Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
statixx

#1101 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by statixx »

Da se podsjetimo, the best off... :D

Hapliciro sam kod Vlade dami da para da napišem istoriju izponove satim da je najprvo poćela odnas tojes da najsmo mi stariji od sviha ostali. Reko sam Vladi dase to injemu pravo isplati jer ta nova istorija štoć je ja napisat fata se i njegove bašće koja je pored moje oklen je i poćela. Istorija, a ne bašća.
broj dva

#1102 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by broj dva »

Ne moze to tako Banksy, nisi patriota ako neces da lazi ,podmeces i ovce sisas, jer kad su vec kreteni onda je nasa patriotska duznost prevariti ih i dinar im uzeti.
Za uspjesniju i bogatiju BiH, naravno.
Jer ako moze Nessi i Medjugorje i area 51...znas vec kako to ide...to sto su piramide zgrade (a ne mitsko cudoviste, religisko "cudo" ili teorija zavjere kojima je zajednicko da se ne mogu opovrnuti) koje jednostavno treba odkopati da se nepobitni utvrdi jesu li tu ili nisu - e sad vec, necemo cjepidlaciti..
dustaban

#1103 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

Dakle kad poredite visocku "piramidu" i Medjugorje moramo primjetiti nesto veoma, veoma, veoma... i jos jedanput veoma bitno. Semiru je reis isao na noge i sokolio tu ublehu, a papa ne priznaje Medjugorje!
Na stranu sto je reis morao opipati piramidu a ukazana gospa se ne mora opipati!

Dalje zakljucujte sami...
Dozer

#1104 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Dozer »

Ih...sta sve Papa priznaje, a na istom je fonu kao i Medjugorje :D
Po meni su Papa & Co. iz drugih "Firmi" najveci ublehasi na planeti :D

U svakom slucaju, za nesto se uvijek moze tvrditi da je istina - sve dok se ne dokaze suprotno. I obratno, da je laz - sve dok se ne dokaze suprotno.
Banksy

#1105 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Dozer wrote:Ih...sta sve Papa priznaje, a na istom je fonu kao i Medjugorje :D

U svakom slucaju, za nesto se uvijek moze tvrditi da je istina - sve dok se ne dokaze suprotno. I obratno, da je laz - sve dok se ne dokaze suprotno.
Nije baš tako. Dokazivanje teorija je na onome ko ih plasira.
Onaj ko, recimo, tvrdi da je Trebević zapravo duboko ukopan svemirski brod, za to mora obezbijediti i neke relevantne dokaze koje bi verificirali ljudi od struke.
Jer zamisli kako bi budalasto zvučalo da neko plasira tu teoriju, da je Trebević svemirski brod, pa da od onih koji prema tvrdnji izražavaju skepsu, traži da tu tvrdnju pobiju. Jelde da je malo budalasto?
dustaban

#1106 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

Banksy wrote:
Dozer wrote:Ih...sta sve Papa priznaje, a na istom je fonu kao i Medjugorje :D
Nije baš tako. Dokazivanje teorija je na onome ko ih plasira.
Onaj ko, recimo, tvrdi da je Trebević zapravo duboko ukopan svemirski brod, za to mora obezbijediti i neke relevantne dokaze koje bi verificirali ljudi od struke.
Jer zamisli kako bi budalasto zvučalo da neko plasira tu teoriju, da je Trebević svemirski brod, pa da od onih koji prema tvrdnji izražavaju skepsu, traži da tu tvrdnju pobiju. Jelde da je malo budalasto?
Nije nista budalasto dok se ne dokaze da je budalasto!
:-)
Dozer

#1107 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Dozer »

Jeste, naravno.
Ali, slicna je stvar i sa sudovima. Optuzeni mora dokazati da je nevin, i nevin je sve dok mu se ne dokaze suprotno, a da je kriv mora mu dokazati tuzilac. Odnosno, u ovom slucaju, Semir tvrdi da su piramide istina, a ti (recimo, primjera radi) da nije istina. On ima obavezu dokazati da je u pravu, isto kao i ti da nije, zar ne?
On ima neke argumente kojima tvrdi svoje, isto kao i ti svoje, ali na kraju pobjedjuju jaci dokazi i argumenti.

