Direktorica Izetbegović po preuzimanju funkcije počela je odmah sa smjenama šefova klinika i ukidanjem pojedinih klinika i odjela, te spajanjem zbog navodnih ušteda.
Prva na udaru našla se akademik Senka Mesihović-Dinarević koja je nakon smjene sa mjesta šefice Pedijatrijske klinike, vrlo brzo sama napustila UKCS te se posvetila radu u svojoj privatnoj ordinaciji.
U kratkom periodu UKCS su napustili plastični hirurg Reuf Karabeg koji ima privatnu polikliniku, doc.dr. Alden Prcić, vrhunski urolog otišao je raditi u Ujedinjene Arapske Emirate.
Bračni par Nenad i Selma Vanis, doktori gastroenterologije i specijalista dječije anestezije otišli su u Bahrein gdje su potpisali petogodišnji ugovor sa jednom bolnicom.
Doktori Rusmir Mesihović i Goran Akšamija zaledili su svoj status na UKCS te su prešli u profesionalne zastupnike, (federalni i kantonalni).
Prof.dr. Mehmed Kulić smijenjen je krajem maja sa pozicije šefa Klinike za kardiologiju, a sistematizacijom je ta klinika spojena sa Klinikom za vaskularne bolesti, te je na čelo nove Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam, imenovan prof. dr. Mirza Dilić. Doktor Kulić ubrzo je napustio UKCS i otvorio privatnu ordinaciju.
Bračni par Karčić dr. sci Huida i Suad, subspecijalisti oftalmologije također su napustili UKCS i rade u privatnoj poliklinici „Oko“.
Nedžad Šehović, subspecijalista plastične hirurgije uzeo je godinu neplaćenog odsustva i za to vrijeme radio je u Norveškoj. Prije nekoliko dana dao je otkaz na UKCS te se vratio u Norvešku.
Prema informacijama Patrije, UKCS su napustile i doktorice Mubera Hasanović, pedijatar i Sabina Kurtagić, subspecijalista pedijatrijski gastroenterolog koje su počele raditi u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.
Bivši šef hirurških diciplina prof.dr. Haris Tanović otišao je u prijevremenu penziju, kao i prof.dr. Nada Koluder specijalista infektolog.
Fahrudin Kulenović, predsjednik Ljekarske komore KS kazao je za novinsku agenciju Patria da je sa UKCS-a otišao ogroman broj ljekara od čega 10 ili 12 profesora i jedan akademik.
Kulenović je kazao da mlađi ljekari masovno traže od Ljekarske komore izdavanje Etičke saglasnosti koja im je potrebna za rad van granica BiH.
- Radi se o desetinama, da ne kažem stotinama kako mladih doktora koji su tek završili školovanje i učlanili se u Ljekarsku komoru tako i onima sa UKCS-a - kazao je Kulenović.
Broj ljekara koji je napustio UKCS nije konačan. O mogućem odlasku razmišljaju i prof.dr. Damir Aganović koji je nekada bio na čelu ove bolnice kao i njegova supruga Kenana. Ona je bila na čelu Jedinice internističke intenzivne terapije, ali je odlukom direktorice Izetbegović ova jedinica ukinuta.

Bože - ima li te? Što sačuva ovu crnogorsku kuju na životu a bolovala je od karcinoma? Je li nas to iskušavaš sve zajedno ili si odlučio da nestanemo za 50 godina jer bolje nismo ni zaslužili? Ako je to onda imaš pravo.Haman2 wrote:http://freshpress.info/vijesti/reforme- ... -sarajevu/REFORME SEBIJE IZETBEGOVIĆ: Ko nema hiljadu maraka ne može operisati karcinom u Sarajevu!
Ahmed Valjevčić ima rak pluća, ovjerenu zdravstvenu knjižicu i uredno zdravstveno osiguranje. Ima borački staž, penzionerski karton i penziju od 350 maraka. Sve je to nedovoljno da bi bio operisan na Kliničkom centru Sarajevo
“Nemam hiljadu maraka”, žali se Valjevčić koji je na Kliničkom centru proveo sedamnaest dana čekajući operaciju.
