Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spreca

#1101 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

eh kad bi vam ja prico kako je bilo letjeti sa onim Tupoljevima.....jos su bili stari......isto ko ono iz filma sa Pajom cuturom u onom avtobusu :lol: :lol: :lol: :lol:
spreca

#1102 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

Googlerica wrote:sarajevski aerodrom SJJ,jedan od najpoznatijih aerodorma za vlro tezak pristup,ko napravi plan na takovj lokaciji ,nije veze imao o avijaciji :cry:
ma to je pravljeno jos dok su letjeli dvokrilci :lol: :lol: :lol: i oni stari daglasi na propelere :lol: :lol: :lol:
Googlerica

#1103 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

spreca wrote:
Googlerica wrote:sarajevski aerodrom SJJ,jedan od najpoznatijih aerodorma za vlro tezak pristup,ko napravi plan na takovj lokaciji ,nije veze imao o avijaciji :cry:
ma to je pravljeno jos dok su letjeli dvokrilci :lol: :lol: :lol: i oni stari daglasi na propelere :lol: :lol: :lol:
pa koje je godine otvoren SJJ aerodrom
spreca

#1104 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

Googlerica wrote:
spreca wrote:
pa koje je godine otvoren SJJ aerodrom
ja se nisam jos bio ni rodio :lol:
Googlerica

#1105 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

sad sam provjerila,pa mogli su napraviti drugi aerdrom 60tih
RLewis

#1106 Re: Avionske nesrece

Post by RLewis »

Ja sam naletio na strasno propadanje na letu iz sjj za antaliju. Nije nikako tresao ali je strasno propadao. Jos sjedio u zadnjem redu, pa kad "uhvati" zraka , a krila se zaljujaju pa krene skripa. Zene vriste djeca placu joooj. Jos neka znj kompanija.

Sent from my ZP998 using Tapatalk
BadCopy

#1107 Re: Avionske nesrece

Post by BadCopy »

Najgore sto sam dozivio je bilo iznad Londona,avion isto fliper.Iza mene neki srbin bio,kad je poceo bogarat :lol:
Reko jarane izabrao si pogresan trenutak :D

Javlja se kasnije pilot,kaze ovo je normalno kad se slijece na Heathrow
Googlerica

#1108 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

RLewis wrote:Ja sam naletio na strasno propadanje na letu iz sjj za antaliju. Nije nikako tresao ali je strasno propadao. Jos sjedio u zadnjem redu, pa kad "uhvati" zraka , a krila se zaljujaju pa krene skripa. Zene vriste djeca placu joooj. Jos neka znj kompanija.

Sent from my ZP998 using Tapatalk

propadanje je najcesce rezultat piltoske odluke tokom nagle i jedine opcije promjene altitude,ali je problem sto vecina pilota tokom leta nema naviku upozoriti putnike :!:
Googlerica

#1109 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

BadCopy wrote:Najgore sto sam dozivio je bilo iznad Londona,avion isto fliper.Iza mene neki srbin bio,kad je poceo bogarat :lol:

ma malkice se nakrivio,doslovno se mozes nasloniti na prozor :D
Enticer

#1110 Re: Avionske nesrece

Post by Enticer »

JanuaryJones wrote:I još pogledaš kroz prozor u svom tom belaju (meni se desilo sa LH na prilazu sarajevskom aerodromu) a ispod nas groblje Vlakovo. Crnjak žešći.
:lol: Kod mene crnjak i u avionu, a i van aviona, jer je bila noc. Znam da sam proucio sva sura koja sam znao nekoliko puta :D
BadCopy

#1111 Re: Avionske nesrece

Post by BadCopy »

Googlerica wrote:
BadCopy wrote:Najgore sto sam dozivio je bilo iznad Londona,avion isto fliper.Iza mene neki srbin bio,kad je poceo bogarat :lol:

Da sam znao isao bih busom :lol:
spreca

#1112 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

Enticer wrote:
JanuaryJones wrote:I još pogledaš kroz prozor u svom tom belaju (meni se desilo sa LH na prilazu sarajevskom aerodromu) a ispod nas groblje Vlakovo. Crnjak žešći.
:lol: Kod mene crnjak i u avionu, a i van aviona, jer je bila noc. Znam da sam proucio sva sura koja sam znao nekoliko puta :D
nebi se drugacije ni sjetio :lol: :lol: :lol:
Reglan

#1113 Re: Avionske nesrece

Post by Reglan »

i kako ja sad da udjem u avion nakon ovih prica?
Googlerica

#1114 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

BadCopy wrote:
Googlerica wrote:

Da sam znao isao bih busom :lol:
da ti kazem: ne brini ovi avioni sto lete fly by wire su nastimani za sigurnost , ne prevrce se :kiss:
Dionysios

#1115 Re: Avionske nesrece

Post by Dionysios »

Jao sto su zaredali sa avionskim avanturama.. Nemate vi pojma koji je merak zauzet dva sjedista u centri ili eventualno kantic toursu :)
newlevel

#1116 Re: Avionske nesrece

Post by newlevel »

Googlerica otkud tebi te silne informacije, da nisi mozda pilot, ili stjuardesa :D .
ps.
Mall glupo pitanje otkud ti informacije, za nekog kome je nick googlerica.

