Kompenzacija jeste jedna vrsta placanja ugovorene obaveze
Pitaj nekog pravnika, ili barem otidji do grapana pa se onda vrati.
Sta sve ljudi nece reci da odbrane neodbranjivo je nevjerovatno.
Jeli ti pametnjakoviću još uvijek rasparvljaš o "osnovnim činjenicama"iz historije kako ti ono navede da je Turska prodala Bosnu, a još nisi nikoga uvjerio u svoje glupostimadner wrote:Ne samo da brkas vremenski okvir, ne samo da pojma nemas sta se desilo ali ovu glupost ne mogu vjerovat.
Kompenzacija jeste jedna vrsta placanja ugovorene obaveze![]()
Ja ne kazem da ti njega branis svjesno, ali to je rezultat onoga sto pises!!! Ne mozete i ti i Mutabdzija imati isti stav po tom pitanju a onda tvrditi da se ne slazes s njim. Ko je ovdje lud? Ne radi se o pitanju da li se i ti i on slazete da je nebo plavo, vec se radi o vrlo bitnom pravu jednog naroda! Ako bi se prihvatila tvoja i Mutabdzijina varijanta koji onda razlog imamo da sve sto Bosnjaci traze ne proglasimo za predizbornu kampanju? Nana Fata hoce da skloni crkvu iz svoje avlije jer je to predizborna kampanja, a ne njeno pravo zagarantovano svim Bozijim i ljudskim zakonima, podizanje srusenih sakralnih objekata je predizborna kampanja a ne osnovno ljudsko pravo, povratak na svoja ognjista je predizborna kampanja a ne pravo... Ne moze se bilo trazenje bilo kojeg prava prikazivati kao dio predizborne kampanje dok god to pravo odredjeni nivo vlasti ignorise!!!Dozer wrote:wolf07 wrote: @Dozer
Da se dzaba ne maltretiramo, evo ti boldirano gdje branis politiku koju provodi SNSD i Dodik jer Mutabdzija je njihov eksponent cak i u slucaju da nije clan te stranke! Dakle, nije to bilo tako tesko naci i ne samo da branis srpsku ili hrvatsku stranu, ma sta pod time bilo bilo podrazumijevano, nego eksplicitno branis ministra prosvjete i kulture RS-a koji na najdirektniji nacin negira ustavom zagarantovana prava gradjana. O ostatku tvog zadnjeg posta ne vrijedi ni pisati jer ti je sve temeljeno na premisi da ne branis direktne neprijatelje ove zemlje. Cim su tvoji i Mutabdzijini stavovi podudarni o ovom problemu ja nemam razloga da vodim bilo kakvu dalju diskusiju o tome da li si ti u pravu oko bilo cega!Ne, ne , ne i ne. Totalno si pogresno razumio napisano, iako je vrlo precizno napisano u cemu jeste u pravu (crveno). Ne branim ja Mutabdziju ni na koji nacin, a pogotovo ne na nacin da tvrdim da je on u pravu po pitanju Bosanskog jezika, koji jeste Ustavna kategorija i koji pod tim i takvim imenom MORA biti sastavni dio obrazovnog sistema RS, na identican nacin kako je to i Srpski jezik u Federaciji.A Mutabdzija je, vjerovao ti ili ne, u pravu. Sve to jeste predizborna kampanja
Ako to u RS ne moze tako, onda ja kazem (s tim da sam ja niko i nista i ne donosim nikakve odluke na bilo kojem nivou vlasti, za ralziku od SDA s Bakirom na celu), da ni njihovo ne moze u Federaciji, ili moze, ali na identican nacin kako i oni urade u RS, odnosno ako tamo nije "Bosanski jezik", nego "jezik bosnjakog naroda", onda ni ovdje ne moze biti "Srpski jezik", nego "jezik srpskog naroda". Tacka.
I na koji to onda nacin ja branim Mutabdziju...?
Ono sto kazem da jeste u pravu je samo za ono sto si ti rekao da je on rekao, a to je da je sve ovo samo jedan mali dio predizborne kampanje.
A razlika izmedju mene i njega je to sto on pod tim sigurno smatra da je to predizborna kampanja bosnjackih stranaka, a ja tvrdim da je i bosnjackih i srpskih. U paketu.
Pri tome, zna on vrlo dobro da je ovo ovako kako ja kazem, ali to ce priznati tek na mucenju. Identicno "braci neprijateljima".
jope on!sulejman1 wrote:Opet moj hizo brsla, ja mu kažem nemoj se javljati ako ne možeš podnijeti suprotno mišljenje on hoće. Što se tiče tvoje komunikacije ja je nevidim nigdje na forumu, mora da smo za tebe i tvog jarana Madnera svi nepismeni. Ja tebe razumijem i da te je angažirao izborni štab Mustafe Cerića da pratiš situaciju na Klixu, a nisi skoro ništa uradio![]()
![]()
Evo sad ću ja upisati osnovnu školu, pa bi mogao biti kao i ti pametan. Još uvijek mi nisi rekao ko ti je favorit za člana predsjedništva.madner wrote:To sto si ti nepismen ne znaci da su svi.
