BiH vs USA [14. 08. 2013]

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Kako ce zavrsiti utakmica BiH vs USA ?

Poll ended at 13/08/2013 00:54

Pobjeda Bosne i Hercegovine
129
79%
Remi (X)
22
13%
Pobjeda USA
12
7%

Total votes: 163

Mustang1

#1101 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Mustang1 »

jeza u ledja wrote:de mi samo recite jel probeharao i nocas behar?
Haj' sto je probeharao .. Ali sto ih je zivot razocar'o .. Valjda im crnjak sto su u Bosni pa razocarani
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1102 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Picajzla »

palermo wrote:
Šibicar wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Bravo Sušiću, jer si stisnuo muda protiv ozbiljne ekipe probati igrače s klupe. To je napokon prava prijateljska.
Sve to lijepo izgleda u teoriji,prijetaljska,isporobati sve igrače,vidjeti ko je za reprezentaciju a ko nije i prekrižiti ga,ali najgore od svega je što će,najvjerovatnije,svi ovi igrači biti povani i za slijedeću utakmicu,iako smo svi mi,isto kao i Pape, svjesni limita pojedinaca.
pa naravno....koga bi drugog, još će biti pridodat hajrović i to je to.....Vršajević bi objektivno trebao ići vani, Šunjić ne vjerujem da će, da budemo iskreni mora i neki Hrvat biti u reprezentaciji, a on je čini mi se jedini...i neka ga, ne jede hljeba, tek je neka treća, četvrta opcija za stopera, a usput, zaista mislim da jedini od ovih stopera nikada nije igrao zajedno sa Spahom, kada igraš sa Spahom postaješ duplo bolji igrač.....

Ja nešto nakon ove utakmice veći optimista, Lulić će biti sasvim sigurno bolji, valjda i Sejo dođe do neke forme....ima da oderemo Slovake :thumbup:

Nek se Dzeko izjasni kao Hrvat :D
nekoeko

#1103 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by nekoeko »

Said. :mrgreen:
agnostic_front

#1104 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by agnostic_front »

I pošto smo mi Bošnje u BiH najmoralniji i najpošteniji ljudi, trebamo ostati dosljedni i Begovića, Pjanića, Misimovića, Ibiševića, Bičakčića i Medunjanina (ne znam ima li još neko) otjerati odmah, jer su dijaspora. A Hajrovićima, Kolašincu zabraniti ulazak u državu.
Arteta

#1105 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Arteta »

kakav Said.

Da bi bio Reprezentativac treba biti medju boljim igracima u Dinamu, a Said to nije.
cvrčak_na_hedonizmu

#1106 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Arteta wrote:kakav Said.

Da bi bio Reprezentativac treba biti medju boljim igracima u Dinamu, a Said to nije.
Zato je Vršajević najbolji u Hajduku, Zahirović u Minsku, a Šunjić, negdje u Ukrajini :oops:
Arteta

#1107 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Arteta »

begovic nije krivac za drugi gol, nego prespora odbrana.
Sunjic i Zukanovic su prespori, a Bicakcic nije dovoljno brz da uleti sa beka, da se kojim slucajem Vrsajevic tu zadesio mozda bi i mogao sprijeciti pogodak.
Last edited by Arteta on 14/08/2013 23:36, edited 1 time in total.
luckylaka

#1108 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by luckylaka »

agnostic_front wrote:I pošto smo mi Bošnje u BiH najmoralniji i najpošteniji ljudi, trebamo ostati dosljedni i Begovića, Pjanića, Misimovića, Ibiševića, Bičakčića i Medunjanina (ne znam ima li još neko) otjerati odmah, jer su dijaspora. A Hajrovićima, Kolašincu zabraniti ulazak u državu.
Naravno imate kvalitetne naslednike u Premier ligi Bandovic,Adilovic,Suljic,Torlak...sve klasa za ove dijasporce.
cvrčak_na_hedonizmu

#1109 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Ako može Vršajević kao rezerva, onda može i SaJid kao starter, što da ne. Onaj seljak barem zna lopte :D
Idemedosumom

#1110 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Idemedosumom »

Mogu vam reci da sam iznenađen rezultatom, igrom, ma svime. Pojedini igraci su podbacili, drugi su bili dobri, a ukupni dojam je da se nisu dovoljno zalagali.

U prvom poluvr. smo bili solidni, nista posebno. Bili smo opasniji, imali smo nesto vise srece, te smo postigli ta dva gola. Problem je bila lijeva strana, Lulic je odigrao jednu od slabijih utakmica, dok je Salihovic bio jos gori. Od te lijeve strane nismo imali korisnih lopti, a tu su nam i ameri probijali jako cesto. Lula+Salih nikako ne ide, barem ne kad su obojica neraspolozeni.

