U cemerici...sinuhe wrote:Ne znam samo u kojoj bi ti državi mogao živjeti.
USA fan page
- nosara
#1101 Re: USA fan page
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1102 Re: USA fan page
Liliputaniji il Sloboslaviji

-
Fudo387
#1103 Re: USA fan page
JohnnyS wrote:Vidim sve Sokrat do Sokrata
- Grover
#1104 Re: USA fan page
Last edited by Grover on 27/02/2015 19:33, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1105 Re: USA fan page
Rusio si SFRJ?nosara wrote:Niko me nije tjerao da glasam za nezavisnu i jos ostanem tu... Do mene je...
- pici
- Gojeni H
#1107 Re: USA fan page
AvetinhoAvetinho wrote:Razlika izmedju Amerike i Srbije je ogromna, i ko je ne vidi treba ici ocnom ljekaru.Gojeni H wrote:@ jeza u ...
Jedna od najpametnijih ubleha koje su se veoma dobro primile kod Amerikanaca, ukljucjuci i tebe, je ono sto je odradjeno nakon vijetnamskog rata.
Mobilisana vojska je iz naroda. Ljudi ne moraju biti narocito motivisani, a onda sami vojnici mogu postati generatori nezadovoljstva ratom.
Zato je formirana profesionalna vojska, a da bi se opravdale nemoralne intervencije, i uvedena parola "podrzite nase trupe".
Uporedimo to sa Srbijom. Dakle, tvoj darvinisticki socijalni pristup je da velika riba jede malu ribu. S te strane onda, nema nista lose u tome sto je Srbija izvrsila agresiju na nezavisnu i suverenu BiH, jer zaboga Srbija je veca riba. Ista logika kaze da je Srbin, koji je podrzavao agresiju, ustvari samo "podrzavao svoje trupe", a ne nuzno i Milosevica i velikosrpsku politiku.![]()
Podrzavajuci "nase trupe" vi ustvari podrzavate agresiju. Ova ubleha je i uvedena da bi Amerikanci spavali u laznom, moralno cistom snu.
Optuzujes me da sam "odokativno" donio zakljucak da Amere boli chosak za tim da li njihova zemlja vrsi agresiju ili ne, iako govorimo o skoro 2 decenije rada s istim, te kratkom boravku u SAD-u, istovremeno kazes da "mislis da Ahmeda i Carlosa boli za tim sta se desava oko njih".
Ahmed i Carlos u ogromnom broju slucajeva zele isto sto i svaki drugi covjek - skladan porodicni zivot i dobrobit za svoju porodicu.
Welcome back.
Uz duzno postovanje, optuzujes Grovera upravo za ono sto sam sada radis.
-
Avetinho
#1108 Re: USA fan page
Malo sam bio na odmoru blizu Tuzle, http://en.wikipedia.org/wiki/Banovi%C4%87i, a malo sam se i sam pritrpio. Nije ni to lose ponekad.Gojeni H wrote:AvetinhoAvetinho wrote:Razlika izmedju Amerike i Srbije je ogromna, i ko je ne vidi treba ici ocnom ljekaru.Gojeni H wrote:@ jeza u ...
Jedna od najpametnijih ubleha koje su se veoma dobro primile kod Amerikanaca, ukljucjuci i tebe, je ono sto je odradjeno nakon vijetnamskog rata.
Mobilisana vojska je iz naroda. Ljudi ne moraju biti narocito motivisani, a onda sami vojnici mogu postati generatori nezadovoljstva ratom.
Zato je formirana profesionalna vojska, a da bi se opravdale nemoralne intervencije, i uvedena parola "podrzite nase trupe".
Uporedimo to sa Srbijom. Dakle, tvoj darvinisticki socijalni pristup je da velika riba jede malu ribu. S te strane onda, nema nista lose u tome sto je Srbija izvrsila agresiju na nezavisnu i suverenu BiH, jer zaboga Srbija je veca riba. Ista logika kaze da je Srbin, koji je podrzavao agresiju, ustvari samo "podrzavao svoje trupe", a ne nuzno i Milosevica i velikosrpsku politiku.![]()
Podrzavajuci "nase trupe" vi ustvari podrzavate agresiju. Ova ubleha je i uvedena da bi Amerikanci spavali u laznom, moralno cistom snu.
