uglavnomja wrote:Chmoljo wrote:
ako je Nenad otišao jer mu je neko *ebo mater četničku, neka je. ne krivim. kretena ima svugdje, i ne treba zamjerati što neko cijeni svoj život. ali otići i potvrditi da taj koji mu je to opsovao nije bio daleko od istine, i zbog toga kriviti Sarajevo...
.
u odlomku iz knjige o coberu pise ovako:
"Sanja je sjedila blijeda i izgubljena. To je jedina osobina koju moja žena nikada nije imala. Šta god da se desi, ona zna šta treba da se radi.
Rekla mi je da ju je zvao Cober. Da je rekao da će te večeri zatvoriti vodovod pošto će biti neke frke, pa bi dobro bilo, pošto imamo malo dijete, da napunimo kadu. Ako je neko u tom haosu mogao da ima informacije, to je bio on. Kako mi je to rekla, tako je ustala, okrenula se prema meni i izjavila kako ona taj film ne želi da gleda.
Ja aktivirah Peričinu ponudu i tog popodneva sa aerodroma Butmir avion boing 737 povede moju malu familiju i mene iz mog rodnog grada.
Na aerodrom nas je odveo Zena."
spominju se i neke imaginarne prijetnje

, ali najveci problem, osim vode, naravno, je sto je mz priznala bih ....
u to doba jos niko od nas nije vjerovao da ce stvarno biti rat, a pogotovo nismo bili u ocajnoj fazi da nekome prijetimo i hebavamo mater zog imena ...
mislim, koji kretenizam, lik za kojeg tvrdi da mu je babo sda-ovac mu javlja da ce nestati vode, i on se pokupi, k'o hadzija, avijonom ... i onda sere po svemu sto je bilo njegovo, gradu, raji, ratu, ....i po tom liku sto mu javio za vodu .... i kaze da je otjeran ....zamal' pa nadrealno