Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#1101 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Ne, nego ti nisi shvatio sta si sam napisao. Ocekivano od teiste :lol:
S4mpion

#1102 Re: Ateizam

Post by S4mpion »

r_faruk wrote:
S4mpion wrote: Za šta nismo savršeni?
mislim, sta da ti odgovorim na ovo pitanje! za sta nismo savrseni, nismo savrseni za proizvodnju zlata :-) odnosno ne znamo ga proizvesti..... pitanje ti je besmisleno... u skladu s tim takav je i odgovor...
Tvoj ofanzivan nastup ne daje odgovor na pitanje koje sam postavio. Pitanje je možda tebi besmisleno, ali to i nije toliko bitno, jer ko si ti?

Ti na ovom svijetu traješ najviše 100 godina, znaš li šta je 100 godina u poređenju sa apsolutnim početkom i krajem? Šta je 100 godina u poređenju s beskonačnošću? Ograničen si, kao čovjek, i vremenski i prostorno, živiš na jednoj planeti, toliko toga ti je promaklo, toliko toga nikada nećeš doživjet. Toliko znanja ti je pobjeglo i još će pobjeći u nepovrat.

Ti si, kao čovjek, samo treptaj oka u jednom danu i opet si ubijeđen da znaš šta je savršenstvo.
aurora313

#1103 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Dozer wrote:... Laž i iskrivljena istina su gore od potencijalne zablude.
Ovo zaslužuje da bude u 'Confuse the cat' skeču za ovaj mjesec! :D
Dozer

#1104 Re: Ateizam

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Problem je, ocito, sto on ne konta sta je napisao :D

A, postoje i druge dvije opcije:
1. 100% je siguran i zna da je sve sto vjerske knjige kazu istina, i
2. Podsvijest mu govori sta jeste istina, ali svjesno odbija da je prihvati
:D
r_faruk

#1105 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

Ti na ovom svijetu traješ najviše 100 godina, znaš li šta je 100 godina u poređenju sa apsolutnim početkom i krajem? Šta je 100 godina u poređenju s beskonačnošću? Ograničen si, kao čovjek, i vremenski i prostorno, živiš na jednoj planeti, toliko toga ti je promaklo, toliko toga nikada nećeš doživjet. Toliko znanja ti je pobjeglo i još će pobjeći u nepovrat.Ti si, kao čovjek, samo treptaj oka u jednom danu i opet si ubijeđen da znaš šta je savršenstvo.
ovo implicira da ti znas sta je savrsenstvo, zar ne? upravo si pobrojao dosta nedostataka koji upravo pokazuju da nismo savrseni. za ovaj svemir je i milion godina sitnica.....
MyTao

#1106 Re: Ateizam

Post by MyTao »

Ja mislim da se dugo... bas dugo... na ovoj temi nije pojavio lik kao zunazu :D Ima logiku za udariti se cekicom u glavu.
beni-bu-man

#1107 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

MyTao wrote:Ja mislim da se dugo... bas dugo... na ovoj temi nije pojavio lik kao zunazu :D Ima logiku za udariti se cekicom u glavu.

sta drugo ocekivati od covjeka koji smatra da su Stephen Hawking, Sigmund Freud, Alan Turing, Alfred Nobel itd.. sakati maloumnici :D
piupiu

#1108 Re: Ateizam

Post by piupiu »

arzuhal wrote:A, inače, dosta je i poturenih rubaija koje Hajjam nikada nije, doista, napisao...Nauka je i to ufrštuljila...meni je nauka Tito :mrgreen:
:lol:

Ma, ti si meni Tito. :D :kiss:
raoul duke

#1109 Re: Ateizam

Post by raoul duke »

MyTao wrote:Ja mislim da se dugo... bas dugo... na ovoj temi nije pojavio lik kao zunazu :D Ima logiku za udariti se cekicom u glavu.
Bilo je takvih prototipova ovdje i prije, pa i gorih, ove pridoslice se samo asimiliraju.
zagortenej

#1110 Re: Ateizam

Post by zagortenej »

fatamorgana wrote:
arzuhal wrote:
Jes' Hajjam, a i mene je začudio treći stih, kontam malo je odsustvovjereubogoista koji će primjetiti narušenu formu :lol: ...Možda je dr Fehim to nešto namjerno rimov'o (prema onoj staroj talijanskoj traduttore, traditore! ili prevodilac, izdajnik!, što ne kontaju neki kada prozivaju prevodioce Kur'ana po ovom pdf-u i sl... :mrgreen: )...

