Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1101 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

ajd da ovako kazem

sa benitezom liverpool je igrao defanzivni fudbal sa stilom, znalo se tacno kako stvari stoje na terenu i ko sta radi

sa royom nije ni izbliza tako i to je to

i jedan i drugi sa takvim stilom nikada ne bi i nece osvojiti PL, zato je ovaj prvi zasluzeno dobio nogu, a ovaj drugi bi trebao sto prije
vaučer

#1102 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma s onim nogometom, dok se nije pocela rasipati kvaliteta momcadi, sam se mogao poistovjetiti.
Mogao sam uzivati gledajuci kako taktikom, znojem i mudima Liverpool nize skalpove jacih ekipa.
Ovo sad i prosla sezona, uzas kompletni.
Strah, strah i strah.
Uplasen velikih ekipa, uplasen malih ekipa, uplasen kad povede, kad je u gostima, govno i gotovo.
Iskreno mislim da ce dobiti nogu nakon sto nas raskupusa United u FA kupu, a s Royem na klupi ce nas sigurno raskupusati. Valjda dovedu nekog od ne toliko starih i etabliranih trenera, Andre Villas Boas, Jurgen Klopp ili Didier Dechampes npr. Bilobi lijepo gledati da ekipa raste s trenerom.
Šibicar

#1103 Re: Liverpool FC

Post by Šibicar »

Mislim da za Liverpool nije loše riješenje Martin O'Neil,samo ne znam da li on trenutno ima neki angažman.
vaučer

#1104 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nemoj onog molim te, sve samo njega ne. :)
Isti je takticki kao Hodgson, demode, prevazidjeni nogomet.
Nista bolje nam ne bi bilo, ili nedovoljno bolje.
Šibicar

#1105 Re: Liverpool FC

Post by Šibicar »

vaučer wrote:Nemoj onog molim te, sve samo njega ne. :)
Isti je takticki kao Hodgson, demode, prevazidjeni nogomet.
Nista bolje nam ne bi bilo, ili nedovoljno bolje.

Nekako sam mišljenja da je igrao izrazito ofanzivan fudbal,za razliku od Hodgsona,ali eto svako ima svoj sud. :)
vaučer

#1106 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma nije defanzivan kao Roy, nego je demode.
442, veliki tenk u napadu na kojeg se bacaju visoke lopte i sprinterska krila koja nemaju puno osim brzine.
Chivas1

#1107 Re: Liverpool FC

Post by Chivas1 »

Hocu Croucha nazad 8-) Najvece sranje je bilo pustanje Rissea i Djibrila ..i Croucha :D
ultima_palabra

#1108 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Chivas1 wrote:Hocu Croucha nazad 8-) Najvece sranje je bilo pustanje Rissea i Djibrila ..i Croucha :D
I Traorea i Bišćana :oops:
belafonte

#1109 Re: Liverpool FC

Post by belafonte »

Ma i Rafa je igro demode, jedino mu je formacija bila u skladu s vremenom, demode je zato sto je igro na minimalne pobjede, cuva rezultat kad povede, s 4-2-3-1 formacijom ti uglavnom ides na ostvarivanje rezultata a ne na atraktivnost same igre, nije da nije imao igrace za atraktivan fudbal, za formaciju 4-3-3, treba Celsi pogledat, ljudi ne staju, povedu 4-0, idu dalje, melju, 6-0, deri jos, ManU isto tako, e to je igra za publiku a i za rezultat, ne osvaju se prvenstva u Engleskoj sa catenaccio taktikom u modernom dobu fudbala...
vaučer

#1110 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Da, zato je Liverpool pod Rafom ostvario najveci zbroj golova u sezoni i zato drzi rekord Lige prvaka za najvisu pobjedu, jer je sjedio na golu prednosti.
Ne znam, mozda ja volim drugaciji nogomet.
Meni je bilo lijepo gledati visoki presing preko cijelog terena, efikasna i brza dodavanja, no bullshit odbranu i cijelu tu podmazanu masinu. Mozda su nekima zanimljivije Arsenalove igrarije na crti sesnaesterca, ali rezultati protiv velikih ekipa govore sami za sebe.
Ljepota je u efikasnosti, kao Borg :-D
ratata

#1111 Re: Liverpool FC

Post by ratata »

belafonte wrote:Ma i Rafa je igro demode, jedino mu je formacija bila u skladu s vremenom, demode je zato sto je igro na minimalne pobjede, cuva rezultat kad povede, s 4-2-3-1 formacijom ti uglavnom ides na ostvarivanje rezultata a ne na atraktivnost same igre, nije da nije imao igrace za atraktivan fudbal, za formaciju 4-3-3, treba Celsi pogledat, ljudi ne staju, povedu 4-0, idu dalje, melju, 6-0, deri jos, ManU isto tako, e to je igra za publiku a i za rezultat, ne osvaju se prvenstva u Engleskoj sa catenaccio taktikom u modernom dobu fudbala...
bolje je deset puta pobjediti rezultatom 1:0
nego jednom pobjediti 5:0 pa izgubiti ili igrati nerjeseno narednih devet utakmica
toliko o igri za raju i zanemarivanju taktike ;-)
belafonte

#1112 Re: Liverpool FC

Post by belafonte »

Jel ti to tako na manageru zanemarujes raju :-)
ultima_palabra

#1113 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

@vaučerova brigada ponovo napada :-D ;-)
Image
vaučer

#1114 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ultima_palabra wrote:@vaučerova brigada ponovo napada :-D ;-)
Imaš na prethodnoj stranici moje mišljenje o Rafinom povratku na klupu LFCa.

