to rece najnormalnija osoba koju procitahfatamorgana wrote:Ma vidim ja, svi mi govore da nisam normalan,Great Cornholio wrote: Nekad čovjeku nije do smijeha, a nije ni normalno stalno se smijati
Za predane Životu
-
bizet
#1101 Re: Za predane Životu
-
Great Cornholio
#1102 Re: Za predane Životu
Samo da dodam da ima i ružnih ljudi , ja sam sva ogledala iz kuće izbacio, da si olakšam život preteški

-
bizet
#1103 Re: Za predane Životu
@kojeime, Cornholio, kad smo to presli na fizicki lijepo...naravno da takav pogled na "ljepotu" se moze naci u umjetnosti, ipak sustina nije na ociglednom, nego na nekom dubljem, ili recimo skrivenom, teze dokucivom znacenju
subjektivizam u estetici ne bi trebao da toliko oscilira da jedinka nije u stanju prepoznati lijepo...tacnije pitam se koliko subjektivnost igra ulogu u estetici...nesto sto je lijepo je prepoznatljivo svima, bi trebalo biti, a time ne bi imali supratna ili neslagajuca misljenja....dakle problem je samo ako jedan ne umije prepoznati lijepo, a ne u izvoru ljepote
subjektivizam u estetici ne bi trebao da toliko oscilira da jedinka nije u stanju prepoznati lijepo...tacnije pitam se koliko subjektivnost igra ulogu u estetici...nesto sto je lijepo je prepoznatljivo svima, bi trebalo biti, a time ne bi imali supratna ili neslagajuca misljenja....dakle problem je samo ako jedan ne umije prepoznati lijepo, a ne u izvoru ljepote
-
bizet
#1104 Re: Za predane Životu
osjecaj posmatranja stranih lica zahtijeva u nasoj psihi neku simetricnost kako bi stvorili osjecaj stabilnosti ili trazili u njima dozu prepoznatljivosti ili sta vec...poznato je da u svemu trazimo simetriju...to ne znaci da cemo lijepo smatrati i nuzno privlacnim...za nekog kazemo da je lijep, jer jeste, ali ga nikada ne bi mogli zamisliti pored sebe iako ce i dalje ta osoba biti lijepa...no ova prica nije za palamudjenja uopsteGreat Cornholio wrote:Ja ipak ne bih koristio matematičke formule pri definisanju lijepog,pogptovo kad je u pitanju ljepota lica nekog ljudskog bića, jer svako ljudsko biće je lijepo na svoj način, a u zavisnosti od toga kakvog smo raspoloženja nekad je ljepše a nekad malo manje lijepo
kod umjetnosti ja volim misliti da je u pitanju istina...prava umjetnost uvijek izrazava istinu, nema uvijanja, nema pretjerivanja...u tome je istinska ljepota, u cistoj istini
-
Great Cornholio
#1105 Re: Za predane Životu
@bizet, ja ipak mislim da je odgoj "krivac" za osjećaj za lijepo, jer standardi lijepog su se kroz istoriju mijenjali, pa pogledaj samo kako su ljudi izgledali prije 50-tak godina, šta je njima bilo lijepo, čemu su težili, kako su se odijevali, fizure imali.
Vala danas one frizure "fudbalerke" rijetko kojoj ženi da su lijepe, a prije 40-tak godina su im bile lijepe, jer da nisu ne bi ih većina muškaraca imalo.
Danas će većina žena, na nekog s takvom frizurom' reagovati na način što će u sebi, poluglasno ili glasno konstatovati " Ja seljačine, braćo draga
"
Vala danas one frizure "fudbalerke" rijetko kojoj ženi da su lijepe, a prije 40-tak godina su im bile lijepe, jer da nisu ne bi ih većina muškaraca imalo.
