Pa ako ćemo iskreno tu istu "velesilu" je jedna mala Srbija i jedan Milošević vukao za nos godinama...insomnia78 wrote:Moj cheli, covjek bi pomislio da ces nakon tolikih istrazivanja, citanja isl skontati ko je jedina svjetska super sila u svakom pogleduChallenger__ wrote:Lik je, hladno, sve konce BI stavio u svoje ruke. Kaže Obami, "ostaće u kontaktu".
![]()
![]()
![]()
U stvari, skonto si ti to samo se ne uklapa u tvoje teorije pa presucujes
Zar stvarno, iskreno mislis da jedan Sisi smije uraditi nesto proriv americke politike, u ovakvom okruzenju i sa ovakvom situacijom u zemlji?
Jemen
- jao_situacije
#1101 Re: Jemen
- insomnia78
#1103 Re: Jemen
Dobro, ne mozes Srbe racunati, jedino su oni i ISIL uspjeli pobjediti koaliciju od 60 zemalja na celu sa Amerikomjao_situacije wrote:Pa ako ćemo iskreno tu istu "velesilu" je jedna mala Srbija i jedan Milošević vukao za nos godinama...insomnia78 wrote:Moj cheli, covjek bi pomislio da ces nakon tolikih istrazivanja, citanja isl skontati ko je jedina svjetska super sila u svakom pogleduChallenger__ wrote:Lik je, hladno, sve konce BI stavio u svoje ruke. Kaže Obami, "ostaće u kontaktu".
![]()
![]()
![]()
U stvari, skonto si ti to samo se ne uklapa u tvoje teorije pa presucujes
Zar stvarno, iskreno mislis da jedan Sisi smije uraditi nesto proriv americke politike, u ovakvom okruzenju i sa ovakvom situacijom u zemlji?
- insomnia78
#1104 Re: Jemen
On topic
Uzas, uzas, uzasProtect children from escalating violence in Yemen, UNICEF appeals
NEW YORK/AMMAN, 31 March 2015 – At least 62 children have been killed and 30 injured during fighting in Yemen over the past week, according to UNICEF. The fighting is severely damaging basic health services and education, while violence and displacement are leaving children terrified.
- Challenger__
#1105 Re: Jemen
E moja Nesanice, gdje su sada oni dušebrižnici sa drugih tema? Izgleda da su neka djeca manje djeca od ove djece.
- insomnia78
#1106 Re: Jemen
A vidi ovih genijalaca
The Palestinian Authority has announced its support for a coalition of Arab states poised to provide military intervention in Yemen.
According to Palestinian news agency Ma'an, PA President Mahmoud Abbas's office released a statement Thursday stating his backing of the united military forces lead by Saudi Arabia set to protect the Yemeni government and fight opposition Shi'ite rebels.
In the announcement, Abbas said he backed the decision by Arab foreign ministers to back Yemen's government. Ma'an cited Abbas also as highlighting the importance of creating security and unity of the embattled country.
- insomnia78
#1107 Re: Jemen
Ma...Challenger__ wrote:E moja Nesanice, gdje su sada oni dušebrižnici sa drugih tema? Izgleda da su neka djeca manje djeca od ove djece.
-
sarajevoxxxx
#1109 Re: Jemen
Dr. Mehmed Gurmez reis-ul-ulema Republike Turske:Razilaženje između sunita i šiita je pogrešna bitka, koja ne priliči muslimanima (AA)
-
Kaligula I
#1110 Re: Jemen
...logička rupa je posljedica 'razvlačenja pameti' i ona je vlasništvo onih koji ne znaju šta hoće...Iranci s tim nemaju problema..njihova politika ima stav, zna šta hoće i konstantna je od 1979...i ne samo od '79., nego gledano kroz povijest i dublje i dalje...oni deset puta mjere a samo jednom rezu, za razliku ovih sa suprotne strane, koji samo jednom mjere...Arapima je politka umjeće nemogućeg, zato im život i jeste postao nemoguć...vivaldi wrote: u svakom scenariju postoji neka velika logicka rupa.
