Zipo je car ovog foruma!
Facebook za upoznavanje ...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- cendlerbing
#1101 Re: Facebook za upoznavanje ...
Zipo je car ovog foruma!
- dale cooper
#1102 Re: Facebook za upoznavanje ...
Nema na čemu.amko761 wrote:Lele ko je ovaj lik, kako ga prije nisam vidio?dale cooper wrote:
Bog otac! Vječna ti hvala na ovom linku.
- MarlboroGold
- Boemica
#1104 Re: Facebook za upoznavanje ...
Sexual *MarlboroGold wrote:
- alijagoro
#1105 Re: Facebook za upoznavanje ...
Zar nije lakse reci da nisi zainteresovanakiki-miki wrote:A sta reci na lika, kojem sam odgovorila par puta i to jedva. A on pise li pise, cak ni seen mu ne bacim.
- MarlboroGold
#1106 Re: Facebook za upoznavanje ...
Normalno bi bilo odmah to reći... ali eto neke se ne usuđuju ili ne žele.
Može biti strah od reakcije ako se odmah sasječe u korijenu, pa ignorišu ne bi li druga strana to primjetila i shvatila. Ipak ne znaju ko je s druge strane...
Neke namjerno odugovlače sa povremenim javljanjem, jer tako pune vlastiti ego.
Može biti strah od reakcije ako se odmah sasječe u korijenu, pa ignorišu ne bi li druga strana to primjetila i shvatila. Ipak ne znaju ko je s druge strane...
- alijagoro
#1107 Re: Facebook za upoznavanje ...
To je druga prica onda, posto je prenaporan, ti toliko dobra da i rodjaci hoce da se ogrijesekiki-miki wrote:Rekla sam da smo cak i rodbine, pa nista lik opet nabacuje nesto. Nemam volje za razjasnjavanje nekih stvari.alijagoro wrote:Zar nije lakse reci da nisi zainteresovanakiki-miki wrote:A sta reci na lika, kojem sam odgovorila par puta i to jedva. A on pise li pise, cak ni seen mu ne bacim.
- alijagoro
#1108 Re: Facebook za upoznavanje ...
Zene su dobri sahistiMarlboroGold wrote:Normalno bi bilo odmah to reći... ali eto neke se ne usuđuju ili ne žele.
- cendlerbing
#1109 Re: Facebook za upoznavanje ...
Moguće je da je to ponašanje zastupljeno s obje strane, možda u približno jednakom omjeru. Ko bi to znao odrediti, kad npr ti imaš posla s curama a ja s momcima koji odbijaju metodom "patiću te i postupno ignorisati dok sama ne skontaš".MarlboroGold wrote:Normalno bi bilo odmah to reći... ali eto neke se ne usuđuju ili ne žele.
Ono što ti tačno mogu reći, je način na koji ja djelujem u tim situacijama. Ako smo bar jednom izašli na dejt, osjećam potrebu da kažem momku da mi nije to to. Na nekakva javljanja...ako mi postavi direktno pitanje "jesi li zainteresovana" dobiće odgovor, a ako ne, neće.
Još nikad nisam doživjela da me neko u lice, preko telefona ili bar preko poruke odbije ili kaže kako "nije to to". Uvijek ta ista beskičmenjaška metoda "pati dok ne skontaš". Doduše, moguće da je taj njihov način sasvim dovoljna stvar zbog koje se vrlo lahko ohladim od istih.
- Ramzess Veliki
#1110 Re: Facebook za upoznavanje ...
Zbog navedenog ja nikakve fejsbuke i baduove ne koristim za upoznavanje.cendlerbing wrote:Moguće je da je to ponašanje zastupljeno s obje strane, možda u približno jednakom omjeru. Ko bi to znao odrediti, kad npr ti imaš posla s curama a ja s momcima koji odbijaju metodom "patiću te i postupno ignorisati dok sama ne skontaš".MarlboroGold wrote:Normalno bi bilo odmah to reći... ali eto neke se ne usuđuju ili ne žele.
Ono što ti tačno mogu reći, je način na koji ja djelujem u tim situacijama. Ako smo bar jednom izašli na dejt, osjećam potrebu da kažem momku da mi nije to to. Na nekakva javljanja...ako mi postavi direktno pitanje "jesi li zainteresovana" dobiće odgovor, a ako ne, neće.
