hrvatska-more

Post Reply
Nokija

#1101 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

100% ovaj scenarij.

Jedno se ipak mora priznati DA. Ovo dugogodisnje, stratesko ponizavanje intelgencije prosjecnog citaoca je vrijedno neke ozbiljne socijalne studije. Bez obzira sto ko mislio o DA to je ipak najcitanija dnevna novina i kreator misljenja velikog broja ljudi u BH.
dalmatinka

#1102 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

Hrulj wrote:Sta je rec pa ne psujes moj smajo.
Gdje ja zivim. U Zahumlju naime :D
Lijepo je vidjenje Sarajeva grada od strane hrvatskih komsija, kao mracnog vilajeta, evropskog teherana i mjesta zlostavljanja hrvata :)
Meteoropatija se definira kao grupa simptoma i reakcija koje se manifestiraju kada dođe do promjene jednog ili više meteoroloških čimbenika. Meteorološki čimbenici su temperatura i vlažnost zraka, vjetar, atmosferski tlak, kiša i grmljavina, te efekt ionizacije.
Sam izraz meteoropatija dolazi od grčke riječi meteoron (nebeska pojava) i pathos (bolest).

Ne izlazi vani danas. :roll: :lol: :lol: :lol:
Smajic.smajo

#1103 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Lijepo je vidjenje Sarajeva grada od strane hrvatskih komsija, kao mracnog vilajeta, evropskog teherana i mjesta zlostavljanja hrvata :)
ma ti ni sarajva ni hrvacke ni na googlo nisi vidio :lol:
Hrulj

#1104 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Smajic.smajo wrote:
ma ti ni sarajva ni hrvacke ni na googlo nisi vidio :lol:
Zaboravio si ospovat :)
mrAdil

#1105 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

uglavnomja wrote:
Šveđanin wrote:Jel uspio kupiti sarajlija Havaz? :D :oops:

havaz :lol:
a.h. :lol: :lol:
sarajlija :lol: :lol: :lol:

najvjerovatniji scenario: novinar placenik stanca naruceni tekst sa hipotetickim a.h. sarajlijom (ranoraniocem koji ne moze bez avaza da dise i maltretira jadnu zenu koju ceka citav dan u 1 m2 na plus 30 stepeni, sa x stotina nad***nih a.h-ova) sjedeci u kancelariji u sarajevu i sanja kako ce u zavicaj na odmor. i zato se trudi da ostvari 2 osnovna cilja: da objasni polupismenom pucanstvu da je havaz razlog sto se zivi, gdje god isao, havaz citao. i drugi razlog je otjerati te ljude kojim havaz misli umjesto njih iz hrvatske u cg, a zasto :D zna se da fahruskoni sve za pare radi.

ozbiljno, ako kokoska 2 puta kihne, eto ekipe havaza da slika i kokos i vlasnika i familiju i komsiluk i nacelnika opcine ... ee a a.h. je inicijal :D , ni slike ni nalaza iz hitne pomoci da se toliko nasekirao sto nije procitao havaz prije 8 ujutro da je morao kod doktora.
dalje, nema famoznog "faksimila" iz policije da je prijava zaprimljena
nema reakcije tiska, ni te radnice.
i nema, ono najvaznije, reakcije hrvatskih novinara, domoljuba (svaki narod ima svoje avazovce, i citaoce i novinare) da se bar pocesu po savu od mudanti sto im neko blati njihovu lijepu.

itd

jos jedna od havazaovih izmisljotina i manipulacija :skoljka:
koju se uzeti zdravo za gotovo neki citaoci, ali sve ih je manje :-D
Ako je izmljisljotina, zasto se oglasava ova prodavacica sa kioska - Bosanka?
mrAdil

#1106 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Pokazali su oni sta misle ovome narodu 90 - tih, pametnom dovoljno!
dalmatinka

#1107 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

mrAdil

Ako izda račun prije službenog radnog vremena riskira kaznu koju ona od svoje plaće ne može platiti. Ako dade novine i ne izda račun - opet ista stvar. Tip je dobro oblatio, ako ona smatra da tip laže onda se i oglašava. Osobno ne vjerujem ni njemu ni njoj.
Smajic.smajo

#1108 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

isceniro lik incident, avaz jedva docekao da objavi i da nalaze svasta, ne bi me cudilo i da su ga oni poslali... sjoj cudni su putevi radoncica fahre... zve za licni interes i profit al to je vec za druge teme
sandokann