Optuzujes me da sam "odokativno" donio zakljucak da Amere boli chosak za tim da li njihova zemlja vrsi agresiju ili ne, iako govorimo o skoro 2 decenije rada s istim, te kratkom boravku u SAD-u, istovremeno kazes da "mislis da Ahmeda i Carlosa boli za tim sta se desava oko njih".
Ahmed i Carlos u ogromnom broju slucajeva zele isto sto i svaki drugi covjek - skladan porodicni zivot i dobrobit za svoju porodicu.
Welcome back.![]()
U mojoj knjizi -- dobar si ti, i volim te citati i nisi nimalo glup (nije da sam ja neki mjerodavac, ali ipak), naprotiv, sto mi je vrlo drago vidjeti. Ja sam ti veliki postovalac Bosne i Dobrih Bosnjana, i ti mi licis kao da bi mogao biti jedan od njih.
Ne znam gdje mene strpa s groverom.
- jeza u ledja
#1109 Re: USA fan page
Nemam darvinisticki vec pragmatican pristup. Ako te neko napada ili ti prijeti napadom ti si na to pripremi najbolje sto znas. Ako je nesto neminovno, nadji nacin da tu situaciju napravis podnosljivijom.Gojeni H wrote:@ jeza u ...
Ovo je onako, najvise moguce generalizirano, jer poredjenje Srba sa Amerikom, te naseg rata sa americkim, nema apsolutno nikakvog smisla ni u kom kontekstu.
Ne podrzavam nikakvu agresiju. To ti tako pogresno shvatas. Ono sto ne podrzavam je kvazi-pacifizam.
Sto se tice vojske, za razliku od zemalja gdje vojska svako malo pravi puc, u demokratskoj zemlji nju kontrolise administracija. I oni su ti kojima se treba upucivati nezadovoljstvo.
- Gojeni H
#1110 Re: USA fan page
Hvala.Avetinho wrote: Malo sam bio na odmoru blizu Tuzle, http://en.wikipedia.org/wiki/Banovi%C4%87i, a malo sam se i sam pritrpio. Nije ni to lose ponekad.
U mojoj knjizi -- dobar si ti, i volim te citati i nisi nimalo glup (nije da sam ja neki mjerodavac, ali ipak), naprotiv, sto mi je vrlo drago vidjeti. Ja sam ti veliki postovalac Bosne i Dobrih Bosnjana, i ti mi licis kao da bi mogao biti jedan od njih.
Ne znam gdje mene strpa s groverom, jeftinim cetnickim propagatorom.
Sa Groverom je do mene, halali i izvini. Znam da ti je slaba tacka, pa nisam mogao izdurat'. Pamti, pa vrati.
- Gojeni H
#1111 Re: USA fan page
U redu, moje izvinjenje ako sam bilo sta pogresno shvatio.jeza u ledja wrote: Ne podrzavam nikakvu agresiju. To ti tako pogresno shvatas. Ono sto ne podrzavam je kvazi-pacifizam.
Sto se tice vojske, za razliku od zemalja gdje vojska svako malo pravi puc, u demokratskoj zemlji nju kontrolise administracija. I oni su ti kojima se treba upucivati nezadovoljstvo.
S druge strane, mozda sam ja pogresno shvacen. Da pokusam ponovo ...
Ja nisam ni istinski ni kvazi pacifista. Da mogu sta da promijenim, jedna od prvih stvari u Bosni koje bih uradio je da bih uveo liberlizaciju nabavke i posjedovanja oruzja, te obaveznu osnovnu obuku stanovnista na slobodnom dijelu Bosne i Hercegovine.
Dakle, po bosanskim mjerilima barem, bio bih kilometrima daleko od pacifiste.