- jao_situacije
#1111 Re: Jemen
možda je samo patka ?insomnia78 wrote:A vidi ovih genijalacaThe Palestinian Authority has announced its support for a coalition of Arab states poised to provide military intervention in Yemen.
According to Palestinian news agency Ma'an, PA President Mahmoud Abbas's office released a statement Thursday stating his backing of the united military forces lead by Saudi Arabia set to protect the Yemeni government and fight opposition Shi'ite rebels.
In the announcement, Abbas said he backed the decision by Arab foreign ministers to back Yemen's government. Ma'an cited Abbas also as highlighting the importance of creating security and unity of the embattled country.
- insomnia78
#1112 Re: Jemen
Nije Abbaz Sisijao_situacije wrote:možda je samo patka ?insomnia78 wrote:A vidi ovih genijalacaThe Palestinian Authority has announced its support for a coalition of Arab states poised to provide military intervention in Yemen.
- jao_situacije
#1113 Re: Jemen
a ko je prenio ?insomnia78 wrote:Nije Abbaz Sisi
- walter kurtz
#1115 Re: Jemen
zar nisi čuo šije nisu ljudiChallenger__ wrote:E moja Nesanice, gdje su sada oni dušebrižnici sa drugih tema? Izgleda da su neka djeca manje djeca od ove djece.
-
Avetinho
#1116 Re: Jemen
Ovakvu pusionu za Iran i Rusiju nisam dugo vidio.
Gdje ode Sisoje? Palestina? Pakistan?
Sve go masonsko-cionisticki sluga.
Gdje ode Sisoje? Palestina? Pakistan?
Sve go masonsko-cionisticki sluga.
- insomnia78
#1117 Re: Jemen
Ja sam vidio na Jerusalem postu, oni se pozivaju na palestinsku novinsku agenciju Ma'najao_situacije wrote:a ko je prenio ?insomnia78 wrote:Nije Abbaz Sisi
Na njihovom sajtu stvarno postoji ta vijest
http://www.maannews.com/eng/ViewDetails.aspx?ID=760158
- jao_situacije
#1118 Re: Jemen
a dobro..
ko sam ja da im pametujem
ko sam ja da im pametujem
- Challenger__
#1119 Re: Jemen
Ko o čemu, Amerikanci o Egiptu:

Sve procjene upućuju na Egipat, svi napori se okreću ka Egiptu i njegovom uvlačenju u Jemen. "To be or not to be".

Sve procjene upućuju na Egipat, svi napori se okreću ka Egiptu i njegovom uvlačenju u Jemen. "To be or not to be".
- insomnia78
#1120 Re: Jemen
Valja njima svakako Saudima vratiti 5 milijardi sto dobise za nove RafaleChallenger__ wrote:Ko o čemu, Amerikanci o Egiptu:
- Challenger__
#1121 Re: Jemen
Da su saudijske donacije bile dovoljne ne bi zvao Obama da obavjesti Sisija da mu je obnovljena "vojna pomoć". Da li će to biti dovoljno (i ono što se nudi iza scene a ne stoji u javnim saopštenjima) - vidjećemo.
U svakom slučaju, krajnje, ali krajnje delikatna situacija sa sve aktere dole.
- Co0l
#1122 Re: Jemen
Odradili su to oni vec ubijanjem i zatvaranjem Ihvanija u Egiptu.
- insomnia78
#1123 Re: Jemen
I, ko tu placa za obavljanje posla a ko obavlja prljavi pos'o na terenu?Challenger__ wrote:Da su saudijske donacije bile dovoljne ne bi zvao Obama da obavjesti Sisija da mu je obnovljena "vojna pomoć". Da li će to biti dovoljno (i ono što se nudi iza scene a ne stoji u javnim saopštenjima) - vidjećemo.
Ko je gazda a ko radnik?
- Challenger__
#1124 Re: Jemen
Sad su Ihvanije "Salman-in". Ne pratiš saudisjke modne trendove.
_____
O čemu ti Nesanice, živ bio??
_____
O čemu ti Nesanice, živ bio??
- Challenger__
#1125 Re: Jemen
U međuvremenu, na egipatskoj državnoj televiziji - Sisi. Govorio o predstojećim parlamentarnim izborima...