10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

DonEmir

#1101 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by DonEmir »

Da se malo okrenemo Kipru...

Imali ko zuti karton ? :mrgreen:

Evo gledam na wikip. po ovome ovaj sto nam je zavalio dva gola u Zenici nece igrati tj. nije pozvan.. il je povrijedjen. No eto od njegovih 6 golova iz 38 tekmi, dva nama :(

Ovaj neki portugalac Junior igra u Konjusporu, Nicolaou jedan od najstariji igra u grckom Levadiakos... Demetriou desni bek prvo timac igra.... citaj ENGLESKOJ :mrgreen: Walsall... VECERAS cak zabio za pobjedu a ima mali neki 17 g Juventus Prm. :run:

Ostalo Kipar... APOEL, Omnia izmedju ostalog..

https://en.wikipedia.org/wiki/Cyprus_na ... tball_team

Ko nas pobjedi u Zenici :oops: :(

Papke :oops:
Last edited by DonEmir on 11/10/2015 02:41, edited 1 time in total.
todd_smith

#1102 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by todd_smith »

Capajebo wrote:
Paul F. wrote: Ma Pape je doveo i Kolašinca, Mumeta itd.
Gluposti. Umalo nije otjerao Kolasinca, a Mumeta je ignorisao cijele kvalifikacije za Brazil, iako je svak, ko trunku zna nesto o fudbalu, bio svjestan da on mora igrati u prvih 11 A tima!
Mi smo u Brazil otisli uprkos Susicu, a ne zbog njega, a to se najbolje vidi po njegovom rukopisu u ovim kvalifikacijama.
Gluposti pises.

Begovic. Kod Cire je na klupi sjedio i ispred njega je imao prednost svako od Hasagica do Nemanje Supica. Pape kriv sto nam najbolji golman u historiji repke brani danas.

Kolasinac. Nudile mu Svabe traku u19 repke, Pape angazovao ljude da odmah srede papire. Kriv.

Bicakcic. Kad je Ciro istrosio sve i drzao ustasu Pandzu, Pape je Bicakcica doveo i ubacio u stalne. Pape kriv.

Besic. Lafo svi znali, a nikome nije igrao. Srao sa Vladom u mladoj repci i zato se nije zvao. Pape ga je ubacio, zbog njega je i otisao u Everton. Ali Pape kriv.

Pjanic. Kod Cire je bio sprdancija na klupi. Pape kriv.

Visca, Lulic, Kolasinac, Bicakcic, Besic, Medunjanin itd itd daj ba

A da se vratimo na igrace kojima je Ciro davao priliku iz domace lige? Svraka, Sesar, Cimirot itd itd, al' u kurcu bi dobili priliku kod ostalih, uostalom onako k'o sto im Mesa sad za sad daje.

Da je SAF nije, da nas je preporodio i smirio nakon apsolutnog cirkusa sto je bio Ciro, apsolutno jeste zasluzan.

Lafo igraci se plasirali u inat Papetu, ok, sto su svaku igrali ofanzivno za SP kao nikada prije u historiji repke? Dzeko i Ibisevic sa najvise golova u Evropi cisto u inat Papetu.

Ne pricajte gluposti. Nije uveo taktike a la Pep Guardiola, ali ispade da ke sjedio cisto onako reda radi i samo gledao kako da sjebe repku dok su se igraci otimali i govorili eh neces sad cemo namjerno
Mirza007

#1103 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Mirza007 »

USAblues wrote:Toni Sunjic ... Vrhunska partija ... Igrac tekme :thumbup:
Pa jeste bio jedan od najboljih ali titula igraca utakmice ipak ide Djuricu. Gol, asistencija i gotovo svaki zracni duel dobijen.
Toni djeluje tromo ali je dobio sve direktne duele sa Baleom koji je jedan od najbrzih igraca. U Bundesligi je standardan i od njega puno ocekujem.
Cocalic je isto odigrao na visokom nivou, moram priznati da sam ga bio podcijenio. Sad ispade da smo rijesili do sada kriticnu poziciju u timu. Stoperi su nam sada bolji dio ekipe.
No i dalje ostaje fantazista kao Ahilova peta. Pjanic je isforsirano rjesenje ali nemamo bolje trenutno. Volio bih ga vidjeti natrag u paru sa Besicem ali koga onda staviti na ofanzivnog veznog?
SkyLimit

