madner wrote:Bas suplja teorija, pa nema veta ni na drzavnom nivou u tom slucaju jer nema Doma Naroda.
"Prudski sporazum" ponovo aktivan
- Mister Yes
#1101 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
-
palermo
#1102 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Čuj samo na državnom nivouVeto bi bio samo na državnom nivou.
je promjena ????
[/quote]Nemaju izbornu jedinicu za državni nivo a nemaju ni mogućnost veta (vitalni nacionalni interes nije veto). Osim toga svaki entitet ima i svoju televiziju pa bi imao i njihov. Dobijaju svašta nešta što sada nemaju i nikada neće ni imati budu li se inatili oko par opština u srednjoj Bosni. To pod pretpostavkom da se nešto pitaju bar oko granica ali pitanje je i za to.
Pa televiziju bi naravno plaćali oni, nisam ti baš siguran da im se sviđa ta ideja......nije zar da ICG predviđa da im ja plaćam televiziju ??? i bogami, nije to samo par opština u srednjoj Bosni, tu ti je i više od pola Mostara...pa Počitelj,Stolac, Neum .....jebo te, kad bi u Cimu rekao ovo će te dobiti, neko bi me šakom spucao...
- Mister Yes
#1103 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Pa ti opet reci da sam prikriveni Hrvat ili da pišem prohrvatske stvaripalermo wrote:Pa televiziju bi naravno plaćali oni, nisam ti baš siguran da im se sviđa ta ideja......nije zar da ICG predviđa da im ja plaćam televiziju ??? i bogami, nije to samo par opština u srednjoj Bosni, tu ti je i više od pola Mostara...pa Počitelj,Stolac, Neum .....jebo te, kad bi u Cimu rekao ovo će te dobiti, neko bi me šakom spucao...
-
Eek-A-Mouse
#1104 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Eo vam treci
-
palermo
#1105 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Ma skontao sam ja, ti se samo zajebaješ ovdjeMister Yes wrote:Pa ti opet reci da sam prikriveni Hrvat ili da pišem prohrvatske stvaripalermo wrote:Pa televiziju bi naravno plaćali oni, nisam ti baš siguran da im se sviđa ta ideja......nije zar da ICG predviđa da im ja plaćam televiziju ??? i bogami, nije to samo par opština u srednjoj Bosni, tu ti je i više od pola Mostara...pa Počitelj,Stolac, Neum .....jebo te, kad bi u Cimu rekao ovo će te dobiti, neko bi me šakom spucao...
- Mister Yes
#1106 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
HDZ će naravno doći na pregovore sa mapom trećeg "šta je držao HVO". A onda će SDA reći "treći entitet ne dolazi u obzir". I na kraju će se naći negdje između. Biće treći ali bez Neuma, Stoca, Kupresa, Drvara, Glamoča, Novog Travnika, Busovače, Viteza,Jajca, Kreševa, Kiseljaka, Uskoplja, pola Čapljine. Bitno je da je ICG napokon odobrio da se priča o trećem. Eto bio i popis. Rata nema pa nije žurba. Dogovorit ćemo se.energy star wrote:3.entitet bez Neuma, Stoca, Kupresa, Drvara, Glamoča, Novog Travnika, Busovače, Viteza,Jajca, Kreševa, Kiseljaka, Uskoplja, pola Čapljine?Mister Yes wrote:
Nemaju izbornu jedinicu za državni nivo a nemaju ni mogućnost veta (vitalni nacionalni interes nije veto). Osim toga svaki entitet ima i svoju televiziju pa bi imao i njihov. Dobijaju svašta nešta što sada nemaju i nikada neće ni imati budu li se inatili oko par opština u srednjoj Bosni. To pod pretpostavkom da se nešto pitaju bar oko granica ali pitanje je i za to.
![]()
![]()
- Lincoln-Burrows
#1107 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Moram priznat vrlo kompromisno riješenje, sva sreća ostaje nam Međugorje.Mister Yes wrote:HDZ će naravno doći na pregovore sa mapom trećeg "šta je držao HVO". A onda će SDA reći "treći entitet ne dolazi u obzir". I na kraju će se naći negdje između. Biće treći ali bez Neuma, Stoca, Kupresa, Drvara, Glamoča, Novog Travnika, Busovače, Viteza,Jajca, Kreševa, Kiseljaka, Uskoplja, pola Čapljine.energy star wrote:
3.entitet bez Neuma, Stoca, Kupresa, Drvara, Glamoča, Novog Travnika, Busovače, Viteza,Jajca, Kreševa, Kiseljaka, Uskoplja, pola Čapljine?
![]()
![]()
-
Eek-A-Mouse
#1108 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
I citava Hrvatska
-
energy star
#1109 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
SDA?Mister Yes wrote:
HDZ će naravno doći na pregovore sa mapom trećeg "šta je držao HVO". A onda će SDA reći "treći entitet ne dolazi u obzir". I na kraju će se naći negdje između. Biće treći ali bez Neuma, Stoca, Kupresa, Drvara, Glamoča, Novog Travnika, Busovače, Viteza,Jajca, Kreševa, Kiseljaka, Uskoplja, pola Čapljine.
Svjetska Državna Agencija?
U najmanju ruku kao da asocira na te pojmove a ne na grupicu propalica i bandita koji smiju u Kupresu nešto reći!
Ali Mistere čestitam na optimizmu.
Takav treba biti, optimista u životu!
Hebo ti ove defetiste i crnjake!
-
energy star
#1110 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
ko je rek'o? SDA rek'o