#1109 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

uglavnomja wrote:
Šveđanin wrote:Jel uspio kupiti sarajlija Havaz? :D :oops:

havaz :lol:
a.h. :lol: :lol:
sarajlija :lol: :lol: :lol:

najvjerovatniji scenario: novinar placenik stanca naruceni tekst sa hipotetickim a.h. sarajlijom (ranoraniocem koji ne moze bez avaza da dise i maltretira jadnu zenu koju ceka citav dan u 1 m2 na plus 30 stepeni, sa x stotina nad***nih a.h-ova) sjedeci u kancelariji u sarajevu i sanja kako ce u zavicaj na odmor. i zato se trudi da ostvari 2 osnovna cilja: da objasni polupismenom pucanstvu da je havaz razlog sto se zivi, gdje god isao, havaz citao. i drugi razlog je otjerati te ljude kojim havaz misli umjesto njih iz hrvatske u cg, a zasto :D zna se da fahruskoni sve za pare radi.

ozbiljno, ako kokoska 2 puta kihne, eto ekipe havaza da slika i kokos i vlasnika i familiju i komsiluk i nacelnika opcine ... ee a a.h. je inicijal :D , ni slike ni nalaza iz hitne pomoci da se toliko nasekirao sto nije procitao havaz prije 8 ujutro da je morao kod doktora.
dalje, nema famoznog "faksimila" iz policije da je prijava zaprimljena
nema reakcije tiska, ni te radnice.
i nema, ono najvaznije, reakcije hrvatskih novinara, domoljuba (svaki narod ima svoje avazovce, i citaoce i novinare) da se bar pocesu po savu od mudanti sto im neko blati njihovu lijepu.

itd

jos jedna od havazaovih izmisljotina i manipulacija :skoljka:
koju se uzeti zdravo za gotovo neki citaoci, ali sve ih je manje :-D
Svako cita sta hoce i koliko hoce. Nepotrebno obiljezavas ljude koji citaju Avaz. Njihovo pravo za svoje pare da kupe je sta god oni hoce, a prodavac je tu da proda - bez ikakvih kvalifikacija kojima nema mjesta.
Skonto!
uglavnomja

#1110 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Smajic.smajo wrote:isceniro lik incident, avaz jedva docekao da objavi i da nalaze svasta, ne bi me cudilo i da su ga oni poslali... sjoj cudni su putevi radoncica fahre... zve za licni interes i profit al to je vec za druge teme

:thumbup: :thumbup:
Hrulj

#1111 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

dalmatinka wrote:
mrAdil

Ako izda račun prije službenog radnog vremena riskira kaznu koju ona od svoje plaće ne može platiti. Ako dade novine i ne izda račun - opet ista stvar. Tip je dobro oblatio, ako ona smatra da tip laže onda se i oglašava. Osobno ne vjerujem ni njemu ni njoj.

Sto je onda prodavala hrvatima prije njega? A onda jos i u 8 sati prodavala drugima a njemu nema? Glupost.
sandokann

#1112 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Smajic.smajo wrote:isceniro lik incident, avaz jedva docekao da objavi i da nalaze svasta, ne bi me cudilo i da su ga oni poslali... sjoj cudni su putevi radoncica fahre... zve za licni interes i profit al to je vec za druge teme
I poreska uprava posalje LIK da iscenira stvar.
I antikorupcioni timovi salju LIKOVE da provjere ima li korupcije ili ne...

Ali ko radi svoj posao kako treba ne pada.
Havatar

#1113 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Ovi Hrvati iz Bosne koji sad zive u Hrvatskoj su Bosanci jedino kad urade nesto lose najcesce vezano za nacionalizam prema onima koji su iz Bosne ( Bosnjacima uglavnom ali i prema onima koji nisu Bosnjaci ali su probosanski nastrojeni ) i tad kazu "kako ja mogu da mrzim Bosance kad sam Bosanka" dok u svim drugim slucajevima se prave da su veci Hrvati od onih rodjenih u Hrvatskoj. To se vidi i na ovom slucaju prodavacice i onog sto je izjavila.
sandokann

#1114 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Hrulj wrote:
dalmatinka wrote:
mrAdil

Sto je onda prodavala hrvatima prije njega? A onda jos i u 8 sati prodavala drugima a njemu nema? Glupost.
Da, tu je sva poenta i to smo neki dan raspravili.
Kako sarajliji tako je trebalo prema svima.