Ali, Bosnjaka je najlakse izvarati lijepom rijecju, jer se na prijetnju odmah pali.
Stoga je potrebno da shvati da prijatelja nema vec samo saveznike. Takodje mu je potrebno da shvati da Amerika ne moze biti moralna zvijezda vodilja nikome, a napose Bosnjacima.
Amerika moze biti saveznik, na priblizno istim mjerilima kao sto su to zemlje zapadne Evrope. Ukoliko mu naumpadne da bi mu Amerika mogla biti prijatelj, onda rizikuje da Bosna postane americki prijatelj tipa Egipta i Kolumbije.
To je sve. Ziv i zdrav i prav bio u naj, naj.
-
L u c i f e r
- Grover
#1113 Re: USA fan page
..A za to ti je potrebno samo još malo da se potrudiš i shvatiš visoku civilizacijsku vrijednost bratskog Izraela i njegovog vođe Benjamina Netanjahua..Avetinho wrote:Malo sam bio na odmoru blizu Tuzle, http://en.wikipedia.org/wiki/Banovi%C4%87i, a malo sam se i sam pritrpio. Nije ni to lose ponekad.Gojeni H wrote:AvetinhoAvetinho wrote:
Razlika izmedju Amerike i Srbije je ogromna, i ko je ne vidi treba ici ocnom ljekaru.
Welcome back.![]()
Last edited by Grover on 27/02/2015 19:32, edited 1 time in total.
- pici
-
Misirlija
#1115 Re: USA fan page
Mighty Colorado!

-
L u c i f e r
-
L u c i f e r
#1118 Re: USA fan page

slike se zove
one with universe
- nosara
#1119 Re: USA fan page
Američka policija pucala je i ubila beskućnika nakon svađe u centru Los Angelesa.
Na videu koji je snimio neko od prolaznika, vidi se nasilna borba između muškarca i nekoliko policijskih službenika. Kada ga je policija pokušala smiriti neko je povikao "Spusti pištolj" i nekoliko sekundi kasnije čulo s pet pucnjeva.
Policija još nije potvrdila da li je muškarac bio naoružan. Incident se dogodio u distriktu Skid Row koji ima veliku populaciju beskućnika.

Na videu koji je snimio neko od prolaznika, vidi se nasilna borba između muškarca i nekoliko policijskih službenika. Kada ga je policija pokušala smiriti neko je povikao "Spusti pištolj" i nekoliko sekundi kasnije čulo s pet pucnjeva.
Policija još nije potvrdila da li je muškarac bio naoružan. Incident se dogodio u distriktu Skid Row koji ima veliku populaciju beskućnika.
- nosara
#1120 Re: USA fan page
Malo te pomilkio po glavi, onako s visoka i odmah si pao u sevdah...Gojeni H wrote:Hvala.Avetinho wrote: Malo sam bio na odmoru blizu Tuzle, http://en.wikipedia.org/wiki/Banovi%C4%87i, a malo sam se i sam pritrpio. Nije ni to lose ponekad.
Sa Groverom je do mene, halali i izvini. Znam da ti je slaba tacka, pa nisam mogao izdurat'. Pamti, pa vrati.
- Putnik ali stvarno
-
L u c i f e r
#1122 Re: USA fan page
Putnik ali stvarno wrote:
- nosara
- Gojeni H
#1125 Re: USA fan page
Jok, trebala mi je iskociti zila na vratu, da pocrvenim u licu, pa da zapocnem borbu kmeta pokornog gospodaru, jal' ovom najdemokratskijem jal' onom majcinskih nagona.nosara wrote:Malo te pomilkio po glavi, onako s visoka i odmah si pao u sevdah...Gojeni H wrote:Hvala.Avetinho wrote: Malo sam bio na odmoru blizu Tuzle, http://en.wikipedia.org/wiki/Banovi%C4%87i, a malo sam se i sam pritrpio. Nije ni to lose ponekad.
Precious, preciouuuuus!
Samo se vi borite, meni i Bosna prevelika.