Avionske nesrece
- spreca
#1101 Re: Avionske nesrece
eh kad bi vam ja prico kako je bilo letjeti sa onim Tupoljevima.....jos su bili stari......isto ko ono iz filma sa Pajom cuturom u onom avtobusu

- spreca
#1102 Re: Avionske nesrece
ma to je pravljeno jos dok su letjeli dvokrilciGooglerica wrote:sarajevski aerodrom SJJ,jedan od najpoznatijih aerodorma za vlro tezak pristup,ko napravi plan na takovj lokaciji ,nije veze imao o avijaciji
-
Googlerica
#1103 Re: Avionske nesrece
pa koje je godine otvoren SJJ aerodromspreca wrote:ma to je pravljeno jos dok su letjeli dvokrilciGooglerica wrote:sarajevski aerodrom SJJ,jedan od najpoznatijih aerodorma za vlro tezak pristup,ko napravi plan na takovj lokaciji ,nije veze imao o avijaciji![]()
![]()
i oni stari daglasi na propelere
![]()
![]()
- spreca
#1104 Re: Avionske nesrece
ja se nisam jos bio ni rodioGooglerica wrote:pa koje je godine otvoren SJJ aerodromspreca wrote:ma to je pravljeno jos dok su letjeli dvokrilciGooglerica wrote:sarajevski aerodrom SJJ,jedan od najpoznatijih aerodorma za vlro tezak pristup,ko napravi plan na takovj lokaciji ,nije veze imao o avijaciji![]()
![]()
i oni stari daglasi na propelere
![]()
![]()
-
Googlerica
#1105 Re: Avionske nesrece
sad sam provjerila,pa mogli su napraviti drugi aerdrom 60tih
-
RLewis
#1106 Re: Avionske nesrece
Ja sam naletio na strasno propadanje na letu iz sjj za antaliju. Nije nikako tresao ali je strasno propadao. Jos sjedio u zadnjem redu, pa kad "uhvati" zraka , a krila se zaljujaju pa krene skripa. Zene vriste djeca placu joooj. Jos neka znj kompanija.
Sent from my ZP998 using Tapatalk
- BadCopy
#1107 Re: Avionske nesrece
Najgore sto sam dozivio je bilo iznad Londona,avion isto fliper.Iza mene neki srbin bio,kad je poceo bogarat
Reko jarane izabrao si pogresan trenutak
Javlja se kasnije pilot,kaze ovo je normalno kad se slijece na Heathrow
Reko jarane izabrao si pogresan trenutak
-
Googlerica
#1108 Re: Avionske nesrece
RLewis wrote:Ja sam naletio na strasno propadanje na letu iz sjj za antaliju. Nije nikako tresao ali je strasno propadao. Jos sjedio u zadnjem redu, pa kad "uhvati" zraka , a krila se zaljujaju pa krene skripa. Zene vriste djeca placu joooj. Jos neka znj kompanija.
propadanje je najcesce rezultat piltoske odluke tokom nagle i jedine opcije promjene altitude,ali je problem sto vecina pilota tokom leta nema naviku upozoriti putnike
-
Googlerica
#1109 Re: Avionske nesrece
ma malkice se nakrivio,doslovno se mozes nasloniti na prozorBadCopy wrote:Najgore sto sam dozivio je bilo iznad Londona,avion isto fliper.Iza mene neki srbin bio,kad je poceo bogarat![]()
Reko jarane izabrao si pogresan trenutak![]()
-
Enticer
#1110 Re: Avionske nesrece
JanuaryJones wrote:I još pogledaš kroz prozor u svom tom belaju (meni se desilo sa LH na prilazu sarajevskom aerodromu) a ispod nas groblje Vlakovo. Crnjak žešći.
- BadCopy
#1111 Re: Avionske nesrece
Da sam znao isao bih busomGooglerica wrote:ma malkice se nakrivio,doslovno se mozes nasloniti na prozorBadCopy wrote:Najgore sto sam dozivio je bilo iznad Londona,avion isto fliper.Iza mene neki srbin bio,kad je poceo bogarat![]()
- spreca
#1112 Re: Avionske nesrece
nebi se drugacije ni sjetioEnticer wrote:JanuaryJones wrote:I još pogledaš kroz prozor u svom tom belaju (meni se desilo sa LH na prilazu sarajevskom aerodromu) a ispod nas groblje Vlakovo. Crnjak žešći.Kod mene crnjak i u avionu, a i van aviona, jer je bila noc. Znam da sam proucio sva sura koja sam znao nekoliko puta
- Reglan
#1113 Re: Avionske nesrece
i kako ja sad da udjem u avion nakon ovih prica?
-
Googlerica
#1114 Re: Avionske nesrece
da ti kazem: ne brini ovi avioni sto lete fly by wire su nastimani za sigurnost , ne prevrce seBadCopy wrote:Da sam znao isao bih busomGooglerica wrote:ma malkice se nakrivio,doslovno se mozes nasloniti na prozorBadCopy wrote:Najgore sto sam dozivio je bilo iznad Londona,avion isto fliper.Iza mene neki srbin bio,kad je poceo bogarat![]()
- Dionysios
#1115 Re: Avionske nesrece
Jao sto su zaredali sa avionskim avanturama.. Nemate vi pojma koji je merak zauzet dva sjedista u centri ili eventualno kantic toursu 
- newlevel
#1116 Re: Avionske nesrece
Googlerica otkud tebi te silne informacije, da nisi mozda pilot, ili stjuardesa
.
ps.
