Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
bizet

#1101 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote: Nekad čovjeku nije do smijeha, a nije ni normalno stalno se smijati :)
Ma vidim ja, svi mi govore da nisam normalan, :lol:
to rece najnormalnija osoba koju procitah
Great Cornholio

#1102 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

Samo da dodam da ima i ružnih ljudi , ja sam sva ogledala iz kuće izbacio, da si olakšam život preteški :sad: :lol:
bizet

#1103 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

@kojeime, Cornholio, kad smo to presli na fizicki lijepo...naravno da takav pogled na "ljepotu" se moze naci u umjetnosti, ipak sustina nije na ociglednom, nego na nekom dubljem, ili recimo skrivenom, teze dokucivom znacenju

subjektivizam u estetici ne bi trebao da toliko oscilira da jedinka nije u stanju prepoznati lijepo...tacnije pitam se koliko subjektivnost igra ulogu u estetici...nesto sto je lijepo je prepoznatljivo svima, bi trebalo biti, a time ne bi imali supratna ili neslagajuca misljenja....dakle problem je samo ako jedan ne umije prepoznati lijepo, a ne u izvoru ljepote
bizet

#1104 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:Ja ipak ne bih koristio matematičke formule pri definisanju lijepog,pogptovo kad je u pitanju ljepota lica nekog ljudskog bića, jer svako ljudsko biće je lijepo na svoj način, a u zavisnosti od toga kakvog smo raspoloženja nekad je ljepše a nekad malo manje lijepo :)
osjecaj posmatranja stranih lica zahtijeva u nasoj psihi neku simetricnost kako bi stvorili osjecaj stabilnosti ili trazili u njima dozu prepoznatljivosti ili sta vec...poznato je da u svemu trazimo simetriju...to ne znaci da cemo lijepo smatrati i nuzno privlacnim...za nekog kazemo da je lijep, jer jeste, ali ga nikada ne bi mogli zamisliti pored sebe iako ce i dalje ta osoba biti lijepa...no ova prica nije za palamudjenja uopste

kod umjetnosti ja volim misliti da je u pitanju istina...prava umjetnost uvijek izrazava istinu, nema uvijanja, nema pretjerivanja...u tome je istinska ljepota, u cistoj istini
Great Cornholio

#1105 Re: Za predane Životu

@bizet, ja ipak mislim da je odgoj "krivac" za osjećaj za lijepo, jer standardi lijepog su se kroz istoriju mijenjali, pa pogledaj samo kako su ljudi izgledali prije 50-tak godina, šta je njima bilo lijepo, čemu su težili, kako su se odijevali, fizure imali.

Vala danas one frizure "fudbalerke" rijetko kojoj ženi da su lijepe, a prije 40-tak godina su im bile lijepe, jer da nisu ne bi ih većina muškaraca imalo.

Danas će većina žena, na nekog s takvom frizurom' reagovati na način što će u sebi, poluglasno ili glasno konstatovati " Ja seljačine, braćo draga :-) :D "
bizet

#1106 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:@bizet, ja ipak mislim da je odgoj "krivac" za osjećaj za lijepo, jer standardi lijepog su se kroz istoriju mijenjali, pa pogledaj samo kako su ljudi izgledali prije 50-tak godina, šta je njima bilo lijepo, čemu su težili, kako su se odijevali, fizure imali.

Vala danas one frizure "fudbalerke" rijetko kojoj ženi da su lijepe, a prije 40-tak godina su im bile lijepe, jer da nisu ne bi ih većina muškaraca imalo.

Danas će većina žena, na nekog s takvom frizurom' reagovati na način što će u sebi, poluglasno ili glasno konstatovati " Ja seljačine, braćo draga :-) :D "
mijesas osjecaj za lijepo sa stilom...stilovi se mijenjaju, to je tacno...ali osjecaj za lijepo u svojoj srzi se ne mijenja
o kojim ti frizurama pricas ja nemam pojma, ali frizura je uvijek bilo vise vrsta...za svaki oblik lica...jer znamo da ne stoji svaka frizura jednako lijepo svakome....dakle uvijek covjek ima izbor da odabere ono sto smatra da mu bolje pristaje...e sad sto cesto zanemarimo estetiku, pa i licnu, ili na zalost izgubimo iz vida sta to nama stoji...to nema veze sa pricom o lijepom u njegovoj istini

jel' to ti hoces da kazes da nosis nekakvu fudbalersku frizuru ?....hajde slicica da vidim o kakvoj se frizuri radi, pa da mogu donijeti sud :lol:
Great Cornholio

