Vehabizam, porijeklo i posljedice
- Idemedosumom
#1101 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Hajde nemoj da se vrtimo u krug. Yassera Habiba (i njemu slične) niko ne smatra ni pravim muslimanom ni pravim Šiijom.
Vrhovni šiitski poglavari zabranili vrijeđanje hazreti Aiše, Ebu Bekra i ostalih. Eto, prepreka otklonjena, možeš ih sada muslimanima smatrati. Oni tebe smatraju muslimanom.
Vrhovni šiitski poglavari zabranili vrijeđanje hazreti Aiše, Ebu Bekra i ostalih. Eto, prepreka otklonjena, možeš ih sada muslimanima smatrati. Oni tebe smatraju muslimanom.
- salik79
#1102 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
U sijskom Iranu ulice i dzamije nose imena hazreti (bas ovako pise) Omera, Ebu Bekra, Osmana...I ko je onda lud?Ja neki dan postavih citat iz sijske knjige u kojoj lijepo stoji Aisa r.a... Al' dzaba, oni ce opet postaviti nekog "engleskog siju", kako ih Imam Hamenei nazva, i nastaviti vrtiti istu matricu, kao pokvarenu plocu.Idemedosumom wrote:Hajde nemoj da se vrtimo u krug. Yassera Habiba (i njemu slične) niko ne smatra ni pravim muslimanom ni pravim Šiijom.
- salik79
#1103 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Sto se proklinjanja tice, evo sta nadjoh u knjizi "Ashabi Allahova Poslanika", koja je prevedena i distribuirana na nasim prostorima od strane Visokog saudijskog komiteta za pomoć BiH i centra "Kralj Fahd" u Sarajevu.

Pa kaze:

Treba li napominjati da ovo "majka te nemala" i "majka vas nemala", u slobodnom prijevodu glasi "crko da Bog da" i "crkli da Bog da"?!
Ebu Bekr proklinjao Omera, a Omer ostale ashabe...I tako to

Pa kaze:

Treba li napominjati da ovo "majka te nemala" i "majka vas nemala", u slobodnom prijevodu glasi "crko da Bog da" i "crkli da Bog da"?!
- Smrcak15
#1104 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
ko god pljuje po Aliji kao sto shije pljuju po Omeru i ostalim ashabima, nemoze biti takav musliman.salik79 wrote:A dokaz za to su ti engleske sije, je l'?! A ko pljuje po hazreti Aliji, smatras li njih muslimanima?Smrcak15 wrote:tacno, samo sto ne smatram shije muslimanima, ko god pljuje po ashabima, suprugama poslanika...nemamo sta tu pricati...Idemedosumom wrote:
Premotati na 27:47, jasno kaže da to nije dio ezana. Inače vrijedi cijelo predavanje poslušati, ko ima vremena.
Nemoj Smrcak tako, nama nema bliskijih i prečih ljudi od drugih muslimana.
- Smrcak15
#1105 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
teska glupost, cuj "majka te nemala" neko proklestvo, pa to je obicna izreka u nekoj ljutnji....salik79 wrote:Sto se proklinjanja tice, evo sta nadjoh u knjizi "Ashabi Allahova Poslanika", koja je prevedena i distribuirana na nasim prostorima od strane Visokog saudijskog komiteta za pomoć BiH i centra "Kralj Fahd" u Sarajevu.
Pa kaze:
izreka koja je uobicajna medju narodom nemoze se smatrati nesto kao direktan atak na osobu.
daleko je gore sta shije govore ebu bekru i omeru, nego ovo "majka te nemala" i "majka vas nemala",
preglupo ti je sporedjenje.
- salik79
#1106 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Smrcak15 wrote:ko god pljuje po Aliji kao sto shije pljuju po Omeru i ostalim ashabima, nemoze biti takav musliman.salik79 wrote:A dokaz za to su ti engleske sije, je l'?! A ko pljuje po hazreti Aliji, smatras li njih muslimanima?Smrcak15 wrote:
tacno, samo sto ne smatram shije muslimanima, ko god pljuje po ashabima, suprugama poslanika...nemamo sta tu pricati...