Osamnaesti dan dobio je otpusno pismo u kojem piše: “pozivajući se na dopis broj 0203-48312 od 11.11. 2016. godine obavezni smo upoznati pacijenta sa stanjem da ZZO KS ne pokriva troškove POTROŠNOG MATERIJALA NEOPHODNOG ZA OPERATIVNI ZAHVAT, te da iz toga proističe OBAVEZA PACIJENTA DA UČESTVUJE U FINANSIRANJU DIJELA TROŠKOVA KOJI SE ODNOSI NA POTROŠNI MATERIJAL”.
“To je oko hiljadu maraka. Prvo je bilo 1500, pa su smanjili na hiljadu. Nemam taj novac i, uz svu dobru volju mojih doktora, oni me ne mogu operisati. Sve je to došlo s vrha”, kaže Ahmed za Žurnal.info
U otpusnom pismu, Ahmedovi ljekari su se upravo pozvali na dokument “s vrha”. U novembru ove godine, generalna direktorica Sebija Izetbegović poslala je svim klinikama Kliničkog centra Sarajevo obavijest u kojem je navela da pacijenti sami trebaju da finansiraju troškove “potrošnog materijala”.
“Potrebno je da prije prijema pacijenata na operativni zahvat istog upoznate sa materijalom koji se finansira od strane njegovog osiguranja, i sa materijalom koji ne pokriva osiguranje pacijenta, te prednostima i nedostacima istog, i ukoliko je pacijent saglasan da SAM FINANSIRA TROŠAK, neophodno je da PRIJE OPERATIVNOG ZAHVATA UPLATI AKONTATIVNO IZNOS NAVEDENOG POTROŠNOG MATERIJALA. Klinika treba da šifrira taj materijal i uputi pacijenta na jednu od blagajni KCUS-a”, piše u svom dopisu generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.
Ove odredbe, međutim, odnose se na pacijente s područja Kantona Sarajevo, jer svi drugi kantoni djelimično ili u potpunosti snose troškove za svoje pacijente. Izetbegovićeva se u svom dopisu navodi da je ZZO i menadžment ranije upozoravao ljekare, ali da se tih upozorenja ljekari nisu pridržavali.
“Ta upozorenja se nisu poštovala, jer su pacijenti bili na prvom mjestu. Sada je sve, pa i zdravlje pacijenata podređeno navodnim uštedama Kliničkog centra Sarajevo, kako bi generalna direktorica Izetbegović mogla reći da je uspješan menadžer”, pojašnjava jedan od ljekara sa Kliničkog centra Sarajevo.
Kako saznaje Žurnal, najmanje dva pacijenta (M.H. i M.A.) proteklih su dana uplatili više od hiljadu maraka da bi bili operisani na Kliničkom centru Sarajevo, iako oba pacijenta posjeduju uredno zdravstveno osiguranje. Jedan od navedenih pacijenata se čak morao kreditno zadužiti kako bi mogao pokriti troškove svoje operacije.
“Ja se ne mogu ni zadužiti. Penzija mi je 350 KM. Vidjet ću da svaki mjesec ostavljam po 100 KM i uštedim za operaciju. Trebat će mi godina. Doktori su mi rekli da će do tada tumor vjerovatno porasti, ali nemam izbora”, kazao nam je Ahmed Valjevčić.
A dok pacijente otpuštaju zbog toga što nemaju novca, generalna direktorica KCUS-a svu svoju energiju usmjerila je na novi pokušaj zauzimanja Ljekarske komore Kantona Sarajevo. Za 24. januar, na Kliničkom centru bit će održana “vanredna skupština Ljekarske komore” koju su zakazali ljekari bliski generalnoj direktorici, profesorici, doktorici, prvoj državnoj dami i stvarnoj vladarici sarajevskog zdravstva – Sebiji Izetbegović.
sami Allah joj nagradu uruČijo...Nema sumnje, profesorica Izetbegović se trudom i radom u korist pacijenata i Kliničkog centra oduprla svim napadima koji su dolazili i sa lijeva i sa desna, pogotovo iz centra Sarajeva.
...nije Allah, nego vijestitackabapici wrote:sami Allah joj nagradu uruČijo...Nema sumnje, profesorica Izetbegović se trudom i radom u korist pacijenata i Kliničkog centra oduprla svim napadima koji su dolazili i sa lijeva i sa desna, pogotovo iz centra Sarajeva.
Haman2 wrote:http://freshpress.info/vijesti/reforme- ... -sarajevu/REFORME SEBIJE IZETBEGOVIĆ: Ko nema hiljadu maraka ne može operisati karcinom u Sarajevu!
Dr. Đokanović odlazi sa UKCS: Pogrešni potezi Sebije Izetbegović mogu dovesti do tragedije
Objavljeno u kategoriji Intervju na 03.01.2017 18:32:35
Naslovna Intervju Dr. Đokanović odlazi sa UKCS: Pogrešni potezi Sebije Izetbegović mogu dovesti do tragedije
Dr. Dragan Đokanović
Još jedan ljekar odlučio je napustiti UKCS. Ugledni pedijatar dr. Dragan Đokanović sutra, prvog radnog dana u Novoj godini, rekao nam je da će dati otkaz i uzeti svoju radnu knjižicu, piše Patria.
-S obzirom da ne želim da budem saučesnik jednog pogrešnog projekta; projekta koji je vrlo rizičan i koji, po mom mišljenju, može rezultirati krajnje neželjenim situacijama, čak i tragedijom, neću potpisati novi ugovor o radu koji mi je pripremljen, a neću ni sudskim putem da štitim moj postojeći status.
Odlučio sam da sutra dam otkaz. Naravno, napuštanjem Kliničkog centra ne mijenja se moj odnos prema mom gradu, prema mom sportu i prema mojim brojnim prijateljima, kaže dr. Đokanović.
U UKCS obavio je kompletan specijalizantski staž.
-Specijalizaciju sam počeo 1988. godine, a završio je 1992. godine. Ponovo sam u njega došao u junu 2005. godine. Desilo se to na poziv mojih kolega sa fakulteta i prijatelja doktora Senke Mesihović – Dinarević i Farisa Gavrankapetanovića.
Početak rada i povratak u Sarajevo bio je u vremenu vrlo skromne komunikacije između građana Istočnog Sarajeva i Sarajeva. Sjećam se da je, tih mjeseci, tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić izjavljivao da i posljednji Srbi napuštaju glavni grad Bosne i Hercegovine.
Međutim, bez obzira na takvu političku situaciju, odlučio sam da prihvatim ponudu prijatelja i tako je počeo moj rad u Sarajevu. Ubrzo sam krenuo i sa obnovom porodične kuće te formiranjem gimnastičkog kluba u FIS-u, priča nam dr. Đokanović i nastavlja:
-Neonatološko odjeljenje u sarajevskom porodilištu je iz godine u godinu kadrovski jačalo, odnosi između kolega bili odlični pa sam sa zadovoljstvom dolazio na svoje radno mjesto. Izvanrednu saradnju sam imao i sa tadašnjim direktorom GAK-a, profesorom Idrizom Bukvićem. Odlična saradnja sa rukovodiocima GAK-a nastavila se i nakon odlaska profesora Bukvića u penziju. Posebno bih istakao saradnju sa profesorom Zulfom Godinjakom, tihim i izuzetno vrijednim stručnjakom.
Međutim, sve, kako bi se to u narodu reklo, što je lijepo i ne traje dugo. Na čelo Kliničkog centra dolazi gospođa Sebija Izetbegović. Nastupa vrijeme u kome, siguran sam u to, 90 posto radnika osjeća veliku neprijatnost prilikom polaska na posao. Klinički centar postaje igračka jedne doktorice; doktorice koja nikada nije uživala ugled među kolegama, ali koja se uvijek isticala arogancijom i neprijatnim komentarima upućenim zaposlenima.