#1104 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by SkyLimit »

Image
DaysleepeR

#1105 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by DaysleepeR »

prvo jesam li najavio Salihovića? jesam. je li igrao? jeste.

dalje, Meša dobio sve što je trebao da dobije. Belgiju nismo ni računali da dobijemo gore. kamo sreće da smo dobili Kipra u Zenici i Izrael gore, sad bi se mi radovali. Vels je za nas talašika kao što jeste, i samo su tu gdje jesu jer smo zijanili od Izraela i Kipra. Crnjak brate.
LSD

#1106 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by LSD »

DaysleepeR wrote:prvo jesam li najavio Salihovića? jesam. je li igrao? jeste.

dalje, Meša dobio sve što je trebao da dobije. Belgiju nismo ni računali da dobijemo gore. kamo sreće da smo dobili Kipra u Zenici i Izrael gore, sad bi se mi radovali. Vels je za nas talašika kao što jeste, i samo su tu gdje jesu jer smo zijanili od Izraela i Kipra. Crnjak brate.
Ta dva poraza nas mogu koštati cak i baraža :facepalm: joooj Safete crni šta nam uradi, da si bar po bod uzeo iz dve dvije utakmice :zid:
Ne vjerujem belgijancima ni sekunde :!: oni su vec završili svoj posao, plasirali se na EURO i boli ih q, mogu poslati C tim u zadnjem kolu - a Izrael ce izginuti za pobjedu....a ni nama nece biti veselo protiv Kipra koji ce igrati utakmicu stoljeca (za njih), sa pobjedom su sigurno u baražu - što bi im bio najveci reprezentativni uspjeh.

Meša je vec dosad odradio nenormalan posao :thumbup: uezo je 12 bodova iz 5 utakmica, pobjedio direktne konkurente Izrael i Vels (protiv Belgije u gostima se i nije puno ocekivalo)- ali opet nije ni izbliza gotov posao.
Mi cemo igrati "majstoricu za baraž" sa Kiprom na njihovom terenu pred punim stadionom, a Izrael ce pokušati do pobjede protiv Belgije koja ce igrati revijalnu utakmicu.
jeza u ledja

#1107 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by jeza u ledja »

Crvena Tifoza wrote:I onda se ovdje pitaju kako to da teme pred utakmice skupe samo neke bijedne četiri stranice. Jbt život dobili Vels i odma je došao DonEmir neumorivi troller da trola temu. Ne da ogadi temu nego ogadi forum sa svojim komentarima.

Upravo tako. Ja procitah zadnjih 10ak stranica i toliko me izpizdilo par ljudi koji...ja ne znam sta je s tim ljudima uopste i kako da ih opisem?? Otvorili temu o jebenom Susicu i tamo vec nabili bruku stranica sa pricom o istom. Ovaj lik iznad, ja fakat ne znam jel u redu s njim sve, covjek doslovce na svaki svoj post stavlja istu frazu "papke" ili nesto slicno, i ako nekad zaboravi vrati se da edituje. I to tako GODINAMA. Ili ovih par samo sto rade pisu o njemu da bi ga branili, otvorili onu temu o Evianu da ga tamo prate....Pa je li s vama sve u redu ljudi???
Izpizdi covjek citajuci totalno, izpizdi.
Ima drugih koji napisu nesto na tu temu, istresu se na Papeta ili sta ja znam i onda hajmo dalje, o Mesi i buducim utakmicama. Ali ovih 4-5 ljudi, pa to je tako 5 godina. Bolest jebote.
I ne da se covjeku citati temu u kojoj ce neki psiho na svaki jebeni, SVAKI JEBENI POST, a pise ih 50ak dnevno, koliko vec, kad su utakmice u toku, stavljati jedne te iste provincijske doskocice, opet i opet i opet po stotinu puta.
Kakav motiv mozes uopste imati za to? Fakat ne razumijem. Da sjednes i izucavas.