Ili kiosk radi ili ne, kako prema jednom tako prema svima.
Smajic.smajo

#1115 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

sandokann wrote:

:lol: :lol:

a daj salis se? to radoncic ispituje sigurnost nasijeh turista u hrvata u sklopu svog ministarkog zanimanja? :lol:

Ode lik dolje isprovocira incident, cura ga otrese ko sto bi svako normalan otresao takvog idiota, o svemu tom avaz u 10 recenica napise 12 laznih i to je sasvim ok? Tako treba? :lol: Majke mi tacno se moze isprofilisat prosjecan ctaoc avaza
sandokann

#1116 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Smajic.smajo wrote:
sandokann wrote:

a daj salis se? to radoncic ispituje sigurnost nasijeh turista u hrvata u sklopu svog ministarkog zanimanja? :lol:

Ode lik dolje isprovocira incident, cura ga otrese ko sto bi svako normalan otresao takvog idiota, o svemu tom avaz u 10 recenica napise 12 laznih i to je sasvim ok? Tako treba? :lol: Majke mi tacno se moze isprofilisat prosjecan ctaoc avaza
Hajde da ja i ti nesto zavrsimo.

Ja nisam Bosnjak, rodjen sam i zivim u Sarajevu. Ne citam Avaz, osim nekada on-line, kao i masu drugih ( nazovi ) novina.
Vrijedja me kao covjeka kada neko, ma koliko bio izrevoltiran, izleti kao ova prodavacica. To su nepotrebne stvari i nemaju opravdanje, ma koliko ti pokusao biti "duhovit" u svojim postovima.

Ako se sarajlije spominju na HRT-u kako zagadjuju plaze, nose hranu, termoske... ako ce prodavacica na kiosku porucivati Mrzim vas... onda je sasvim u redu da se javno kaze ljudima Ne dolazite.
A pogotovo da se o tome sarajlije, makar i preko Avaza, blagovremeno informisu.

Nema Fahro sa tim nikakve veze, bez obzira na moj, tvoj ili bilo ciji stav o Avazu, Fahru...

Kontas li
Smajic.smajo

#1117 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

sandokann wrote:
Smajic.smajo wrote:
sandokann wrote:

Ja nisam Bosnjak, rodjen sam i zivim u Sarajevu. Ne citam Avaz, osim nekada on-line, kao i masu drugih ( nazovi ) novina.
Vrijedja me kao covjeka kada neko, ma koliko bio izrevoltiran, izleti kao ova prodavacica. To su nepotrebne stvari i nemaju opravdanje, ma koliko ti pokusao biti "duhovit" u svojim postovima.

Ako se sarajlije spominju na HRT-u kako zagadjuju plaze, nose hranu, termoske... ako ce prodavacica na kiosku porucivati Mrzim vas... onda je sasvim u redu da se javno kaze ljudima Ne dolazite.

Nema Fahro sa tim nikakve veze, bez obzira na moj, tvoj ili bilo ciji stav o Avazu, Fahru...

Kontas li
Prvo ne mozes biti siguran da je rekla da mrzi bosance, vise nego ocigledno da se radi o lazima i konstrukciji po cemu je avaz vise nego poznat, drugo onako kako je on nastupio, da je bio neki muskarac a ne djevojka, vjerovatno ne bi stigo vise nista ni da progovori, zapamtio bi taj avaz do kraja zivota, trece u vezi onog sto je rekla voditeljica, vec sam spomenuo to, prijesvega zbog tog je naisla na razne osude kako u hrvatskoj tako i kod nas, dakle ona je ocigledno iditot jednako kao i ovaj sto je avaz trazio. To ne znaci automatski da nas svi dolje mrze, a i nema logike da nas se zele rijesiti jer im donosimo novac, pa makar i marku dnevno. Cetvrto razmuijem i frustracije nekih ljudi jer budimo realni nas ovamo ima svakakvih i tom smo svjedoci svaki dan, ne moram ici dalje od svoje ulice da vidim kakvih nas ima sto opet ne znaci da smo svi isti. Treba osudiiti papanluk ciji god da je i gdje god da se desi.
Cijela ova prica o tom da nas mrze jer eto mrzi im se je naduvana glupost od strane medija od koje neki vjerovatno imaju licne koristi.
Kontas li ti?
Last edited by Smajic.smajo on 12/07/2013 15:55, edited 2 times in total.
sandokann