Pljuv'o Muavija i sin mu, pljuvali mu sve skutonose, od Ebu Hurejre pa nadalje, i to generacijama - preko 120 godina, s mimbera, pa to opet ne sprjecava tvoje "alime" od nasih kuduza, do saudijskih sejhova i bin bazova da za Muaviju i Jezida kazu hazreti, pa i da kazu kako je Jezid bio na ispravnom istikamu, a hazreti Husejn jok. "Pogrijesio" sto se suprotstavio tadasnjem "Vodji mumina"...
- Smrcak15
#1107 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Ja uopste nemogu da shvatim kako jedan bosnjak evropljanin moze da bude sljedbenik satanisticke vjere Shiizma, pa covjece ona udaranja samih sebe , rezanje po glavi na dan asure, pravo krvoprolice....
kako moze neko biti sljedbenik ovakvoh idiotizma
ja evo odgovorno tvrdim, da je ovo islam, nikad ja u zivotu nebi bio musliman.
kako moze neko biti sljedbenik ovakvoh idiotizma
- salik79
#1108 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Majka te nemala znaci upravo ono sto sam ja u slobodnom prijevodu naveo. Pitaj bilo kojeg poznavatelja arapskog jezika.Smrcak15 wrote:teska glupost, cuj "majka te nemala" neko proklestvo, pa to je obicna izreka u nekoj ljutnji....salik79 wrote:Sto se proklinjanja tice, evo sta nadjoh u knjizi "Ashabi Allahova Poslanika", koja je prevedena i distribuirana na nasim prostorima od strane Visokog saudijskog komiteta za pomoć BiH i centra "Kralj Fahd" u Sarajevu.
Pa kaze:
izreka koja je uobicajna medju narodom nemoze se smatrati nesto kao direktan atak na osobu.
daleko je gore sta shije govore ebu bekru i omeru, nego ovo "majka te nemala" i "majka vas nemala",
preglupo ti je sporedjenje.
A sije "govore" svasta nesto o njima, a ovamo im ulice nose njihove nazive i to sa prefiksom "hazreti" i "mir na njega". Malo sizofreno, zar ne?!
- Smrcak15
#1109 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
salik79 wrote: Pljuv'o Muavija i sin mu, pljuvali mu sve skutonose, od Ebu Hurejre pa nadalje, i to generacijama - preko 120 godina, s mimbera, pa to opet ne sprjecava tvoje "alime" od nasih kuduza, do saudijskih sejhova i bin bazova da za Muaviju i Jezida kazu hazreti, pa i da kazu kako je Jezid bio na ispravnom istikamu, a hazreti Husejn jok. "Pogrijesio" sto se suprotstavio tadasnjem "Vodji mumina"...
ako je muavija pljuvao, pa on ce da bude ispitivan za to na sudnjem danuPljuv'o Muavija i sin mu,
a hoces li ti mozda biti ispitivan za to sto je MUavija govorio protiv Alije, neces, pa sta te onda briga za MUaviju, pa Ako Allah odluci da muaviju baci na dno dzehennema, koga briga za to, neka kazni ako zasluzuje to....
nego bolna tacka vas shija je ona prica cija supa je slanija, selo gori a baba se ceslja, bola dozovi se pameti vise, o kakvim vi glupostima razglabate, o stvarima o kojima neces biti pitam, vi se smoriste pricom klo je trebao biti halifa, heeeej , oko cega vams e vjera vrti oko politckog pitanja
- salik79
#1110 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Smrcak15 wrote:Ja uopste nemogu da shvatim kako jedan bosnjak evropljanin moze da bude sljedbenik satanisticke vjere Shiizma, pa covjece ona udaranja samih sebe , rezanje po glavi na dan asure, pravo krvoprolice....
kako moze neko biti sljedbenik ovakvoh idiotizmaja evo odgovorno tvrdim, da je ovo islam, nikad ja u zivotu nebi bio musliman.
Da ti malo postavim djela sljedbenika satanisticke vjere vehabizma? Ono, malo ritualnih klanja, raznosenja po dzamijama, nabijanja na kolac, bacanja sa zgrada, gazenja tenkovima, gadjanja zoljama svezanih insana, potapanja u kafezima,....