Danas će većina žena, na nekog s takvom frizurom' reagovati na način što će u sebi, poluglasno ili glasno konstatovati " Ja seljačine, braćo draga
-
bizet
#1106 Re: Za predane Životu
mijesas osjecaj za lijepo sa stilom...stilovi se mijenjaju, to je tacno...ali osjecaj za lijepo u svojoj srzi se ne mijenjaGreat Cornholio wrote:@bizet, ja ipak mislim da je odgoj "krivac" za osjećaj za lijepo, jer standardi lijepog su se kroz istoriju mijenjali, pa pogledaj samo kako su ljudi izgledali prije 50-tak godina, šta je njima bilo lijepo, čemu su težili, kako su se odijevali, fizure imali.
Danas će većina žena, na nekog s takvom frizurom' reagovati na način što će u sebi, poluglasno ili glasno konstatovati " Ja seljačine, braćo draga![]()
"
o kojim ti frizurama pricas ja nemam pojma, ali frizura je uvijek bilo vise vrsta...za svaki oblik lica...jer znamo da ne stoji svaka frizura jednako lijepo svakome....dakle uvijek covjek ima izbor da odabere ono sto smatra da mu bolje pristaje...e sad sto cesto zanemarimo estetiku, pa i licnu, ili na zalost izgubimo iz vida sta to nama stoji...to nema veze sa pricom o lijepom u njegovoj istini
jel' to ti hoces da kazes da nosis nekakvu fudbalersku frizuru ?....hajde slicica da vidim o kakvoj se frizuri radi, pa da mogu donijeti sud
-
Great Cornholio
#1107 Re: Za predane Životu
Od mene za večeras toliko, a evo jednog od rijetkih koji se nije odrekao "fudbalerke", želi ostati zauvijek mlad
ja sam ćelav, krezav, visok 147, nosim cipele broj 49, i imam 120 kila - i šta mi fali
pozz
ja sam ćelav, krezav, visok 147, nosim cipele broj 49, i imam 120 kila - i šta mi fali
pozz
-
bizet
#1108 Re: Za predane Životu
nista...imas viskaGreat Cornholio wrote:Od mene za večeras toliko, a evo jednog od rijetkih koji se nije odrekao "fudbalerke", želi ostati zauvijek mlad![]()
![]()
ja sam ćelav, krezav, visok 147, nosim cipele broj 49, i imam 120 kila - i šta mi fali![]()
![]()
pozz
hajde pozz i nema veze kako izgledas, bitno je kako se osjecas
(sad znamo da nisi celav, nego da nosis "fudbalerku" frizuru, nisi krezav, visi si od 147cm, ne nosis cipele br. 49. i garant si mrsav ko grana...a i ne bio kad ti je drazi kiseli kupus od cokolade
da utvrdim jos jednom "nema veze kako ko izgleda, bitno je kako se osjeca!"
-
bizet
#1109 Re: Za predane Životu
ok kazem sebi idem poslusati pjesmicu pa dalje za poslom jos satak...posto pretazivah Cohena nudi mi njegovu pjesmu "dance mi to the end of love"...ja je bas volim...nebitno je to...gledam spot i razmisljam o ovoj fizickoj ljepotu koju spomenuste kojeime i Cornholio
hej, znate sta momci...ovo je totalno glupa prica bila...ja se nasali sa tobom Cornholio da nam pokazes slicicu friza, a ti izbaci i jos doda tekst...sad kontam trebala sam samo reci hej, odlican friz, za jednog fudbalera...no nebitno
nego da se vratim na tu ljepotu koja vas "opsjeda" danas...ne postoji ruzan covjek, postoji "ruzan" po svojoj prirodi...neko je fizicki mozda ugodnijeg izgleda ali to ne znaci da ce taj neko biti i pozeljniji...vrlo cesto je bas obrnuta situacija...kazu ljudi Bog svakome dadne nesto...nekom izgled, nekom karizmu, nekome pare pa moze imati oboje
(salim se)