#1118 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Smajic.smajo wrote:
Prvo ne mozes biti siguran da je rekla da mrzi bosance, vise nego ocigledno da se radi o lazima i konstrukciji po cemu je avaz vise nego poznat, drugo onako kako je on nastupio, da je bio neki muskarac a ne djevojka, vjerovatno ne bi stigo vise nista ni da progovori, zapamtio bi taj avaz do kraja zivota, trece u vezi onog sto je rekla voditeljica, vec sam spomenuo to, prijesvega zbog tog je naisla na razne osude kako u hrvatskoj tako i kod nas, dakle ona je ocigledno iditot jednako kao i ovaj sto je avaz trazio. To ne znaci automatski da nas svi dolje mrze, a i nema logike da nas se zele rijesiti jer im donosimo novac, pa makar i marku dnevno. Cetvrto razmuijem i frustracije nekih ljudi jer budimo realni nas ovamo ima svakakvih i tom smo svjedoci svaki dan, ne moram ici dalje od svoje ulice da vidim kakvih nas ima sto opet ne znaci da smo svi isti. Treba osudiiti papanluk ciji god da je i gdje god da se desi.
Cijela ova prica o tom da nas mrze jer eto mrzi im se je naduvana glupost od strane medija od koje neki vjerovatno imaju licne koristi.
Kontas li ti?
Ne kontam te, evo zasto:

Prenesena je vijest da je rekla to. Slijedi njen odgovor, u kojem, maltene, potvrdjuje da je to rekla. Znaci, nije laz!

To sto je ona novinarka naisla na osudu ne znaci nista, jer valjda i sam znas da je trebala umjesto osude dozivjeti presudu. Makar presuda znacila da ostane bez radnog mjesta, a i nakon toga je vodila dnevnike, da ili ne?

Ovo sto pises da nas ima svakakvih je obicna glupost, jer vjerovatno ni sam ne pristajes da te neko uvrijedi jer ima nas svakakvih.

Ne bih dalje, jer vidim da je nepotrebno!
Hrulj

#1119 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Smajic.smajo wrote:

Ode lik dolje isprovocira incident, cura ga otrese ko sto bi svako normalan otresao takvog idiota, o svemu tom avaz u 10 recenica napise 12 laznih i to je sasvim ok? Tako treba? :lol: Majke mi tacno se moze isprofilisat prosjecan ctaoc avaza[/quote]

Kontas li[/quote]

Kontas li ti?[/quote]

Papanluk ti sto covjek trazi da bude usluzen i sto trazi svoje pravo? A nije ti papanluk sto ga je ona odbila usluziti jer je Bosnjak.
Smajic.smajo

#1120 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

sandokann wrote:
Smajic.smajo wrote:
Kontas li ti?
Ne kontam te, evo zasto:

Prenesena je vijest da je rekla to. Slijedi njen odgovor, u kojem, maltene, potvrdjuje da je to rekla. Znaci, nije laz!

To sto je ona novinarka naisla na osudu ne znaci nista, jer valjda i sam znas da je trebala umjesto osude dozivjeti presudu. Makar presuda znacila da ostane bez radnog mjesta, a i nakon toga je vodila dnevnike, da ili ne?

Ovo sto pises da nas ima svakakvih je obicna glupost, jer vjerovatno ni sam ne pristajes da te neko uvrijedi jer ima nas svakakvih.

Ne bih dalje, jer vidim da je nepotrebno!

:lol: :lol: e jbg ja i ti ocigledno nismo procitali isto...covjece procitaj sta je on rekao pa onda sta je ona, al onako budi objektivan, samo procitaj recenice, nemoj da sad izvlacim ovdje njeno i njegovo i da analiziram sve posebno, na kraju krajeve opet kazem, govorimo o avazu, haalo

vako da ti kazem, prosao sam dalmaciju uzduz cijelu, nikad nisamo dozivio neugodnost zato jer sam bosanac, naprotiv
Iz licnog iskustva a i iz iskustva jos more drugih mogu reci da je ova cijela prica oko hrvatske jedno veliko sranje
mrAdil

#1121 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

smajo, evo ti malo komentara sa SD o ljubavi prema Bosnjacima, sa teksta o Kati prodavacici:
Komentar od: Muje Darasović | Komentirano: 12. srpanj 2013. 13:50
još jedan od onih koji su spremili obitelji po hrvatskoj da bi nesmetano klali po bosni...

inače bolje bi bilo da se službeno zabrani tim nazovi turistima koji dolaze za 10e iz bosne autobusima išporkaju naprave nered i ne potroše ni lipe u hrvatskoj....
Komentar od: mason | Komentirano: 12. srpanj 2013. 12:52
to je sigurno neki muđahedin :-)
Komentar od: Sanst1 | Komentirano: 12. srpanj 2013. 12:27
Nek svoje balkanske manire ostave na Balkanu.
Komentar od: crookrutni | Komentirano: 12. srpanj 2013. 12:15
Nek se tako dođe u Zadru ili Splitu ponašat , sigurno bi tek onda shvatio da ga ova gospođa u Makarskoj voli a ne mrzi .
Komentar od: boycie | Komentirano: 12. srpanj 2013. 11:32
ovo je dnevni avaz objavija prvi da reklamira sam sebe..druga stvar šta ti bosanci oće???meni su grb na tablci na kupresu sprejom opiturali i šta bi triba to slat slobodnoj ..i je ponašaju se najgore od svih turista daleko.ko radi u ugostiteljstvu to dobro zna
Smajic.smajo