Kontao sam stace sa odlaskom Susica, ali i dalje isto. Koji vam je vise kurac?
fakat

#1108 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by fakat »

Da za svoj jubilarni post cestitam na ovome rezultatu i ipak velikom preokretu. Fortuna nas je malo pogurala vecers kao i u proslim kvalifikacijama, ali imali smo i mi dosta pehova u proslosti tako da se sve nekako prebije, kao u onoj kineskoj poslovici, sto na cupriji dobijes na mostu posijes, ili tako nekako. :mrgreen: :bih:
Maharadza

#1109 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Maharadza »

Nadam se samo da će naših biti što više na Kipru pa da se njihovi igrači i navijači kolektivno sjebu kao slovaci:

"Izgledalo je kao da BiH igra kući, jer je stadion bio pun njihovih navijača.Pokazali su kako su sjajni navijači, što je za nas razočaravajuće, jer smo igrali kući i nije bilo Slovaka na stadionu. Posramljeni smo".

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/skrtel- ... ake/113428

:izet: :izet: :izet:
fakat

#1110 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by fakat »

Oba gola frljoke :lol: takvi su najdrazi.
Ripicipi

#1111 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Ripicipi »

..
Crvena Tifoza

#1112 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Crvena Tifoza »

fakat wrote:Oba gola frljoke :lol: takvi su najdrazi.

:D

Ali moraš priznati da je lob glavom bio majstorija. Još ga je golman pokušajem parade uljepšao. :D
nadžak

#1113 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by nadžak »

Ne kontam što se toliko umanjuje kvalitet oba naša gola. Misliš da je Belgija tako govorila o onom golu za 1:1 kad je Bega loše reagovao?

Oba gola sinoć su bila dobra i to pravo dobra. Kod prvog je Milan super lobovao golmana. VIše spretno nego sretno a kod drugog je super poslao loptu uz liniju. Vedo u stilu Pipa bio na pravom mjestu. Milion golova u svijetu ovakvih bilo i svi su ih cienili samo kod nas eto na sreću. Dobro je bilo sinoć, hajmo dalje.
fakat

#1114 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by fakat »

ne postoje losi golovi. :kiss: :bih:
Djuro

#1115 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Djuro »

Čestitke BIH! :)
Vrijedna pobjeda.
Sad na Cipar, dobiti tekmu i poslije
se može još i okupati...more je još toplo
nadžak

#1116 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by nadžak »

Djuro wrote:Čestitke BIH! :)
Vrijedna pobjeda.
Sad na Cipar, dobiti tekmu i poslije
se može još i okupati...more je još toplo
Evo repriza utakmice na sportklubu 3
mO k3

#1117 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by mO k3 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovaj što me proziva - Ja ću uvijek biti pesimista. Nemojte ni pokušavati. Znači, kad god sam bio optimista i navijao, izgubili smo, poniženi i razderani, da me bilo sram mog optimizma. Otad ja lijepo svaku unaprijed potpišem da smo donji, pa ako šta bude - bude.