Mall glupo pitanje otkud ti informacije, za nekog kome je nick googlerica.
Sent from my nokia 3310.
ps.
Sent from my nokia 3310.
- JanuaryJones
#1117 Avionske nesrece
Imaš par stranica nazad objašnjenje šta mlada dama radi a za sve prpadžije, što čitate ovu temu prije leta?! Nije dobro za srce,newlevel wrote:Googlerica otkud tebi te silne informacije, da nisi mozda pilot, ili stjuardesa.
ps.
Sent from my nokia 3310.
Sent from my iPad using Tapatalk
- beco
#1118 Re: Avionske nesrece
Je li se to naglo propadanje zove suden air turbelnce, kad avion naglo izgubi lift i propadne jedno 50m, tu se lome ključne kosti i desno i lijevo? Gledao jednom na Discovery od tog dana uvijek vezan, osim ako idem u wc. A i ja gledam one emisije o padanju aviona.
Jednom se vračao iz Njemačke u Sarajevo i nisam nešto dugo letio 2 godine tako nešto, prpa me uhvatila. Noč prije gledao neku nesreču na Havajima kad se dio oplate aviona otkinuo (stjuardesa samo poginula) i sad jedan od likova što je u emisiji, govori da je na vratima u aviona vidio pukotine na limu. Sad ulazim ja u avion, stanem reko da ja pregledam vrata
.
Sad kao što sam rekao nervozan sam bio i tokom leta haveru sam pored mene prepričao sve epizode koje sam znao o padovima aviona, žena pored nas u fetalni položaj se skupila.
Jednom se vračao iz Njemačke u Sarajevo i nisam nešto dugo letio 2 godine tako nešto, prpa me uhvatila. Noč prije gledao neku nesreču na Havajima kad se dio oplate aviona otkinuo (stjuardesa samo poginula) i sad jedan od likova što je u emisiji, govori da je na vratima u aviona vidio pukotine na limu. Sad ulazim ja u avion, stanem reko da ja pregledam vrata
Sad kao što sam rekao nervozan sam bio i tokom leta haveru sam pored mene prepričao sve epizode koje sam znao o padovima aviona, žena pored nas u fetalni položaj se skupila.
-
Googlerica
#1119 Re: Avionske nesrece
ih,koliko puta sma pregledelala zakrpe na krlimabeco wrote:Je li se to naglo propadanje zove suden air turbelnce, kad avion naglo izgubi lift i propadne jedno 50m, tu se lome ključne kosti i desno i lijevo? Gledao jednom na Discovery od tog dana uvijek vezan, osim ako idem u wc. A i ja gledam one emisije o padanju aviona.
Jednom se vračao iz Njemačke u Sarajevo i nisam nešto dugo letio 2 godine tako nešto, prpa me uhvatila. Noč prije gledao neku nesreču na Havajima kad se dio oplate aviona otkinuo (stjuardesa samo poginula) i sad jedan od likova što je u emisiji, govori da je na vratima u aviona vidio pukotine na limu. Sad ulazim ja u avion, stanem reko da ja pregledam vrata.
autopilot/mode bolje regulise i kontorlise brzinu/kretanje avion od pilota tokom jakih turbulencija
- BadCopy
#1120 Re: Avionske nesrece
Moja guzica vise u avion ne ulazi,za ameriku idem brodom u bosnu busem. 
- drndalo
#1121 Re: Avionske nesrece
Fino, polako, na vrata...arshavin wrote:i kako ja sad da udjem u avion nakon ovih prica?
- Danguba
#1122 Re: Avionske nesrece
brodolom...BadCopy wrote:Moja guzica vise u avion ne ulazi,za ameriku idem brodom u bosnu busem.
jedino sto imas vise vremena za razmisljanje kako ces zavrsiti...
- beco
#1123 Re: Avionske nesrece
Ali prvo pogledaj lim oko vrata, kako zaptivaju i tako to 
P.S. Sada malo morbidno razmnišljanje, ali meni je letenje pravo fancy, mislim ako ti je suđeno možete sad meteor pogoditi i kaput. Ako več pogineš, pogineš brzo, bez puno patnje, mislim kolike su ti šanse da preživiš pad aviona
osim ako nemaš tamo nekog pilota da sleti na rijeku kao onaj u New Yorku nedavno.
I mean I could be wrong ali recimo šta češ ako hočeš u Brazil na prvenstvo pa nečeš valjda brodom pa da pirati te otmu, to mi je mnogo gora opcija i onda koliko putuješ 4 mjeseca?
P.S. Sada malo morbidno razmnišljanje, ali meni je letenje pravo fancy, mislim ako ti je suđeno možete sad meteor pogoditi i kaput. Ako več pogineš, pogineš brzo, bez puno patnje, mislim kolike su ti šanse da preživiš pad aviona
I mean I could be wrong ali recimo šta češ ako hočeš u Brazil na prvenstvo pa nečeš valjda brodom pa da pirati te otmu, to mi je mnogo gora opcija i onda koliko putuješ 4 mjeseca?
-
Googlerica
#1124 Re: Avionske nesrece
pouzdas se u Bogaarshavin wrote:i kako ja sad da udjem u avion nakon ovih prica?
- Danguba
#1125 Re: Avionske nesrece
A Vesna Vulovic?