TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SerijeSync

#1101 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

Pirija wrote:meni je ovaj ambi light preglupa stvar...
smeće teško, gledo sam ovaj filips tv u tehnoshopu i sve što sam vidio na klipovima je istina, ima iste probleme sa hardware.
Pirija

#1102 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pirija »

kod druga sam par puta pogledao fim i meni je smetalo ovo osvijetljene
a slika nije bolja nego na samsung LCD-u
SerijeSync

#1103 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

Pirija wrote:kod druga sam par puta pogledao fim i meni je smetalo ovo osvijetljene
a slika nije bolja nego na samsung LCD-u
Mislim da LG iako ima taj famozni DSE, je jedan od najboljih Tv, mislim kupit u 5_tom ili 6_tom mjesecu SONY ili LG 55 inča.Sve sam pregledo od filipsa, panasonic, samsung, opet samo iskaču SONY I LG.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1104 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by JoseMujica »

kakvim se vi stvarima bavite ko da ćete pravit televizore :roll:

prosječnom korisniku kablovskih operatera u BiH i full HD je haman pa previše...al haj dobro znat da ima i naroda što ne zna šta će od para
VladaFBiH

#1105 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

zomri wrote:Je li iko ikada kod nas iskoristio garantno pravo nakon isteka prve godine?
Meni to zvuči kao naučna fantastika kad god kažu da je garancija 5 godina. U četvrtoj i petoj godini šta god da se desi, do tebe je, po njima. Tako nekako kontam.
Ja sam imao Panasonic plazmu koja je crkla nakon 4+ godine i dobio novu kao zamjenu koja je bila u istoj klasi kao prethodna :). Zamjena je uredno upisana u garantni list s tim da je garancija na novi TV vrijedila do isteka prvobitne garancije (još par mjeseci) - uglavnom jako pozitivno iskustvo
Last edited by VladaFBiH on 09/03/2016 12:49, edited 1 time in total.
zomri

#1106 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

VladaFBiH wrote:
zomri wrote:Je li iko ikada kod nas iskoristio garantno pravo nakon isteka prve godine?
Meni to zvuči kao naučna fantastika kad god kažu da je garancija 5 godina. U četvrtoj i petoj godini šta god da se desi, do tebe je, po njima. Tako nekako kontam.
Ja sam imao Panasonic plazmu koja je crkla nakon 4+ godine i dobio novu kao zamjenu u istom rangu :)
:thumbup:

Hvala na infu. Fino je znati da je i takvo nešto moguće.
VladaFBiH

#1107 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

zomri wrote:
VladaFBiH wrote:
Ja sam imao Panasonic plazmu koja je crkla nakon 4+ godine i dobio novu kao zamjenu u istom rangu :)
:thumbup:

Hvala na infu. Fino je znati da je i takvo nešto moguće.
Iskreno, i ja sam bio pozitivno iznenađen - jedino što se garancija na novi TV ne produžava već ti važi do datuma do kada je važila i prvobitna (drugačije nisam ni očekivao)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1108 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

JoseMujica wrote:kakvim se vi stvarima bavite ko da ćete pravit televizore :roll:

prosječnom korisniku kablovskih operatera u BiH i full HD je haman pa previše...al haj dobro znat da ima i naroda što ne zna šta će od para
Ihhh, da vidis kod mene LED TV 8) :mrgreen:

Znas kako ti je, vidio/la kod komsije/inice, e gdje ce on imati, a ja da nemam....i onda se kupuju moderne dzidze....smart ultra mega giga LED HiFi Jiujitsu TV....mos' mislit' :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Tipicna bosanska....po cijenu napinjanja ko zaba i zavaljivanja u kredite :skoljka:
zomri

#1109 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

JoseMujica wrote:
nisam primjetio da to neko spori ovdje osim respe :lol:
nadam se da smo svi svjesni da je 99,9% onoga što se ovdje preporučuje je po svjetskim mjerilima opasno low-end. mislim na televizore klase do 2000KM.
SerijeSync

#1110 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

Tomahawk11 wrote: Ihhh, da vidis kod mene LED TV 8) :mrgreen:

Znas kako ti je, vidio/la kod komsije/inice, e gdje ce on imati, a ja da nemam....i onda se kupuju moderne dzidze....smart ultra mega giga LED HiFi Jiujitsu TV....mos' mislit' :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Tipicna bosanska....po cijenu napinjanja ko zaba i zavaljivanja u kredite :skoljka:
U mom slučaju to nema veze sa napisanim, već imam jako velik dnevni boravak i prazno mjesto na zidu iznad tv_a, kojeg mislim postavit na isti, a ovaj trenutni od 50 inča, planiram prebacit u drugu sobu gdje pravim ManCaves, 50 inča tv PS4, minibar i slično, dakle do juna mislim uzet i SONY ili LG 55 inča za dnevnog boravka.