Koliko ja vidim, ovdje jos uvijek niko nije iznijeo pretjerano cvrste argumente...
I najveci umovi svijeat su znali pjuvati jedni po drugima za razne teorije, ali je na kraju "pobijedio" onaj koji je to uspio dokazati.
Ramzess Veliki

#1108 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

Banksy wrote: Jedini, baš jedini koji je hodao tim brdima, a da ima i formalno obrazovanje relevantno Semirovim tezama je čovjek ispod, a evo šta on, u vrlo dobronamjernom i Bosni naklonjenom tekstu, o svemu kaže:

Robert M. Schoch
Boston University

(Robert M. Schoch is an associate professor of Natural Sciences at the College of General Studies. Schoch received a BA in Anthropology and a BS in Geology from George Washington University. He was awarded MS and PhD degrees in Geology and Geophysics from Yale University (PhD, 1983))

Having more than a casual interest in ancient pyramids, I wanted to see first-hand what all the pyramid fuss in Bosnia was about.

they are just big hills.

I saw only perfectly natural sandstones and conglomerates that had broken into larger or smaller blocks due both to tectonic stresses and gravity slumping.

The tunnel had clearly been entered and modified in recent times, as evidenced by the graffiti found in places, the collapsed ceilings and walls, and the stories that the Yugoslavian army had once used the tunnels for military purposes, and possibly purposefully destroyed parts of them.

I was told by a reliable source that the inscriptions were not there when members of the “pyramid team” initially entered the tunnels less than two years ago. The “ancient inscriptions” had been added since, perhaps non-maliciously, or perhaps as a downright hoax.

the whole notion of the Bosnian pyramids was not just a mistake or an ill-conceived notion, but a downright hoax designed to bring prestige, fame, power, and money to Bosnia, Visoko, and the head of the Bosnian Pyramid of the Sun Foundation, the Bosnian-American Semir (“Sam”) Osmanagic.

Nakon što apsolviramo ovo iznad, ali tek nakon toga, možemo razgovarati o smislu i potrebi da javnost, i eventualno država ili bilo koji finansijer, stane iza ove jasno osmišljene prevare i od nje eventualno pokuša namaći koji dinar, a uz svijest da u ovom trenutku silne bosanske turističke znamenitosti, sasvim zaboravljene od javnosti, ali i od države, slavno propadaju. Srednjovjekovni bosanski grad Visoki, recimo, prije svih.
Robert Schoch je doktor geologije, da budemo precizniji.
Osmanagić ga je doveo na lokaciju uzvišenja koje se ono zove Piramida Mjeseca, (zaboravio sam originalni toponim, ne zamjerite ...)
- sav sretan jer je mislio da je iskopao neke basamake, pa pozvao Schocha. Radilo se o pločama pješčara, svako okolno brdo je istog sastava. Jasno da je Schoch vidno iznerviran napustio lokalitet.
Banksy

#1109 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Bio nam je vrlo naklonjen i dobronamjeran, no stvari su odmah bile jasne ...

http://www.robertschoch.com/bosniacontent.html
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1110 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote: Prika moj dobri, pazi ovaj primjer:

Prosle godine na mom radnom mjestu, sjedimo u kuhinji i pijemo kafu te onako pricamo sta se vec uz kafu prica. Neki sjede i citaju dnevne novine a jedan kolega lista svedski naucni magazin "Illustrerad vetenskap" dok doruckuje. Odjednom mi se obrati:
- Ti si ono iz Bosne, zar ne?
- Da.
- Pa kakve to imaju piramide tamo
Nasmijem se i kazem da ne vjerujem da piramide postoje, da je to samo glupost i bizarnost, obicna prevara.
- Aha! Evo bas to sto ti kazes pise u ovom ovdje clanku o piramidama te se spominju i te bosanske piramide i kazu da je to samo obicna prevara.

Uzmem novine, pogledam kad ono fakat pise tako. Imam negdje uslikan bas taj clanak, pa ako hoces, mogu potraziti sliku, postaviti je ovdje pa ti prevedi sta pise. Opet, ne vjerujem da ce te ubijediti.

A moje radne kolege se nasmijase i rekose "Pa kako to da na tom Balkanu su uvijek podlozni tim nekim glupostima. Te Medjugorje i Gospa, te ona bitka na Kosovu gdje se slavi poraz, hahahaha". Ja onako gledam, slijezem ramenima, sutim i nadam se da ce osim svih ovih gluposti Balkan biti poznat po necemu pametnijem.

