Sirija
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#1101 Re: Sirija
@Abu Sakkar
pa i napisao sam 'kvazidemokratija' buraz, to je nesto kao oligarhija ili plutokratija, možda čak i vojna hunta nekog plaćenog generala FSA ili neke opcije koja će štititi interese Zapada.
pa i napisao sam 'kvazidemokratija' buraz, to je nesto kao oligarhija ili plutokratija, možda čak i vojna hunta nekog plaćenog generala FSA ili neke opcije koja će štititi interese Zapada.
- Klavikula
#1102 Re: Sirija
ne ismijavam smrt, nedaj Boze, vec budale koje vjeruju da se napad desio. a slicnih pokusaja je bilo od pocetka rata i previse a pokazalo se da su propaganda.
- dječak sa šibicama
#1103 Re: Sirija
Pa sigurno da postoji, jedino je pitanje u kakvom su odnosu USA i Al Qaida.El_comadante wrote:gledao sam mnogo dokumentaraca na temu Al Kaida i dikutabilno je da li i postoji uopće ale eto... npr. u napadu na Afganistan su Američki obavještajci crtali nake mape podzemni tunela, bunkera i čega svega ne i to su sve pripisali Al Kaidi i na kraju ništa od toga svega niej psotojalo.... primitvni bunkeri jedino a od od onih silnih čuda ništa.
Predstavljaju se kao smrtni neprijatelji, a meni to vise lici na "presutno saveznistvo" odnosno pokroviteljstvo, babaroga, razumijes... americko drustvo je vec decenijama u strahu, od komunizma, sad od islamskog terorizma, Al Qaida dodje kao odlican alat kojim vlastodrsci drze svoje gradjanstvo u strahu, takvo stanje ocito vladajucima treba (malo sira tema).
Tako i ovi bradati dzihad ratnici sa engleskim i francuskim pasosima, Amerika je veliki sejtan protiv kojeg kofol ratuju, vecina njih (sitni prasinari, ovi sto urlicu na snimcima, pjesadija, topovsko meso) zaista i vjeruju da je to tako, a u sustini, obicne su sluge NWO glavesina. I njima i svojim "nevidljivim" vodjama Al Qaide i svih podruznica. Svi ti kojekakvi seici sa turbanima, sve je to dobro uhljebljeno i na sigurnom. A ovamo, sije kolju sunite, suniti sije, a neko trlja ruke.
Idiotizam na kvadrat.
-
Abu Sakkar
#1104 Re: Sirija
Sumnjam. Ti, plaćeni, su već na hit listama onih koji uistinu proljevaju svoju krv u Siriji, a ne banjaju se po hotelima u Ammanu i Istanbulu.UltrasNaBaterije wrote:pa i napisao sam 'kvazidemokratija' buraz, to je nesto kao oligarhija ili plutokratija, možda čak i vojna hunta nekog plaćenog generala FSA ili neke opcije koja će štititi interese Zapada.
-
Abu Sakkar
#1105 Re: Sirija
Jah...Klavikula wrote:ne ismijavam smrt, nedaj Boze, vec budale koje vjeruju da se napad desio. a slicnih pokusaja je bilo od pocetka rata i previse a pokazalo se da su propaganda.
Nisu ni markale.
I u Srebrenici prazne tabute kopaju.
I Saddam nije pogušio Kurde, štimaljka američka.
Ni Hafez 82' nije pobio 20k ljudi, i dužnih i nedužni. Sve je to fantazija.
Gadafi, isto svetac...
Houla, Banias, Bayda, Baba Amr - sve su to ba fotošopovi.
Masovna silovanja, muškaraca i žena - sve su to izmišljotine..
...
Znam, znam...ne ismijavaš.
Last edited by Abu Sakkar on 21/08/2013 13:40, edited 1 time in total.
-
GrIzLy__
#1106 Re: Sirija
Baš sam copy-paste na google i samo ti ovo spominješ! Da to nije neki novi Kur'an ili Buharija?Abu Sakkar wrote:dječak sa šibicama wrote:Ja eto, dolaze inspektori i Asad bas u tom momentu baca hemijsko oruzje po civilima![]()
Kako su providni... ali to samo govori kako "odlicno" njihove snage stoje na terenu, intervencija NATO snaga podhitno potrebna.