Anel pjevao himnu ? Divno. Taj čovjek očito jedino pjevati i zna.
:thumbup:
pesimista je iskusni optimista , tako i treba da bude uvijek ici od najgoreg pa kako bude....
RtrnOfSalisbury

#1118 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

jbt, prizeljkivo sam i savjetovo mesketu da igramo ko slovenija il grcka: deri-peri, nabij-izbij i sad kad se ostvarilo vidim da odvratnije od toga nemere. jel to bila takticka zamisao da na desnoj strani nema nikoga jedno deset puta, izgledalo je da su neki otisli na pauzu, pukla ledina nidje nikog, al sto je interesantno nema hin ni lijevo nesto puno, pa dje su ... ? katastrofa je izbjegnuta za dlaku i dobro se vidjela nemoc ove druzine. velsani sa pola snage imali neke prilike a mi ni sa desna ni sa lijeva ni kroz sredinu, pa makar da su nabacivali neke svijece u 16 neg i to ode u publiku :shock: kipar bi se moro dobit pa makar ispali u barazu jer ako nas kipar naguzi otice sve u 3pm. ko nas je god napao dobio nas je, za nadati se da se kipar ispuho ...
nosara

#1119 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by nosara »

agent_zero wrote:Složio bih se sa selektorom, igra je bila slaba, da ne kažem katastrofalna. Barem je tu iskren bio...

Šta ono veli, sudija "zaprijetio" Spahi crvenim?

Cocalić kao zamjena loš, svaki put niži igrač Velsa mu u skoku uzme loptu, slab u postavljanju.

Trebamo def. igrati sa 2 napadača.
Image
Point.

#1120 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Point. »

emigrazione wrote:Nedavno sam jednom seljacicu iz okoline Srebrenice opalio vaspitno popravnu za to "papke"...u zivotu se ljepse nisam osjecao, te majmune ne mozes drugacije ni nauciti da postuju
I ti zbog seljacica Papeta opalio samar nekom? Koji si ti baja.
kamen spoticanja

#1121 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by kamen spoticanja »

Opet susic..lik je nasao posao u francuskom drugoligasu....toliko o njegovom kvalitetu
nego oni navijaci velsa su prava navijacka aristokratija...kakvi likovi :thumbup:
Frankyee

#1122 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Frankyee »

I nas je ponovo pogledala sreca pa Izrael gubi kod kuce. Nekako sam znao da ce neki novi igrac da sijevne i da ce Vedo da postige pogodak. Mislio sam to bi mogao biti Hodzic ali je eto Duric to pokazao.

ALi nikako mi nije jasno na koji nacin je to Begovic uspio da pokupi onu loptu iz nogu igraca na kraju prvog poluvremena. Sta se tamo desilo nista mi nije jasno i moram to pogledati na nekom snimku? Da li je neko vidio ono cudo :shock: :shock: :shock: :shock: Lopta je vec prosla Begovica on se okrenuo unazad i uhvatio je.

Znaci Begovic je po meni covjek odluke uz Durica i Ibisevica.

Moram negdje pogledati kvalitetan snimak na streamu
svi u napad

#1123 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by svi u napad »

Koliko sam vidio Mujdza je uklizao i sprijecio ulazak lopte u gol i onda je okretni Bega pokupio istu. Tako se meni cini. Mozda sam krivo vidio, no najvaznije je da nije zavrsila golu jer bi to bio kraj. Naprijed BiH.
trcicu trceci

#1124 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by trcicu trceci »

svi u napad wrote:Koliko sam vidio Mujdza je uklizao i sprijecio ulazak lopte u gol i onda je okretni Bega pokupio istu. Tako se meni cini. Mozda sam krivo vidio, no najvaznije je da nije zavrsila golu jer bi to bio kraj. Naprijed BiH.
sviran je faul u napadu, tako da gol ne bi bio ionako
Frankyee

#1125 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Frankyee »

trcicu trceci wrote:
svi u napad wrote:Koliko sam vidio Mujdza je uklizao i sprijecio ulazak lopte u gol i onda je okretni Bega pokupio istu. Tako se meni cini. Mozda sam krivo vidio, no najvaznije je da nije zavrsila golu jer bi to bio kraj. Naprijed BiH.
sviran je faul u napadu, tako da gol ne bi bio ionako

Kakav je to faul bio ? nije vise ni vazno ali da smo taj pogodak primili na kraju prvog poluvremena onda bi to bilo katastrofa.
Locked