POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- escobar__
#1101 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nema ti šta bit čudno. Živiš u smeću od države u kojoj ti je na prvom mjestu podobnost (stranačka, rodbinska, nacionalna i dr.), pa tek onda sposobnost. Što to prije shvatiš, prije ćeš počet kopat i rukama i nogama da ideš odavdje.
-
kazo
#1102 Re: POsao-Popis stanovnistva
Tako je i meni rekla ova iz statistike, danas kad sam odnio papire rekao da su me poslali ovi iz statistike i da trebamo iamti obuku dva dana. Ona samo rekla: "aha, ne znam ja nista za tu oboku ostavi mi broj pa cu te zvati' mislim da su nas prevarili, ono samo reda radi da odemorum_plocica11 wrote:Jesi li prosao obuku? Mene su takodjer zvali da radim u drugoj opstini, ali nisam radila obuku. Rekose mi da bi trebala biti dodatna obuka sutra i prekosutra. Znas li nesto o tome?kazo wrote:Mene danas zvali da radim u drugom gradu, prihvatio sam. Hocu li i ja sad raditi taj neki test ili bih trebao biti primljen i bez toga ?
-
rum_plocica11
#1103 Re: POsao-Popis stanovnistva
E svasta, cudno bas. Mene u petak zvali iz Zavoda za statistiku RS-a, nakon toga jos dva puta iz opcine u kojoj bih trebala raditi, i kazu zvacete iz tvoje opcine da radis obuku i niko nista. Otici cu sutra i bas vidjeti sta ce mi reci. Svakako su mi dali selo, kako je krenulo najprije da cu odustati.kazo wrote:Tako je i meni rekla ova iz statistike, danas kad sam odnio papire rekao da su me poslali ovi iz statistike i da trebamo iamti obuku dva dana. Ona samo rekla: "aha, ne znam ja nista za tu oboku ostavi mi broj pa cu te zvati' mislim da su nas prevarili, ono samo reda radi da odemorum_plocica11 wrote:Jesi li prosao obuku? Mene su takodjer zvali da radim u drugoj opstini, ali nisam radila obuku. Rekose mi da bi trebala biti dodatna obuka sutra i prekosutra. Znas li nesto o tome?kazo wrote:Mene danas zvali da radim u drugom gradu, prihvatio sam. Hocu li i ja sad raditi taj neki test ili bih trebao biti primljen i bez toga ?
- mrva/mrve
#1104 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sta prica ova voditeljica na BHT da ce nam platiti popisivanje tek poslije 31.marta 2014.????
- perfect_guy
#1105 Re: POsao-Popis stanovnistva
nama je tokom obuke federalna instruktorica rekla da se isplata pokreće kad zadnja opština kompletira svoje obaveze prema zavodima za statistiku. To bi svakako moralo biti do kraja godine zbog realizacije budžetamrva/mrve wrote:Sta prica ova voditeljica na BHT da ce nam platiti popisivanje tek poslije 31.marta 2014.????
- insaneinthebrain
#1106 Re: POsao-Popis stanovnistva
pa si ti mislio/la. da ces dobiti odmah 15. oktobra svemrva/mrve wrote:Sta prica ova voditeljica na BHT da ce nam platiti popisivanje tek poslije 31.marta 2014.????
-
kazo
#1107 Re: POsao-Popis stanovnistva
I ja sam planirao da odem sutra, bas da vidim sto se prave budalama ili su vec ubacili svoje. Mislim kad su vec ljudi rekli da im treba, kako ovi da nista ne znaju, na kraju cu zvati ove iz zavoda.rum_plocica11 wrote:E svasta, cudno bas. Mene u petak zvali iz Zavoda za statistiku RS-a, nakon toga jos dva puta iz opcine u kojoj bih trebala raditi, i kazu zvacete iz tvoje opcine da radis obuku i niko nista. Otici cu sutra i bas vidjeti sta ce mi reci. Svakako su mi dali selo, kako je krenulo najprije da cu odustati.
- escobar__
#1108 Re: POsao-Popis stanovnistva
Muljaju itekako. Da vidite tek štela u Tuzli, k'o u priči. Ovdje ni Popis ne može bit odrađen bez stranke i rodbinsko/prijateljskih veza.
- mrva/mrve
#1109 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa spomenu ova kao da pare nisu iz budzeta ove godine vec sljedece i da je zbog toga odustalo vec 2000 popisivacaperfect_guy wrote:nama je tokom obuke federalna instruktorica rekla da se isplata pokreće kad zadnja opština kompletira svoje obaveze prema zavodima za statistiku. To bi svakako moralo biti do kraja godine zbog realizacije budžetamrva/mrve wrote:Sta prica ova voditeljica na BHT da ce nam platiti popisivanje tek poslije 31.marta 2014.????
- perfect_guy
#1110 Re: POsao-Popis stanovnistva
ne znam, ja sam nekad naletio na troškove popisa i raspored po godina, i ubjedljivo najveći dio se odnosi na ovu godinumrva/mrve wrote:Pa spomenu ova kao da pare nisu iz budzeta ove godine vec sljedece i da je zbog toga odustalo vec 2000 popisivacaperfect_guy wrote:nama je tokom obuke federalna instruktorica rekla da se isplata pokreće kad zadnja opština kompletira svoje obaveze prema zavodima za statistiku. To bi svakako moralo biti do kraja godine zbog realizacije budžetamrva/mrve wrote:Sta prica ova voditeljica na BHT da ce nam platiti popisivanje tek poslije 31.marta 2014.????
-
farahhh123
#1111 Re: POsao-Popis stanovnistva
Naravno da muljaju,ja sam ubjedjena da sam 100 % tacno uradila test,tvrdim odgovorno da ni tacku nisam izostavila a kamo li sta drugo...Bila na predavanjima,bila aktivna,ma sve,sve...ali ocito nisam imala nikakvu vezu tako da sam stavljena u rezervu...kad vidim ko je sve prosao,bukvalno ni potpisati se ne znaju muka mi dodje...Ali evo ipak kad bolje razmislim mozda je i bolje ovako,jer ocito i sad treba stela za stvari tipa: koliko ko ce dobiti domacinstava,kakav popisni krug itd...sretno svima koji ce raditisabina858 wrote:Ja dans odoh da pogledam rezultate za opstinu centar,kad ono ja rezerva????Ne kontam,bas sam dobro uradila i bila bas aktivna.Posebno sam se iznenadila kad sam vidjela da su neki ljudi na spisku za popisivace koji i nisu tako dobro uradili ovaj test(poslije smo komentarisali kako je ko uradio),jos pogotovo sto znam sa vjezbanja da neke osnovne stvari grijese..pa mi bas cudno..ne znam je li to zbog nacionalnog kljuca ili sta.Ali eto sretno im sa ovima koji su na takav nacin prosli,sve ce se pokazati kada bude gomila ponistenih obrazaca i milion gresaka u Kontrolniku...
- jedna
#1112 Re: POsao-Popis stanovnistva
Šta je u Tuzli? Ja kako vidjeh nema rezervi?escobar__ wrote:Muljaju itekako. Da vidite tek štela u Tuzli, k'o u priči. Ovdje ni Popis ne može bit odrađen bez stranke i rodbinsko/prijateljskih veza.
- escobar__
#1113 Re: POsao-Popis stanovnistva
U Tuzli pouzdano znam da su na testu ljudima skidali bodove za isti odgovor kao i kod drugih kojima je priznat kao tačan. To što se testa tiče, oko toga se već pokrenula frka, koliko sam upoznat. Što se onog van testa tiče, to je priča za sebe. Gospodi se šteli do te mjere da malte ne neće bit potrebe ni da idu iz kuće - oni koje gospoda treba popisati će dolazit kod njega/nje, ne obratno.jedna wrote:Šta je u Tuzli? Ja kako vidjeh nema rezervi?escobar__ wrote:Muljaju itekako. Da vidite tek štela u Tuzli, k'o u priči. Ovdje ni Popis ne može bit odrađen bez stranke i rodbinsko/prijateljskih veza.
- hmmmbla
#1114 Re: POsao-Popis stanovnistva
..same herefarahhh123 wrote:Naravno da muljaju,ja sam ubjedjena da sam 100 % tacno uradila test,tvrdim odgovorno da ni tacku nisam izostavila a kamo li sta drugo...Bila na predavanjima,bila aktivna,ma sve,sve...ali ocito nisam imala nikakvu vezu tako da sam stavljena u rezervu...kad vidim ko je sve prosao,bukvalno ni potpisati se ne znaju muka mi dodje...Ali evo ipak kad bolje razmislim mozda je i bolje ovako,jer ocito i sad treba stela za stvari tipa: koliko ko ce dobiti domacinstava,kakav popisni krug itd...sretno svima koji ce raditisabina858 wrote:Ja dans odoh da pogledam rezultate za opstinu centar,kad ono ja rezerva????Ne kontam,bas sam dobro uradila i bila bas aktivna.Posebno sam se iznenadila kad sam vidjela da su neki ljudi na spisku za popisivace koji i nisu tako dobro uradili ovaj test(poslije smo komentarisali kako je ko uradio),jos pogotovo sto znam sa vjezbanja da neke osnovne stvari grijese..pa mi bas cudno..ne znam je li to zbog nacionalnog kljuca ili sta.Ali eto sretno im sa ovima koji su na takav nacin prosli,sve ce se pokazati kada bude gomila ponistenih obrazaca i milion gresaka u Kontrolniku...