#1107 Re: Za predane Životu

Od mene za večeras toliko, a evo jednog od rijetkih koji se nije odrekao "fudbalerke", želi ostati zauvijek mlad :-) :lol:

ja sam ćelav, krezav, visok 147, nosim cipele broj 49, i imam 120 kila - i šta mi fali 8-) :lol:

pozz :)
bizet

#1108 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:Od mene za večeras toliko, a evo jednog od rijetkih koji se nije odrekao "fudbalerke", želi ostati zauvijek mlad :-) :lol:

ja sam ćelav, krezav, visok 147, nosim cipele broj 49, i imam 120 kila - i šta mi fali 8-) :lol:

pozz :)
nista...imas viska :D

hajde pozz i nema veze kako izgledas, bitno je kako se osjecas :)

(sad znamo da nisi celav, nego da nosis "fudbalerku" frizuru, nisi krezav, visi si od 147cm, ne nosis cipele br. 49. i garant si mrsav ko grana...a i ne bio kad ti je drazi kiseli kupus od cokolade :lol: )

da utvrdim jos jednom "nema veze kako ko izgleda, bitno je kako se osjeca!"
bizet

#1109 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

ok kazem sebi idem poslusati pjesmicu pa dalje za poslom jos satak...posto pretazivah Cohena nudi mi njegovu pjesmu "dance mi to the end of love"...ja je bas volim...nebitno je to...gledam spot i razmisljam o ovoj fizickoj ljepotu koju spomenuste kojeime i Cornholio
hej, znate sta momci...ovo je totalno glupa prica bila...ja se nasali sa tobom Cornholio da nam pokazes slicicu friza, a ti izbaci i jos doda tekst...sad kontam trebala sam samo reci hej, odlican friz, za jednog fudbalera...no nebitno
nego da se vratim na tu ljepotu koja vas "opsjeda" danas...ne postoji ruzan covjek, postoji "ruzan" po svojoj prirodi...neko je fizicki mozda ugodnijeg izgleda ali to ne znaci da ce taj neko biti i pozeljniji...vrlo cesto je bas obrnuta situacija...kazu ljudi Bog svakome dadne nesto...nekom izgled, nekom karizmu, nekome pare pa moze imati oboje :) (salim se)
stvarno je prica bila glupa...htjedoh ja jos ranije napisati Cornholio opet smo kao glup gluplji, ali reko da se ne prekida prica....jbg volim ovako palamuditi, ne vidim neku veliku stetu u tome...ali istina je da su svi ljudi onoliko lijepi koliko to zele biti
eto, toliko od mene....imate pozdrave i cuvajte se :)
Great Cornholio

#1110 Re: Za predane Životu

@bizet, pa ne misliš valjda da ja imam frizuru k'o Jašar :shock: :-) :lol:

Što se tiče izgleda, on je bitan, jer da nema izgleda kako bi ja nekoga prepoznao na ulici, kad ga sretnem :lol:

Izgled je bitan, bitno je kako čovjek izgleda , kako se odijeva u različitim situacijama ( u različitim situacijama će se različito odijevati), a što se tiče frizure, evcentualne šminke i sl. i to zavisi od situacije do situacije.

Što se tiče izgleda, ovdje na forumu, to nije bitno, barem meni, ovdje je bitno šta ko piše, a ne kako izgleda taj ko piše.

Laku noć :)
bizet

#1111 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:@bizet, pa ne misliš valjda da ja imam frizuru k'o Jašar :shock: :-) :lol:

Što se tiče izgleda, on je bitan, jer da nema izgleda kako bi ja nekoga prepoznao na ulici, kad ga sretnem :lol:

Izgled je bitan, bitno je kako čovjek izgleda , kako se odijeva u različitim situacijama ( u različitim situacijama će se različito odijevati), a što se tiče frizure, evcentualne šminke i sl. i to zavisi od situacije do situacije.

Što se tiče izgleda, ovdje na forumu, to nije bitno, barem meni, ovdje je bitno šta ko piše, a ne kako izgleda taj ko piše.

Laku noć :)
e jesi ga mudro prozborio 'alal ti vera...idi bjezi Cornholio, unazadih se citajuci ovo

laku noc
kojeime

#1112 Re: Za predane Životu

Post by kojeime »

Miroslav Krleza je imao svog sesirdziju. I jednog dana dodje Krleza kod sesirdzije i ovaj ga pita "Gospon Krleza, zelite li sada jedan sesir po zadnjim pravilima mode?" Krleza odgovara "Ne, napravite mi sesir po vjecnim pravilima ljepote."
Great Cornholio

#1113 Re: Za predane Životu

@bizet, je l' opet pričamo k'o amerikanac i englez ? Ja se vala trudim da budem jasan, a što ne umijem uvijek biti mudar, to je normalno , niko to ne može :)

Da pustim jedno kolo, irsko.

Prijatan dan vam želim! :)
Great Cornholio

#1114 Re: Za predane Životu

kojeime wrote:Miroslav Krleza je imao svog sesirdziju. I jednog dana dodje Krleza kod sesirdzije i ovaj ga pita "Gospon Krleza, zelite li sada jedan sesir po zadnjim pravilima mode?" Krleza odgovara "Ne, napravite mi sesir po vjecnim pravilima ljepote."
A šeširdžija njemu " Haj' dobro, i vako očima učini :-) :D "
bizet

#1115 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:@bizet, je l' opet pričamo k'o amerikanac i englez ? Ja se vala trudim da budem jasan, a što ne umijem uvijek biti mudar, to je normalno , niko to ne može :)

Da pustim jedno kolo, irsko.

Prijatan dan vam želim! :)
naravno, to nam je postalo dio tradicije :)...u svojoj banalnosti izgledamo kao ona dva starca iz Muppet showa

bizet

#1116 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

nadjoh i nemogoh odoliti, naravno :D

it's time to go to work :)
Great Cornholio

#1117 Re: Za predane Životu

Kakve ćurte, ko je spominj'o ćurte :? :lol:

Vala ovaj japanac svira k'o pravi, zaslužuje da ga opet poslušam 8-) :)

Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore
kojeime

#1118 Re: Za predane Životu

Post by kojeime »

"Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore"

Ko kaze da nema demokratije. Donio si jednoglasnu odluku :)
Great Cornholio

#1119 Re: Za predane Životu

kojeime wrote:"Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore"

:)
Ma ja ba

#1120 Re: Za predane Životu

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:Samo da dodam da ima i ružnih ljudi , ja sam sva ogledala iz kuće izbacio, da si olakšam život preteški :sad: :lol:
Ljepota je u oku posmatraca. :mrgreen:
bizet

#1121 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:Kakve ćurte, ko je spominj'o ćurte :? :lol:
ti nama finim putem dajes do znanja da ko sa tobom sadi tikve od glavu mu se odbijaju :? :(
Great Cornholio wrote:Vala ovaj japanac svira k'o pravi, zaslužuje da ga opet poslušam 8-) :)

Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore
nije japanac :oops:

drago mi je da se nekome dopala numera...osjecaj kad nekome poklonis nesto a taj neko stvarno uziva u poklonu je nezamjenjiv, sretan :)
bizet

#1122 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Ma ja ba wrote:
Great Cornholio wrote:Samo da dodam da ima i ružnih ljudi , ja sam sva ogledala iz kuće izbacio, da si olakšam život preteški :sad: :lol:
i must agree :)
bizet

#1123 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

kojeime wrote:"Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore"

cisti primjer demokratije :lol:

edit: moram se sloziti sa Cornholijevim prijedlogom i usvojiti ga :D
Great Cornholio

#1124 Re: Za predane Životu

Ma ja ba wrote:
Hvala Bogu da je tako :-) :lol:
Great Cornholio

#1125 Re: Za predane Životu

bizet wrote: ti nama finim putem dajes do znanja da ko sa tobom sadi tikve od glavu mu se odbijaju :? :(

nije japanac :oops:

drago mi je da se nekome dopala numera...osjecaj kad nekome poklonis nesto a taj neko stvarno uziva u poklonu je nezamjenjiv, sretan :)
ne dajem to do znanja, ja sam par puta izd'o upozorenje da je oko trapa đe su zatrapljene ćurte minirato :x :lol:

Ma japanac, koreanac, svi su meni ti kinezi isti, k'o da ih je nego na drebangu napravio :shock: :? :lol: Šalim se, nemoj k'o da bi mi prišio etiketu rasiste :x :)

Stvarno lijepa numera, hvala!
Onaj ko za ovu numeru kaže da ne valja je seljak, ma kakav seljak, seljačina :razz: :lol:

laku noć svima :)
Post Reply