Zelis li malo? Odgovorno tvrdim - da je vehabizam islam, nikada ne bih bio musliman. Cak bih bio i islamofob.
- Smrcak15
#1111 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
evo ti shia objasnjava zasto mrze Omera
- Idemedosumom
#1112 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Čitam jednu knjigu, tamo stoji, između ostalog, da je jezid l.a. puno vremena provodio s psima. Nije mi jasno, zašto mu se to na teret stavlja haman rame uz rame s drugim, očiglednim grijesima, ako neko zna?
Možda je bolje da sam pitanje postavio na onoj drugoj temi, pitanja i odgovori.
- Smrcak15
#1113 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
salik79 wrote:Smrcak15 wrote:Ja uopste nemogu da shvatim kako jedan bosnjak evropljanin moze da bude sljedbenik satanisticke vjere Shiizma, pa covjece ona udaranja samih sebe , rezanje po glavi na dan asure, pravo krvoprolice....
kako moze neko biti sljedbenik ovakvoh idiotizmaja evo odgovorno tvrdim, da je ovo islam, nikad ja u zivotu nebi bio musliman.
Da ti malo postavim djela sljedbenika satanisticke vjere vehabizma? Ono, malo ritualnih klanja, raznosenja po dzamijama, nabijanja na kolac, bacanja sa zgrada, gazenja tenkovima, gadjanja zoljama svezanih insana, potapanja u kafezima,....
Zelis li malo? Odgovorno tvrdim - da je vehabizam islam, nikada ne bih bio musliman. Cak bih bio i islamofob.
Zelis li malo? Odgovorno tvrdim - da je vehabizam islam, nikada ne bih bio musliman. Cak bih bio i islamofob
pa stani malo ba, ti stvari ne postavljas na pravo mjesto...nisu oni vehabije nego ISILOVCI sto su radili takve stvari vecinom
a poslanik je nagovjestyio isilovce u hadisu i naredio da se ubijaju ko ghod stigne, jer su veliko zlo....vehabije koje imam kao prijatelje su dobivali priojetnje od isilovaca da ce im otkinuti glave, pa su morali te prijetnje prijavljivati policiji itd
i ti dodjes ovdje i nas sunije strpas sa tom djavolovom sektom IDIS/ISIl kako se vec nazivaju
ti covjece nauci prvo da nas raspoznajes ko je ko pa tek onda paljbu a ovako pucas po svima
- salik79
#1114 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Smrcak15 wrote:salik79 wrote: Pljuv'o Muavija i sin mu, pljuvali mu sve skutonose, od Ebu Hurejre pa nadalje, i to generacijama - preko 120 godina, s mimbera, pa to opet ne sprjecava tvoje "alime" od nasih kuduza, do saudijskih sejhova i bin bazova da za Muaviju i Jezida kazu hazreti, pa i da kazu kako je Jezid bio na ispravnom istikamu, a hazreti Husejn jok. "Pogrijesio" sto se suprotstavio tadasnjem "Vodji mumina"...ako je muavija pljuvao, pa on ce da bude ispitivan za to na sudnjem danuPljuv'o Muavija i sin mu,
a hoces li ti mozda biti ispitivan za to sto je MUavija govorio protiv Alije, neces, pa sta te onda briga za MUaviju, pa Ako Allah odluci da muaviju baci na dno dzehennema, koga briga za to, neka kazni ako zasluzuje to....
nego bolna tacka vas shija je ona prica cija supa je slanija, selo gori a baba se ceslja, bola dozovi se pameti vise, o kakvim vi glupostima razglabate, o stvarima o kojima neces biti pitam, vi se smoriste pricom klo je trebao biti halifa, heeeej , oko cega vams e vjera vrti oko politckog pitanja
Uz to pljuvanje su stasavale generacije. Dug je period preko 120 godina. I svi su morali pljuvati/proklinjati i to s mimbera. Hadise najvise vuces od Ebu Hurejre, a on se obogatio sluzeci Muaviji. Sta mislis, da li je sve pisao po istillahu? A, kao sto rekoh, oni koje slijedis za gore navedene kazu hazreti. To je po tebi ok, zar ne?