Ne budali s vremenskim okvirom kad ti je fino receno sve sto treba samo ti to ne mozes ili neces da shvatis. Po ko zna koji put KOMPENZACIJA nije KUPOVINA i kraj! Ti dokazi da jeste! Sto ce nam dva termina za istu stva ako jeste? Kad se kupuje zemlja pravi se kupoprodajni ugovor, ovjeri se kod notara blablabla... Kad se zemlja ODUZIMA na ovaj ili onaj nacin onda se placa KOMPENZACIJA!madner wrote:Ne samo da brkas vremenski okvir, ne samo da pojma nemas sta se desilo ali ovu glupost ne mogu vjerovat.
Ako postavis ljudima ugovor gdje u jednoj tacki Turska prihvata aneksiju a u drugoj Austrija placa cifru, moras biti posebna vrsta da te to ne ubjedi da se desilo kupoprodaja.sulejman1 wrote:Jeli ti pametnjakoviću još uvijek rasparvljaš o "osnovnim činjenicama"iz historije kako ti ono navede da je Turska prodala Bosnu, a još nisi nikoga uvjerio u svoje glupostimadner wrote:Ne samo da brkas vremenski okvir, ne samo da pojma nemas sta se desilo ali ovu glupost ne mogu vjerovat.
E sad sam te skontao, vjerovatno si nastavnik bosanskog, vidi najbolje ti je da se vratiš među đake i da radiš svoj posao, ovdje niko nema potrebe za tvojim uslugama lektorisanjahizo ramidovic wrote:jope on!sulejman1 wrote:Opet moj hizo brsla, ja mu kažem nemoj se javljati ako ne možeš podnijeti suprotno mišljenje on hoće. Što se tiče tvoje komunikacije ja je nevidim nigdje na forumu, mora da smo za tebe i tvog jarana Madnera svi nepismeni. Ja tebe razumijem i da te je angažirao izborni štab Mustafe Cerića da pratiš situaciju na Klixu, a nisi skoro ništa uradio![]()
![]()
a tvrdoglava insana...sta reci, koju posluku porati...
wolf07 wrote:Ne budali s vremenskim okvirom kad ti je fino receno sve sto treba samo ti to ne mozes ili neces da shvatis. Po ko zna koji put KOMPENZACIJA nije KUPOVINA i kraj! Ti dokazi da jeste! Sto ce nam dva termina za istu stva ako jeste? Kad se kupuje zemlja pravi se kupoprodajni ugovor, ovjeri se kod notara blablabla... Kad se zemlja ODUZIMA na ovaj ili onaj nacin onda se placa KOMPENZACIJA!madner wrote:Ne samo da brkas vremenski okvir, ne samo da pojma nemas sta se desilo ali ovu glupost ne mogu vjerovat.
Zasto su uopste ista placali, ako vjerujes u ovaj svoj drugi citat?wolf07 wrote:Na Berlinskoj konferenciji Otomanska imperija nije bila u situaciji da zadrzi Bosnu i Hercegovinu iz vec navedenih razloga, bila je preslaba vojno, ekonomski...
I kompenzacija jeste kupovina, nego sta je?wolf07 wrote:Kad se zemlja ODUZIMA na ovaj ili onaj nacin onda se placa KOMPENZACIJA!
au, sto me dobro skonta!sulejman1 wrote:E sad sam te skontao, vjerovatno si nastavnik bosanskog, vidi najbolje ti je da se vratiš među đake i da radiš svoj posao, ovdje niko nema potrebe za tvojim uslugama lektorisanjahizo ramidovic wrote:jope on!sulejman1 wrote:Opet moj hizo brsla, ja mu kažem nemoj se javljati ako ne možeš podnijeti suprotno mišljenje on hoće. Što se tiče tvoje komunikacije ja je nevidim nigdje na forumu, mora da smo za tebe i tvog jarana Madnera svi nepismeni. Ja tebe razumijem i da te je angažirao izborni štab Mustafe Cerića da pratiš situaciju na Klixu, a nisi skoro ništa uradio![]()
![]()
a tvrdoglava insana...sta reci, koju posluku porati...
"Plaća cifru" za šta?madner wrote:Ako postavis ljudima ugovor gdje u jednoj tacki Turska prihvata aneksiju a u drugoj Austrija placa cifru, moras biti posebna vrsta da te to ne ubjedi da se desilo kupoprodaja.sulejman1 wrote:Jeli ti pametnjakoviću još uvijek rasparvljaš o "osnovnim činjenicama"iz historije kako ti ono navede da je Turska prodala Bosnu, a još nisi nikoga uvjerio u svoje glupostimadner wrote:Ne samo da brkas vremenski okvir, ne samo da pojma nemas sta se desilo ali ovu glupost ne mogu vjerovat.
