SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Neradnik

#1101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

Bodkin wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:
julisiz es grant wrote:Uostalom, KRVARENJE bi MORAO znati zaustaviti svako ko je završio kurs prve pomoći. Nisam ja kriv što si uzeo glup primjer. Da si rekao "operisati nekoga", onda bi možda tvoja primjedba imala smisla.
De ti procitaj ponovo ko je naveo primjer krvarenja i sta sam ja napisao po tom pitanju....a to za kurseve sto se uci na vozackom se sigurno odnosi na blaze-slabije povrede.Ako ste letimicno preko nekih osnovni stvari prelazili na tim "kursevima" to ne znaci da ste doktorirali medicinu :-D
Za neke stvari su ipak potrebnije skole kao sto rekoh,fakulteti...kakvi ba kursevi.
jel ti kontas da se raspravljas sa doktorom? covjek zavrsio medicinu i ti mu valjas ovakve gluposti. znas bolje od njega?
Ja sam zavrsio i fakultet sta cemo sad? :razz: :P
Znam sta cemo sad ce oni komentari zavrsio preko stele i sl. :lol: :lol:

Ma begajte bre :razz:
Neradnik

#1102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

julisiz es grant wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:Da isto tako bi trebao znati gdje se sta nalazi u ljudskom organizmu posto tim pokusajima moze glavom platit unesrecena osoba.Koliko se samo puta desilo da ljudi iskrvare nestrucnim potezima pojedinaca....
Znaci ok ti mozes pokusat al na svoju odgovornost to ti niko ne brani.
Ne vidim kako može glavom platiti, pa nećeš skakat po njemu! Ni kako može "iskrvariti nestručnim potezom", pa nećeš mu prčkati po rani, nego samo pritisnuti iznad nje, naći smotak bilo kakvog platna i zavezati za ranu. Ne moraš biti astronom da to znaš. I da, te stvari se uče na kursevima prve pomoći.
Bilo kakvog platna?Nebih se slozio da moze bilo kakvo posto moze doci do infekcije koja poslje isto zna bit kobna. :razz:
Valjda u toj prvoj pomoci sto nosate imate sterilnu gazu,zavoj...? :razz:
nicaze_072

#1103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

Jeste se uhvatili doktora i previjanja na ovoj temi u pm... ubi vas suplja... :-)
Don Zivconi

#1104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Don Zivconi »

kokuz_sa wrote:
Don Zivconi wrote:
P.S ovima sto ganjaju lopove kriminalce skidam kapu i hvala im a ostalima se ... :dance:
de mi malo ovo docaraj
sto su ti krivi policajci koji ne smiju otici sa svog radnog mjesta
ako im je tako "naredjeno, regulisano zakonom"

a nisu ti krivi politicari koji su usvojili i donijeli te neke tako "pametne" zakone
Prvo ti meni docaraj koje je to radno mjesto policije?

Nisu mi krivi ovi sto cuce po kucicama ili kako su se nekada zvali OBL (tako nesto) i po cemu si zakljucio da mi nisu krivi ovi najveci kriminalci (politicari) u drzavi koje jos i cuva policija odnosno monopol za fizicku prinudu. Kod nas usko saradjuju policije i kriminalci a sigurnos nam prave tako sto svi mudro izigravaju saobracajnu policiju. To je ono sto mrzim i sto me nervira a uz to svim takvima se kao sto rekoh ..... :dance:
uglavnomja

#1105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

znam za slucajeve tih po kucarama sto su fakultete zavrsili uceci na poslu :-)
mali_balon

#1106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Gospodin_bez_kravate wrote:Pa ja sad ko ima vozacki ne treba zavrsavat medicinu moze se odmah u hitnoj zaposlit da radi :D
Samo jos vise "tones" sa svojim "znanjem", sa znanjem sa prijeratnog kursa prve pomoci prije polaganja vozackog sam uspio u ratu spasiti kolegu, tj zaustaviti krvarenje et... pa ti i da dalje znaj, a inace sva uniformisana lica trebaju zanti pruziti prvu pomoc, koju ti ne azlikujes od ozbiljnog hirurskog zahvata.
Neradnik