Ne postoji veci licemjer od vehabita, niti gluplja logika od njegove.
- Smrcak15
#1115 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
jesi li to i ti krenuo sa pricama "cija je supa slanija"Idemedosumom wrote:Čitam jednu knjigu, tamo stoji, između ostalog, da je jezid l.a. puno vremena provodio s psima. Nije mi jasno, zašto mu se to na teret stavlja haman rame uz rame s drugim, očiglednim grijesima, ako neko zna?
- salik79
#1116 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Smrcak15 wrote:evo ti shia objasnjava zasto mrze Omera
Opet "engleske sije". Sto nam ne postavis ovakav video uradak nekoga od poznatih ucenjaka iz Irana, recimo Imama Hameneija, ili Homeinija r.a.? Onoliki videi a njima, eno i web stranice, pa zasto ne govore, ili pisu to na njima?
A ovi koji mrze Omera, jos vise mrze Homeinija i Hamenija, ako cemo pravo....
- salik79
#1117 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Rece lik koji ne zna napraviti razliku izmedju "engleskih sija" i sija.Smrcak15 wrote:salik79 wrote:Smrcak15 wrote:Ja uopste nemogu da shvatim kako jedan bosnjak evropljanin moze da bude sljedbenik satanisticke vjere Shiizma, pa covjece ona udaranja samih sebe , rezanje po glavi na dan asure, pravo krvoprolice....
Zelis li malo? Odgovorno tvrdim - da je vehabizam islam, nikada ne bih bio musliman. Cak bih bio i islamofob.Da ti malo postavim djela sljedbenika satanisticke vjere vehabizma? Ono, malo ritualnih klanja, raznosenja po dzamijama, nabijanja na kolac, bacanja sa zgrada, gazenja tenkovima, gadjanja zoljama svezanih insana, potapanja u kafezima,....
Zelis li malo? Odgovorno tvrdim - da je vehabizam islam, nikada ne bih bio musliman. Cak bih bio i islamofob
pa stani malo ba, ti stvari ne postavljas na pravo mjesto...nisu oni vehabije nego ISILOVCI sto su radili takve stvari vecinom
a poslanik je nagovjestyio isilovce u hadisu i naredio da se ubijaju ko ghod stigne, jer su veliko zlo....vehabije koje imam kao prijatelje su dobivali priojetnje od isilovaca da ce im otkinuti glave, pa su morali te prijetnje prijavljivati policiji itd
i ti dodjes ovdje i nas sunije strpas sa tom djavolovom sektom IDIS/ISIl kako se vec nazivaju
ti covjece nauci prvo da nas raspoznajes ko je ko pa tek onda paljbu a ovako pucas po svima
- Smrcak15
#1118 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
dovoljno si sam sebe kaznio kad si krenuo putem Shiizma, nstavite i dalje da raglabate cija supa je slanija, je to najbolje znate...sva vam se vjera vrti oko toga, neka vrsta oplakivanja , kuknjave , mlataranje po prsima, rezanje po glavi, bicevanje do krvarenja itd itdsalik79 wrote: Ne postoji veci licemjer od vehabita, niti gluplja logika od njegove.
zbog gnusnih lazi na majku svih vjernika Aishu, potvora za blud, sada Bog dao da se Shije same biciju svojim rukama
- Smrcak15
#1119 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
sta su te engleske shije ba, odakle to oni vade,da se ti pravdas sas tim izgovorm, to su engelske shijesalik79 wrote:Smrcak15 wrote:evo ti shia objasnjava zasto mrze Omera
Opet "engleske sije". Sto nam ne postavis ovakav video uradak nekoga od poznatih ucenjaka iz Irana, recimo Imama Hameneija, ili Homeinija r.a.? Onoliki videi a njima, eno i web stranice, pa zasto ne govore, ili pisu to na njima?
