Ne moramo, nigdje nisam napisao "pogledaj samo Golfa", nego "pogledaj i Golfa". Naravno Golf se nece svakom svidjeti, ali najbolje da to odluci onaj koji ne daje bas male pare za takvo auto, i ima mogucnost da bira.johntra wrote:jah, i šta sad, svi moramo vozati Golfove? Logika je ono, baš...
prijateljski savjet je da mu nudiš auto starije tri do četiri godine...mislim, ono, fakat...a C4 novi uopšte ne zaostaje za Golfom šesticom...da, sad ćeš reći C4 je i mlađi od šestice...
i na kraju, prozvao sam te radi toga što čovjek traži mišljenje o C4...ja kad ne znam nešto konkretno o nekom modelu, ne javljam se, ne kvarim ljudima teme sa prijedlozima koji nemaju veze sa onim što postavljač teme traži...
pitanje para je već druga tema, i postavljač teme ima maasu tema sa finansijskim budžetima, pa nek gugla tamo...
Koja su to auta starija 3-4 godine? Od tri sto sam postavio, dva su isto godiste kao i C4 o kojem je rijec, i jedan je godinu stariji. I sva tri su za klasu veca auta.
Covjek trazi misljenje o C4, konkretnom, i ja sam dao svoje misljenje, tj. da je preskup. Naveo sam razloge zasto. Taj C4 je nov kostao 30 hiljada, i sad je takav oko 30, a ovaj 4 godine star ima cijenu kao 5 godina star Audi A3 koji je nov kostao preko 50 hiljada. Jest da je taj Citroen vani sigruno bio skuplji, ali ravnamo se po BH cijenama.
Hajde da je on presao malo pa da kaze covjek vrijedi zbog kilometraze pa hajde... Evo na PIKu ima ona zelena Astra iz Visokog, presla 60 hiljada, 2011. za 17 milja, jako slicna oprema i motorizacija kao kod ovog Citroena.
Upravo tako. To je ono sto sam ja htio poentirati. Kad mozes da biras od 10 modela, zasto ne probati jos makar 2-3?! Realno, nije da nekom u Bosni 20 milja maraka padne s neba pa da se tek tako daju.condy wrote:JUvijek kad se kupuje auto treba uzeti u obzir tri do četri različita vozila sličnog cjenovnog ranga, probati ih, pa odlučiti šta ti najviše odgovara i šta ti je najpotrebnije. Auto se ne cijeni na osnovu onog što nude na papiru i na slikama. Tek u vožnji možeš ocjeniti stvarne mogućnosti vozila, ako si iskusan dobre i loše strane. Pa nije niko dijete da ne zna da dva različita auta slične opreme u vožnji mogu biti potpuno dva različita auta, i sve ovisi o tome koliko ko ima sluha kao i šta ko očekuje i traži od auta.