Još nikad nisam doživjela da me neko u lice, preko telefona ili bar preko poruke odbije ili kaže kako "nije to to". Uvijek ta ista beskičmenjaška metoda "pati dok ne skontaš". Doduše, moguće da je taj njihov način sasvim dovoljna stvar zbog koje se vrlo lahko ohladim od istih.
Klasicna metoda, napad na licu mjesta pa sta bude.
- MarlboroGold
#1111 Re: Facebook za upoznavanje ...
U vezi boldiranog - ne slažem se. Ipak smo mi ti koji to daleko više trpimo, jer inače je na nama da napravimo prvi korak, pa samim time se češće sa takvim ponašanjem ženskih i susrećemo. Možda jeste u jednakom omjeru nakon već dužeg vremena dopisivanja, prvih par date-ova pa jednoj strani ohladi... ali to je već druga priča.cendlerbing wrote:Moguće je da je to ponašanje zastupljeno s obje strane, možda u približno jednakom omjeru. Ko bi to znao odrediti, kad npr ti imaš posla s curama a ja s momcima koji odbijaju metodom "patiću te i postupno ignorisati dok sama ne skontaš".MarlboroGold wrote:Normalno bi bilo odmah to reći... ali eto neke se ne usuđuju ili ne žele.
Evo ti situacije na tinderu... kad god je bio match nikad se one prve nisu javile. Znači znaš da joj se sviđaš (možda više ja njoj nego ona meni) i opet su očekivanja ta da mi napravimo prvi korak, da započnemo priču i opet je veliko pitanje hoće li ostati zainteresovane
Sva sreća pa nisam na IG, izbrisao tinder... još samo da face deaktiviram i da budem rahat. Samo ga koristim zbog messengera zbog društva i familije.
Čovjek je daleko zadovoljniji bez tih sranja, jer je manje opterećen glupostima. Također, ništa od naprijed navedenog ne može biti bolje od face to face prilaska ženskoj. Sa face to face ona u tom momentu zaboravi na sve ostale (ako je single), pa šta bude bude... a kad si na aplikaciji dok s tobom komunicira misleći "joj šta sad ovaj piše" možda istovremeno komunicira sa nekoliko drugih. To i muški rade - nismo izuzeti.
Last edited by MarlboroGold on 22/10/2018 07:34, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1112 Re: Facebook za upoznavanje ...
Tako ja priđem jednoj Španjolki u onom, The Basement se zvaše (bilo sa druge strane Bičakčića), taman mi u priču, kad se pojavi trenerica, naruži je i bon voyageRamzess Veliki wrote: Zbog navedenog ja nikakve fejsbuke i baduove ne koristim za upoznavanje.
Klasicna metoda, napad na licu mjesta pa sta bude.
- cendlerbing
#1113 Re: Facebook za upoznavanje ...
Nismo pričali o prilaženju i prvom koraku, nego o zadnjem, tj. o odbijanju. Zašto je boldirano druga priča? Samo sam o tome i pričala - odbijanju nekoga nakon što se stvari malo razviju, a ne nakon što ti priđe ili se dvaput javi.MarlboroGold wrote: U vezi boldiranog - ne slažem se. Ipak smo mi ti koji to daleko više trpimo, jer inače je na nama da napravimo prvi korak, pa samim time se češće sa takvim ponašanjem ženskih i susrećemo. Možda jeste u jednakom omjeru nakon već dužeg vremena dopisivanja, prvih par date-ova pa jednoj strani ohladi... ali to je već druga priča.
A da trpite, trpite...jer kako rekoh, nikad još u životu nisam doživjela da mi momak, koji se ohladi, to i kaže. Trpite sve dok cura ne skonta sama da nema hajra.
- MarlboroGold
#1114 Re: Facebook za upoznavanje ...