Bicakcic je bio odlican. Dobili smo jednog izvrsnog mladog odbrambenog igraca koji ocito moze igrat beka i stopera. Zuka je po meni bio jako dobar, izuzev mozda dvije male greskice. Za Spahu su ocekivanja uvijek visoka, on je svoje obavio kako treba, kao i uvijek. Rahimic je odigrao poprilicno bezveze, veza između odbrane i sredine je bila slaba.

Pjanic je bio poprilicno neprimjetan. Imao je jednu dobru sansu za gol, istu je uprskao. Miske je bio dobar, iako je jedno dva puta zakomplikovao te izgubio loptu.

Dzeko je se nije zalagao mnogo, vrlo je malo pretrcao, ipak je pokazao da mu ameri ne mogu lahko uzet loptu a realizacija mu je bila odlicna. Ibisevic je isto bio dobar.

U 2. poluvr. se događa nesto jako cudno. Kao prvo, Pape odma pravi jedno 5 (cini mi se) izmjena, te totalno mijenja formaciju (ovo mi nekako nije svojstvena za njega, makar to bila i prijateljska). Sunjic je usao a Spaha je izasao. Taj isti Sunjic se pokazao kao najslabija karika. Slabo reaguje, ne zna iznijet loptu, gura saigrace u vatru bespotrebno. Avdija Vrsajevic nije bio tako los kao sto neki pljuju po njemu, bilo je mnogo gorih.

Ugl, nastao je haos, nismo uspjeli zaprijetiti sve dok Pape nije napravio jos 2 izmjene te vratio formaciju na normalno. Btw, 2 smo komada primili u tih prvih 15 minuta haosa, Begovic se pokazao u mozda najslabijem izdanju od kako igra za repku. U nastavku smo primili jos 2 komada. Begovic je kod onog slobodnog zakasnio s reakcijom jedno 2 sekunde.

Zaha je bio slab. Medo i Visca su bili dobri, dok je Stevanovic bio onako srednje.

Moze se zakljucit da Zaha i Rahimic nisu adekvatni za pozicije zadnjeg veznog. Ovdje treba nekog drugog isprobati.

Treba Pape dobro skontat sta je s Pjanicem, zasto ga nije bilo nigdje osim u onoj jednoj prilici.

Nadam se da je Begovic imao samo losu noc. Njegove reakcije su me podsjecale na Portugal...
Last edited by Idemedosumom on 14/08/2013 23:35, edited 1 time in total.
Artest

#1111 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Artest »

Onaj momenat, kad cujes da se prolama:

Bosna je sampiiooon OOoooOOOOOoOOOO :cry: :cry:

Pa ovo je gore od behara 100x.

Dijaspora u elementu. Zavrsio se teferic, nadam se da ce ubrzo prtit kuci.
Neradnik

#1112 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Neradnik »

Papetova greska kod rezultata 2-0 4 igraca mjenjat mogo ih je drzat jos 20 minuta najmanje da odbrani ili eventualno koji jos zabijemo.Njegova brzopletost nas je kostala.
Last edited by Neradnik on 14/08/2013 23:34, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#1113 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

luckylaka wrote: Naravno imate kvalitetne naslednike u Premier ligi Bandovic,Adilovic,Suljic,Torlak...sve klasa za ove dijasporce.
Reci nam iskreno, za koga si navijao ? :oops:
Arteta

#1114 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Arteta »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Arteta wrote:kakav Said.

Zato je Vršajević najbolji u Hajduku, Zahirović u Minsku, a Šunjić, negdje u Ukrajini :oops:
Ne pratim Ukrajinsku i Bjelorusku Ligu ali pogledam cesto utakmice Hajduka i Dinama.

Husejinovic je staromodan igrac i za Dinama, a kamoli za Reprezentacije, takticki jako los, visi mu mjesto standardnog u Dinamu.
Arteta

#1115 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Arteta »

luckylaka wrote: Naravno imate kvalitetne naslednike u Premier ligi Bandovic,Adilovic,Suljic,Torlak...sve klasa za ove dijasporce.
Podgrmec ili za neke druge Krajisnike.
Referent za ONO i DSZ

#1116 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Referent za ONO i DSZ »

Gore od nocasnjeg poraza je sto mi nemamo sportskog komentatora, lika autoriteta...bilo kog znacajnog koji ce jasno i glasno progovoriti o nocasnjoj utakmici. Znaci onako kako jeste bez uvijanja i suplje.
Neko ko ce strucno i argumnetirano preskenirati i upozoriti na sve propuste i taktiku nase ekipe.