Pogotovo sto nema historicara koji to ne smatra upravo takvim cinom.
No Erdoganovi poklonici bjeze od stvarnosti, pa izmisljaju paralele, traze tacne pojmove i na kraju jos ispadnu glupi jer ne znaju da je kompenzacija vrsta kupoprodaje.
Za patente koje je ovdje ostavila Turska, a preuzela AU, jel' to?sulejman1 wrote: "Plaća cifru" za šta?
Ne budalim ja nego ti sa vremenskim okvirom. Hajmo lagano, kada je bila Berlinska konferencija a kada je BiH anektirana od AH?wolf07 wrote:Ne budali s vremenskim okvirom kad ti je fino receno sve sto treba samo ti to ne mozes ili neces da shvatis. Po ko zna koji put KOMPENZACIJA nije KUPOVINA i kraj! Ti dokazi da jeste! Sto ce nam dva termina za istu stva ako jeste? Kad se kupuje zemlja pravi se kupoprodajni ugovor, ovjeri se kod notara blablabla... Kad se zemlja ODUZIMA na ovaj ili onaj nacin onda se placa KOMPENZACIJA!madner wrote:Ne samo da brkas vremenski okvir, ne samo da pojma nemas sta se desilo ali ovu glupost ne mogu vjerovat.
A gdje je pecat?madner wrote:Ne budalim ja nego ti sa vremenskim okvirom. Hajmo lagano, kada je bila Berlinska konferencija a kada je BiH anektirana od AH?wolf07 wrote:Ne budali s vremenskim okvirom kad ti je fino receno sve sto treba samo ti to ne mozes ili neces da shvatis. Po ko zna koji put KOMPENZACIJA nije KUPOVINA i kraj! Ti dokazi da jeste! Sto ce nam dva termina za istu stva ako jeste? Kad se kupuje zemlja pravi se kupoprodajni ugovor, ovjeri se kod notara blablabla... Kad se zemlja ODUZIMA na ovaj ili onaj nacin onda se placa KOMPENZACIJA!madner wrote:Ne samo da brkas vremenski okvir, ne samo da pojma nemas sta se desilo ali ovu glupost ne mogu vjerovat.
Da li nekad upali ovaj fol da kazes da si sve rekao i da je do druge strane? Mislim da bi imao vece sanse kada bi bar pogodio osnove, ovako, kada ne znas o cemu govoris tesko mi te je uzeti ozbiljno.
Kompenzacija je vrsta kupovine. Limuzina je vrsta automobila. Nisu svi automobili limuzine, ali sve limuzine jesu automobili. Dakle pri kompenzaciji bi u ugovoru bilo napisano da cu ja dobiti zemlju a ti moj sat. Kada se zemlja oduzima ne placa se nista. Jer se oduzima, tj. otima. Kod tvog primjera je drzava kupila zemlju od ljudi, a da nisu pristali onda bi im oduzela istu i ne bi nista platila.
Ma ne radim ja to zbog njih nego zbog ljudi sa strane.joint union wrote:A gdje je pecat?madner wrote:Ne budalim ja nego ti sa vremenskim okvirom. Hajmo lagano, kada je bila Berlinska konferencija a kada je BiH anektirana od AH?wolf07 wrote: Ne budali s vremenskim okvirom kad ti je fino receno sve sto treba samo ti to ne mozes ili neces da shvatis. Po ko zna koji put KOMPENZACIJA nije KUPOVINA i kraj! Ti dokazi da jeste! Sto ce nam dva termina za istu stva ako jeste? Kad se kupuje zemlja pravi se kupoprodajni ugovor, ovjeri se kod notara blablabla... Kad se zemlja ODUZIMA na ovaj ili onaj nacin onda se placa KOMPENZACIJA!
Da li nekad upali ovaj fol da kazes da si sve rekao i da je do druge strane? Mislim da bi imao vece sanse kada bi bar pogodio osnove, ovako, kada ne znas o cemu govoris tesko mi te je uzeti ozbiljno.
Kompenzacija je vrsta kupovine. Limuzina je vrsta automobila. Nisu svi automobili limuzine, ali sve limuzine jesu automobili. Dakle pri kompenzaciji bi u ugovoru bilo napisano da cu ja dobiti zemlju a ti moj sat. Kada se zemlja oduzima ne placa se nista. Jer se oduzima, tj. otima. Kod tvog primjera je drzava kupila zemlju od ljudi, a da nisu pristali onda bi im oduzela istu i ne bi nista platila.
P.S. Svaka ti cast na zivcima.