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#1111 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

@SerijeSync, uvijek ima izuzetaka, ali je jako puno onih koji su u utrci sa komsilukom :)
SerijeSync

#1112 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

Tomahawk11 wrote:@SerijeSync, uvijek ima izuzetaka, ali je jako puno onih koji su u utrci sa komsilukom :)
S komšijama samo zdravo za zdravo svoj poso i čaršijski red, šta komšija radi ili ima nije me briga, sve dok ne rade na moju štetu meni odgovara.Ovde je problem koji Tv uzet a da se ne zajebeš, jer izgleda neki Tv dolaze i sa raznim falinkama od hardware do firmware, zato stalno čačkam youtube i razne recenzije, prije nego se odlučim na kupnju novog tv!!
zomri

#1113 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

@SerijeSync koliki ti je budžet?

Ako imaš 4000KM LG OLED 930V, uzmi bez razmišljanja.
SerijeSync

#1114 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

zomri wrote:@SerijeSync koliki ti je budžet?

Misliš onaj zakrivljeni iz tehnoshopa?Prije bi uzeo ovaj https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... bbaep-382/
Tomahawk11
Globalni moderator

#1115 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tomahawk11 »

SerijeSync wrote:
Tomahawk11 wrote:@SerijeSync, uvijek ima izuzetaka, ali je jako puno onih koji su u utrci sa komsilukom :)
S komšijama samo zdravo za zdravo svoj poso i čaršijski red, šta komšija radi ili ima nije me briga, sve dok ne rade na moju štetu meni odgovara.Ovde je problem koji Tv uzet a da se ne zajebeš, jer izgleda neki Tv dolaze i sa raznim falinkama od hardware do firmware, zato stalno čačkam youtube i razne recenzije, prije nego se odlučim na kupnju novog tv!!
Jasno, svoja posla, najpametnije :thumbup:
Uzeo obicni LED TV, sto mi treba, spojim HDMI na laptop. Ja zadovoljan. Naravno, kome treba nesto vise, nek u skladu s tim i kupuje.
SerijeSync

#1116 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

Tomahawk11 wrote: Uzeo obicni LED TV, sto mi treba, spojim HDMI na laptop. Ja zadovoljan. Naravno, kome treba nesto vise, nek u skladu s tim i kupuje.
Pa normalno, sve po potrebama i budžetu!!Mislim da će prije evropskog prvenstva u fudbalu biti dosta sniženja na većinu televizora.Zato treba pričekat i ne žurit!!
nedims

#1117 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

Qler wrote:Ja imam LG plazmu i čitav mi display požutio, nemam pojma sto...
Ja nemam taj problem, ali, cuo sam da je on prisutan...pa me zanima da li si ga rijesio i kako ... te, da li si saznao kako dolazi do te pojave.
Kod monitora je bivalo to zutilo ali razlog je navodno VGA kabl i jos kojesta... zaboravio sam sta.
Qler

#1118 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Qler »

Nemam pojma sto se desilo, kontam da nije sto je bila blize radijatoru... ali nema mi bas neke logike jer nije toliko blizu bila... nisam rijesio problem...
zomri

#1119 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

SerijeSync wrote:

Misliš onaj zakrivljeni iz tehnoshopa?Prije bi uzeo ovaj https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... bbaep-382/
ne vidim po čemu je bolji osim što je malo veći i malo jeftiniji.
na LG slika osjetno, osjetno bolja. otiđi i pogledaj.
SerijeSync

#1120 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

zomri wrote:
SerijeSync wrote:

ne vidim po čemu je bolji osim što je malo veći i malo jeftiniji.
na LG slika osjetno, osjetno bolja. otiđi i pogledaj.
Bio sam i gledao, ali ne podržava VESA standard tj ne može na zid, to mi je najveći problem.
zomri

#1121 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Da, to je problem s njim ali nije nemoguće. Imaš na ovim AV forumima detaljno objašnjen wall mounting.
Ima i 910v koji je prošlogodišnji model i sa njim je moguće uraditi to. Malkice je skuplji od ovoga, Technoshop ga nema na stanju ali se može naručiti.
SerijeSync

#1122 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

zomri wrote:Da, to je problem s njim ali nije nemoguće. Imaš na ovim AV forumima detaljno objašnjen wall mounting.
Ima i 910v koji je prošlogodišnji model i sa njim je moguće uraditi to. Malkice je skuplji od ovoga, Technoshop ga nema na stanju ali se može naručiti.
Vidjet ću još, treba sačekat i moguća sniženja, odluka će pasti u junu mjesecu
Last edited by SerijeSync on 09/03/2016 14:34, edited 1 time in total.
zomri

#1123 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

SerijeSync wrote:
zomri wrote:Da, to je problem s njim ali nije nemoguće. Imaš na ovim AV forumima detaljno objašnjen wall mounting.
Vidjet ću još, treba sačekat i moguća sniženja, prije odluka će pasti u junu mjesecu
isti sam ti, željno čekam sniženje a onda :izet:

:mrgreen:
BABOcool

#1124 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by BABOcool »

Da li je neko imao iskustva sa firmom TEHNO MAX ZENICA?
SerijeSync

#1125 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SerijeSync »

zomri wrote: isti sam ti, željno čekam sniženje a onda :izet:

:mrgreen:
Ne treba se zaljetat, treba sve mudro ispipat, pogledat pa onda kupit :D
Post Reply