stvarno je prica bila glupa...htjedoh ja jos ranije napisati Cornholio opet smo kao glup gluplji, ali reko da se ne prekida prica....jbg volim ovako palamuditi, ne vidim neku veliku stetu u tome...ali istina je da su svi ljudi onoliko lijepi koliko to zele biti
eto, toliko od mene....imate pozdrave i cuvajte se
hej, znate sta momci...ovo je totalno glupa prica bila...ja se nasali sa tobom Cornholio da nam pokazes slicicu friza, a ti izbaci i jos doda tekst...sad kontam trebala sam samo reci hej, odlican friz, za jednog fudbalera...no nebitno
nego da se vratim na tu ljepotu koja vas "opsjeda" danas...ne postoji ruzan covjek, postoji "ruzan" po svojoj prirodi...neko je fizicki mozda ugodnijeg izgleda ali to ne znaci da ce taj neko biti i pozeljniji...vrlo cesto je bas obrnuta situacija...kazu ljudi Bog svakome dadne nesto...nekom izgled, nekom karizmu, nekome pare pa moze imati oboje
stvarno je prica bila glupa...htjedoh ja jos ranije napisati Cornholio opet smo kao glup gluplji, ali reko da se ne prekida prica....jbg volim ovako palamuditi, ne vidim neku veliku stetu u tome...ali istina je da su svi ljudi onoliko lijepi koliko to zele biti
eto, toliko od mene....imate pozdrave i cuvajte se
-
Great Cornholio
#1110 Re: Za predane Životu
@bizet, pa ne misliš valjda da ja imam frizuru k'o Jašar
Što se tiče izgleda, on je bitan, jer da nema izgleda kako bi ja nekoga prepoznao na ulici, kad ga sretnem
Izgled je bitan, bitno je kako čovjek izgleda , kako se odijeva u različitim situacijama ( u različitim situacijama će se različito odijevati), a što se tiče frizure, evcentualne šminke i sl. i to zavisi od situacije do situacije.
Što se tiče izgleda, ovdje na forumu, to nije bitno, barem meni, ovdje je bitno šta ko piše, a ne kako izgleda taj ko piše.
Laku noć
Što se tiče izgleda, on je bitan, jer da nema izgleda kako bi ja nekoga prepoznao na ulici, kad ga sretnem
Izgled je bitan, bitno je kako čovjek izgleda , kako se odijeva u različitim situacijama ( u različitim situacijama će se različito odijevati), a što se tiče frizure, evcentualne šminke i sl. i to zavisi od situacije do situacije.
Što se tiče izgleda, ovdje na forumu, to nije bitno, barem meni, ovdje je bitno šta ko piše, a ne kako izgleda taj ko piše.
Laku noć
-
bizet
#1111 Re: Za predane Životu
e jesi ga mudro prozborio 'alal ti vera...idi bjezi Cornholio, unazadih se citajuci ovoGreat Cornholio wrote:@bizet, pa ne misliš valjda da ja imam frizuru k'o Jašar![]()
![]()
![]()
Što se tiče izgleda, on je bitan, jer da nema izgleda kako bi ja nekoga prepoznao na ulici, kad ga sretnem![]()
Laku noć
laku noc
-
kojeime
#1112 Re: Za predane Životu
Miroslav Krleza je imao svog sesirdziju. I jednog dana dodje Krleza kod sesirdzije i ovaj ga pita "Gospon Krleza, zelite li sada jedan sesir po zadnjim pravilima mode?" Krleza odgovara "Ne, napravite mi sesir po vjecnim pravilima ljepote."
-
Great Cornholio
#1113 Re: Za predane Životu
@bizet, je l' opet pričamo k'o amerikanac i englez ? Ja se vala trudim da budem jasan, a što ne umijem uvijek biti mudar, to je normalno , niko to ne može
Da pustim jedno kolo, irsko.
Prijatan dan vam želim!
Prijatan dan vam želim!
