Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radostan dan

#1101 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

jb mater, ti ništa ne propuštaš.
tačno počinjem sumnjati da si dragiša ćoRsović, i glavom i nosom.
Creasy

#1102 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

radostan dan wrote:jb mater, ti ništa ne propuštaš.

:lol:

Pa nisam napisao da sam bio tamo. To sam citao negdje... :D
Bodkin

#1103 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:jb mater, ti ništa ne propuštaš.
sad kad ga spomenu kako sam ga sa merakom poslao u pm jednom. pljunuo bih ga da sam malo veci papak :D
radostan dan

#1104 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

:mrgreen:

za kaj?
Bodkin

#1105 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

uglavnom vezano za njegovu profesiju :)
radostan dan

#1106 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

nemoj bolan tako, nisi svjestan šta imamo, kakve dragulje na tv-u, on, i sale vugdalić na obn-u.
pa meni familija kad dođe sa strane, svi pod stolom dok gledaju neku utakmicu.
tražili mi da im narežem na cd.
Bodkin

#1107 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:nemoj bolan tako, nisi svjestan šta imamo, kakve dragulje na tv-u, on, i sale vugdalić na obn-u.
pa meni familija kad dođe sa strane, svi pod stolom dok gledaju neku utakmicu.
tražili mi da im narežem na cd.
:lol: :lol: ovo je bilo na licnoj osnovi :D
CSKA

#1108 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Mora da si se nesto zakacio sa zenom,ima zeznutu mladu :D
nisam_ni_ja

#1109 Re: Istočno Sarajevo

Post by nisam_ni_ja »

CSKA wrote:Trebaju se skupiti glavesine iz I.S. i promijeniti ime grada...u npr
...Rajvosa.

Meni je tragedija što se to nije uradilo kad se mijenjalo iz Srpsko Sarajevo u Istočno.

Pa onda napraviti tu negdje iza Spasovdanske napraviti stari grad Rajvosa, tvrđavu iz srednjeg vijeka, sve sa izmještenim odsjekom Instituta za književnost, malu privredu i telekomunikacije Čajniče, sa odsjekom za šatrologiju i nadrealnost.

*ebem ih nemaštovite.
Creasy

#1110 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Istocno Sarajevo, a nalazi se juzno od SA... :-)
didžej

#1111 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

najbolje bi mu pristajao naziv "batrljak".
prvo, zato sto vjerno oslikava ono sta ostade od srba iz sarajeva.
drugo, zvuci dovoljno seljacki sto opet zorno docarava strukturu tamosnjih stanovnika.
odakle si sele? iz batrljka brale. :D
originalno i lako se pamti. :thumbup:
Creasy

#1112 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

didžej wrote:najbolje bi mu pristajao naziv "batrljak".
drugo, zvuci dovoljno seljacki sto opet zorno docarava strukturu tamosnjih stanovnika.
Struktura stanovnistva nije nista vise seljacka nego u gradu, cak naprotiv...
Ripicipi

#1113 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ripicipi »

Creasy wrote:
didžej wrote:najbolje bi mu pristajao naziv "batrljak".
Struktura stanovnistva nije nista vise seljacka nego u gradu, cak naprotiv...
Sta ces, u gradu samo seljaci ostali :zzzz:
Creasy

#1114 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

U grad su seljaci dosli, a u Lukavici su vecina prijeratne Sarajlije...
didžej

#1115 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Creasy wrote:U grad su seljaci dosli, a u Lukavici su vecina prijeratne Sarajlije...
tacno je da su u grad dosli seljaci ali je tacno i da su u batrljak dosle prijeratne "sarajlije" sa romanije, i iz hercegovine. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1116 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

barem su državljani bih
didžej

#1117 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Black swan wrote:barem su državljani bih
i raso je drzavljanin bih.
al' u k.rcu. :wink:
Creasy

#1118 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

didžej wrote:
Creasy wrote:U grad su seljaci dosli, a u Lukavici su vecina prijeratne Sarajlije...
tacno je da su u grad dosli seljaci ali je tacno i da su u batrljak dosle prijeratne "sarajlije" sa romanije, i iz hercegovine. :D