-
Eek-A-Mouse
#1111 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
i jos jednom entiteta nema 
-
energy star
#1112 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Nego Mistere, pustimo nakratko 3. nego da te priupitam malo o Federaciji.
Mi ovdje gdje živimo ne znamo skoro ništa o njoj.
Kakve simbole ima, zastavu, himnu, kakvu policiju ima, školstvo, vojsku pa eto ako imaš malo dragocjenog vremena da nas malo upoznaš sa dotičnom, stalno je ovdje spominjemo a totalno nam je misteriozna, da se tako izrazim!
Kakve simbole ima, zastavu, himnu, kakvu policiju ima, školstvo, vojsku pa eto ako imaš malo dragocjenog vremena da nas malo upoznaš sa dotičnom, stalno je ovdje spominjemo a totalno nam je misteriozna, da se tako izrazim!
- sluga_okupatora
#1113 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
madner wrote:Ja sam kao i uvijek za ratnu opciju kako bi izbjegli sve te kompromise i fino uredili drzavu Bosnu, no jos nemam podrsku.![]()
Uglavnom svaki narod ce nesto progutat sto mu nikako ne pase, dok ce gradjani profitirati.
Dosad najkonkretniji prijedlog
- Mister Yes
#1114 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
I cijela HrvatskaLincoln-Burrows wrote:Moram priznat vrlo kompromisno riješenje, sva sreća ostaje nam Međugorje.Mister Yes wrote:HDZ će naravno doći na pregovore sa mapom trećeg "šta je držao HVO". A onda će SDA reći "treći entitet ne dolazi u obzir". I na kraju će se naći negdje između. Biće treći ali bez Neuma, Stoca, Kupresa, Drvara, Glamoča, Novog Travnika, Busovače, Viteza,Jajca, Kreševa, Kiseljaka, Uskoplja, pola Čapljine.energy star wrote:
3.entitet bez Neuma, Stoca, Kupresa, Drvara, Glamoča, Novog Travnika, Busovače, Viteza,Jajca, Kreševa, Kiseljaka, Uskoplja, pola Čapljine?
![]()
![]()
i entitet sa svim što ima RS recimo
i entitetski veto
i izborna jedinica za državni nivo
i televizija koju ima svaki entitet
Tako je to u životu. Nešto dobiješ nešto izgubiš. Bošnjaci bi najradije cijela Federacija da bude njihov entitet. Hrvati bi ono što je držao HVO. Naći će se negdje na sredini kako to uvijek biva.
-
Eek-A-Mouse
#1115 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Policijaenergy star wrote:Nego Mistere, pustimo nakratko 3. nego da te priupitam malo o Federaciji.

