smeće teško, gledo sam ovaj filips tv u tehnoshopu i sve što sam vidio na klipovima je istina, ima iste probleme sa hardware.Pirija wrote:meni je ovaj ambi light preglupa stvar...
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
SerijeSync
#1101 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
Pirija
#1102 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
kod druga sam par puta pogledao fim i meni je smetalo ovo osvijetljene
a slika nije bolja nego na samsung LCD-u
-
SerijeSync
#1103 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mislim da LG iako ima taj famozni DSE, je jedan od najboljih Tv, mislim kupit u 5_tom ili 6_tom mjesecu SONY ili LG 55 inča.Sve sam pregledo od filipsa, panasonic, samsung, opet samo iskaču SONY I LG.Pirija wrote:kod druga sam par puta pogledao fim i meni je smetalo ovo osvijetljene
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1104 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
kakvim se vi stvarima bavite ko da ćete pravit televizore
prosječnom korisniku kablovskih operatera u BiH i full HD je haman pa previše...al haj dobro znat da ima i naroda što ne zna šta će od para
prosječnom korisniku kablovskih operatera u BiH i full HD je haman pa previše...al haj dobro znat da ima i naroda što ne zna šta će od para
- VladaFBiH
#1105 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam imao Panasonic plazmu koja je crkla nakon 4+ godine i dobio novu kao zamjenu koja je bila u istoj klasi kao prethodnazomri wrote:Je li iko ikada kod nas iskoristio garantno pravo nakon isteka prve godine?
Meni to zvuči kao naučna fantastika kad god kažu da je garancija 5 godina. U četvrtoj i petoj godini šta god da se desi, do tebe je, po njima. Tako nekako kontam.
Last edited by VladaFBiH on 09/03/2016 12:49, edited 1 time in total.
- zomri
#1106 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
VladaFBiH wrote:Ja sam imao Panasonic plazmu koja je crkla nakon 4+ godine i dobio novu kao zamjenu u istom ranguzomri wrote:Je li iko ikada kod nas iskoristio garantno pravo nakon isteka prve godine?
Meni to zvuči kao naučna fantastika kad god kažu da je garancija 5 godina. U četvrtoj i petoj godini šta god da se desi, do tebe je, po njima. Tako nekako kontam.
Hvala na infu. Fino je znati da je i takvo nešto moguće.
- VladaFBiH
#1107 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Iskreno, i ja sam bio pozitivno iznenađen - jedino što se garancija na novi TV ne produžava već ti važi do datuma do kada je važila i prvobitna (drugačije nisam ni očekivao)zomri wrote:VladaFBiH wrote:Ja sam imao Panasonic plazmu koja je crkla nakon 4+ godine i dobio novu kao zamjenu u istom ranguzomri wrote:Je li iko ikada kod nas iskoristio garantno pravo nakon isteka prve godine?
Meni to zvuči kao naučna fantastika kad god kažu da je garancija 5 godina. U četvrtoj i petoj godini šta god da se desi, do tebe je, po njima. Tako nekako kontam.![]()
Hvala na infu. Fino je znati da je i takvo nešto moguće.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1108 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ihhh, da vidis kod mene LED TVJoseMujica wrote:kakvim se vi stvarima bavite ko da ćete pravit televizore![]()
Znas kako ti je, vidio/la kod komsije/inice, e gdje ce on imati, a ja da nemam....i onda se kupuju moderne dzidze....smart ultra mega giga LED HiFi Jiujitsu TV....mos' mislit'
Tipicna bosanska....po cijenu napinjanja ko zaba i zavaljivanja u kredite
- zomri
#1109 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nisam primjetio da to neko spori ovdje osim respeJoseMujica wrote:
nadam se da smo svi svjesni da je 99,9% onoga što se ovdje preporučuje je po svjetskim mjerilima opasno low-end. mislim na televizore klase do 2000KM.
-
SerijeSync
#1110 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U mom slučaju to nema veze sa napisanim, već imam jako velik dnevni boravak i prazno mjesto na zidu iznad tv_a, kojeg mislim postavit na isti, a ovaj trenutni od 50 inča, planiram prebacit u drugu sobu gdje pravim ManCaves, 50 inča tv PS4, minibar i slično, dakle do juna mislim uzet i SONY ili LG 55 inča za dnevnog boravka.Tomahawk11 wrote: Ihhh, da vidis kod mene LED TV![]()
![]()
Znas kako ti je, vidio/la kod komsije/inice, e gdje ce on imati, a ja da nemam....i onda se kupuju moderne dzidze....smart ultra mega giga LED HiFi Jiujitsu TV....mos' mislit'![]()
![]()
![]()
![]()
Tipicna bosanska....po cijenu napinjanja ko zaba i zavaljivanja u kredite

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1111 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@SerijeSync, uvijek ima izuzetaka, ali je jako puno onih koji su u utrci sa komsilukom 
-
SerijeSync
#1112 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
S komšijama samo zdravo za zdravo svoj poso i čaršijski red, šta komšija radi ili ima nije me briga, sve dok ne rade na moju štetu meni odgovara.Ovde je problem koji Tv uzet a da se ne zajebeš, jer izgleda neki Tv dolaze i sa raznim falinkama od hardware do firmware, zato stalno čačkam youtube i razne recenzije, prije nego se odlučim na kupnju novog tv!!Tomahawk11 wrote:@SerijeSync, uvijek ima izuzetaka, ali je jako puno onih koji su u utrci sa komsilukom
- zomri
#1113 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@SerijeSync koliki ti je budžet?
