Boemica wrote:
Naravno da je ono zbog čega ću prvo obratit pažnju na nekoga, njegov cjelokupan izgled.
Što ne mora da znači da mora biti lijep i manekenski građen.
Kod izgleda mi je važno da je uredan, da nije sav pogužvan, da ne djeluje nezgrapno, da ima neku finu, uredno ošišanu frizuru, urednu bradu, kratke nokte (oj Bože kad vidim da momak ima makar malo duže nokte zlo mi je), da se ne ponaša bahato, da ima neki normalan hod a ne "gangster" sa kajlom hod.
Onda uđeš u komunikaciju sa nekim i ocjeniš neke druge karakteristike, koje su vezane za školu, posao .. Što opet ne mora da znači da mora da bude doktor nauka i radi kao direktor. Lijepo je kad zna kako da se izražava, kad ne zvuči kao kompletan idiot dok priča, kad vidiš da o nekim stvarima ima svoje stavove, da se trudi, bori, radi. Da ima ne znam ti kakvo školovanje ja sam svjesna koliko je u Bosni teško naći posao. Ali kad momak ima 25+ godina a nikad nije imao neki posao, to mi je veliki red flag.
Sviđa mi se kad radi, nebitno šta, samo da radi, privređuje, kad odemo na kafu da ne mislim kako je od babe tražio te 3 marke.
Dopadaju mi se muškarci koji imaju neku finu side zanimaciju, da li to bilo volontiranje, treniranje sporta, treniranje u teretani, to mi je pokazatelj da zna nečemu da se posveti. Recimo izlazila sam sa momkom koji je imao blog na kojem je pisao review filmova i redovno je pratio nove filmove koji izlaze pa pisao svoja mišljenja, ocjene, preporuke, to mi je zanimljivo interesovanje.
Uvijek ga ispitam o porodici suptilno, i veliki je plus kad vidim na koji način priča o roditeljima, braći i sestrama. Uvijek je lijepo čuti kad muškarac sa poštovanjem govori o svojoj porodici. Isto tako volim da čujem od njega da pozitivno govori o prijateljima i prijateljicama, i da ima neko društvo. Znači da je socijalan, da zna da se ponaša u društv...
Ali sve to nije interesantno, ako nema "priču", ono čime te osvoji, kod toga puno pomaže osjećaj za humor, neopterećenost, nezajedljivost.
Zamisli izađeš sa momkom koji je po svim tvojim kriterijama top, a ima (poput nekih ovdje

) ogorčen stav prema ženama, naravno da će te to odbiti. I onda će on opet da još jednom u svojoj glavi potvrdi tezu da žene traže neke ideale i da su ga odbile jer nije Brad Pitt, a ne može da skonta da ga žene odbijaju prosto jer je šupak