"Allah će ovu vjeru pomoći čak i s kjafirom"
-
Revoltage
#1107 Re: Sirija
Teški gubici pobunjenika u Jobaru. - Damask.
- Klavikula
- uglavnomja
#1109 Re: Sirija
Klavikula wrote:ne ismijavam smrt, nedaj Boze, vec budale koje vjeruju da se napad desio. a slicnih pokusaja je bilo od pocetka rata i previse a pokazalo se da su propaganda.

hebat ga, podsjeca na neke koji ne vjeruju ni sta je bilo 11.7.95.
-
Abu Sakkar
#1110 Re: Sirija
Sahih hadis je upitanju. Rekoh da možda nije riječ u riječ, bila je parafraza. No poruka se nije izgubila.GrIzLy__ wrote:Baš sam copy-paste na google i samo ti ovo spominješ! Da to nije neki novi Kur'an ili Buharija?Abu Sakkar wrote:dječak sa šibicama wrote:Ja eto, dolaze inspektori i Asad bas u tom momentu baca hemijsko oruzje po civilima![]()
Kako su providni... ali to samo govori kako "odlicno" njihove snage stoje na terenu, intervencija NATO snaga podhitno potrebna.
"Allah će ovu vjeru pomoći čak i s kjafirom"
Doduše, ko da vas zanimaju sahih hadisi. Ako ga ne prenosi magarac, ne ljava.
-
Abu Sakkar
#1111 Re: Sirija
NDF nisu civili.
Ako ih ima, nek im Allah sudi. ništa od šehadeta za počinitelje.
Last edited by Abu Sakkar on 21/08/2013 13:44, edited 1 time in total.
-
GrIzLy__
#1112 Re: Sirija
Ja mislim da su i Arapi (Palestinci) koji žive u Okupiranoj zemlji također Izraelski narod. I ni u kom slučaju nisu diskriminirani na razne načine.Abu Sakkar wrote:Kad je to Izrael upotrijebio hemijsko oružje protiv svog naroda kao Assad. Pa ni protiv Palestinaca nisu, a imaju arsenal, i ko bi mogo išta i da ga upotrijebe? Ili nad drugim narodom, kao Saddam protiv jadnih Kurda? Kad je to Izrael pucao na svoj narod, zatvarao ih, mučio na najgori način, kao što to radi danas Sisi. Ili Nasser prije njega, ili nastavi niz. Kad, gdje? PA bolan oni kad su nasilno iseljavali one ilegalne nastambe oko Gaze prije 5-6 godina, njihoav vojska nije čak ni oružje nosila.. A pogledaj kako se ovi, svi do jednog, odnose spram svog naroda i njihovih protesta, Egipat najvježiji primjer.mirsek wrote:Zar izrahell to ne radi drugim narodima cim ti je on jedinica mjera za zlocine ? I dalje cekam fetvu od uvazenih 'ucenjaka' i poziv na dzihad protiv izrahella za ono sto rade palestincima isto onako kako su pljustale fetve protiv Assada. Hoce li me posluzit zdravlje da i to docekam.
Sent from my ST21i using Tapatalk 2
Nije ni čudo što ih ej Allah swt sve ponizio u svakom ratu s Izraelom. Ne može ba ni Naser, ni Hafez, ni ostalim arapski tirani i njihov vojske biti počašćene i time izjednačene s jednim Omerom r.a. ili Salahudinom rhm i njihovim vojskama. To tako ne ide.
-
GrIzLy__
#1113 Re: Sirija
Čovječe, ti ili ne vidiš ili nećeš da vidiš. Imaš mali milion video dokaza o tome kako se Palestinci iz Yarmouka brane od FSA (i ostalog nakota), pa čak i snimke koje su snimili tvoji miljenici gdje jurišaju na Yarmouk i pale palestinske zastave. Navedeni klipovi su se provlačili na prošloj temi o Siriji tako da mi je stvarno mrsko tražiti.Abu Sakkar wrote:
Džaba, opet su male mace za ove tirane. Koliko ej samo hiljada Plaestinaca, da Palestinaca, Hafez pobio u Libanu u opsadi palestinskih izbjegličkih kampova 80ih? Koliko je ubio u ove dvije godine bombardujući Yarmouk?