Čovjek je lijepo rekao davno da mu je dom u Liverpoolu. Nije došao u Liverpool grabiti klupu već je došao kući, upisati djecu u školu.
Da su mu u zamjenu doveli nekog normalnog trenera i da su ga otpustili u normalnim okolnostima sumnjam da bi bilo tih poruka po ogradama i da bi većina navijača bila za njegov povratak. Ovako ljudi vide i čuju onog senilnog penzionera pa im dođe muka, Rafina najgora sezona je po svim parametrima puno bolja od ove Hodgsonove.
Trasimaco

#1115 Re: Liverpool FC

Post by Trasimaco »

Vauceru, nemoj tako, dobar dio te navijacke baze cvrsto podrzava Beniteza. Uvijek i jesu, tako da Roy nema veze s tim. Benitez je neka vrsta kulta, jos mi one parade s njegovom slikom ne izlaze iz glave. :D
ultima_palabra

#1116 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote:
ultima_palabra wrote:@vaučerova brigada ponovo napada :-D ;-)
Imaš na prethodnoj stranici moje mišljenje o Rafinom povratku na klupu LFCa.

Čovjek je lijepo rekao davno da mu je dom u Liverpoolu. Nije došao u Liverpool grabiti klupu već je došao kući, upisati djecu u školu.
Da su mu u zamjenu doveli nekog normalnog trenera i da su ga otpustili u normalnim okolnostima sumnjam da bi bilo tih poruka po ogradama i da bi većina navijača bila za njegov povratak. Ovako ljudi vide i čuju onog senilnog penzionera pa im dođe muka, Rafina najgora sezona je po svim parametrima puno bolja od ove Hodgsonove.
Ma zezam se ;-) Na ovom forumu 95% ljudi ima negativno mišljenje o njemu, pa oni koji imaju neutralno mišljenje ispadaju fanovi...
Chivas1

#1117 Re: Liverpool FC

Post by Chivas1 »

Pa sta je sa Houllierom m0rel on ikog trenirat ? Znam da je imo nekih porodicnih problema jel ... ? Mozda jos sa njim pokusat ..ako ne onda dovest Rijkaarda il nekog mladog i dat mu recimo 2-3 pa i 4 sezone da podigne ekipu na noge ..
BSn

#1118 Re: Liverpool FC

Post by BSn »

Kakv Rafa, on je prop'o i prije neg' sto ce otic iz Liverpoola.

Murinho il' Istuk... :oops:
vaučer

#1119 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Trasimaco wrote:Vauceru, nemoj tako, dobar dio te navijacke baze cvrsto podrzava Beniteza. Uvijek i jesu, tako da Roy nema veze s tim. Benitez je neka vrsta kulta, jos mi one parade s njegovom slikom ne izlaze iz glave. :D
Apsolutno si u pravu, ali shvati koliko bolje Rafa djeluje sad uz ovog babuna na klupi.
Usput mnogo ljudi nije s razlogom pomireno s nacinom na koji je Rafa otpusten.
Na stranu jeli zasluzio ili ne, otpustanje trenera bez adekvatne zamjene i kasnije zamjena losijim trenerom je presedan u povijesti Liverpoola.
ultima_palabra wrote: Ma zezam se ;-) Na ovom forumu 95% ljudi ima negativno mišljenje o njemu, pa oni koji imaju neutralno mišljenje ispadaju fanovi...
:thumbup:
BSn

#1120 Re: Liverpool FC

Post by BSn »

Za Božić si poklonio novo ime
NAVIJAČ LIVERPOOLA IME PROMIJENIO U FERNANDO TORRES

Navijač Liverpoola Shaun McCormack je sebi poklonio najljepši poklon za Božić – novo ime.

Da je strastveni navijač ekipe sa Anfielda, Shaun je dokazao i izborom imena, pa će od sada u njegovim dokumentima stajati ime Fernando Torres.

„To je ostvarenje sna. Znam da nije imao najbolju sezonu iza sebe, ali za mene on je najbolji napadač na planeti, izjavio je 36-godišnji „Fernando“.

„Nisam razmišljao o promjeni imena u Steven Gerrard jer sam želio nešto zvučnije“, dodao je on.

Njegova porodica njegov potez smatra duhovitim, a jedina se sa njim ne slaže punica.

„To je vrijedilo uraditi samo da bi vidio njenu reakciju“, izjavio je on.

Da je cek'o slj. sezonu mog'o se zvat Dzeko... :oops:
vaučer

#1121 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Bravo budalo. :lol:
Torres 99% sigurno napušta Anfield na ljeto.
Bordolini

#1122 Re: Liverpool FC

Post by Bordolini »

ma to uopste nije bitno..punica je bitna, jebo dzeku..a i fernanda :D
extraordinary

#1123 Re: Liverpool FC

Post by extraordinary »

Baš bleso neki :D
ratata

#1124 Re: Liverpool FC

Post by ratata »

evo jos gledam rezultat protiv Wolvesa i jos uvijek ne mogu da vjerujem :-)
vaučer

#1125 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ratata wrote:evo jos gledam rezultat protiv Wolvesa i jos uvijek ne mogu da vjerujem :-)

Blago tebi, nisi gledao statistiku.
Evo detaljčić, Reina je imao više dodira lopte od Torresa (kao duplo više).
Post Reply