Koje djevojke treba zaobilaziti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MarlboroGold

#1101 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by MarlboroGold »

annoy wrote:
MarlboroGold wrote:Šta raditi sa onih koji nemaju ni 1.70m :D
Imam dva poznanika koji su bas niski (165-168). I otkad ih znam nikad nisu imali problema s curama. Obojica su trenutno u vezama. Ne, nemaju puno para. Iako su niski ne mogu rec da su ruzni, imaju lijepe crte lica, komunikativni su, duhoviti, zabavni. Ocito imaju kvalitete koje zene prepoznaju unatoc stvarno ispodprosjecnoj visini...uvijek ima manjih cura :D njihove su cure ispod 160.
Kad je muskarac tako nizak to moze biti veliki problem i dobar dio zena ce ih zbog tog otpisat. Ali ako se ne predaju frustracijama i ako imaju drugih kvaliteta ne vidim zasto ne bi mogli bit uspjesni u ljubavi.

Sad sam se sjetila i dvije poznanice koje su jako niske i obe su udane za muskarce koji su također ispod 170 :D
Pod uslovom da shvate da to ne mogu promijeniti i da ne postanu ogorčeni na žene. Da je teže sigurno jeste.
Imam druga koji je visok 1.62m, oženio se, ima dvoje djece... pomirio se sa time davno, ali ne vole kad ga ljudi žale zato što je nizak ili priče kao da je vanzemaljac. Ipak to nije kulturno.
annoy

#1102 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by annoy »

MarlboroGold wrote: Pod uslovom da shvate da to ne mogu promijeniti i da ne postanu ogorčeni na žene. Da je teže sigurno jeste.
Imam druga koji je visok 1.62m, oženio se, ima dvoje djece... pomirio se sa time davno, ali ne vole kad ga ljudi žale zato što je nizak ili priče kao da je vanzemaljac. Ipak to nije kulturno.
Ima i, kao sto vidimo ovdje, onih sto su ogorceni na zene i bez da su niski :D
Mislim da je to najgore sto muskarac moze sebi napraviti...ta ogorcenost se vidi na kilometre i jako je odbojna :|
MarlboroGold

#1103 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by MarlboroGold »

annoy wrote:
MarlboroGold wrote: Pod uslovom da shvate da to ne mogu promijeniti i da ne postanu ogorčeni na žene. Da je teže sigurno jeste.
Ima i, kao sto vidimo ovdje, onih sto su ogorceni na zene i bez da su niski :D
Mislim da je to najgore sto muskarac moze sebi napraviti...ta ogorcenost se vidi na kilometre i jako je odbojna :|
Ma xavier i slični su druga priča.
Mislim da se on dobro opeko. Ne dolaze takvi stavovi tek tako. Ipak se moralo barem nešto desiti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1104 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Tomahawk11 »

Ih, kako sam se ja sj.... sa 17 kad me odbila jedna, to pišem pjesme, to depresija :mrgreen:
Sve je to za ljude, ali slažem se, ne treba od sebe graditi negativnu osobu i ostavljati takav dojam na ljude.
beni-bu-man

#1105 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:Ih, kako sam se ja sj.... sa 17 kad me odbila jedna, to pišem pjesme, to depresija :mrgreen:
Sve je to za ljude, ali slažem se, ne treba od sebe graditi negativnu osobu i ostavljati takav dojam na ljude.
meni uvijek drago bilo kad me ostavi djevojka, jer sam mogo onda naci drugu koja ce me ostaviti :mrgreen:
mad_max_ba

#1106 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by mad_max_ba »

Ma sjooo

Sjebale su i mene i bilo je raznoraznih situacija, odbijanja, uvala, prevara...

Pa opet nisam gubio nadu u ženski rod :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1107 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:Ma sjooo

Pa, ima ona o startu i cilju, pa varijanta kad sve ide knap, ravna linija....a ima ona i realnost, pa ideš u neke uvale, pa borove, pa jezera, pa penjise, drž ne daj, i eto ga :)
MarlboroGold

#1108 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by MarlboroGold »

beni-bu-man wrote:
Tomahawk11 wrote:Ih, kako sam se ja sj.... sa 17 kad me odbila jedna, to pišem pjesme, to depresija :mrgreen:
meni uvijek drago bilo kad me ostavi djevojka, jer sam mogo onda naci drugu koja ce me ostaviti :mrgreen:
:lol:
mad_max_ba

#1109 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by mad_max_ba »

najgore je to što mu ja znam par bivših
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bleee_sa

#1110 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by bleee_sa »

mad_max_ba wrote:Ma sjooo

Jel uvala borova :lol: :lol: :lol:
Boemica

#1111 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Boemica »

Xavier1 wrote:
Boemica wrote:
Ne znam je li očito - ali šalim se :roll:

Uostalom, šta ja znam da l' on ima 189 il 190 kad ga pogledam :-)

Ma nije bitno tacno, uglavnom radi se o tome da zelis muskarca koji je iznad prosjeka visok. Nema sanse da bude prosjecan, ili nedo Bog tek ispod prosjecan.
To isto se preslikava i na druge stvari. Pa trazis muskarca koji je iznad prosjeka inteligentan, koji ima primanja iznad prosjeka i slicno.
Znaci prosjeci te ne zanimaju, pucas na visoko u svakoj oblasti. A pitanje je koliko si ti iznadprosjecna. Eto neka i bude da si i ti visoka, inteligentna, uspjesna... pa da sa pravom to i trazis. Problem je sto skoro svaka djevojka razmislja poput tebe. A vecina ljudi je ipak prosjek.

