Ono sto pise izmedju redova je najvaznijedetroit-mercy wrote:
Moj je poceo sa "Pogresno is protumacio', znaci u startu vidis da si u krivu. Druga stvar, ja volim da uporedjujem te stvari izmedju npr. USA i Juge, i kompletna indoktrinacija ili bildanje nacije i kako je ko uspijesan u tome. Realno gledajuci, i ja sam prije nego sam se obreo u ovoj drzavi smatrao da je to sve vjestacki, da su tamo neki prvo Italijani, Englezi, Nijemci pa onda Amerikanci medjutim vidim da sam dobro u krivu. Pored toga, zivio sam u Svabiji pa znam kako je i tamo po tom pitanju i mogu da vidim kolika je razlika u dva pristupa. I kada sam govorio, govorio sam o modelu ove cetiri zemlje; USA, Kanada, N. Zeland i Australija i njihovoj uspjesnosti u bildanju nacije. Valjda kao neko ko je sve to prosao i vidio svojim ocima, meritorniji sam da pricam o tim stvarima nego neko ko je gledao nesto na vijestima. E sad, sto je tvoj pristup da cim ti neko nesto kaze, sta meni ima da kaze ufurani forumski Amerikanac, je drugi problem.
Jer obicno se tema razvodni, pa onda krene prica o homelessima, socijalnoj politici, getima i sl.
Nego, kako to da vrhunac svjetske civilizacije nije uspio da tako snazno integrise ove narode u jednu naciju jer i u najboljim danima superiorne civilizacije Jugosloveni nisu dobacili do dvocifrenog broja.
Ne kazem da ne znas nista o tome i da ne trebas pisati, nego nacin obracanja mi je zapeo za oko. Nije mrsko ni dzefersonu slicnim tonom pisati.
Dakle sve okej, znas dosta, ali najbolji govornici nikad nisu drzali govore s visine.
Dobro, mozda nemas tu ambiciju. Kako god. Zivio.