#1107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

E nek si mi reko svaka cast. :razz:
Ma ja zavrsio za zidara lozim vas bezze diplomirana gospodo :razz:
svjezi_ustipak

#1108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by svjezi_ustipak »

Molim moderatora da sa teme izbrise ovu visokoumnu diskusiju o tome sta je a sta nije prva pomoc i kako se vrse odredjene procedure u istoj. Takodje, nadam se da ce se posjetitelji/ke teme suzdrzati od offtopica.

Vidim na slikama danas sa dzenaze ovom policajcu da je ispaljen pocasni plotun. Jel to inace pravilo kod ukopa policajca?
Neradnik

#1109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

Cekaj sad ce ovi sto sve znaju da ti odgovore :D (ja na zalost ne znam)
ljudi gugl zajebali :D
Nemam internet

#1110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nemam internet »

Hahaha zeznuli gugl.
Tercius

#1111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Ja oprastam ljudima sve njihove greske ,sve njihove nedostatke,razne uvredljive rjeci ,nezasluzene primjedbe...u mojoj dusi nema mrznje,ni zavisti,ni zlobe....

http://www.youtube.com/watch?v=Kxdx8LHh ... ture=share
Last edited by Tercius on 03/01/2013 16:14, edited 2 times in total.
Ugljesa_

#1112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ugljesa_ »

Ja mislim da i ovo zagadjenje moze komotno u crnu hroniku...ovo je nenormalno
nicaze_072

#1113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

Zanimljivo i pohvalno nekoliko kolega iz MUP.a RS-a na djenazi! :thumbup:
kokuz_sa

#1114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

nicaze_072 wrote:Zanimljivo i pohvalno nekoliko kolega iz MUP.a RS-a na djenazi! :thumbup:
zsto je ovo cudno, pa dosta momaka, djevojkaa koji zive u Sa rade kao policajci u IS-u.
Tercius

#1115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Uopste nije vazno ko je odakle, koji grb na rukavu nosi i kuda prolaze granice koje je neko nacrtao.A nikad ni nije bilo bitno...
memić memo

#1116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by memić memo »

Tercius wrote:Ja oprastam ljudima sve njihove greske ,sve njihove nedostatke,razne uvredljive rjeci ,nezasluzene primjedbe...u mojoj dusi nema mrznje,ni zavisti,ni zlobe....

@Tercius,

obzirom da si, pretpostavljam, policajac, molim za dva odgovora:

1.- Da li bi policajac Muhidin danas bio živ da je obezbjeđenje objekta izvršavao izvan automobila? Da li je ovakav oblik obezbjeđenja imovine standardan, propisan pravilima službe, ili je njihovo samovoljno kršenje. Često uočim policajce u automobilima ispred pojedinih vjerskih objekata, pa čak i ambasada?

2.- Iz snimka koji si linkovao, uočljivo je okupljanje policajaca i drugih ljudi na javnom prostoru, i formiranje kolone u mimohodu prema groblju Bare. Da li ti je, možda, poznato, da li je neko podnio zahtjev za okupljanje na javnoj površini, obzirom da postoji zakon u KS koji tretira ovu oblast? Često je nekim drugim okupljanjima bivalo zapriječeno slično pravo?
Tercius

#1117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

memić memo wrote:
Tercius wrote:Ja oprastam ljudima sve njihove greske ,sve njihove nedostatke,razne uvredljive rjeci ,nezasluzene primjedbe...u mojoj dusi nema mrznje,ni zavisti,ni zlobe....

@Tercius,

obzirom da si, pretpostavljam, policajac, molim za dva odgovora:

1.- Da li bi policajac Muhidin danas bio živ da je obezbjeđenje objekta izvršavao izvan automobila? Da li je ovakav oblik obezbjeđenja imovine standardan, propisan pravilima službe, ili je njihovo samovoljno kršenje. Često uočim policajce u automobilima ispred pojedinih vjerskih objekata, pa čak i ambasada?