Ako imaš 4000KM LG OLED 930V, uzmi bez razmišljanja.
-
SerijeSync
#1114 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Misliš onaj zakrivljeni iz tehnoshopa?Prije bi uzeo ovaj https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... bbaep-382/zomri wrote:@SerijeSync koliki ti je budžet?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1115 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jasno, svoja posla, najpametnijeSerijeSync wrote:S komšijama samo zdravo za zdravo svoj poso i čaršijski red, šta komšija radi ili ima nije me briga, sve dok ne rade na moju štetu meni odgovara.Ovde je problem koji Tv uzet a da se ne zajebeš, jer izgleda neki Tv dolaze i sa raznim falinkama od hardware do firmware, zato stalno čačkam youtube i razne recenzije, prije nego se odlučim na kupnju novog tv!!Tomahawk11 wrote:@SerijeSync, uvijek ima izuzetaka, ali je jako puno onih koji su u utrci sa komsilukom
Uzeo obicni LED TV, sto mi treba, spojim HDMI na laptop. Ja zadovoljan. Naravno, kome treba nesto vise, nek u skladu s tim i kupuje.
-
SerijeSync
#1116 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa normalno, sve po potrebama i budžetu!!Mislim da će prije evropskog prvenstva u fudbalu biti dosta sniženja na većinu televizora.Zato treba pričekat i ne žurit!!Tomahawk11 wrote: Uzeo obicni LED TV, sto mi treba, spojim HDMI na laptop. Ja zadovoljan. Naravno, kome treba nesto vise, nek u skladu s tim i kupuje.
-
nedims
#1117 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja nemam taj problem, ali, cuo sam da je on prisutan...pa me zanima da li si ga rijesio i kako ... te, da li si saznao kako dolazi do te pojave.Qler wrote:Ja imam LG plazmu i čitav mi display požutio, nemam pojma sto...
Kod monitora je bivalo to zutilo ali razlog je navodno VGA kabl i jos kojesta... zaboravio sam sta.
- Qler
#1118 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nemam pojma sto se desilo, kontam da nije sto je bila blize radijatoru... ali nema mi bas neke logike jer nije toliko blizu bila... nisam rijesio problem...
- zomri
#1119 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ne vidim po čemu je bolji osim što je malo veći i malo jeftiniji.SerijeSync wrote:Misliš onaj zakrivljeni iz tehnoshopa?Prije bi uzeo ovaj https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... bbaep-382/zomri wrote:@SerijeSync koliki ti je budžet?
na LG slika osjetno, osjetno bolja. otiđi i pogledaj.
-
SerijeSync
#1120 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bio sam i gledao, ali ne podržava VESA standard tj ne može na zid, to mi je najveći problem.zomri wrote:ne vidim po čemu je bolji osim što je malo veći i malo jeftiniji.SerijeSync wrote:Misliš onaj zakrivljeni iz tehnoshopa?Prije bi uzeo ovaj https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... bbaep-382/zomri wrote:@SerijeSync koliki ti je budžet?
na LG slika osjetno, osjetno bolja. otiđi i pogledaj.
- zomri
#1121 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, to je problem s njim ali nije nemoguće. Imaš na ovim AV forumima detaljno objašnjen wall mounting.
Ima i 910v koji je prošlogodišnji model i sa njim je moguće uraditi to. Malkice je skuplji od ovoga, Technoshop ga nema na stanju ali se može naručiti.
Ima i 910v koji je prošlogodišnji model i sa njim je moguće uraditi to. Malkice je skuplji od ovoga, Technoshop ga nema na stanju ali se može naručiti.
-
SerijeSync
#1122 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vidjet ću još, treba sačekat i moguća sniženja, odluka će pasti u junu mjesecuzomri wrote:Da, to je problem s njim ali nije nemoguće. Imaš na ovim AV forumima detaljno objašnjen wall mounting.
Last edited by SerijeSync on 09/03/2016 14:34, edited 1 time in total.
- zomri
#1123 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
isti sam ti, željno čekam sniženje a ondaSerijeSync wrote:Vidjet ću još, treba sačekat i moguća sniženja, prije odluka će pasti u junu mjesecuzomri wrote:Da, to je problem s njim ali nije nemoguće. Imaš na ovim AV forumima detaljno objašnjen wall mounting.
-
BABOcool
#1124 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da li je neko imao iskustva sa firmom TEHNO MAX ZENICA?
-
SerijeSync
#1125 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne treba se zaljetat, treba sve mudro ispipat, pogledat pa onda kupitzomri wrote: isti sam ti, željno čekam sniženje a onda![]()