Eurobasket 2015
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zarko.filip
#1101 Re: Eurobasket 2015
Zadnjem zakucavanju Gasola je prethodio ocigledan faul u napadu nad Lovernjom.
-
sukis
#1102 Re: Eurobasket 2015
Pa ta ista Njemacka je imala slobodna za produzetak protiv Spanjolske kada se radilo o tome ko ce ispasti Spanjolska ili Njemacka, hoces reci da su spanjolci taktizirali nesto tu utakmicu, jednostavno ta grupa je bila prejaka: Italija, Srbija, Spanjolska, Njemacka, Turska i Island cini mi se.Tomahawk11 wrote: Italija je nesto drugo, kao i Spanija. Kakvi, bolan, Turci?? Nijemci?? Turci vec dugo u konstantnom padu, i na ovom prvenstvu su pokazali da nisu ozbiljan protivnik, a Njemacka sa ovakvim Dirkom (pritisle godine) nije vise ozbiljna ekipa.
Sta i da su bili u drugim grupama, eto prosla je Latvija, Slovenija, Hrvatska....pa nista. Slauf.
Sve to ne umanjuje ono sto radi Srbija. Oni su svakako u uzem krugu favorita od pocetka prvenstva, a to i potvrdjuju cijelo vrijeme.
Spanci su ocistili ostale favorite, sto znaci da su oni jedina prepreka za zlato Srbima. Naravno, prvo treba dobiti Litvance, prema do sad vidjenom, ne bi trebalo biti problema.
P.S. I manite se grupe smrti. Grupa mozda jeste bila najkvalitetnija, ali kad prolaze 4 ekipe od 6, nema govora o grupi smrti.
Last edited by sukis on 17/09/2015 23:54, edited 4 times in total.
- zarko.filip
#1103 Re: Eurobasket 2015
Zadovoljni da sutra bude i +1 i da se udje u finale i ode na OI.sukis wrote:Pa ta ista Njemacka je imala slobodna za produzetak protiv Spanije kada se radilo o tome ko ce ispasti Spanija ili Njemacka, hoces reci da su spanci taktizirali nesto tu utakmicu, jednostavno ta grupa je bila prejaka: Italija, Srbija, Spanjolska, Njemacka, Turska i Island cini mi se.Srbi su u toj grupi imali 5:0, i oni jesu ubjedljivi, Spanci se provukli, skidam kapu za zadnje dvje utakmice protiv Grcke ii Francuske. Ako se sjetimo SP prosle godine srbi su nesto slcno uradili do finala, izbacili Grcku, Brazil pa Francusku u polufinalu u utkmici u kojoj je Batum pogodio sve i jos vise sto je veceras bacio, ista ta Francuska je pobjedila Spaniju kod kuce u cetvrtfinalu. Srbi su jaki isto kao i prosle godine, zato sam napisao 15+ i sutra i finale.
-
putokaz1
#1104 Re: Eurobasket 2015
Teorija zavjereTomahawk11 wrote:Njemacka i Turska ozbiljni protivnici na ovom prvenstvu
Španci platili Sredera da maši treće bacanje u zadnjim sekundama
- Bosanski_kralj
#1105 Re: Eurobasket 2015
Polufinalne utakmice su u pravilu uvijek bolje od finala, ma o kojem sportu da se radi. To je i ovo EP potvrdilo.
- Šveđanin
#1106 Re: Eurobasket 2015
Ovaj poraz Francuza ide u prilog cinjenici da nije jednostavno igrati pred domacom publikom.. Turci 2001, Amerikanci 2002, Srbi 2005, Spanci 2007/2014 i evo sad Francuzi 2015..
Spanci jaki i pored izostanka dosta igraca, u finalu, kvalifikovani za OI, Ljulj vrhunski u defanzivi..
U glavnom mislim da Srbi ovo osvajaju..pod uslovom da Gasol ne poludi...a sanse postoje..
Spanci jaki i pored izostanka dosta igraca, u finalu, kvalifikovani za OI, Ljulj vrhunski u defanzivi..
U glavnom mislim da Srbi ovo osvajaju..pod uslovom da Gasol ne poludi...a sanse postoje..
- Logovan
#1107 Re: Eurobasket 2015
Gasol
Kakva igračina, svaka čast čovjeku.
Od 80 poena, on zabije 40 ili koliko već, plus 10-tak skokova, a 35 mu godina.
Španija osvaja finale.
Od 80 poena, on zabije 40 ili koliko već, plus 10-tak skokova, a 35 mu godina.
Španija osvaja finale.
- It_is_a_Leclerc
#1108 Re: Eurobasket 2015
Nikako se ne mogu oteti dojmu da su Francuzi ovdje zaslužili otići dalje. Sudački kriterij je baš bio po španskom receptu. Pogled prema Gasolu je bio faul. 16 slobodnih bacanja im je suđeno u čettiri minute. Gasol je sam dobio Francuze. Ovi ostali mogu samo da mu s vremena na vrijeme dobace peškir da se obriše, i to je to.