:pisnula:

Ne tražim, nego su mi fini za gledat takvi muškarci.

Svi moji momci su bili sasvim prosječne visine, oko 180, ništa spešl.

Ovdje si samo ti pokazao kako misliš da si sve skonto i da ti je sve jasno o ženama, a lupaš ko maksim po diviziji :D :D
Pryda

#1112 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Pryda »

Boemica wrote: Vi još uvijek niste svjesni da žene padaju na priču. :lol:

Jednostavno kad ja moram zavrnut glavu da gledam u njega, meni odmah koljena zaklecaju :lol: :lol:
Vi ne dopustate nikakvu pricu ako prvi kriterij nije zadovoljen, a to je izgled.

Btw evo ja ispunjavam sve kriterije koje si postavila u jednom od postova.. visinu, tezinu, ekonomsku neovisnost, elokventnost te fakultetsko obrazovanje. Mozes poslati sliku u inbox pa cemo vidjet sta se moze uradit :mrgreen:
Warashii

#1113 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Warashii »

Konkretno :mrgreen:
mad_max_ba

#1114 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by mad_max_ba »

Warashii wrote:Konkretno :mrgreen:
u kost
:D
triconja

#1115 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

mad_max_ba wrote:
Boemica wrote:

Naravno da je ono zbog čega ću prvo obratit pažnju na nekoga, njegov cjelokupan izgled.
Što ne mora da znači da mora biti lijep i manekenski građen.
Kod izgleda mi je važno da je uredan, da nije sav pogužvan, da ne djeluje nezgrapno, da ima neku finu, uredno ošišanu frizuru, urednu bradu, kratke nokte (oj Bože kad vidim da momak ima makar malo duže nokte zlo mi je), da se ne ponaša bahato, da ima neki normalan hod a ne "gangster" sa kajlom hod.

Onda uđeš u komunikaciju sa nekim i ocjeniš neke druge karakteristike, koje su vezane za školu, posao .. Što opet ne mora da znači da mora da bude doktor nauka i radi kao direktor. Lijepo je kad zna kako da se izražava, kad ne zvuči kao kompletan idiot dok priča, kad vidiš da o nekim stvarima ima svoje stavove, da se trudi, bori, radi. Da ima ne znam ti kakvo školovanje ja sam svjesna koliko je u Bosni teško naći posao. Ali kad momak ima 25+ godina a nikad nije imao neki posao, to mi je veliki red flag.

Sviđa mi se kad radi, nebitno šta, samo da radi, privređuje, kad odemo na kafu da ne mislim kako je od babe tražio te 3 marke.

Dopadaju mi se muškarci koji imaju neku finu side zanimaciju, da li to bilo volontiranje, treniranje sporta, treniranje u teretani, to mi je pokazatelj da zna nečemu da se posveti. Recimo izlazila sam sa momkom koji je imao blog na kojem je pisao review filmova i redovno je pratio nove filmove koji izlaze pa pisao svoja mišljenja, ocjene, preporuke, to mi je zanimljivo interesovanje.

Uvijek ga ispitam o porodici suptilno, i veliki je plus kad vidim na koji način priča o roditeljima, braći i sestrama. Uvijek je lijepo čuti kad muškarac sa poštovanjem govori o svojoj porodici. Isto tako volim da čujem od njega da pozitivno govori o prijateljima i prijateljicama, i da ima neko društvo. Znači da je socijalan, da zna da se ponaša u društv...

Ali sve to nije interesantno, ako nema "priču", ono čime te osvoji, kod toga puno pomaže osjećaj za humor, neopterećenost, nezajedljivost.
Zamisli izađeš sa momkom koji je po svim tvojim kriterijama top, a ima (poput nekih ovdje :skoljka: ) ogorčen stav prema ženama, naravno da će te to odbiti. I onda će on opet da još jednom u svojoj glavi potvrdi tezu da žene traže neke ideale i da su ga odbile jer nije Brad Pitt, a ne može da skonta da ga žene odbijaju prosto jer je šupak :roll:
Pa to je to
Traži se kompletan paket a ne samo jedna stvar. Mislim da ćeš se složiti sa mEnom kada kažem da će te nekoj osobi privući prvo izgled a ovdje ne govorimo o ober ljepotama nego cjelokupan paket, urednost, frizura, način oblačenja, znači vizualni dojam. Nakon toga slijedi "upoznavanje" kroz priču.... koja će dalje približiti ili udaljiti.

Sve ostalo što se piše na ovoj temi je suho naprđivanje.
Takoe ba. Ja kad kazem da mene privuce oblik lica i kosa i oci prave me budalom. Tek onda ide prica i ostalo. Ostalo, visina i tezina mi nisu bitni je mi ne bi smetalo da je zenska 2 i 20, a tezina se more popravit. Kae pusi pije, i to se more popravit. Kae klanja eee, to mi je red flag :mrgreen:
mad_max_ba

#1116 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by mad_max_ba »

bleee_sa wrote: Jel uvala borova :lol: :lol: :lol:
:D :lol: :lol:
mad_max_ba

#1117 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by mad_max_ba »

triconja wrote: Takoe ba. Ja kad kazem da mene privuce oblik lica i kosa i oci prave me budalom. Tek onda ide prica i ostalo. Ostalo, visina i tezina mi nisu bitni je mi ne bi smetalo da je zenska 2 i 20, a tezina se more popravit. Kae pusi pije, i to se more popravit. Kae klanja eee, to mi je red flag :mrgreen:
hahahahah

to se nemre popravit
:lol: :lol: :lol:
triconja

#1118 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

mad_max_ba wrote:
triconja wrote: Takoe ba. Ja kad kazem da mene privuce oblik lica i kosa i oci prave me budalom. Tek onda ide prica i ostalo. Ostalo, visina i tezina mi nisu bitni je mi ne bi smetalo da je zenska 2 i 20, a tezina se more popravit. Kae pusi pije, i to se more popravit. Kae klanja eee, to mi je red flag :mrgreen:
hahahahah

to se nemre popravit
:lol: :lol: :lol:
Odmah mene pita postim li, idem li nadzume i tako to. Onda me hoce u vjeru vratit, pa da je venera goni bona :lol: .
triconja

#1119 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

Xavier1 wrote:
Triconja je tu negdje. Pitaj njega. :D
Jaro imam taman da prodjem za u vojsku visine, meni dosta. Eee, i jos bih mogo bit tenkista ako se bude imalo tenkova :lol: :lol: :lol:
Xavier1

#1120 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Xavier1 »

Boemica wrote:
Xavier1 wrote:
Boemica wrote:
Ne znam je li očito - ali šalim se :roll:

Uostalom, šta ja znam da l' on ima 189 il 190 kad ga pogledam :-)

Ma nije bitno tacno, uglavnom radi se o tome da zelis muskarca koji je iznad prosjeka visok. Nema sanse da bude prosjecan, ili nedo Bog tek ispod prosjecan.
To isto se preslikava i na druge stvari. Pa trazis muskarca koji je iznad prosjeka inteligentan, koji ima primanja iznad prosjeka i slicno.
Znaci prosjeci te ne zanimaju, pucas na visoko u svakoj oblasti. A pitanje je koliko si ti iznadprosjecna. Eto neka i bude da si i ti visoka, inteligentna, uspjesna... pa da sa pravom to i trazis. Problem je sto skoro svaka djevojka razmislja poput tebe. A vecina ljudi je ipak prosjek.

:pisnula:

Ne tražim, nego su mi fini za gledat takvi muškarci.

Svi moji momci su bili sasvim prosječne visine, oko 180, ništa spešl.

Ovdje si samo ti pokazao kako misliš da si sve skonto i da ti je sve jasno o ženama, a lupaš ko maksim po diviziji :D :D
Sama se ukopas, a onda pocnes drugu pricu, i jos imas obraza reci da ja lupam. :zzzz:
beni-bu-man

#1121 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by beni-bu-man »

triconja wrote: Odmah mene pita postim li, idem li nadzume i tako to. Onda me hoce u vjeru vratit, pa da je venera goni bona :lol: .
Ma Man :thumbup:
superiska

#1122 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by superiska »

Pa što odmah ne kažete da je riječ o curicama :roll:
I meni je sa 16 bilo bitno samo da je lijep :D :roll: :trep1:

@xavier, nije sramota doživjeti traumu, svi smo je doživjeli, neko veću, neko manju. I to je dio odrastanja. Eto, gore su forumaši pisali. Samo trebaš naći način kako da je "zaliječiš". Nikako ti to da prevaziđeš, samo se filuješ bijesom (vjerovatno prisječajući se) i širiš negativnost na okolinu. A, naravno, svi bježe od negativnih osoba. Možeš, bolan, biti lijep k'o lutka, poželjan u svakom smislu (i fizičkom i finansijskom i svakom drugom) ako zračiš tom namčorastom, negativnom, energijom, još ako ti je i čehra onako kao kod mrguda,... upitno je hoće li i rođena mater željeti biti u tvom pristustvu.
Izbaci psa iz sebe :wink:
Loo

#1123 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Loo »

Ala vi komplikujete stvari :-) :mrgreen:
triconja

#1124 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

Loo wrote:Ala vi komplikujete stvari :-) :mrgreen:
Odakle si ti? :D
Loo

#1125 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Loo »

Nosis baletanke . odreknes se stikli.
A za ostalo se lako dogovoriti :mrgreen:
Jednostavno :mrgreen: :lol:
Post Reply