Odjeljenje na kome sam radio doživljava svoj kadrovski brodolom. Od sedam doktora ostaje nas troje. I, umjesto da javnost bude o tome precizno obaviještena, a da se od nadležnog ministarstva traži odgovarajući broj specijalizacija i na edukaciju pošalju mladi ljekari, gospođa Izetbegović, ne želeći da problem postane javan, na sebi svojstven način, lukavim potezima, pokušava da zamaskira.
Valjda u želji da ne naruši, u svojoj glavi isprojektovani imidž „uspješnog menadžera“ te, samo tri mjeseca nakon jedne sistematizacije, sa svojim Upravnim odborom, organizuje još jednu ekspresnu sistematizaciju i pedijatre sa mog odjeljenja prebacuje na Neonatološko odjeljenje Pedijatrijske klinike. Znači, tim činom, i onaj nukleus od koga se moglo krenuti u napredak neonatološkog odjeljenja sarajevskog porodilišta, gospođa Izetbegović je uništila. Ne želeći da budem saučesnik jednog pogrešnog projekta odlučio sam dati otkaz.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=31973
Control panel wrote:http://m.vijesti.ba/clanak/341896/dobit ... zetbegovic
Ispovracat cu se. Zar novinar moze nize pasti.
Ovo se zove Sebijina ušteda....Trend odlaska ljekara iz BiH nastavit će se i u 2017. godini: Ko će nas liječiti?
U 2016. godini iz Bosne i Hercegovine, trbuhom za kruhom, otišao je veliki broj ljekara, stomatologa, specijalista, medicinskih sestara, tehničara i njegovatelja, a taj trend, sasvim sigurno, bit će nastavljen i u ovoj godini.
...Fenomen odlaska ljekara iz BiH poprima epidemijske karakteristike, a odlazi najpotentniji dio ljekarskog korpusa, oni koji bi u narednih 10-15 godina trebalo da steknu neophodno iskustvo i preuzmu zdravstveni sistem, informacije su Ljekarske komore FBiH.
Tačnih podataka o odlascima ljekara i zdravstvenih radnika nema, no procjene su da je u posljednje dvije godine iz BiH otišlo između 250 i 300 ljekara. Već sada Bosna i Hercegovina na 100.000 stanovnika ima 200 ljekara manje u odnosu na standard Evropske unije – 362 ljekara na toliku populaciju....
Kako se niko od Sebijinih cmarnih uvlakaca jos nije sjetio da petkom uvedu pauzu za dzumu?Haman2 wrote:Dr. Đokanović odlazi sa UKCS: Pogrešni potezi Sebije Izetbegović mogu dovesti do tragedije
Objavljeno u kategoriji Intervju na 03.01.2017 18:32:35
Naslovna Intervju Dr. Đokanović odlazi sa UKCS: Pogrešni potezi Sebije Izetbegović mogu dovesti do tragedije
Dr. Dragan Đokanović
Još jedan ljekar odlučio je napustiti UKCS. Ugledni pedijatar dr. Dragan Đokanović sutra, prvog radnog dana u Novoj godini, rekao nam je da će dati otkaz i uzeti svoju radnu knjižicu, piše Patria.
-S obzirom da ne želim da budem saučesnik jednog pogrešnog projekta; projekta koji je vrlo rizičan i koji, po mom mišljenju, može rezultirati krajnje neželjenim situacijama, čak i tragedijom, neću potpisati novi ugovor o radu koji mi je pripremljen, a neću ni sudskim putem da štitim moj postojeći status.
Odlučio sam da sutra dam otkaz. Naravno, napuštanjem Kliničkog centra ne mijenja se moj odnos prema mom gradu, prema mom sportu i prema mojim brojnim prijateljima, kaže dr. Đokanović.
U UKCS obavio je kompletan specijalizantski staž.
-Specijalizaciju sam počeo 1988. godine, a završio je 1992. godine. Ponovo sam u njega došao u junu 2005. godine. Desilo se to na poziv mojih kolega sa fakulteta i prijatelja doktora Senke Mesihović – Dinarević i Farisa Gavrankapetanovića.
Početak rada i povratak u Sarajevo bio je u vremenu vrlo skromne komunikacije između građana Istočnog Sarajeva i Sarajeva. Sjećam se da je, tih mjeseci, tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić izjavljivao da i posljednji Srbi napuštaju glavni grad Bosne i Hercegovine.
