Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vudis da gledam auta ,al nista dok ne prodje godina i trebale bi se neke kocke slozit..cekam taj famozni X motor kako ce se pokazat,hoce li imat detonacija,da li zaista trosi priblizno dizelu..
A,eto im novog golfa,bmw keca,vjerovatno 308 i a3..
Mazda je napravila auto kontra svega sto se danas trazi od ove klase auta,budalasi ko i uvijek,al prodaje ide i ceka se pofino,barem u ameriKi..
Ako kupim novo,10god bi zadrzao sigurno
Samo onaj miris/smrad novog auta je dovoljan da nikad ne pogledam polovan luksuzni auto za iste pare,smtrao bi sebe najvecim glupanom i levatom
koja smo rupetina,fol gledao leasing,da vidis kamata ,u Austriji 99e mjesecno
Jebiga u ameriKi ide sa 2.5 atmosfercem, drugacije je to narocito kad je trziste tradicionalno naklonjeno vecim kubikazama.
I to me malo nervira, svi ovi reviews sto sam gledao su sa 2.5 motorom. E pa nije isto.
Sto dzaba gledam, ne znam. Jer dzaba gledam. Al eto kad bih kupovo novo auto, to bih kupio. Novu Mazdu 3.
Gledam ovaj test Trojke na Klixu. Fakat odlično auto, ali što ga više gledam sve više uviđam koliko je pozadi ružna. Ubjedljivo najnakaradniji zadnji dio u klasi, a i šire. Izgleda kao da je neki kamion stigao pa joj zadnji kraj nabio. Limuzinska verzija je za ovo mis univerzuma.
citroen xm wrote:Gledam ovaj test Trojke na Klixu. Fakat odlično auto, ali što ga više gledam sve više uviđam koliko je pozadi ružna. Ubjedljivo najnakaradniji zadnji dio u klasi, a i šire. Izgleda kao da je neki kamion stigao pa joj zadnji kraj nabio. Limuzinska verzija je za ovo mis univerzuma.
Meni zadnji dio hatcha, poprilicno baca na zadnji dio seat leon mk1,....
lavic wrote:
Ma nisu mi lijepe ove nove mazde, sve mi lice na one Japanske igracke za djecu.... mozda je do mene
zato i jesmo razliciti,ne bi valjalo da svi isto
Amare, sta kazes na novu Korolu? Meni se bas svidja, da nisam kupio Ceed tacno bih je isao gledati. Sa 1.6 Valvematicom
Euro 6d norma bez GPF.
Dodjosmo mi od Kojotovog kvacila do Mazde i Toyote.
Da prebacim ovdje, jer je bliže ovoj temi.
Pitanje je koja je od Euro 6d normi zadovoljena bez GPF-a.
Da li jedna od onih koje će biti obavezne u EU za sva nova vozila registrovana poslije 31. augusta 2019-e: Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC, Euro 6d-ISC, ili Euro 6d-ISC-FCM.
Ili neka od onih koje neće biti dovoljne nakon tog datuma: Euro 6d-TEMP, Euro 6d-TEMP-EVAP, ili Euro 6d-TEMP-ISC.
Koliko vidim, samo Corolla 1.2T, 1.8 Hybrid i 2.0 Hybrid, zadovoljavaju normu Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC, te će se kao takve, moći registrovati nove u EU i nakon 31. augusta 2019-e.
amar1994 wrote:Mazda 3 G122 zadovoljava taj Euro6D temp evaporativ
Vidim.
Dakle, mora prije 31. augusta da dobije novu homologaciju, ili nema registracije u EU.
Isto tako vidim da su Mazda 6 SKYACTIV-D 150, Mazda 6 SKYACTIV-D 184, Mazda 6 SKYACTIV-G 145, Mazda 6 SKYACTIV-G 165 i Mazda 6 SKYACTIV-G 194, već homologirane kao Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC, te kao takve se mogu registrovati nove i poslije 31. augusta 2019-e.
Vidim.
Dakle, mora prije 31. augusta da dobije novu homologaciju, ili nema registracije u EU.
Isto tako vidim da su Mazda 6 SKYACTIV-D 150, Mazda 6 SKYACTIV-D 184, Mazda 6 SKYACTIV-G 145, Mazda 6 SKYACTIV-G 165 i Mazda 6 SKYACTIV-G 194, već homologirane kao Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC, te kao takve se mogu registrovati nove i poslije 31. augusta 2019-e.
Mozemo li zakljuciti da imaju dobru tehnologiju i dobre motore ?
Vidim.
Mozemo li zakljuciti da imaju dobru tehnologiju i dobre motore ?
Što se tiče motora, da, naravno. Nikad nisam niti tvrdio drugačije.
Još da porade na transmisiji i razmislit ću o kupovini Mazde.
Seawolf wrote:
Ako mislis da ce staviti ZF ili Aisin neki,cisto sumnjam jer su tvrdoglavi i guraj taj svoj skyactive-drive...sto se tice samog mjenjaca ko puter je ugladjen a opet nije ni toliko spor,al eto fali mozda 1 brzina
Na Toyotinoj stranici stoji da je taj motor EURO 6 DG, sta god to znacilo.
E, ovako, dobra vijest.
Šifra DG, odnosno punom oznakom u saobraćajnoj dozvoli 36DG, odgovara zadovoljenju norme Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC.
Dakle, vozilo sa ovom šifrom je homologirano da se može registrovati kao novo i poslije 31. augusta 2019-e.
Druge dvije šifre, koje također označavaju zadovoljenje normi koje su na snazi poslije 31. augusta 2019-e su: 36AM (norma Euro 6d-ISC) i 36AP (norma Euro 6d-ISC-FCM).
Seawolf wrote:
Ako mislis da ce staviti ZF ili Aisin neki,cisto sumnjam jer su tvrdoglavi i guraj taj svoj skyactive-drive...sto se tice samog mjenjaca ko puter je ugladjen a opet nije ni toliko spor,al eto fali mozda 1 brzina
Seawolf wrote:
Za manuelni znam da je odličan.
Automatskom nedostaju dva do tri stepena prenosa.
Posto si vozio ovu sto ja vozim znas kakvi su,jos je kraci u novoj,a ja u ovom uzivam u svakoj voznji
Na Toyotinoj stranici stoji da je taj motor EURO 6 DG, sta god to znacilo.
E, ovako, dobra vijest.
Šifra DG, odnosno punom oznakom u saobraćajnoj dozvoli 36DG, odgovara zadovoljenju norme Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC.
Dakle, vozilo sa ovom šifrom je homologirano da se može registrovati kao novo i poslije 31. augusta 2019-e.
Druge dvije šifre, koje također označavaju zadovoljenje normi koje su na snazi poslije 31. augusta 2019-e su: 36AM (norma Euro 6d-ISC) i 36AP (norma Euro 6d-ISC-FCM).