Pa kod prvog koraka mi i jesmo ti koji smo zainteresovani, a najčešće i ostanemo. Zato sam to spomenuo. Onda mlatiš praznom slamom, jer ona odugovlači i neće iz nekog razloga da ti jasno da do znanja da od vas nema ništa. Nekad na kašiku možda i dobiješ neku nadu, pa hladan tuš i tako u krug... dok on ne skonta da ga zajebava.cendlerbing wrote:Nismo pričali o prilaženju i prvom koraku, nego o zadnjem, tj. o odbijanju. Zašto je boldirano druga priča?MarlboroGold wrote: U vezi boldiranog - ne slažem se. Ipak smo mi ti koji to daleko više trpimo, jer inače je na nama da napravimo prvi korak, pa samim time se češće sa takvim ponašanjem ženskih i susrećemo. Možda jeste u jednakom omjeru nakon već dužeg vremena dopisivanja, prvih par date-ova pa jednoj strani ohladi... ali to je već druga priča.
A da trpite, trpite...jer kako rekoh, nikad još u životu nisam doživjela da mi momak, koji se ohladi, to i kaže. Trpite sve dok cura ne skonta sama da nema hajra.
- annoy
#1115 Re: Facebook za upoznavanje ...
A gdje ih trazis, u nargila baru? Ako si ti na takvom mjestu kako mozes nekoj djevojci zamjerat sto je tamo?Xavier1 wrote:
Niko njih ne ganja. Problem je sto su takve vecina danas i tesko je pronaci normalne.
- cendlerbing
#1116 Re: Facebook za upoznavanje ...
E, ne kvota mi dodati dio.
Pa, ja ti govorim o suprotnim iskustvima i o iskustvima nakon dejta(dejtova) i ti tvrdiš kako se ne slažeš. Odakle tolika sigurnost da si ti doživio više korpi nego ja? Zato jer ja ne prilazim direktno? Kad sam povela priču o ovoj temi, nisam ni uzimala u obzir reakcije na prvu na nečiju poruku.
Pa, ja ti govorim o suprotnim iskustvima i o iskustvima nakon dejta(dejtova) i ti tvrdiš kako se ne slažeš. Odakle tolika sigurnost da si ti doživio više korpi nego ja? Zato jer ja ne prilazim direktno? Kad sam povela priču o ovoj temi, nisam ni uzimala u obzir reakcije na prvu na nečiju poruku.
- MarlboroGold
#1117 Re: Facebook za upoznavanje ...
Pa nemaš ni neku potrebu da prilaziš. To je uglavnom na nama. Zbog toga bi mogle muškarcima malo olakšati (govorim generalno - bez igrica, manipulacija, glumljenja visine i dizanja nosa) i prilikom davanja kante ipak biti čovjek, pa da to ne bude brutalno u svrhu dizanja ega i da ispadneš faca pred društvom. S druge strane su također osjetljiva bića koja se u tom momentu mogu osjećati manje vrijedno i što utiče na gubitak samopouzdanja... pogotovo ako je to jedan od prvih puta kada prilaze nekoj (kakav god da zid postave za druge da to nije tako). Kasnije se navikneš i ignorišeš.kiki-miki wrote:@ cigareto - trplili ste dok ste prilazili oci u oci. Slazem se.
Ovaj nacin je puno bezbolniji. Probala i sama. I slazem se sa @ secerkom isto to radimo. Par puta sam rekla da nije to to, kao gdje cu to reci, mogli bismo ipak probati.
Eto nedavno super se dopisivala,lik nije naporan. Izasli na kafu, ma cim sam ga vidjela nije to to. Totalno drugi utisak daje svojom pojavom od pisanja. Lik skontao da nisam zainteresovana i to je to. Nema peglanja.
Ali nismo svi isti.
A ovako licem u lice rijetki prilaze. Sama vala nisam nikad moram priznati.
- MarlboroGold
#1118 Re: Facebook za upoznavanje ...
Zainteresovanost obično krene od nas, a kod vas se tek treba javiti. Uopšteno gledajući (ne mislim na nas dvoje) logično je da bi mogle vi biti te koje ćete više zavlačiti i nakon par dejtova na kraju dati korpu.cendlerbing wrote:E, ne kvota mi dodati dio.![]()
- Boemica
#1119 Re: Facebook za upoznavanje ...
Joj
Vazda oni moraju, eto svima je teško, al' je ipak nama malo teže.