A oni koji davaše fetve, jedni ćumuraju u zatvorima. Druge zovu "terroristima" - i to po koncenzusu Amerike, Izraela, svih ostalih arapskih režima i Irana. Sve igrači, sa svojim agendama, nikog od njih ne boli ni uVo za Palestinom.. Samo vlastiti interesi.
-
Abu Sakkar
#1114 Re: Sirija
Kad su ih pogušili bojnim otrovom?GrIzLy__ wrote:Ja mislim da su i Arapi (Palestinci) koji žive u Okupiranoj zemlji također Izraelski narod. I ni u kom slučaju nisu diskriminirani na razne načine.Abu Sakkar wrote:Kad je to Izrael upotrijebio hemijsko oružje protiv svog naroda kao Assad. Pa ni protiv Palestinaca nisu, a imaju arsenal, i ko bi mogo išta i da ga upotrijebe? Ili nad drugim narodom, kao Saddam protiv jadnih Kurda? Kad je to Izrael pucao na svoj narod, zatvarao ih, mučio na najgori način, kao što to radi danas Sisi. Ili Nasser prije njega, ili nastavi niz. Kad, gdje? PA bolan oni kad su nasilno iseljavali one ilegalne nastambe oko Gaze prije 5-6 godina, njihoav vojska nije čak ni oružje nosila.. A pogledaj kako se ovi, svi do jednog, odnose spram svog naroda i njihovih protesta, Egipat najvježiji primjer.mirsek wrote:Zar izrahell to ne radi drugim narodima cim ti je on jedinica mjera za zlocine ? I dalje cekam fetvu od uvazenih 'ucenjaka' i poziv na dzihad protiv izrahella za ono sto rade palestincima isto onako kako su pljustale fetve protiv Assada. Hoce li me posluzit zdravlje da i to docekam.
Sent from my ST21i using Tapatalk 2
Nije ni čudo što ih ej Allah swt sve ponizio u svakom ratu s Izraelom. Ne može ba ni Naser, ni Hafez, ni ostalim arapski tirani i njihov vojske biti počašćene i time izjednačene s jednim Omerom r.a. ili Salahudinom rhm i njihovim vojskama. To tako ne ide.Jbt fakat ne znam o čemu pišeš!
Bolje im je i tamo, nego da su se zadesili u Yarmouku ove godine.
- Cyrax
#1115 Re: Sirija
Hoce to tako. Cim UN dodje namah zlocin neki i zna se da ga je licno narucio Assad. Dje ce ova kopija cetnika to uraditi, ma kakvi. Sve vjernici.dječak sa šibicama wrote:Ja eto, dolaze inspektori i Asad bas u tom momentu baca hemijsko oruzje po civilima![]()
Kako je lepo biti glup...
- Cyrax
#1116 Re: Sirija
Gori si ti sto se trudis da dokazes nestaGrIzLy__ wrote: Čovječe, ti ili ne vidiš ili nećeš da vidiš. Imaš mali milion video dokaza o tome kako se Palestinci iz Yarmouka brane od FSA (i ostalog nakota), pa čak i snimke koje su snimili tvoji miljenici gdje jurišaju na Yarmouk i pale palestinske zastave. Navedeni klipovi su se provlačili na prošloj temi o Siriji tako da mi je stvarno mrsko tražiti.
- Kikibombona
#1117 Re: Sirija
Abu Sakar
Hvala na prethodnom odgovoru.
Koje jedinice/organizacije vode glavnu rijec na strani pobunjenika?
Do sada je Nusra bila najvise medijski eksponirana. U posljednje vrijeme se najcesce spominje ISIL. Prije toga Tehvid i druge brigade,..
Mozes li ih u par recenica svrstati po snazi i uticaju, napisati o njima koju rijec.
Gdje je u svemu tome FSA
Unaprijed hvala na odgovoru. Nece biti vise pitanja
.
Hvala na prethodnom odgovoru.
Koje jedinice/organizacije vode glavnu rijec na strani pobunjenika?