- salik79
#1120 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Navodi se da je drzao majmune na dvoru i s njima se "igrao".Idemedosumom wrote:Čitam jednu knjigu, tamo stoji, između ostalog, da je jezid l.a. puno vremena provodio s psima. Nije mi jasno, zašto mu se to na teret stavlja haman rame uz rame s drugim, očiglednim grijesima, ako neko zna?
- Idemedosumom
#1121 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Mani se brate supe, može čovjek biti sunnit, a da voli Ehli Bejt a.s. i da mrzi neđaset koji je tlačio Poslanikovu s.a.v.a. porodicu.
Eng Šiije su ti šiijske vehabije, babaroge, isilovci njihovi. Kužiš?
Eng Šiije su ti šiijske vehabije, babaroge, isilovci njihovi. Kužiš?
Last edited by Idemedosumom on 02/02/2018 01:10, edited 1 time in total.
- salik79
#1122 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Smrcak15 wrote:dovoljno si sam sebe kaznio kad si krenuo putem Shiizma, nstavite i dalje da raglabate cija supa je slanija, je to najbolje znate...sva vam se vjera vrti oko toga, neka vrsta oplakivanja , kuknjave , mlataranje po prsima, rezanje po glavi, bicevanje do krvarenja itd itdsalik79 wrote: Ne postoji veci licemjer od vehabita, niti gluplja logika od njegove.
zbog gnusnih lazi na majku svih vjernika Aishu, potvora za blud, sada Bog dao da se Shije same biciju svojim rukamane treba ih niko drugi, oni ce serijatsku kaznu svake godine fino odradite na sebi
bas ono po propisu
Ti si ona najgora vrsta vehabita, oni koji proklinju i mrze casni Ehli Bejt a.s. . Gore nisi mogao, sto se vidi i po tvom mentalnom sklopu.
- salik79
#1123 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Objasnio Imam Hamenei, mi postavljali vise puta ovdje i ti opet ponavljas uhodanu matricu, ignorisuci sve.Smrcak15 wrote:sta su te engleske shije ba, odakle to oni vade,da se ti pravdas sas tim izgovorm, to su engelske shijesalik79 wrote:Smrcak15 wrote:evo ti shia objasnjava zasto mrze Omera
Last edited by salik79 on 02/02/2018 01:10, edited 1 time in total.
- Idemedosumom
#1124 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
Aaa nije mi ni na kraju pameti bila zoofilija. Hvalasalik79 wrote:Navodi se da je drzao majmune na dvoru i s njima se "igrao".Idemedosumom wrote:Čitam jednu knjigu, tamo stoji, između ostalog, da je jezid l.a. puno vremena provodio s psima. Nije mi jasno, zašto mu se to na teret stavlja haman rame uz rame s drugim, očiglednim grijesima, ako neko zna?
- Smrcak15
#1125 Re: Vehabizam, porijeklo i posljedice
salik79 wrote:Ti si ona najgora vrsta vehabita, oni koji proklinju i mrze casni Ehli Bejt a.s. . Gore nisi mogao, sto se vidi i po tvom mentalnom sklopu.Smrcak15 wrote:dovoljno si sam sebe kaznio kad si krenuo putem Shiizma, nstavite i dalje da raglabate cija supa je slanija, je to najbolje znate...sva vam se vjera vrti oko toga, neka vrsta oplakivanja , kuknjave , mlataranje po prsima, rezanje po glavi, bicevanje do krvarenja itd itdsalik79 wrote: Ne postoji veci licemjer od vehabita, niti gluplja logika od njegove.
zbog gnusnih lazi na majku svih vjernika Aishu, potvora za blud, sada Bog dao da se Shije same biciju svojim rukamane treba ih niko drugi, oni ce serijatsku kaznu svake godine fino odradite na sebi
bas ono po propisu
ovo najbolje oslikava vasu zabludu,Ti si ona najgora vrsta vehabita, oni koji proklinju i mrze casni Ehli Bejt a.s.
ako ista dokaz da lazes to je ovo, biti vjernik a proklinjati i mrziti poslanikovu porodicu, heeeeej ba
to mi kaze osoba , sljedbenik ludog satanistickog shiizma koji predstavlja Aliiju kao dlakavu zivotinju koja ce izaci iz zemlje