Znam se prva i javiti nekome, i znam prva i prići face to face ako vidim da postoji zainteresovanost sa druge strane. I ni to ne valja, jer gdje ćeš zaboga ti imati veća muda od mene. On bi radije piljio u mene dva sata, raspred'o s' jaranom kakva sam, nego da skupi muda i priđe. A ako ih ja skupim, onda ne valja, gdje ćeš mu ubijat muškost, aman..
Žene imaju razne manipulacije, od toga da ti odgovara na svaku desetu poruku, šturo i nezainteresovano, do toga da te odbije dižući svoj ego, ali ako ne znaš pročitati te signale i u djevojci prepoznati nezainteresovanost ili neku nadmenost, onda nisi ti još sazrio za m-ž odnosa jer se to itekako vidi.
Al' zato muškarac je u stanju da ostvari sa tobom savršenu komunikaciju, da uživo, na dejtu, odglumi hemiju, da se provedete ekstra i da nestane nakon toga. Jednostavno - nestane čoek. Nit' se javlja, nit dolazi. A da ne pričam o onim muškarcima koji nakon više dejtova mogu da odglume savršenu emociju, da se sjebeš. Da nisam doživjela to prije mjesec-dva rekla bih da me lažu, znači nema šanse da neko može odglumiti takvu pažnju, nježnost, zainteresovanost, emociju čak. Al' ne laži vraže - može.
Znam se prva i javiti nekome, i znam prva i prići face to face ako vidim da postoji zainteresovanost sa druge strane. I ni to ne valja, jer gdje ćeš zaboga ti imati veća muda od mene. On bi radije piljio u mene dva sata, raspred'o s' jaranom kakva sam, nego da skupi muda i priđe. A ako ih ja skupim, onda ne valja, gdje ćeš mu ubijat muškost, aman..
Žene imaju razne manipulacije, od toga da ti odgovara na svaku desetu poruku, šturo i nezainteresovano, do toga da te odbije dižući svoj ego, ali ako ne znaš pročitati te signale i u djevojci prepoznati nezainteresovanost ili neku nadmenost, onda nisi ti još sazrio za m-ž odnosa jer se to itekako vidi.
Al' zato muškarac je u stanju da ostvari sa tobom savršenu komunikaciju, da uživo, na dejtu, odglumi hemiju, da se provedete ekstra i da nestane nakon toga. Jednostavno - nestane čoek. Nit' se javlja, nit dolazi. A da ne pričam o onim muškarcima koji nakon više dejtova mogu da odglume savršenu emociju, da se sjebeš. Da nisam doživjela to prije mjesec-dva rekla bih da me lažu, znači nema šanse da neko može odglumiti takvu pažnju, nježnost, zainteresovanost, emociju čak. Al' ne laži vraže - može.
- MarlboroGold
#1120 Re: Facebook za upoznavanje ...
Hajd ok... gori sam ja sto uopste ulazim u ove diskusije. Bolje sutiti 
- pizarro
#1121 Re: Facebook za upoznavanje ...
najpametnije su cure na twitteru!
- cendlerbing
#1122 Re: Facebook za upoznavanje ...
Ma dobar si ti kakvih imaMarlboroGold wrote:Hajd ok... gori sam ja sto uopste ulazim u ove diskusije. Bolje sutiti
- beni-bu-man
#1123 Re: Facebook za upoznavanje ...
kao sto su secerko ili onaj xaviercendlerbing wrote:Ma dobar si ti kakvih imaMarlboroGold wrote:Hajd ok... gori sam ja sto uopste ulazim u ove diskusije. Bolje sutiti
- MarlboroGold
#1124 Re: Facebook za upoznavanje ...
Imaš opasnu drugaricucendlerbing wrote:Ma dobar si ti kakvih imaMarlboroGold wrote:Hajd ok... gori sam ja sto uopste ulazim u ove diskusije. Bolje sutiti
- cendlerbing
#1125 Re: Facebook za upoznavanje ...
Dobra je i ona kakvih ima.MarlboroGold wrote:Imaš opasnu drugaricucendlerbing wrote:Ma dobar si ti kakvih imaMarlboroGold wrote:Hajd ok... gori sam ja sto uopste ulazim u ove diskusije. Bolje sutiti