Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sahbazzz wrote: ↑22/03/2026 21:37
Bezz ponovo izdominirao. Tacnije Aprilia. Martin odmah drugi. Nije mi jasno kako su ovoliko bolji od Ducatija, bas sa lakocom se voze.
Diggia u direktnom duelu pobijedio Marqueza. Marc nece biti bas zadovoljan vikendom iako je dobio sprint.
Ova sezona bi mogla svasta donijeti.
Pa možda dio odgovora leži u tome sto je izgleda Ducati prestao sa razvojem jer se spremaju za eru novih pravila. Aprilia je i krajem prošle sezone pokazala da ima potencijal, sada su se još više digli. I neka su, dragi su mi kao ekipa.
Pa moguce da je to razlog. Sta god da je, trenutna razlika se cini velikom. Imam osjecaj da su isli logikom, ok imamo dobar motocikl da se borimo za pobjede, ali aerodinamika na Apriliji ih je dotukla (bar sto se tice ovog pocetka sezone).
Iako, jos je rano, Marc se cini i dalje konkurentnim i bice tu svega pogotovo kad dodju njegove staze.
sahbazzz wrote: ↑22/03/2026 21:37
Bezz ponovo izdominirao. Tacnije Aprilia. Martin odmah drugi. Nije mi jasno kako su ovoliko bolji od Ducatija, bas sa lakocom se voze.
Diggia u direktnom duelu pobijedio Marqueza. Marc nece biti bas zadovoljan vikendom iako je dobio sprint.
Ova sezona bi mogla svasta donijeti.
Pa možda dio odgovora leži u tome sto je izgleda Ducati prestao sa razvojem jer se spremaju za eru novih pravila. Aprilia je i krajem prošle sezone pokazala da ima potencijal, sada su se još više digli. I neka su, dragi su mi kao ekipa.
Pa moguce da je to razlog. Sta god da je, trenutna razlika se cini velikom. Imam osjecaj da su isli logikom, ok imamo dobar motocikl da se borimo za pobjede, ali aerodinamika na Apriliji ih je dotukla (bar sto se tice ovog pocetka sezone).
Iako, jos je rano, Marc se cini i dalje konkurentnim i bice tu svega pogotovo kad dodju njegove staze.
Ducati je bacio sve na sljedecu sezonu, ovaj trenutni je dobar ali nisu ga nista posebno unaprijedili i ne zna se da li ce kroz sezonu donijeti jos beka poboljsanja, za razliku od Aprilie. Takodjer jos jedna bitna stavka, MM93 nije u potpunosti zdrav.
Bezzz u nevjerovatnoj formi. On i Aprillia, generalno funkcionisu perfektno a i Martin je sve bolji. Bilo bi bas osvjezenje ali i iznenadjenje veliko da vozac Aprilie osvoji titulu, a vrlo moguce da ce uzeti i konstruktorsku.
Ducati, Marquez,..bojim se da nemaju snage za fight....ali vidjecemo, ima jos trka.
konektovan wrote: ↑29/03/2026 23:22
Bezzz u nevjerovatnoj formi. On i Aprillia, generalno funkcionisu perfektno a i Martin je sve bolji. Bilo bi bas osvjezenje ali i iznenadjenje veliko da vozac Aprilie osvoji titulu, a vrlo moguce da ce uzeti i konstruktorsku.
Ducati, Marquez,..bojim se da nemaju snage za fight....ali vidjecemo, ima jos trka.
Strahota kako se vozi Aprilia. Svaka im cast kako su pogodili sa unapredjenjima. Bezz se stopio sa masinom. Ako ne iskoristi ovu sansu gdje je Ducati prilicno los, zbunjenog i povrijedjenog Marqueza bojim se da nikad nece ni osvojiti titulu.
Martin odlican. Bas me zanima hoce li doci na Bezz-ov nivo i da li cemo gledati njihove okrsaje. Zanimljivo je da Bezz ima vise pobjeda od Martina koji je svjetski prvak. Nestvarno
Digia najbolji Ducati, Acosta opet dobar a Marquez je napredovao koliko je mogao, do 5 mjesta.
Pecco dobar na startu, mislio sam zavrsit ce na podijumu, na kraju potonuo kao kamen.
Sve u svemu, izuzetno zanimljiva sezona. Uz neka poboljsanja Ducatija koja ocekujem, ima da prsti sve na vrhu.