I ako je negdje arheolosko iskopavanje, zbog cega tolika komercijalizacija???
Izvukose li ikada onaj ilirski brod sto su nasli? Bar to nije za ismijavanje, ali ne, drzava nije za to ni zainteresovana! :bih:
Malo su povrsne ili mi se cini :-?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1111 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Dozer wrote:Pa, meni je to i laicki logicno...
Ali, i dalje mislim da tamo nesto ima, a sto nije prirodno. Vidjecemo, valjda, nekada i to...
Nama je u srednjoj skoli odrzao predavanje jedan nas covjek koji radi za NASA-u. Nesto se ne mogu sjetiti imena (mislim da je Amer, Amar, a prezime ne znam) , mozda druge kolege budu znale. Uglavnom covjek je Zenicanin porijeklom, isao je u zenicku gimnaziju, pa je tim povodom i pohodio skolu.

Uglavnom, sjecam se dobro da je spominjao piramide u Visokom i da je rekao, "cak i da nisu ljudskih ruku djelo, onakav sastav materijala je jedinstven".

Posto sam kupio, za toliko prodajem :roll:
VjecitiStudent

#1112 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

Dozer wrote:Jeste, naravno.
Ali, slicna je stvar i sa sudovima. Optuzeni mora dokazati da je nevin, i nevin je sve dok mu se ne dokaze suprotno, a da je kriv mora mu dokazati tuzilac. Odnosno, u ovom slucaju, Semir tvrdi da su piramide istina, a ti (recimo, primjera radi) da nije istina. On ima obavezu dokazati da je u pravu, isto kao i ti da nije, zar ne?
On ima neke argumente kojima tvrdi svoje, isto kao i ti svoje, ali na kraju pobjedjuju jaci dokazi i argumenti.

Koliko ja vidim, ovdje jos uvijek niko nije iznijeo pretjerano cvrste argumente...
I najveci umovi svijeat su znali pjuvati jedni po drugima za razne teorije, ali je na kraju "pobijedio" onaj koji je to uspio dokazati.
Ne valja ti analogija.
U nauci, onaj koji postavlja tezu, ima i obavezu da je dokaže. Posao ostalih jeste da provjeravaju ispravnost njegovih dokaza, a ne da oni dokazuju suprotno.
Fudo387

#1113 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Nama je u srednjoj skoli odrzao predavanje jedan nas covjek koji radi za NASA-u. Nesto se ne mogu sjetiti imena (mislim da je Amer, Amar, a prezime ne znam) , mozda druge kolege budu znale. Uglavnom covjek je Zenicanin porijeklom, isao je u zenicku gimnaziju, pa je tim povodom i pohodio skolu.Uglavnom, sjecam se dobro da je spominjao piramide u Visokom i da je rekao, "cak i da nisu ljudskih ruku djelo, onakav sastav materijala je jedinstven".Posto sam kupio, za toliko prodajem
Amer Smailbegovic.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1114 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nama je u srednjoj skoli odrzao predavanje jedan nas covjek koji radi za NASA-u. Nesto se ne mogu sjetiti imena (mislim da je Amer, Amar, a prezime ne znam) , mozda druge kolege budu znale. Uglavnom covjek je Zenicanin porijeklom, isao je u zenicku gimnaziju, pa je tim povodom i pohodio skolu.Uglavnom, sjecam se dobro da je spominjao piramide u Visokom i da je rekao, "cak i da nisu ljudskih ruku djelo, onakav sastav materijala je jedinstven".Posto sam kupio, za toliko prodajem
Amer Smailbegovic.
Eh jeste, on je. Ne bih se prezimena nikad sjetio, jbga vise od 10 godina proslo.
dustaban

#1115 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Amer Smailbegovic.
Eh jeste, on je. Ne bih se prezimena nikad sjetio, jbga vise od 10 godina proslo.
...i taj vam je Amer kasnije dosao pameti i odrekao se Semira i one ublehe.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1116 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

dustaban wrote: ...i taj vam je Amer kasnije dosao pameti i odrekao se Semira i one ublehe.
Dustaban, znas da te jako cijenim kao forumasa, ali po tonu kojim pises na ovoj temi, sumnjam cak i na licne motive :-?
Eborg

#1117 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Eborg »