-
Great Cornholio
#1114 Re: Za predane Životu
A šeširdžija njemu " Haj' dobro, i vako očima učinikojeime wrote:Miroslav Krleza je imao svog sesirdziju. I jednog dana dodje Krleza kod sesirdzije i ovaj ga pita "Gospon Krleza, zelite li sada jedan sesir po zadnjim pravilima mode?" Krleza odgovara "Ne, napravite mi sesir po vjecnim pravilima ljepote."
-
bizet
#1115 Re: Za predane Životu
naravno, to nam je postalo dio tradicijeGreat Cornholio wrote:@bizet, je l' opet pričamo k'o amerikanac i englez ? Ja se vala trudim da budem jasan, a što ne umijem uvijek biti mudar, to je normalno , niko to ne može![]()
Prijatan dan vam želim!
-
bizet
#1116 Re: Za predane Životu
nadjoh i nemogoh odoliti, naravno
it's time to go to work
it's time to go to work
-
Great Cornholio
#1117 Re: Za predane Životu
Kakve ćurte, ko je spominj'o ćurte
Vala ovaj japanac svira k'o pravi, zaslužuje da ga opet poslušam
Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore
Vala ovaj japanac svira k'o pravi, zaslužuje da ga opet poslušam
Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore
-
kojeime
#1118 Re: Za predane Životu
"Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore"
Ko kaze da nema demokratije. Donio si jednoglasnu odluku
-
Great Cornholio
#1119 Re: Za predane Životu
kojeime wrote:"Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore"
- Ma ja ba
#1120 Re: Za predane Životu
Ljepota je u oku posmatraca.Great Cornholio wrote:Samo da dodam da ima i ružnih ljudi , ja sam sva ogledala iz kuće izbacio, da si olakšam život preteški![]()
-
bizet
#1121 Re: Za predane Životu
ti nama finim putem dajes do znanja da ko sa tobom sadi tikve od glavu mu se odbijajuGreat Cornholio wrote:Kakve ćurte, ko je spominj'o ćurte![]()
![]()
nije japanacGreat Cornholio wrote:Vala ovaj japanac svira k'o pravi, zaslužuje da ga opet poslušam![]()
![]()
drago mi je da se nekome dopala numera...osjecaj kad nekome poklonis nesto a taj neko stvarno uziva u poklonu je nezamjenjiv, sretan
-
bizet
#1122 Re: Za predane Životu
i must agreeMa ja ba wrote:Ljepota je u oku posmatraca.Great Cornholio wrote:Samo da dodam da ima i ružnih ljudi , ja sam sva ogledala iz kuće izbacio, da si olakšam život preteški![]()
-
bizet
#1123 Re: Za predane Životu
cisti primjer demokratijekojeime wrote:"Predlažem da ovo bude himna ove teme. Ima l' ko protiv? Nema. Ima l' ko suzdržan? Nema. Svi smo Za, pušćaj majstore"
edit: moram se sloziti sa Cornholijevim prijedlogom i usvojiti ga
-
Great Cornholio
#1124 Re: Za predane Životu
Hvala Bogu da je takoMa ja ba wrote:Ljepota je u oku posmatraca.Great Cornholio wrote:Samo da dodam da ima i ružnih ljudi , ja sam sva ogledala iz kuće izbacio, da si olakšam život preteški![]()
-
Great Cornholio
#1125 Re: Za predane Životu
ne dajem to do znanja, ja sam par puta izd'o upozorenje da je oko trapa đe su zatrapljene ćurte miniratobizet wrote: ti nama finim putem dajes do znanja da ko sa tobom sadi tikve od glavu mu se odbijaju![]()
![]()
nije japanac![]()
drago mi je da se nekome dopala numera...osjecaj kad nekome poklonis nesto a taj neko stvarno uziva u poklonu je nezamjenjiv, sretan
Ma japanac, koreanac, svi su meni ti kinezi isti, k'o da ih je nego na drebangu napravio
Stvarno lijepa numera, hvala!
Onaj ko za ovu numeru kaže da ne valja je seljak, ma kakav seljak, seljačina
laku noć svima