I ja mislim da jednostavno pokusava da bude koliko toliko konkurentan i onda dolazi do padova.
Fora je sto jedan krug prodjes normalno neki zavoj i onda u sljedecem krugu pri istim uslovima padnes.
Kao sto rece kolega, to je Hondin problem vec godinama, i Marquez-u se isto desavalo.
Sad sa ovim gašenjem sk i dolaskom arena na telemach, jeli i motogp prelazi na arene?
Edit: evo da sam sebi odg.- upravo ide snimak iz Thailanda na Adrenalin kanalu. Znači biće negdje
van Basten wrote: ↑01/04/2026 17:54
Sad sa ovim gašenjem sk i dolaskom arena na telemach, jeli i motogp prelazi na arene?
Edit: evo da sam sebi odg.- upravo ide snimak iz Thailanda na Adrenalin kanalu. Znači biće negdje
Mislim da ce ici na nekoj od arena. Jucer su bili snimci iz texasa.
moee wrote: ↑25/04/2026 23:52
Gledao sam sprint danas i nije mi jasno kako je onaj ulazak MM-a na zamjenu motocikla regularan?
Inače vrhunska utrka
Jer je pao i nakon toga nije ostvario nikakvu prednost u smislu vremena nasprat drugih. Vidio si da je sacekao da svi prodju i onda da udje.
U sustini velika sreca ali i veliko znanje da u onom trenutku razmisljas o svemu tome i na kraju doneses ispravnu odluku.
Medjutim danas ga ne vidim na prvom mjestu, mozda ga nece biti ni na podijumu. Sam je rekao da je Alex brzi a ja bih rekao da je brzi i Martin i Diga a ako Bezz dobro krene i on ce biti tu.
moee wrote: ↑25/04/2026 23:52
Gledao sam sprint danas i nije mi jasno kako je onaj ulazak MM-a na zamjenu motocikla regularan?
Inače vrhunska utrka
Jer je pao i nakon toga nije ostvario nikakvu prednost u smislu vremena nasprat drugih. Vidio si da je sacekao da svi prodju i onda da udje.
U sustini velika sreca ali i veliko znanje da u onom trenutku razmisljas o svemu tome i na kraju doneses ispravnu odluku.
Medjutim danas ga ne vidim na prvom mjestu, mozda ga nece biti ni na podijumu. Sam je rekao da je Alex brzi a ja bih rekao da je brzi i Martin i Diga a ako Bezz dobro krene i on ce biti tu.
Kako nije stekao prednost kad je trebao odvesti još jedan krug na gumama za suho po mokroj stazi? To što je propustio ostale da ga ne pokupe, nema veze sa regularnosti.
Pročitao sam analize i spasilo ga je doslovno tumačenje pravila oko linije ulaska u boks. Vjerujem da će se u budućnosti to preciznije definisati.
Hebiga, po sadasnjem pravilniku, sve je regularno.
Sto se tice danasnje trke, Alex izdominirao...
MM93 se muci definitivno ove sezone, nema sumnje u to. Tesko ce sa ovakvom toplo hladno voznjom do odvrane titule. Bezz, vrijedno skuplja bodove..
moee wrote: ↑26/04/2026 14:01
Kako nije stekao prednost kad je trebao odvesti još jedan krug na gumama za suho po mokroj stazi? To što je propustio ostale da ga ne pokupe, nema veze sa regularnosti.
Pročitao sam analize i spasilo ga je doslovno tumačenje pravila oko linije ulaska u boks. Vjerujem da će se u budućnosti to preciznije definisati.
Pa nije morao odvesti jos jedan krug. Njegova je sreca sto je pao u zadnjoj krivini i nista vise. Sto bi rekli vise srece nego pameti ali tako je kako je.
Da je pao u 5 krivini morao bi cijeli krug ici.
Kao sto si rekao, po pravilima on nije nista pogresno uradio. Motor mu se nije ugasio, podigao ga, pustio sve ostale i usao u box pri tome ne smetajuci nikome.
Jucer kao sto sam i rekao, jednostavno nema brzinu da bude prvi. Alex izdominirao i prvi put ove godine je Ducati brzi od Aprilia-e.
Martin izdominirao danas...
M.Marquez lom kosti u stopalu od jucer, vec zakazana planirana operacija desnog ramena. Najmanje 2 trke propusta, ono sto se zna. Mislim da je to to, sto se njega tice..ovako ako nastavi sa povredama i operacijama, shebace zdravlje samo tako.