Žao mi je Batuma. Od spasioca do tragičara u pet minuta.
Parker je zaslužio da se s boljom utakmicom oprosti od reprezentativnog dresa 
Srbiji se sve otkriva do kraja. Litvanija nije kapacitet koji može pobijediti nikog osim ovih - Češki, Ukrajina i slično. Omakla se šuterska noćna mora Talijanima, i to su Litvanci iskoristili. Mene ne bi čudilo da Srbija sutra Litvaniju ostavi na -20 ili više. U finalu, Srbija ima recept za Špance.
Žao mi je Batuma. Od spasioca do tragičara u pet minuta.
Srbiji se sve otkriva do kraja. Litvanija nije kapacitet koji može pobijediti nikog osim ovih - Češki, Ukrajina i slično. Omakla se šuterska noćna mora Talijanima, i to su Litvanci iskoristili. Mene ne bi čudilo da Srbija sutra Litvaniju ostavi na -20 ili više. U finalu, Srbija ima recept za Špance.
- kandelabar
#1109 Re: Eurobasket 2015
Francuzi su unistili druge ekipe jakom odbranom protiv Spanaca to nije islo jer su imali Gasola koji je perfektno pucao penale..Inace,utakmca je bila neizvjesna zato sto su Francuzi gadjali trojke inace su slabi za tri poena ali veceras ih je islo zato pod kosem nista nisu odigrali zbog slabe igre Parkera..Sudije nisu utjecale na rezultat,Spanija je digla formu pred kraj prvenstva
- Pismonosa
#1110 Re: Eurobasket 2015
Šteta zbog Francuske.
Srbima su se drastično povećale šanse za zlato.
Ne može ni Pau više sam, bez obzira na njegovu genijalnost. Ovo je plafon za Špance.
Ne može ni Pau više sam, bez obzira na njegovu genijalnost. Ovo je plafon za Špance.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1111 Re: Eurobasket 2015
Kad sam ja njima rekao da je plafon, ali oni me demantuju iz utakmice u utakmicu.Pismonosa wrote:Šteta zbog Francuske.
U ovoj utakmici je imao raspolozenog bradu. Doduse, imao je i hodajucu katastrofu Mirotica. Covjek je haos pravio, pogotovo u 2. poluvremenu.
Ali, kad jedan 35-godisnjak podize formu iz utakmice u utakmicu, onda je ocekivati da to u finalu krunise.
Srbi su svakako favoriti, no da sacekamo danasnju utakmicu, pa cemo dalje o tome.
- Pismonosa
#1112 Re: Eurobasket 2015
Pa moguće je svašta, ako se Gasolu priključe Llull i Mirotić, uz standardno dobrog Rodrigueza... Ali ako je Gasola stigao umor i on ne bude na visini zadatka, mogu se priključivat materi svojoj
I slažem se da je ono sinoć bilo finale prije finala.
I slažem se da je ono sinoć bilo finale prije finala.
-
vryzas
#1113 Re: Eurobasket 2015
Cudna utakmica sinoc...nevjerovatan broj taktickih gresaka za jednu utakmicu na ovom nivou. Bez obzira na katastrofalnu partiju Parkera, ocajan suta za 2 skoro cijele ekipe osim Lauvergnea, mislim da je Collet izgubio utakmicu u regularnom dijelu. Na onakav katastrofalan vanjski sut protivnika je morao probati bar nekoliko puta sa udvajanjem na Gasolu, a da ne spominjem da mu nije palo na pamet da ozbiljnije zavrti neku zonsku odbranu.
Spanci su puni samopuzdanja i mogli bi vrlo lako otici do kraja nakon sinocnje pobjede. Sut sa distance ce sigurno biti bolji u finalu, a imaju dva vrhunska igraca u nevjerovatnoj formi koji donose prevagu baz obzira ko je protivnik. Hendikep im je kratka klupa, a vjerujem da bi ovo bilo prvi put da neko uzme prvenstvo fakticki sa 8 igraca u rotaciji.
Spanci su puni samopuzdanja i mogli bi vrlo lako otici do kraja nakon sinocnje pobjede. Sut sa distance ce sigurno biti bolji u finalu, a imaju dva vrhunska igraca u nevjerovatnoj formi koji donose prevagu baz obzira ko je protivnik. Hendikep im je kratka klupa, a vjerujem da bi ovo bilo prvi put da neko uzme prvenstvo fakticki sa 8 igraca u rotaciji.
-
__Phoenix__
#1114 Re: Eurobasket 2015
Sumnjam da će Mirotić dogodine igrati za Španiju, Ibaka je puno bolji izbor na obje strane terena...