-
farahhh123
#1115 Re: POsao-Popis stanovnistva
Vidis svugdje isto,veze su odradile svoje...Cak ne daju ni da se vide testovi...uzas jedan...escobar__ wrote:U Tuzli pouzdano znam da su na testu ljudima skidali bodove za isti odgovor kao i kod drugih kojima je priznat kao tačan. To što se testa tiče, oko toga se već pokrenula frka, koliko sam upoznat. Što se onog van testa tiče, to je priča za sebe. Gospodi se šteli do te mjere da malte ne neće bit potrebe ni da idu iz kuće - oni koje gospoda treba popisati će dolazit kod njega/nje, ne obratno.jedna wrote:Šta je u Tuzli? Ja kako vidjeh nema rezervi?escobar__ wrote:Muljaju itekako. Da vidite tek štela u Tuzli, k'o u priči. Ovdje ni Popis ne može bit odrađen bez stranke i rodbinsko/prijateljskih veza.Strahota. Žao mi stvarno ljudi, niko tu nije došao ćejfa radi, konta raja proći će makar na Popisu, al' jok, valja i tu uhljebit podobne. Mater im jebem napaćenu.
- escobar__
#1116 Re: POsao-Popis stanovnistva
A to je samo Popis stanovništva... U vukoyebini ni to ne može bez štela. Jer babinim sinovima je malo što babo zarađuje hiljade KM-ova mjesečno, te što ih posao čeka prije ili kasnije (opet zbog babe, je l'), mora se i na Popis nedonošče uvalit. Šta će tamo nekom visokoobrazovanom anonimusu čiji tajo nije u stranci i to? Navik'o je bez para.
-
DON_eARL
#1117 Re: POsao-Popis stanovnistva
Iz moje grupe su u rezervama oni koji su imali najmanje bodova.
Jesu li ikoga sa Ilidže zvali u obilazak PK?
- jedna
#1118 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pokušajte se žaliti Zavodu za statistiku (oni koji smatraju da su pokradeni na bodovima), znam momka kome je upalilo. Inače, test je bio smijurija. Ja sam iz Tuzle, na obuku sam išla u Lipnicu (nigdje veze), 3 dana dolazim u Mejdan da vidim raspored i svaki put kažu "Biće do večeras/sutra". Danas su rekli biće za pola sata, pa poslije pola sata da će biti oko 6, navodno im pao sistem (ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaj ba). Maloprije me zove drugarica ona išla dole, kaže da sam broj 800 nešto, ali ne piše nigdje koji je popisni krug koji broj.
- azurna_obala
#1119 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jel istina da će nam platiti tek u martu za ovo?
Maloprije na BHT-u emisija o popisu, i rekoše kako je najviše raje odustalo zbog toga
Maloprije na BHT-u emisija o popisu, i rekoše kako je najviše raje odustalo zbog toga
-
farahhh123
#1120 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma kod nas je sve moguce,pa me ni to ne cudiazurna_obala wrote:Jel istina da će nam platiti tek u martu za ovo?![]()
![]()
- hmmmbla
#1121 Re: POsao-Popis stanovnistva
..bi bilo fino da je i u Zenici tako. Znam 1000% da sam test odlično uradio, al opet u rezervi. Zato na konačnom spisku i nema podatka o osvojenim bodovima iz testa.DON_eARL wrote:Iz moje grupe su u rezervama oni koji su imali najmanje bodova.
-
farahhh123
#1122 Re: POsao-Popis stanovnistva
Isti slucaj,prave te budalom pored zdravog razuma...hmmmbla wrote:..bi bilo fino da je i u Zenici tako. Znam 1000% da sam test odlično uradio, al opet u rezervi. Zato na konačnom spisku i nema podatka o osvojenim bodovima iz testa.DON_eARL wrote:Iz moje grupe su u rezervama oni koji su imali najmanje bodova.
- gnjev
#1123 Re: POsao-Popis stanovnistva
Hocu 25 maraka sto sam dolazio na obuku 5 dana MATER VAM JEBEM 
- snaga_znanja
#1124 Re: POsao-Popis stanovnistva
U martu 2014.gnjev wrote:Hocu 25 maraka sto sam dolazio na obuku 5 dana MATER VAM JEBEM
- BadSanta
#1125 Re: POsao-Popis stanovnistva
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasnaga_znanja wrote: U martu 2014.
Iznad neko pitao za Ilidžu, nisu ni mene zvali.