Uglavnom tacno, ali su dosli prije rata sto ce reci da su njihova djeca odrasla u Sarajevu, dok su danasnji stanovnici Sarajeva svoje djetinjstvo proveli u zaseocima Sandzaka i Istocne Bosne. Ali to opet ne mora nista da znaci, jer ima vecih cobana kojima je i dedo iz SA.
Ja ne zakljucujem po mjestu rođenja gdje ima vise seljaka, vec jednostavno krecem se i po SA i po I.SA i neuporedivo vise je indijanaca po gradu... To sto ti neces to da priznas, to je druga stvar, ali tako ti je... Uostalom prosetaj kroz Spasu i kroz Vilsonovo, pa broj. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1119 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

didžej wrote:
porediš zajedničku državu sa poslijeratnim preseljenjima iz drugih država
didžej

#1120 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Creasy wrote: Uglavnom tacno, ali su dosli prije rata sto ce reci da su njihova djeca odrasla u Sarajevu, dok su danasnji stanovnici Sarajeva svoje djetinjstvo proveli u zaseocima Sandzaka i Istocne Bosne. Ali to opet ne mora nista da znaci, jer ima vecih cobana kojima je i dedo iz SA.
Ja ne zakljucujem po mjestu rođenja gdje ima vise seljaka, vec jednostavno krecem se i po SA i po I.SA i neuporedivo vise je indijanaca po gradu... To sto ti neces to da priznas, to je druga stvar, ali tako ti je... Uostalom prosetaj kroz Spasu i kroz Vilsonovo, pa broj. :D
i beogradjani se zale kako je beograd pun indijanaca. :wink:
nemoj se ti sta ljutit' ali ono srba mojih prijeratnih komsija je otislo 90%.
od tih 90% samo par njih je ostalo u okolini sarajeva a bili su rundovi i prije rata. dvojica zive na palama a jedan je taksista u lukavici.
urbani srbi su otisli svud po svijetu, a niko se nije zaustavio prije beograda, novog sada ili podgorice.
ta tvoja spasa je jedna jedina ulica u batrljku i svi su se tu nagurali, smijesno je i porediti sa vilsonovim gdje ima na hiljade setaca, biciklista, onih koji dzogiraju, turista...
za ocekivat' je da bude i indijanaca.
spasu mozemo pokusati uporediti sa titovom ili ferhadijom a mislim da ces se slozit' da je to neuporedivo. :wink:
didžej

#1121 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Black swan wrote:
didžej wrote:
porediš zajedničku državu sa poslijeratnim preseljenjima iz drugih država
mentalitet je isti i u zajednickoj drzavi prije rata i u samostalnim drzavama poslije rata.
batko iz niksica, karadzic s durmitora a 'vamo ganic iz novog pazara i celo delalic iz prijepolja.
ubice i lopovi i jedni i drugi.
a to im je dopustio niko drugi nego fina gradska raja sa bh. drzavljanstvom.
Creasy

#1122 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

didžej wrote:
Creasy wrote: Uglavnom tacno, ali su dosli prije rata sto ce reci da su njihova djeca odrasla u Sarajevu, dok su danasnji stanovnici Sarajeva svoje djetinjstvo proveli u zaseocima Sandzaka i Istocne Bosne. Ali to opet ne mora nista da znaci, jer ima vecih cobana kojima je i dedo iz SA.
i beogradjani se zale kako je beograd pun indijanaca. :wink:
nemoj se ti sta ljutit' ali ono srba mojih prijeratnih komsija je otislo 90%.
od tih 90% samo par njih je ostalo u okolini sarajeva a bili su rundovi i prije rata. dvojica zive na palama a jedan je taksista u lukavici.
urbani srbi su otisli svud po svijetu, a niko se nije zaustavio prije beograda, novog sada ili podgorice.
ta tvoja spasa je jedna jedina ulica u batrljku i svi su se tu nagurali, smijesno je i porediti sa vilsonovim gdje ima na hiljade setaca, biciklista, onih koji dzogiraju, turista...
za ocekivat' je da bude i indijanaca.
spasu mozemo pokusati uporediti sa titovom ili ferhadijom a mislim da ces se slozit' da je to neuporedivo. :wink:
Nemam se ja za sta ljutiti, diskutujemo, ali ti zakljucujes kakva je struktura stanovnistva u I.SA jer tvoje komsije nisu tu doselile... :-) Evo recimo, vise od pola mojih jarana iz Lukavice je prije rata zivjelo u SA (od Ilidze do Bascarsije) i to su normalni momci, vidi se kroz prvi susret da nisu papci. Opet ti kazem, dođi u Lukavicu, prosetaj, sjedi negdje, pa onda zakljucuj, jer cisto sumnjam da si ikad privirio 'vamo... Uostalom, ja svaki put kada sjedim sa ekipom, vidim neke likove iz grada, sto ce reci da raja iz grada sve cesce na kafu dolazi u Lukavicu, a ti mi reci zasto je to tako?
Spasu sam spomenuo jer je to setaliste, kao i Vilsonovo, a u Ferhadiji ima vise turista nego domacih... I naravno da se ne moze porediti sa Titovom, jer je Lukavica ipak selo za Sarajevo. Međutim, ne diskutujemo o tome, nego o strukturi stanovnistva, a ja ti garantujem da je u odnosu na broj stanovnika procentualno veci broj papaka u Sarajevu.
A sto se Beograda tice, naravno da je pun indijanaca, to je opste poznato.
didžej