#1122 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

mrAdil wrote:smajo, evo ti malo komentara sa SD o ljubavi prema Bosnjacima, sa teksta o Kati prodavacici:
još jedan od onih koji su spremili obitelji po hrvatskoj da bi nesmetano klali po bosni...

inače bolje bi bilo da se službeno zabrani tim nazovi turistima koji dolaze za 10e iz bosne autobusima išporkaju naprave nered i ne potroše ni lipe u hrvatskoj....
Nek se tako dođe u Zadru ili Splitu ponašat , sigurno bi tek onda shvatio da ga ova gospođa u Makarskoj voli a ne mrzi .
ovo je dnevni avaz objavija prvi da reklamira sam sebe..druga stvar šta ti bosanci oće???meni su grb na tablci na kupresu sprejom opiturali i šta bi triba to slat slobodnoj ..i je ponašaju se najgore od svih turista daleko.ko radi u ugostiteljstvu to dobro zna

:lol:
jaku ulogu imaju komentari s portala, stvarno reprezentabilno :lol:

daj me nemoj

adile - evo ti jos jedna cinjenica, dobar dio moje familije bio u hrvatskoj u izbjeglistvu, primili ih ljudi, kolektivni smjestaj u hotelu, nije bas bilo bajno al bilo bolje neg meni, no poenta je nesto drugo
aha stas sad :D
Hrulj

#1123 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Smajic.smajo wrote:
mrAdil wrote:smajo, evo ti malo komentara sa SD o ljubavi prema Bosnjacima, sa teksta o Kati prodavacici:

:lol:
jaku ulogu imaju komentari s portala, stvarno reprezentabilno :lol:

daj me nemoj

adile - evo ti jos jedna cinjenica, dobar dio moje familije bio u hrvatskoj u izbjeglistvu, primili ih ljudi, kolektivni smjestaj u hotelu, nije bas bilo bajno al bilo bolje neg meni, no poenta je nesto drugo
aha stas sad :D

A sta je reprezentativno, poruke politicara?
Za 20 godina se misljenje mijenja. Eto moja familija nije bila u izbjeglistvu a HVO ih gadjao sa Huma :)
Vjerovatno u isti vakat kad i tvoju stavise u hotele
Smajic.smajo

#1124 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Kako majke ti moze 10 kometara s nekog portala ista predstavljati isto ko i komentari s klixa? Komentari anonimaca koji su bog zna gdje ne mogu nikako biti osnov za neku ozbiljnu analizu.

Hrulj sto se tice tog gadjanja, nije li crna gora bila zajedno sa srbijom u toj jugoslaviji koja nas je tako lijepo zabavljala 90ih? Ti tamo hvalis cg i ides njima cccc :D et na svaki vas taj tulavi argument ja imam jos tulaviji

joj i ja sam budala s kima se ja raspravljam :lol:
Hrulj

#1125 Re: hrvatska-more

Post by Hrulj »

Smajic.smajo wrote:Kako majke ti moze 10 kometara s nekog portala ista predstavljati isto ko i komentari s klixa? Komentari anonimaca koji su bog zna gdje ne mogu nikako biti osnov za neku ozbiljnu analizu.

Hrulj sto se tice tog gadjanja, nije li crna gora bila zajedno sa srbijom u toj jugoslaviji koja nas je tako lijepo zabavljala 90ih? Ti tamo hvalis cg i ides njima cccc :D et na svaki vas taj tulavi argument ja imam jos tulaviji

joj i ja sam budala s kima se ja raspravljam :lol:
Meni su se crnogorci odvajanjem od Srbije iskupili :)
Otidji na Krstaricu ili koji god forum hoces, napisi da si Bosnjak, pokreni temu o Sarajevu pa cemo vidjeti kako ces proci.
Ako ti je milije, evo imas i ovaj sajt :)
Imaju cak i hrvatski i srpski podforum ;)
Ne smeta ti kruhovanje pa se mozda snadjes ;)
http://www.stormfront.org/forum/
Post Reply