Bio je i Osmanagić kao jedan od gostiju. :mrgreen:
dustaban

#1118 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

_BataZiv_0809 wrote:
dustaban wrote: ...i taj vam je Amer kasnije dosao pameti i odrekao se Semira i one ublehe.
Dustaban, znas da te jako cijenim kao forumasa, ali po tonu kojim pises na ovoj temi, sumnjam cak i na licne motive :-?
U cemu je problem? Ovo sto sam rekao je istina, podugacka je lista onih koji su napustili Semira mada su izpocetka bili uz njega. Zapravo ko god imalo drzi do sebe i svog digniteta. Pa pogledaj samo medije, ko to bogati jos uvijek podrzava ovu ublehu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1119 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:Bio je i Osmanagić kao jedan od gostiju. :mrgreen:
Na predavanju o kojem ja govorim nije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1120 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

dustaban wrote: U cemu je problem? Ovo sto sam rekao je istina, podugacka je lista onih koji su napustili Semira mada su izpocetka bili uz njega. Zapravo ko god imalo drzi do sebe i svog digniteta. Pa pogledaj samo medije, ko to bogati jos uvijek podrzava ovu ublehu?
Uvijek mi se pale alarmi kad neko svoje vidjenje predstavlja kao apsolutnu istinu ;-)
Danguba

#1121 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Danguba »

Gdje ima dima ima i vatre.
Ja kada pocnem otkopavati drevni grad ''Gradina'' bi cu gori od Sema.

Image

Image

8-)
Last edited by Danguba on 12/10/2015 19:19, edited 1 time in total.
Eborg

#1122 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Eborg »

_BataZiv_0809 wrote:
Eborg wrote:Bio je i Osmanagić kao jedan od gostiju. :mrgreen:
Na predavanju o kojem ja govorim nije.
Ma znam, fino je to Hix rasporedio. :mrgreen: Samo rekoh da se pribilježi, tad je baš hype bio.

Pitao sam tada Osmanagića zašto ne prate "zlatnu žilu" kada nešto pronađu nego odmah počnu kopati na drugom lokalitetu a on je nešto promrmljao i uglavnom završilo se kao na tome da seljaci odmah povise "kiriju za kopanje" kada se nešto nađe. :lol:
Banksy

#1123 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Dozer wrote:
Jeste, naravno.
Ali, slicna je stvar i sa sudovima. Optuzeni mora dokazati da je nevin, i nevin je sve dok mu se ne dokaze suprotno, a da je kriv mora mu dokazati tuzilac.

Odnosno, u ovom slucaju, Semir tvrdi da su piramide istina, a ti (recimo, primjera radi) da nije istina. On ima obavezu dokazati da je u pravu, isto kao i ti da nije, zar ne?
Ma otkud ti to? Tužiteljstvo mora dokazati pretpostavljenu krivicu optuženog na osnovu koje diže optužnicu, baš kao što Semir mora podnijeti odgovarajuće dokaze za svoje tvrdnje. Tek onda dolazi red na optuženog da pobija navode tužiteljstva, ili na javnost da pobije Semketove.

Plastično :D da stvari stoje drugačije, sutra bi se ti, recimo, mogao proglasiti Elvisovom inkarnacijom, pa tražiti prava na Graceland, izazivajući javnost da podnese dokaze da to nije tako. A ako ih ne podnesu, ti, hladno i s punim pravom, s dva kofera useliš pravo u Elvisov dnevni boravak. Ne ide, jelde?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1124 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Samo sto to nije dobra analogija.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1125 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

dustaban wrote:...i taj vam je Amer kasnije dosao pameti i odrekao se Semira i one ublehe.
aha imas dokaz i za to......malo je previse ozbiljan covjek u pitanju da bi danas napisao jedno a sutra drugo....da je takav NASA ga ne bi vidjela ni sekunde. Ajde budi covjek pa posteno priznaj kakve veze ti imas sa svim time jer kao da mi se vracaju sjecanja na neke prijasnje rasprave oko piramida i da te je neko prokuzio (doduse ne mogu biti siguran 100% da se radi o tebi) tj, da je skontano da je nekoga Semir napenalio a on onda dosao da serucka po Klixu protiv tog projekta. Mrsko mi kopat po klixu ali mogao bih se zaklet da je nesto tako slicno bilo.
Post Reply