Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
noiserr

#1101 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by noiserr »

Definitivno su makazice bile Vedino maslo. Ponovo sam pregledao pa sam se uvjerio.
jeza u ledja

#1102 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

Previse se uslo opusteno u ovu utakmicu.
Opet smo dali suvise sansi protivnicima da nam zabiju, pogotovo prvih 20 minuta. Sad, sto su oni klocevi nevidjeni to je vec druga stvar. Imali su nekoliko polusansi ali realizacija im je na nivou premijerligaskih timova.

Sad se vidi sta nam znaci Pjanic.
Mnogi govore da su nas u Grckoj pronosale vile, jesu. Ali igrali smo bez kljucnog igraca.

Misimovic se zajebava, Ibisevic slabo prima lopte (nikako da skontam tu pricu da on igra na desnom krilu, ili sam ja corav, ili on ne slusa sta mu se kaze?).
Zahirovic sve i jednu loptu salje nazad.
Salihovic po meni ocajan, kao i u Grckoj. Imao je mali milion pogresnih ubacivanja, ili predaleko ili prvom do sebe. Slobodni udarac mu je isto bio nebu pod oblake.
Raja valjda konta posto je imao onoliko loptu u nogama onda je valjao. Pa normalno da ce valjati kad na toj strani imamo 2 igraca, a na desnoj jednog. Ne znam ni ko je igrao beka na kraju , Sejad ili Senad?
U drugom se desilo obrnuto, na desnom krilu/beku igraju dvojica (Vrsajevic i Stevanovic, ovaj prvi kao bek???? :shock: ) i naravno lopta je 90 posto slucajeva isla tom stranom, jer je Salihovic presao u sredinu umjesto Pjanica.

Vranjes fenomenalan. Super se iskupio za Grcku.

Nista ova utakmica bezze. Litvanija je gora od Latvije. Uzeli smo ih rutinski i treba tako.

Sljedeca utakmica je presudna.

O Slovacima ne mogu razmisljati jer igramo sa njima tek za skoro godinu dana.
noiserr

#1103 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by noiserr »

Jos niko nije zahvalio travi. Puno bolje igramo na travi nego na njivi, vidi se. Hvala onome ko je zasluzan. :bih:
Jack Be Nimble

#1104 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Jack Be Nimble »

Ne znam je li zbog trave ili zbog smotanosti, ali jedan Litvanac se prosuo na po terena u njihovom zadnjem napadu. Koda je zapeo za nesto ili pao od umora :)
baja

#1105 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by baja »

Jack Be Nimble wrote:Ne znam je li zbog trave ili zbog smotanosti, ali jedan Litvanac se prosuo na po terena u njihovom zadnjem napadu. Koda je zapeo za nesto ili pao od umora :)
naonaj ronaldov busen :D
9876543210

#1106 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by 9876543210 »

Image
JThomas

#1107 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JThomas »

miske jako tanak sinoć, zajebava se frajer. u ovoj fazi karijere pjanić je duplo konkretniji i opasniji igrač za protivnika. a protiv jakih timova teško da će obojica moći igrati da to na nešto liči, i pape će prije ili kasnije morati stisnuti petlju i staviti misketa na klupu.

ovo sinoć je za mene očekivano, ovo je već treći ciklus kako suvereno gazimo slabije protivnike. no protiv jakih još uvijek to nije to kako bi trebalo biti.
vemus

#1108 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vemus »

JThomas wrote:miske jako tanak sinoć, zajebava se frajer. u ovoj fazi karijere pjanić je duplo konkretniji i opasniji igrač za protivnika. a protiv jakih timova teško da će obojica moći igrati da to na nešto liči, i pape će prije ili kasnije morati stisnuti petlju i staviti misketa na klupu.

ovo sinoć je za mene očekivano, ovo je već treći ciklus kako suvereno gazimo slabije protivnike. no protiv jakih još uvijek to nije to kako bi trebalo biti.
Kakva klupa covjece..
Ne vidim da se zajebavao, mozda samo zato sto je protivnik malo laganiji bio.
Covjek trcao, uklizavao, nosio nas prve 2 utakmice, u Grckoj nije imao pomoc od Vede i Dzeke..
Mislim da je vrijeme da se prestane osporavati nas rekorder.
Uostalom, njegov posao je da igra u paru sa Pjanicem a ne da Pjanic njemu uzima mjesto..
RIOP

#1109 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by RIOP »

NIje ovo ni i od igre, svaka cast pobijedili smo, ali neki stvarno zasluzuju malo da se ohlade. Misimovic nigdje veze sinoc ono se bas ponasao ko bas me briga ja imam mjesto u ekipi, da nije bilo Pjanica nista nebi uradili. Salihovic tradicionalno gresaka koliko hocete, ja sam ih brojao do 9 i nisam vise mogao, puno konkretniji Vrsajevic, Stevanovic koji hoce da se dokazu. Zukanovic na visini zadatka, lagano igrao beka malo naprijed i to je to. Susic mora dobro razmisliti o Lulicu i Salihovicu, mislim d aje puno bolja varijanta da se njih dvojica zamjene, i onda bi mislim bilo malo sigurnije i za odbranu, a i vezni red bi dobio koliko toliko na salihovicu....Slovaci nisu nimalo slaba ekipa i s njima ce biti dobro teske utakmice...
agent_zero

#1110 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by agent_zero »

Pomalo (ne)očekivana pobjeda grčke u slovačkoj (s obzirom na dešavanja na terenu) sad je dodatno zakomplikovala stvari u našoj grupi.

Grci su sad osokoljeni, slovaci su svjesni da su skoro izgubili sve šanse za prvo mjesto i sad će kao lavovi gristi da pokušaju makar drugo osvojiti.

Protiv grka u zenici (s obzirom na prikazanu igru u zadnje dvije utakmice) ne mislim da možemo do pobjede. Ako mislimo ostati prvi, moramo uzeti min. bod protiv grka, a sve ostale utakmice dobiti. Jer kad se grčka protiv slovaka u gostima nije okliznula, ne vjerujem da će protiv litvanaca, latvijaca ili lihtenštajna.

Ključ kvalifikacije drže slovaci i naš dvomeč s njima. Ne dobijemo li obje, mislim da nam opet ne gine baraž (ako se poklope i ostali rezultati).

Ponavljam, sve ovo je zakomplikovao sinoćnji rezultat u bratislavi.
JThomas

#1111 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JThomas »

vemus wrote:
JThomas wrote:miske jako tanak sinoć, zajebava se frajer. u ovoj fazi karijere pjanić je duplo konkretniji i opasniji igrač za protivnika. a protiv jakih timova teško da će obojica moći igrati da to na nešto liči, i pape će prije ili kasnije morati stisnuti petlju i staviti misketa na klupu.

Kakva klupa covjece..
Ne vidim da se zajebavao, mozda samo zato sto je protivnik malo laganiji bio.
Covjek trcao, uklizavao, nosio nas prve 2 utakmice, u Grckoj nije imao pomoc od Vede i Dzeke..
Mislim da je vrijeme da se prestane osporavati nas rekorder.
Uostalom, njegov posao je da igra u paru sa Pjanicem a ne da Pjanic njemu uzima mjesto..
svaka njemu čast na minulom radu i rekordima, ali protiv jačih ono neće ići onako.
tcz

#1112 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by tcz »

Hvala vam! :bih:
ultima_palabra

#1113 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ultima_palabra »

Sreća pa je Vedo radilica... inače ne bi to išlo sa Misketom i dva napadača.
miki.ba

#1114 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by miki.ba »

Ja fakat ne znam šta se vama zakomplikovalo, svi smo znali na pocetku kvalifikacija da moramo dobiti vecinu utakmica bez izgubljene da bi otišli u Brazil.
Naravno da smo ocekivali da ce se Grcka okliznuti, a mi ne, al šta ceš i oni su ozbiljna repka.
Nema tu ništa komplikovano, moraš dobiti sve, sa Grckom još jedan remi, a ako se Grci okliznu super.
Mi imamo gol razliku i remi u Atini, znaci u prednosti smo. :bih:
shake69

#1115 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by shake69 »

noiserr wrote:Jos niko nije zahvalio travi. Puno bolje igramo na travi nego na njivi, vidi se. Hvala onome ko je zasluzan. :bih:
Eh, bas za travu imam jednu opasku. Vedad je sinoc dao sjajan gol s istog mjesta gdje je bila dzomba protiv Portugala i naravno, lopta otisla metar zinad gola. Da je Huso Smajlovic prije godinu i po dotjerao stadion.... :D
Obuca9

#1116 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Obuca9 »

Šansa protiv Portugala je bila na skroz suprotnom golu, ali nema veze, strašan ti je fazon. :roll:
ultima_palabra

#1117 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ultima_palabra »

Zabio bi i Ronaldo onda...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1118 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

hebga godine dolaze.....mislim da su nam Miske :( i Spahić :( tu do kraja ovog ciklusa i ende
veella

#1119 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by veella »

agent_zero wrote:Pomalo (ne)očekivana pobjeda grčke u slovačkoj (s obzirom na dešavanja na terenu) sad je dodatno zakomplikovala stvari u našoj grupi.