2.- Iz snimka koji si linkovao, uočljivo je okupljanje policajaca i drugih ljudi na javnom prostoru, i formiranje kolone u mimohodu prema groblju Bare. Da li ti je, možda, poznato, da li je neko podnio zahtjev za okupljanje na javnoj površini, obzirom da postoji zakon u KS koji tretira ovu oblast? Često je nekim drugim okupljanjima bivalo zapriječeno slično pravo?
Memicu Memo is sela Sirovine općina Rogatica ( ako ne znas odakle ti je korjen ) na te tvoje smjesne pokusaje provokacija nemam posebnu repliku.
memić memo

#1118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by memić memo »

Tercius wrote:Memicu Memo is sela Sirovine općina Rogatica ( ako ne znas odakle ti je korjen ) na te tvoje smjesne pokusaje provokacija nemam posebnu repliku.

Pitanje je bilo sasvim normalno, bez ikakve namjere provokacije. Za provokaciju postoje mnogo inteligentniji načini, no dobro, jasno mi je ko piše s druge strane. Pozz :oops:
julisiz es grant

#1119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Tipično drotovsko ponašanje...Lijepo te čovjek pita.
ejs

#1120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ejs »

A sta ces drot ko drot.rekih uvreda su oni sami sebi
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by un1ted »

-
Last edited by un1ted on 03/01/2013 18:14, edited 1 time in total.
Neradnik

#1122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

Al su mu pitanja mislim ono :-) haj prvo i nekako al vala drugo cista provokacija pa ko ce im zabranit okupljanje krenuli kolegi na dzenazu.Nisu se skupljali kriminalci nego policajci.
ejs

#1123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ejs »

Gospodin_bez_kravate wrote:Al su mu pitanja mislim ono :-) haj prvo i nekako al vala drugo cista provokacija pa ko ce im zabranit okupljanje krenuli kolegi na dzenazu.Nisu se skupljali kriminalci nego policajci.
Nema to veze svaki skup mora bit najavljen
Neradnik

#1124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

Pa mozda je i bio otkud vi znate jel jest ili nije mozda ni on to nezna.Ko je zaduzen njemu trebate postavit takva pitanja ako vas vec to toliko zanima.
Znam da se na tv-u pricalo dan ranije da ce biti skupljanje na kosevu.
Al takvo pitanje postavit na dan dzenaze mislim da nije ni malo prijateljski.Imaj jebote ako nista postovanje prema covjeku koji je ubijen sta te briga jesu se ili nisu najavili nekom.
Tercius

#1125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Gospodin_bez_kravate wrote:Al su mu pitanja mislim ono :-) haj prvo i nekako al vala drugo cista provokacija pa ko ce im zabranit okupljanje krenuli kolegi na dzenazu.Nisu se skupljali kriminalci nego policajci.
Ma dobro vidi nesto sad,pojedini provokatori bi da nesto raspravljaju na temu sto ce autu ako je na osiguranju objekta ( auto je bilo sluzbeno ne privatno ), i dali je policija najavila javni skup a bila je duzna ( jer su duzni postovati zakon itd), a nespominju da se kod predsjednistva blokira saobracaj jedne godine ( nenajvaljeno) gdje je policija puno pravo imala da silom suzavcima i ne znam ti cime vec uspostavi protok saobracaja al se ponjela i vise nego korektno i dozvolila tim momcima da ostanu tu i paralizuju grad par dana i da iskazu svoj protest radi poginulog druga ,prijatelja, brata,sina...
Moje misljenje je da je trebala policija danas blokirati komplet grad i narednih ne 7 nego mjesec dana kao znak protesta radi 1000 i jedne stvari, al opet bi ispastali gradjani sto nebi bilo uredu...
Locked