Do sada je Nusra bila najvise medijski eksponirana. U posljednje vrijeme se najcesce spominje ISIL. Prije toga Tehvid i druge brigade,..
Mozes li ih u par recenica svrstati po snazi i uticaju, napisati o njima koju rijec.
Gdje je u svemu tome FSA
Unaprijed hvala na odgovoru. Nece biti vise pitanja
-
Abu Sakkar
#1118 Re: Sirija
GrIzLy__ wrote:Čovječe, ti ili ne vidiš ili nećeš da vidiš. Imaš mali milion video dokaza o tome kako se Palestinci iz Yarmouka brane od FSA (i ostalog nakota), pa čak i snimke koje su snimili tvoji miljenici gdje jurišaju na Yarmouk i pale palestinske zastave. Navedeni klipovi su se provlačili na prošloj temi o Siriji tako da mi je stvarno mrsko tražiti.Abu Sakkar wrote:
Džaba, opet su male mace za ove tirane. Koliko ej samo hiljada Plaestinaca, da Palestinaca, Hafez pobio u Libanu u opsadi palestinskih izbjegličkih kampova 80ih? Koliko je ubio u ove dvije godine bombardujući Yarmouk?
A oni koji davaše fetve, jedni ćumuraju u zatvorima. Druge zovu "terroristima" - i to po koncenzusu Amerike, Izraela, svih ostalih arapskih režima i Irana. Sve igrači, sa svojim agendama, nikog od njih ne boli ni uVo za Palestinom.. Samo vlastiti interesi.
Nema mali milion dokaza. Samo splinterska PFLP-C. A i ona je doživila ozbiljan obim dezerterstva, priključujući se FSA.
-
GrIzLy__
#1119 Re: Sirija
Svojim boldanjem sam naglasi šta Izrael RADI i šta je RADIO, što je čitalac mog posta mogao zaključiti. Faktički, citirao sam i odgovarao samo na boldano. Al' nema veze, samo ti po svom, dobro ti ideAbu Sakkar wrote:
Kad su ih pogušili bojnim otrovom?
Bolje im je i tamo, nego da su se zadesili u Yarmouku ove godine.
-
GrIzLy__
#1120 Re: Sirija
Ne da nije sahih, nego nije ni hadis! Ne znam da li si ovo vidio ili ti ne paše nešto od ovoga:Abu Sakkar wrote:GrIzLy__ wrote:
Sahih hadis je upitanju. Rekoh da možda nije riječ u riječ, bila je parafraza. No poruka se nije izgubila.
Doduše, ko da vas zanimaju sahih hadisi. Ako ga ne prenosi magarac, ne ljava.
„Neka vjernici ne uzimaju za saveznike nevjernike kada ima vjernika; a onaj ko to čini – sa Allahom nema ništa! – izuzev ako to činite da biste se od njihovog zla sačuvali. Allah vas podsjeća na Sebe i Allahu se vraća sve!“ (Alu Imran, 28.)
-
sarajevoxxxx
#1121 Re: Sirija
Danas milionske demonstracije u Rijadu zbog ubijenih civila u Siriji 
-
NNNN
#1122 Re: Sirija
očekujem i demonstracije u izraelu kao i poziv za zaštitu ljudskih prava u siriji. 
-
sarajevoxxxx
#1123 Re: Sirija
1500 poginulih nakon rezimskog napada hemiskim oruzjem. Euforija na facebook stranicama koje podrzavaju rezim
-
sumirprimus
#1124 Re: Sirija
kod arapa uvijek nesto megalomansko,milionsko,a sustinski,niĐe ih...
jedino su do savrsenstva doveli ova medjusobna krvoprolica,tu im i mi balkanci moramo odat priznanje,sto jest jest...
jedino su do savrsenstva doveli ova medjusobna krvoprolica,tu im i mi balkanci moramo odat priznanje,sto jest jest...
-
sumirprimus
#1125 Re: Sirija
najlakse je optuzivat druge za svoje probleme,pa reci da su za sve krivi,cia,mosad,cionisti i masoni...NNNN wrote:očekujem i demonstracije u izraelu kao i poziv za zaštitu ljudskih prava u siriji.