Grci su sad osokoljeni, slovaci su svjesni da su skoro izgubili sve šanse za prvo mjesto i sad će kao lavovi gristi da pokušaju makar drugo osvojiti.

Protiv grka u zenici (s obzirom na prikazanu igru u zadnje dvije utakmice) ne mislim da možemo do pobjede. Ako mislimo ostati prvi, moramo uzeti min. bod protiv grka, a sve ostale utakmice dobiti. Jer kad se grčka protiv slovaka u gostima nije okliznula, ne vjerujem da će protiv litvanaca, latvijaca ili lihtenštajna.

Ključ kvalifikacije drže slovaci i naš dvomeč s njima. Ne dobijemo li obje, mislim da nam opet ne gine baraž (ako se poklope i ostali rezultati).

Ponavljam, sve ovo je zakomplikovao sinoćnji rezultat u bratislavi.
Ko kaze da se Grci nece okliznuti u Atini protiv Slovaka...
Djubre_

#1120 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Ovom Ozilu i Hemedu treba noge polomit.. :lol:
saale

#1121 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by saale »

Potpis, samo sto Susic Misimovica nece staviti nikada na klupu pa makar ovaj igrao s jednom nogom, kaze lafo sinoc Susic ko igra u svom klubu ima se cemu nadati , samo da napomenem da misimovic neigra u svom klubu ako se ko sjeca to je Dinamo iz Moskve koji je zakovan za dno tabele, nekazem ja da miske nije dobar igrac ali u danasnjem fudbalu jednostavno je prespor i ima vazda potez viska, po meni treba malog stevanovica od pocetka staviti na desnu stranu i prestati eksperimentisati jer mi sinoc nismo imali DESNE strane, a bogami plaho ni lijeve, hvala bogu na genijalnosti jednog Mireta,.
Djubre_

#1122 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Nije susic mislio na sve igrace.. Ima tu igraca koji zauzimaju uvijek startnu poziciju.. A neki dio se uvijek nadje s kojim on moze raspolagati i njegovu formu gledati.. To su ti ovi vecinom iz zadnje linije i sredine terena.. osim spahica sve.. ili oni na klupi sto sjede.. a dzeko, ibisevic, pjanic, salihovic, misimovic, spahic, begovic, ce uvijek igrati.. miske je tito na onoj poziciji.. miske ima iskustvo dugogodisnje za razliku svih igraca od sinoc.. i iskustvo jedno je tesko porediti sa necijom spremom od ovih mladji.. izuzev pjanica, koji briljira iz utakmice u utakmicu..
vryzas

#1123 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vryzas »

Pjanic igrac utakmice :thumbup:
Vranjes :thumbup:

Stevanovic MORA dobiti vise prostora na ovakvim utakmicama!!
Melami

#1124 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Melami »

dječak sa šibicama wrote:
Melami wrote:Dobijemo Grke u Zenici i kvale su nase. Ako ih ne mozemo dobiti onda ne zasluzujemo da idemo dalje.
To ce biti gledanje istine u oci. Mozemo mnogo dobiti u jednoj tekmi.
Jeste, ali zaboravljas da Grci imaju 3 boda iz Slovacke, a Slovaci su sve samo ne slabi, posebno kod kuce.

Oni su svoj posao tamo odradili, nasima tek predstoji to gostovanje.

Ovdje se stalno zaboravlja Slovacka, a nadigrali su Grke. Sto su ovi nafakasi, to je druga stvar.
zato ti i kazem, dobijemo Grke u Zenici i mozemo kiksati kod Slovaka. Ako odigramo sa Grcima nerjeseno onda moramo ici na pobjedu kod Slovaka sto je realno mnogo teze.
Znaci lakse Pobjeda na domacem(Grcka) i poraz u gostima (Slovacka), nego nerjseno kuci (Grcka)i pobjeda u gostima (Slovacka)zar ne.
moa

#1125 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by moa »

Pjana je nas najinteligentiji igrac, igrac koji stalno trazi loptu i koji stalno gura loptu naprijed ko sivonja.

Slovaci igraju otvorenije i mislim da bi njima trebali uzeti svih 6 bodova, a grke bi trebali isto uzeti ovdje, ma sve uzeti do kraja kvalifikacija...
Locked