- It_is_a_Leclerc
#1115 Re: Eurobasket 2015
Naravno.__Phoenix__ wrote:Sumnjam da će Mirotić dogodine igrati za Španiju, Ibaka je puno bolji izbor na obje strane terena...
Bože, kakav je panj Mirotić bio sinoć u nekim momentima. Ko da se u životu nije sastavio s loptom.
- Lakat Jebić
#1116 Re: Eurobasket 2015
gasol u finalu ide na raduljicu, koji i u srpskom timu odudara manjkom kvaliteta. covjek je sinoc izdominiro goberta. ne znam sto bi ovo bio plafon spaniji.
btw momenat utakmice, time-out pred kraj kad mirotic gladi gasola po glavi

btw momenat utakmice, time-out pred kraj kad mirotic gladi gasola po glavi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1117 Re: Eurobasket 2015
Vesely je pravio cuda u reketu Srbije. Tu su ponajslabiji, sigurno je da ce Gasol svoje ubaciti, ako ne i prebaciti.Lakat Jebić wrote:gasol u finalu ide na raduljicu, koji i u srpskom timu odudara manjkom kvaliteta. covjek je sinoc izdominiro goberta. ne znam sto bi ovo bio plafon spaniji.
btw momenat utakmice, time-out pred kraj kad mirotic gladi gasola po glavi![]()
Sto ga ne bi gladio, popravio je katastrofu koju je ovaj pravio. Pa on je za minutu uspio jedno 3 puta izgubiti loptu i jos toliko puta promasiti ciste suteve
- zanzakpizdolizije
#1118 Re: Eurobasket 2015
Vidim da se ovdje vodi rasprava kao da je Srbija već pobjedila u polufinalu. Nije dobro praviti ražanj dok je zec u šumi, ali da je Srbija blagi favorit to stoji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1119 Re: Eurobasket 2015
Doduse. Litvancima sigurno odgovara uloga underdoga. Pokazalo se da imaju adute za odgovoriti.zanzakpizdolizije wrote:Vidim da se ovdje vodi rasprava kao da je Srbija već pobjedila u polufinalu. Nije dobro praviti ražanj dok je zec u šumi, ali da je Srbija blagi favorit to stoji.
A razumljivo je i da se prica o finalu (mogucem) Spanija - Srbija, jer su potonji jedina preostala ekipa od favorita.
-
Yug
#1120 Re: Eurobasket 2015
Pogledaj statistiku Raduljice u zadnjim mecevima.Nece Sale forsirati Raduljicu na pocetku u odbrani,Ima dobojlija Kuzmic i Milutinov I Erceg za pravljenje gresaka nad Gasolom,a u drugom ce grmiti na sve straneLakat Jebić wrote:gasol u finalu ide na raduljicu, koji i u srpskom timu odudara manjkom kvaliteta. covjek je sinoc izdominiro goberta. ne znam sto bi ovo bio plafon spaniji.
btw momenat utakmice, time-out pred kraj kad mirotic gladi gasola po glavi![]()
- Pismonosa
#1121 Re: Eurobasket 2015
Imali smo priliku vidjeti Špance na djelu protiv Srbije.
Bez Gasolovih tridesetak koševa minimalno će biti u velikim problemima. A pitanje je ima li Pau snage za odigrati još jednu partiju u onakvom ritmu kao protiv Grčke i Francuske. Nije to više dečko u cvijetu mladosti.
A kad su u pitanju lične želje i pozdravi, onda bi moja želja bila da Srbija uošte ne prođe Litvaniju. Iskreno.
Bez Gasolovih tridesetak koševa minimalno će biti u velikim problemima. A pitanje je ima li Pau snage za odigrati još jednu partiju u onakvom ritmu kao protiv Grčke i Francuske. Nije to više dečko u cvijetu mladosti.
A kad su u pitanju lične želje i pozdravi, onda bi moja želja bila da Srbija uošte ne prođe Litvaniju. Iskreno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1122 Re: Eurobasket 2015
Pismonosa, uzmi u obzir da to nece biti ista utakmica. Spanci u grupnoj fazi i ovo sad su dvije razlicite ekipe.
Ne sumnjam da ce Spanci odigrati puno bolju finalnu utakmicu.
- Pismonosa
#1123 Re: Eurobasket 2015
Ma samo neka bude dobra košarka. To je na prvom mjestu.Tomahawk11 wrote:Pismonosa, uzmi u obzir da to nece biti ista utakmica. Spanci u grupnoj fazi i ovo sad su dvije razlicite ekipe.
- kandelabar
#1125 Re: Eurobasket 2015
Litvanija ima samo Maciulisa i Valanciunasa,a Srbija ekstra petorku tako da pobjeda nije upitna pitanje je smoa koliko ce se istrositi igraci SRbije koji su inace odigrali najbolje ovo prvenstvo ali su izbjegli jace protivnike u nokaut fazama..