Sve neka suplja...samo nam je jos Piplica trebao dati rezime :shock:

Sad je li mnogo ocekivati od ekipe BHT da napravi neki skup u studiju poslije tekme-ko sav normalan svijet...poznavajuci ih, to je malo preambiciozno...a i sto bi, plata svakako ide.
agnostic_front

#1117 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by agnostic_front »

luckylaka wrote:
agnostic_front wrote:I pošto smo mi Bošnje u BiH najmoralniji i najpošteniji ljudi, trebamo ostati dosljedni i Begovića, Pjanića, Misimovića, Ibiševića, Bičakčića i Medunjanina (ne znam ima li još neko) otjerati odmah, jer su dijaspora. A Hajrovićima, Kolašincu zabraniti ulazak u državu.
Naravno imate kvalitetne naslednike u Premier ligi Bandovic,Adilovic,Suljic,Torlak...sve klasa za ove dijasporce.
I Muamer Svraka tika taka. Doduše, Jamaka je krenulo, trebao bi i on da dobije poziv. Sigurno je bolji od Misimovića ili Pjanića. Begović Bandoviću ni vodu ne može da donosi, ako ćemo iskreno.

Stvarno mislim da je krajnje vrijeme da se dijaspori zabrani ulazak u državu uopšte. Nek nam samo šalju pare, svaki dijasporac da uzme jednu porodicu u BiH i da mjesečno šalje određenu svotu (minimalno prosječna plata).
last mohicans

#1118 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by last mohicans »

jeza u ledja wrote:Ma ako moze kako Bichu na stopera, Zuku na lijevog beka, Mujdzu desno, a Salihovicu jebiga klupa.

Vise on i njegovi ubacaji. Ni Lulic nije puno bolji. Imamo toliko posjed na lijevoj strani, ali je smijesno gledati njih dvojicu kako se smjenjuju sa ubacajima. Jedan gadja prvog do sebe ili u korner, drugi ama bas svaki put prebacuje loptu na desnu nogu.
Kad je lula pokusao centrirati,ama baš svaki put su mi naumpali igrači sarajeva kako se muče i pokušavaju je potrefiti. Stvarno je loše odigrao i kod četvrtog je gola dosta kasnio i ostavio prazninu po lijevoj strani.
luckylaka

#1119 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by luckylaka »

Artest wrote:Onaj momenat, kad cujes da se prolama:

Upravo tako .Dijaspora ide kuci Dzeko,Vedo,Mire,Bega,Spaha ...do skorog vidjenja a onda ce opet dijaspora da valja.
north

#1120 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by north »

Navijanje kad igra tekma je nešto čega se svaki put dotaknem, pa moram i sad, dva evergreena i dalje dominiraju i mislim da argentinci kad bi čuli takvo navijanje da bi se naježili....da je kako fakat uvesti cenzuru za pjevanje tih budalaština, pa dokle više, fakat me bude stid, da se mora malo stišati ton jer je sramota...čega ba šampion, šta ba probeharo, šta ba razočarao :lol: ....cenzura ponavljam ovih pjesama pod hitno, blamiramo se žestoko :oops: i uvesti nešto novo, ili samo sjediti na stolicama i aplaudirati na poteze...bolje i to nego ovo blamiranje....
Nuken

#1121 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Nuken »

ZaHeba ga Pape sa onim izmjenama.Trebao je ostavit Spahu do kraja,ili bar do 70te minute kada bi vjerovatno vodili sa 2-0 ili više.
*Zabraniti da se igraju utakmice repke na Koševu
*Ova publika na Koševu kao da je došla da gleda operu
Više su se ponekad čuli ameri(Nebi me iznenadilo da je neki naš export/import navijač navijao za njih da se može kur*it na fb i twitteru da je on vijerni navijač Amerike)

P.S Sad izračuna.Sa ovim porazom i pobjedom u oba meča protiv SVK padamo za najmanje 5-6 mjesta.

Zamolio bih dijasporu da me ne optužuju odma da je ovo iznad upućeno svima njima a i iskreno zaboli me šta će te reći...
Zna mnogo vas kakvo mišljenje imam o dijaspori al da ne idemo u off.
Saian

#1122 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Saian »

jel mi ko moze pojasnit, ko je mene dezinformiro rekavshi da ta fifina lista ima nekog uticaja na izvlachenje grupa u brazilu, postavljanje nosioca i takvih pizdarija? il je to fakat toliko nebitno koliko citam da jest ovdje
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1123 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Velkoski »

luckylaka wrote:
Artest wrote:Onaj momenat, kad cujes da se prolama:

Upravo tako .Dijaspora ide kuci Dzeko,Vedo,Mire,Bega,Spaha ...do skorog vidjenja a onda ce opet dijaspora da valja.
I Ibričić.
Djubre_

#1124 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Djubre_ »

Hajde gdje su golovi dajte...

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
luckylaka

#1125 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by luckylaka »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked