ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post Reply
mirza_15

#1101 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by mirza_15 »

Drinski wrote:Sta fali? Ako je tako lako biti poslodavac otvori ti firmu.
Ko je sta napisao o tome je li lako ili nije biti poslodavac? Kakve veze ima da li je lako ili tesko biti poslodavac sa onim sto sam ja napisao? Logika ti je otprilike ovakva: kupim skupo auto, prodjem kroz crveno, udarim pjesaka i onda mu pricam kako je meni tesko bilo kupiti auto i da i on sebi kupi ako misli da je lako. Drugo, hoces li mi ti dati pocetni kapital npr.? Ima toga za jos 10 stavki, ali pitanje ima veze sa onim sto sam ja pisao kao proizvodnja cackalica u juznoj americi. Recimo trener kaze igracu: sto ti nisi trener ako mislis da je lako a da ovaj o tome uopste nije pricao.

Edit:tek sada skontah da je zafrkancija :-)
Mister Yes

#1102 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Mister Yes »

Sve se svodi na balans dobrobiti društva i pojedinca. Previše brige o pojedincu i strada ti društvo (današnja BiH gdje je pola države ne budžetu). Malo brige o pojedincu imaš stabilno društvo ali nezadovoljnog pojedinca. Nadati se da je novi zakon o radu negdje između jer upravo je cilj naći se negdje između.

Od početka govorim da novi zakon o radu bez ikakve sumnje smanjuje prava radnika. Ali isto tako od početka govorim da je stari zakon davao previše prava radniku.

Tako je to u svim aspektima društva. Previše individualnih sloboda, feminizam, gay aktivizam, rodna ideologija, liberalizam, individualizam, hedonizam, razuzdanost, pohlepa, antireligijska pragmatičnost itd dovode do strašnog pada nataliteta u zapadnim zemljama. Praktično što su ljudi slobodniji i napredniji to prave manje djece. S druge strane, oni „primitivni“ koji nemaju slobode štancaju djecu ko na traci. Dugoročno ovi drugi opstaju a oni prvi nestaju.

Manje sloboda pojedinca = više blagodati za društvo.
Više slobode za pojedinca = manje koristi za društvo.

Cilj je naći balans naravno. :zen:
dale cooper

#1103 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by dale cooper »

KatarinaKosaca wrote:
Novak20 wrote:Hoću reči, ne treba razmišljati kao luzer i kukati, treba razmišljati i raditi kako rade uspješni i napredni. Neko bi odgovarao za ovo stanje a to ne bi bila šalteruša. Tada ćemo i političare birati po svojoj mjeri. Tek onda može biti bolje.
Ovo stanje nije napravio jedan čovjek, mada ima više i manje odgovornih, naravno. I šalteruša ako je kupila radno mjesto, a bezbel nije bila najbolja na konkursu :D treba odgovarati. I onaj ko je meni pogrešno prepisao podatke u novi obrazac rodnog lista, pa je druga osoba radi toga ispaštala 20 dana (nacionalizacija supruga), treba za to da odgovara, posebice što nemam kinesko ime, nego standardno bosansko i ime i prezime. Ali i da je kinesko.
Političari jesu odgovorni, naravno, radi kreiranja cijelog sistema, koruptivnog aparata, ali i oni koji su se nakačili na pipke te hobotnice šuteći, nisu bolji. Netko me je pitao (ali nije bio vrijedan odgovora) na temi, kao šta sam ja uradila da bude bolje, pa, primjerice to što ne ganjam štele ni veze ni za šta na svijetu šta mi treba. SVe idem po zakonu. Ovim ne želim reći da sam ja dobra osoba, ja samo svoje dijete želim odgajati u različitom sistemu vrijednosti. Svatko, svatko ima svoj komad puzzle slagalice i koliko god ja prezirala političare, ima i u "bazi" i te kako štofa. Od nečeg se mora početi. Na žalost, počinje se od nene koja prodaje pridlavke na pijaci i policajac joj ih otima, a ona mu govori "Nemoj , sine, Bog ti dao"
Netko je iz općine Stari Grad poslao policajca na Markale, a nije tajkunu u baštu sa stolicama. I ne mora čak biti ni da je Hadžibajrić lično,ima dosta pudlica koji to rade umjesto njega. Da je najodgovorniji, jeste. Dakle, šalterušu ne diraj, ali nenu koja prodaje pridlavke i nikom ne uzima pare, ožeži. ..
Jedno ne može postojati bez drugoga. Tipičan primjer uzroka i posljedice. Najodgovorniji je onaj ko je stvorio i ko hrani
ovakav sistem. Zna se ko je to, odnosno narod zna, da se poslužim popularnom frazom.
Novak20

#1104 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Novak20 »

dale cooper wrote: Najodgovorniji je onaj ko je stvorio i ko hrani ovakav sistem.

Zna se ko je to, odnosno narod zna, da se poslužim popularnom frazom.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hakiz

#1105 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Hakiz »

Mister Yes wrote:Manje sloboda pojedinca = više blagodati za društvo.
Više slobode za pojedinca = manje koristi za društvo.
HA?!!!!??????!!!!!?!!?!?!??!!
Cherry-Cherry

#1106 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Cherry-Cherry »

LogopeT i priDlavke :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1107 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:LogopeT i priDlavke :)
Kako se ispravno piše "pridlavke" prosvjetli me. Znam da si sa matematikom tanka, možda si, nešto bolja sa jezikom :D

Što se tiče riječi "logopeT" bila je čista slovna greška, kakvih mi možeš naći 100000, a možeš i poneku gramatičku, samo što ne znaš. ;-)
Cherry-Cherry

#1108 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Cherry-Cherry »

KatarinaKosaca wrote:
Kako se ispravno piše "pridlavke" prosvjetli me. Znam da si sa matematikom tanka, možda si, nešto bolja sa jezikom :D

Što se tiče riječi "logopeT" bila je čista slovna greška, kakvih mi možeš naći 100000, a možeš i poneku gramatičku, samo što ne znaš. ;-)
Ma narvno, slovna greška. ;-) Imaš ti dosta i slovnih i gramatičkih grešaka. I mnogih drugih. Mogla bih analizirati svaki tvoj post i naći u svakom gramatičke greške, jer ti mogu profesor biti, ali neću te ja učiti pravopisu. Trebala si to naučiti u školi. :) Kupi "Naš jezik" za četvrti razred osnovne škole. :kiss:
KatarinaKosaca

#1109 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Ma narvno, slovna greška. ;-) Imaš ti dosta i slovnih i gramatičkih grešaka. I mnogih drugih. Mogla bih analizirati svaki tvoj post i naći u svakom gramatičke greške, jer ti mogu profesor biti, ali neću te ja učiti pravopisu. Trebala si to naučiti u školi. :) Kupi "Naš jezik" za četvrti razred osnovne škole. :kiss:
Na matemetici sam trenutno za drugi osnovne. Naučila sam da zbir dva neparne broja ne može biti paran broj :D
Nego, ne reče mi kako se ispravno kaže ili piše "pridlavke"? :roll:

Upsss, da, naučila sam i da je inspektor rada budžetlija, ti još nisi učiteljice :lol: :lol:
Cherry-Cherry

#1110 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Cherry-Cherry »

Nisi ti ništa naučila. Sve što znaš je da lupetaš po forumu, prosipaš komplekse, frustracije, bijes, mržnju, nezadovoljstvo i negativnu energiju. To jednostavno izbija iz tebe. Meni je tebe zaista žao. :sad: Vidi se, da si jedna, jako, jako nezadovoljna i nesrećna osoba. :sad: Zbog toga mrziš samu sebe i cijeli svijet. Život ti se sveo na širenje mržnje prema svemu i svačemu na forumu. Svađaš se sa izmišljenim protivnicima iz svoje glave. :sad: A to je jako tužno. :sad: :kiss: Oh, jadna, mala Kato. :sad: Zaista ti je potrebna pomoć. :kiss:
KatarinaKosaca

#1111 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:Nisi ti ništa naučila. Sve što znaš je da lupetaš po forumu, prosipaš komplekse, frustracije, bijes, mržnju, nezadovoljstvo i negativnu energiju. To jednostavno izbija iz tebe. Meni je tebe zaista žao. :sad: Vidi se, da si jedna, jako, jako nezadovoljna i nesrećna osoba. :sad: Zbog toga mrziš samu sebe i cijeli svijet. Život ti se sveo na širenje mržnje prema svemu i svačemu na forumu. Svađaš se sa izmišljenim protivnicima iz svoje glave. :sad: A to je jako tužno. :sad: :kiss: Oh, jadna, mala Kato. :sad: Zaista ti je potrebna pomoć. :kiss:
Dobro, hvala na ovoj iscrpnoj analizi mog virtualnog lika, nego, hoćemo li čuti kako se pravilno kaže "pridlavke"?
colt