Međutim, bez obzira na takvu političku situaciju, odlučio sam da prihvatim ponudu prijatelja i tako je počeo moj rad u Sarajevu. Ubrzo sam krenuo i sa obnovom porodične kuće te formiranjem gimnastičkog kluba u FIS-u, priča nam dr. Đokanović i nastavlja:
-Neonatološko odjeljenje u sarajevskom porodilištu je iz godine u godinu kadrovski jačalo, odnosi između kolega bili odlični pa sam sa zadovoljstvom dolazio na svoje radno mjesto. Izvanrednu saradnju sam imao i sa tadašnjim direktorom GAK-a, profesorom Idrizom Bukvićem. Odlična saradnja sa rukovodiocima GAK-a nastavila se i nakon odlaska profesora Bukvića u penziju. Posebno bih istakao saradnju sa profesorom Zulfom Godinjakom, tihim i izuzetno vrijednim stručnjakom.
Međutim, sve, kako bi se to u narodu reklo, što je lijepo i ne traje dugo. Na čelo Kliničkog centra dolazi gospođa Sebija Izetbegović. Nastupa vrijeme u kome, siguran sam u to, 90 posto radnika osjeća veliku neprijatnost prilikom polaska na posao. Klinički centar postaje igračka jedne doktorice; doktorice koja nikada nije uživala ugled među kolegama, ali koja se uvijek isticala arogancijom i neprijatnim komentarima upućenim zaposlenima.
Odjeljenje na kome sam radio doživljava svoj kadrovski brodolom. Od sedam doktora ostaje nas troje. I, umjesto da javnost bude o tome precizno obaviještena, a da se od nadležnog ministarstva traži odgovarajući broj specijalizacija i na edukaciju pošalju mladi ljekari, gospođa Izetbegović, ne želeći da problem postane javan, na sebi svojstven način, lukavim potezima, pokušava da zamaskira.
Valjda u želji da ne naruši, u svojoj glavi isprojektovani imidž „uspješnog menadžera“ te, samo tri mjeseca nakon jedne sistematizacije, sa svojim Upravnim odborom, organizuje još jednu ekspresnu sistematizaciju i pedijatre sa mog odjeljenja prebacuje na Neonatološko odjeljenje Pedijatrijske klinike. Znači, tim činom, i onaj nukleus od koga se moglo krenuti u napredak neonatološkog odjeljenja sarajevskog porodilišta, gospođa Izetbegović je uništila. Ne želeći da budem saučesnik jednog pogrešnog projekta odlučio sam dati otkaz.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=31973
Kakve veze ima sto je u Zvorniku bio?mario001 wrote:Zalite ovog cetnika...![]()
![]()
![]()
Cijeli rat u Zvorniku bio
http://www.dragandjokanovic.com/index.p ... 7-21-31-56
Ma jok, jes njegova politikaaratet wrote:Kakve veze ima sto je u Zvorniku bio?mario001 wrote:Zalite ovog cetnika...![]()
![]()
![]()
Cijeli rat u Zvorniku bio
http://www.dragandjokanovic.com/index.p ... 7-21-31-56
Jel ubijao?

PM72 wrote:Ovom SDA-ovcu smeta što je Dragan i što je doktor koji je napustio osinjak.Kriv je što je bio tokom rata u Zvorniku.A ne smeta mu recimo Izet Radžo,dekan DIF-a i član SDA koji je bio instruktor borilačkih vještina u 63-ćoj padobranskoj brigadi u Nišu,sve do iza rata.Ne smeta mu ni pomoćnik načelnika u opštini Novi Grad koji je bio čitav rat u Novom Sadu.
Koji ste vi licemjeri...

Kako god okrenes ti kmecis, bez ikakvog utjecaja na bilo sta kmecis...go onPM72 wrote:Kmeči,kmeči...kako god okreneš radije bih se obratio doktoru Draganu za uslugu nego tvojoj Sebiji.I prije bi mi pomogao.