#1123 Re: Istočno Sarajevo

Post by didžej »

Creasy wrote:
Nemam se ja za sta ljutiti, diskutujemo, ali ti zakljucujes kakva je struktura stanovnistva u I.SA jer tvoje komsije nisu tu doselile... :-) Evo recimo, vise od pola mojih jarana iz Lukavice je prije rata zivjelo u SA (od Ilidze do Bascarsije) i to su normalni momci, vidi se kroz prvi susret da nisu papci. Opet ti kazem, dođi u Lukavicu, prosetaj, sjedi negdje, pa onda zakljucuj, jer cisto sumnjam da si ikad privirio 'vamo... Uostalom, ja svaki put kada sjedim sa ekipom, vidim neke likove iz grada, sto ce reci da raja iz grada sve cesce na kafu dolazi u Lukavicu, a ti mi reci zasto je to tako?
Spasu sam spomenuo jer je to setaliste, kao i Vilsonovo, a u Ferhadiji ima vise turista nego domacih... I naravno da se ne moze porediti sa Titovom, jer je Lukavica ipak selo za Sarajevo. Međutim, ne diskutujemo o tome, nego o strukturi stanovnistva, a ja ti garantujem da je u odnosu na broj stanovnika procentualno veci broj papaka u Sarajevu.
A sto se Beograda tice, naravno da je pun indijanaca, to je opste poznato.
bio sam u par navrata, isao po meso kod stankovica, po fasungu u tempo i tom, u tusu obilazio prodavnice... :D
znam tacno strukturu stanovnistva i taj tip ljudi po komsijama koji tamo zive a ciji su roditelji porijeklom s romanije, trebevica ili iz hercegovine.
primitivci koji ti glume finocu i postenje a prvom prilikom noz u ledja. :wink:
sta cu ja u lukavici? da gledam ko ce me kakvom flasom udariti po glavi kad se napije ili da me gledaju ispod oka?
neki idu dole, znam ih ja, nasli, culi ima kurava misle zguzit' ce nesto nabrzaka...
to ti je jedini razlog sto raja iz grada ide tamo a idu i srbi i hrvati da "udahnu zraka" kod svoje brace.
i to je opste poznato.
Creasy

#1124 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

didžej wrote: sta cu ja u lukavici? da gledam ko ce me kakvom flasom udariti po glavi kad se napije ili da me gledaju ispod oka?
neki idu dole, znam ih ja, nasli, culi ima kurava misle zguzit' ce nesto nabrzaka...
to ti je jedini razlog sto raja iz grada ide tamo a idu i srbi i hrvati da "udahnu zraka" kod svoje brace.
i to je opste poznato.
Ma da, lete flase gdje god uđes. :-) To ti je ovde pozdrav, umjesto dobar dan, gađas sankera flasom odmah s vrata. :lol: A nema te ko sta gledati ispod oka, jedino ako rogove nemas? :D
I da, dolaze po danu na kafu i misle nesto zguzit, kako da ne... Necu te ja nista ubjeđivati, zivi idalje u zabludi. :wink:
Bodkin

#1125 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

@DJ idu da cugaju za malo para, za 10 km se napijes i platis taksi :D ( bar je tako prije bilo.ne znam jesu cijene skocile). idu da malo promijene ambijent ili idu da kupuju klempu jer je jeftinija ili veca ponuda.
nego jel fakat onu ulicu zovete spasa? :D
Post Reply