Sent from my nokia 3310.
JanuaryJones

#1117 Avionske nesrece

Post by JanuaryJones »

newlevel wrote:Googlerica otkud tebi te silne informacije, da nisi mozda pilot, ili stjuardesa :D .
ps.
Mall glupo pitanje otkud ti informacije, za nekog kome je nick googlerica.

Sent from my nokia 3310.
Imaš par stranica nazad objašnjenje šta mlada dama radi a za sve prpadžije, što čitate ovu temu prije leta?! Nije dobro za srce,

Sent from my iPad using Tapatalk
beco

#1118 Re: Avionske nesrece

Post by beco »

Je li se to naglo propadanje zove suden air turbelnce, kad avion naglo izgubi lift i propadne jedno 50m, tu se lome ključne kosti i desno i lijevo? Gledao jednom na Discovery od tog dana uvijek vezan, osim ako idem u wc. A i ja gledam one emisije o padanju aviona.

Jednom se vračao iz Njemačke u Sarajevo i nisam nešto dugo letio 2 godine tako nešto, prpa me uhvatila. Noč prije gledao neku nesreču na Havajima kad se dio oplate aviona otkinuo (stjuardesa samo poginula) i sad jedan od likova što je u emisiji, govori da je na vratima u aviona vidio pukotine na limu. Sad ulazim ja u avion, stanem reko da ja pregledam vrata :roll:.

Sad kao što sam rekao nervozan sam bio i tokom leta haveru sam pored mene prepričao sve epizode koje sam znao o padovima aviona, žena pored nas u fetalni položaj se skupila. :-)
Googlerica

#1119 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

beco wrote:Je li se to naglo propadanje zove suden air turbelnce, kad avion naglo izgubi lift i propadne jedno 50m, tu se lome ključne kosti i desno i lijevo? Gledao jednom na Discovery od tog dana uvijek vezan, osim ako idem u wc. A i ja gledam one emisije o padanju aviona.

Jednom se vračao iz Njemačke u Sarajevo i nisam nešto dugo letio 2 godine tako nešto, prpa me uhvatila. Noč prije gledao neku nesreču na Havajima kad se dio oplate aviona otkinuo (stjuardesa samo poginula) i sad jedan od likova što je u emisiji, govori da je na vratima u aviona vidio pukotine na limu. Sad ulazim ja u avion, stanem reko da ja pregledam vrata :roll:.

Sad kao što sam rekao nervozan sam bio i tokom leta haveru sam pored mene prepričao sve epizode koje sam znao o padovima aviona, žena pored nas u fetalni položaj se skupila. :-)
ih,koliko puta sma pregledelala zakrpe na krlima

autopilot/mode bolje regulise i kontorlise brzinu/kretanje avion od pilota tokom jakih turbulencija
BadCopy

#1120 Re: Avionske nesrece

Post by BadCopy »

Moja guzica vise u avion ne ulazi,za ameriku idem brodom u bosnu busem. :lol:
drndalo

#1121 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

arshavin wrote:i kako ja sad da udjem u avion nakon ovih prica?
Fino, polako, na vrata... ;-)
Danguba

#1122 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

BadCopy wrote:Moja guzica vise u avion ne ulazi,za ameriku idem brodom u bosnu busem. :lol:
brodolom... :run:

jedino sto imas vise vremena za razmisljanje kako ces zavrsiti... :D
beco

#1123 Re: Avionske nesrece

Post by beco »

Ali prvo pogledaj lim oko vrata, kako zaptivaju i tako to :D

P.S. Sada malo morbidno razmnišljanje, ali meni je letenje pravo fancy, mislim ako ti je suđeno možete sad meteor pogoditi i kaput. Ako več pogineš, pogineš brzo, bez puno patnje, mislim kolike su ti šanse da preživiš pad aviona :D osim ako nemaš tamo nekog pilota da sleti na rijeku kao onaj u New Yorku nedavno.

I mean I could be wrong ali recimo šta češ ako hočeš u Brazil na prvenstvo pa nečeš valjda brodom pa da pirati te otmu, to mi je mnogo gora opcija i onda koliko putuješ 4 mjeseca? :izet:
Googlerica

#1124 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

arshavin wrote:i kako ja sad da udjem u avion nakon ovih prica?
pouzdas se u Boga :-D
Danguba

#1125 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

A Vesna Vulovic? :D
Post Reply