#1112 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by colt »

Kata sa 15429 postova :-) . Zadivljen sam. Ubjeđuje nas da je poslodavac slomi i još stiže napisati toliko postova :thumbup: . ..
KatarinaKosaca

#1113 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

colt wrote:Kata sa 15429 postova :-) . Zadivljen sam. Ubjeđuje nas da je poslodavac slomi i još stiže napisati toliko postova :thumbup: . ..
Nisam rekla da me poslodavac slama.. nigdje. Daj nam taj citat...
AntiKrist

#1114 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by AntiKrist »

Jesul uhljebi skinuti sa aparata?
Haman jesu dok ovako ubise po realnom sektoru :D
colt

#1115 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by colt »

KatarinaKosaca wrote:
colt wrote:Kata sa 15429 postova :-) . Zadivljen sam. Ubjeđuje nas da je poslodavac slomi i još stiže napisati toliko postova :thumbup: . ..
Teško da mogu naći od 15432 postova.
Cherry-Cherry

#1116 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Cherry-Cherry »

Priglavke, Kato, priGlavke. :)

https://www.google.ba/search?num=20&new ... 20&bih=943

Osim, ako ne postoji nešto, što se zove "pridlavke", a ja za to još nisam čula. :zoka: Ali, ja sam za svaki slučaj guglala i "pridlavke" i nema ... :zoka:

Molim i drugi put. :)
KatarinaKosaca

#1117 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

colt wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Tražilica, napredno pretraživanje, autor: KatarinaKosaca, sve riječi:poslodavac me ubija od posla, samo neka od riječi itd. ;-) Ne možeš ni naći, jer izmišljaš.
KatarinaKosaca

#1118 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:Priglavke, Kato, priGlavke. :)

Osim, ako ne postoji nešto, što se zove "pridlavke", a ja za to još nisam čula. :zoka: Ali, ja sam za svaki slučaj guglala i "pridlavke" i nema ... :zoka:

Na ovom linku je Triglav :zoka:
L u c i f e r

#1119 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by L u c i f e r »

AntiKrist wrote:Jesul uhljebi skinuti sa aparata?
Haman jesu dok ovako ubise po realnom sektoru :D
Da budžetlije volko rade na poslu ko po forumu, đe bi nam kraj bio...
colt

#1120 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by colt »

KatarinaKosaca wrote:
colt wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Tražilica, napredno pretraživanje, autor: KatarinaKosaca, sve riječi:poslodavac me ubija od posla, samo neka od riječi itd. ;-) Ne možeš ni naći, jer izmišljaš.
Ne izmišljam. Nemam vremena da ti tražim postove . .
Cherry-Cherry

#1121 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by Cherry-Cherry »

KatarinaKosaca wrote:
Cherry-Cherry wrote:Priglavke, Kato, priGlavke. :)

Na ovom linku je Triglav :zoka:
Boga mi, meni su priglavke. :zoka:
KatarinaKosaca

#1122 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

colt wrote:Ne izmišljam. Nemam vremena da ti tražim postove . .
ako nemaš vremena, onda nemoj tvrditi. Rekla sam da sam sama sebi poslodavac i da nemam uposlenih, ako te već zanima. Bilans stanja i uspjeha moje djelatnosti ti skeniram, kad budem "imala vremena" :D

@cherry... da, izađe Triglav, pa onda priglavke, izgleda se tako kaže, nisam znala, i hvala. To nije slovna greška, nego zaista nisam znala...
AntiKrist

#1123 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by AntiKrist »

Neko priglavke,a neko ce trebat nakurnjake da ove skinute sa aparata hebe bez mnozenja :D

Image
KatarinaKosaca

#1124 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by KatarinaKosaca »

AntiKrist wrote:Neko priglavke,a neko ce trebat nakurnjake da ove skinute sa aparata hebe bez mnozenja :D
Nemoj biti tako okrutan, Laki je malo nervozan, jer su, zabrinuti za radnička prava u realnom sektoru :D
AntiKrist

#1125 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme

Post by AntiKrist »

KatarinaKosaca wrote:
AntiKrist wrote:Neko priglavke,a neko ce trebat nakurnjake da ove skinute sa aparata hebe bez mnozenja :D
Nemoj biti tako okrutan, Laki je malo nervozan, jer su, zabrinuti za radnička prava u realnom sektoru :D
Sikiraju se pa moraju tipkat i nakon ne(radnog) vremena :D
Post Reply