Zastava

Skolstvo

Vojska
- Lincoln-Burrows
#1116 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Samo što je sredina na sredini, treba izbaždariti vagu prije mjerenja.Mister Yes wrote:I cijela HrvatskaLincoln-Burrows wrote:Moram priznat vrlo kompromisno riješenje, sva sreća ostaje nam Međugorje.Mister Yes wrote:
HDZ će naravno doći na pregovore sa mapom trećeg "šta je držao HVO". A onda će SDA reći "treći entitet ne dolazi u obzir". I na kraju će se naći negdje između. Biće treći ali bez Neuma, Stoca, Kupresa, Drvara, Glamoča, Novog Travnika, Busovače, Viteza,Jajca, Kreševa, Kiseljaka, Uskoplja, pola Čapljine.
i entitetski veto
Tako je to u životu. Nešto dobiješ nešto izgubiš. Bošnjaci bi najradije cijela Federacija da bude njihov entitet. Hrvati bi ono što je držao HVO. Naći će se negdje na sredini kako to uvijek biva.
-
detroit-mercy
#1117 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Pa zavisi kako se koncipir sredinaLincoln-Burrows wrote:Samo što je sredina na sredini, treba izbaždariti vagu prije mjerenja.Mister Yes wrote:I cijela HrvatskaLincoln-Burrows wrote:
Moram priznat vrlo kompromisno riješenje, sva sreća ostaje nam Međugorje.
i entitetski veto
-
energy star
#1118 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Jakog mi školstva, policije , zastave i vojskeEek-A-Mouse wrote:
Policija
Zastava
Skolstvo
Vojska
Mašu zastavama i galame a kad stvarno zatreba onda u mišjoj rupi

-
energy star
#1119 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Života ti, gdje njih stavi?
200 ih milijuna a šaka Židova ih naganja okolo!
200 ih milijuna a šaka Židova ih naganja okolo!
-
Eek-A-Mouse
#1120 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
znas sta kaze onaj iz audicije?
Jebi ga oni prvi birali
Jele ti si svijestan toga da je tvoja vrsta nepozeljna u Bosni i Hercegovini?
Jebi ga oni prvi birali
Jele ti si svijestan toga da je tvoja vrsta nepozeljna u Bosni i Hercegovini?
-
Hafis
#1121 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Neum?palermo wrote: pa šta bi Hrvati dobili u tom slučaju, šta će sa pola Mostara i to onim dijelom koji se ne može širiti.....plus, naravno uz istočni Mostar ide i Stolac i Neum (jebi ga, kad u ratu nismo dali Neum što bi ga sad dali)......daj, bolan, pa ti napravi i Hrvate i ICG mazlumima
Hoćeš reći niste ga verbalno dali...ne znam kako bih drugačije protumačio to ''nedavanje''?
To ti ga je zemljak poput one antologijske ''Trst je naš''.
- Hajvan
#1122 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
samo rat, klanje i razaranje…
hebo šuplju...
hebo šuplju...
- Alfons Kauders
#1123 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
pa nemoguce je forsirati ratnu politiku i imati ratne ciljeve, a onda u isto vrijeme tvrditi da eto kao sad ne namjeravas to ostvarivati nasilnim sredstvimaHajvan wrote:samo rat, klanje i razaranje…
hebo šuplju...
ali eto, neko ce nekad nekako doci da napravi tu neku paradrzavicu... jer tako to ide na balkanu, granice padaju s neba, sve se mirno i gospodski rijesi...
a rodjena braca se kolju radi metra njive
-
palermo
#1124 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Bogami Hafize, posumnjat ću da si ti kakav srednjoškolac a ne ozbilja čo'jek , dotur.Hafis wrote: Neum?
Hoćeš reći niste ga verbalno dali...ne znam kako bih drugačije protumačio to ''nedavanje''?
To ti ga je zemljak poput one antologijske ''Trst je naš''.
pa nismo potpisali sporazum bez ulaska parčeta morske zemlje u entitet što su nam ga onomadne davali......nije zar da misliš da bi vam sada dali befel za treći, bez parčeta mora.....idi bre , Hafize, na ovoj temi sve nekakvi zajebanti
-
Eek-A-Mouse
#1125 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan
Mi iz Sarajva vam mozemo dat jos gumeni dildo