A, inače, dosta je i poturenih rubaija koje Hajjam nikada nije, doista, napisao...Nauka je i to ufrštuljila...meni je nauka Tito :mrgreen:
ZnaĆi i Hajama su pakovali k'o hadise, od viśka glava ne boli! :wink:
:thumbup: :lol:
fatamorgana

#1111 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

piupiu wrote:
arzuhal wrote:A, inače, dosta je i poturenih rubaija koje Hajjam nikada nije, doista, napisao...Nauka je i to ufrštuljila...meni je nauka Tito :mrgreen:
:lol:

Ma, ti si meni Tito. :D :kiss:
Sjo Jovanke! :run: ..... :lol:
fatamorgana

#1112 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

raoul duke wrote:
Bilo je takvih prototipova ovdje i prije, pa i gorih, ove pridoslice se samo asimiliraju.
Vala baš prototipova, gdje ih samo štancaju, k'o falsifikate hebote! :sax:
S4mpion

#1113 Re: Ateizam

Post by S4mpion »

r_faruk wrote:
Ti na ovom svijetu traješ najviše 100 godina, znaš li šta je 100 godina u poređenju sa apsolutnim početkom i krajem? Šta je 100 godina u poređenju s beskonačnošću? Ograničen si, kao čovjek, i vremenski i prostorno, živiš na jednoj planeti, toliko toga ti je promaklo, toliko toga nikada nećeš doživjet. Toliko znanja ti je pobjeglo i još će pobjeći u nepovrat.Ti si, kao čovjek, samo treptaj oka u jednom danu i opet si ubijeđen da znaš šta je savršenstvo.
ovo implicira da ti znas sta je savrsenstvo, zar ne?
Ne, jer nisam napisao ništa što bi ukazivalo na takav zaključak, dakle, u pitanju je samo tvoja predrasuda.
upravo si pobrojao dosta nedostataka koji upravo pokazuju da nismo savrseni. za ovaj svemir je i milion godina sitnica.....
Još uvijek si ubijeđen da znaš šta je savršenstvo.
r_faruk

#1114 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

Tvojom logikom nisam ni ja nigdje napisao da znam sta je savrsenstvo.... U ostalom, zasto bi bilo tesko definisati savrsenstvo u odnosu na ovo sto nas okruzuje?

Savrseno bi bilo da se ne razbolijevamo, da mozemo disati pod vodom da mozemo, nastavi niz...
fatamorgana

#1115 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

šampion, eno traže savjet na temi o sikirama, pošto si ti mjerodavan za materiju možeš poslati savjet i na pp ako ti je nezgodno ono pred svima! :wink:
harač

#1116 Re: Ateizam

Post by harač »

:lol: :-)
S4mpion

#1117 Re: Ateizam

Post by S4mpion »

r_faruk wrote:Tvojom logikom nisam ni ja nigdje napisao da znam sta je savrsenstvo.... U ostalom, zasto bi bilo tesko definisati savrsenstvo u odnosu na ovo sto nas okruzuje?

Savrseno bi bilo da se ne razbolijevamo, da mozemo disati pod vodom da mozemo, nastavi niz...
Ovo su tvoje riječi, a ko si ti da definiraš savršenstvo? Kao čovjek si samo jedna mala tačkica u ogromnom svemiru, tačkica čiji život, u poređenju sa svemirom, traje kao treptaj oka, tačkica koja nije vidjela ništa ostalo, a već misli da zna šta je savršenstvo.
belfy

#1118 Re: Ateizam

Post by belfy »

S4mpion wrote:
r_faruk wrote:Tvojom logikom nisam ni ja nigdje napisao da znam sta je savrsenstvo.... U ostalom, zasto bi bilo tesko definisati savrsenstvo u odnosu na ovo sto nas okruzuje?

Ovo su tvoje riječi, a ko si ti da definiraš savršenstvo? Kao čovjek si samo jedna mala tačkica u ogromnom svemiru, tačkica čiji život, u poređenju sa svemirom, traje kao treptaj oka, tačkica koja nije vidjela ništa ostalo, a već misli da zna šta je savršenstvo.
ono kada mislis da si nesto pametno rekao... :-) :lol:
Pandakonda

#1119 Re: Ateizam

Post by Pandakonda »

Gasi temu, čovjek je sve objasnio :D

Image
raoul duke

#1120 Re: Ateizam

Post by raoul duke »

Vrh, nema dalje..
aurora313

#1121 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

raoul duke wrote:Vrh, nema dalje..
Nedaj bože! :)
fatamorgana

#1122 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

raoul duke wrote:Vrh, nema dalje..
Ponekad se upitam da li se ova tema zove Ateizam ili Autizam .... :roll:
irac300

#1123 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Lik dobiJo 19 lajkova, a vi kako 'oćete. :D Šalu na stranu, meni je ovo više žalosno.
Zaitsev

#1124 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

Čitam evo već 7-8 strana unazad, i pročitavši postove pojedinih ovdje, moram reći: SMRLE, VRATI SE !!!
Dozer

#1125 Re: Ateizam

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply