Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- commendatore
#1101 Re: mobilni radari tj kamere
valja hameljima pokupit para - jer samo za to i sluze tj za kurac....
tamo gdje ih je god neko trebo u 90% slucajeva ih nema....
tamo gdje ih je god neko trebo u 90% slucajeva ih nema....
- commendatore
#1102 Re: mobilni radari tj kamere
tako da mozes kaznu na sudu sa dobrim advokatom proglasit ništavnomKB9 wrote:gotiva je sto ne moraju dat upozorenje tu i tu, tad i tad ce bit radar vec hadzija izvadi, slika par minuta i ode
- vješalica
#1103 Re: mobilni radari tj kamere
zato je drzava propalacommendatore wrote:tako da mozes kaznu na sudu sa dobrim advokatom proglasit ništavnomKB9 wrote:gotiva je sto ne moraju dat upozorenje tu i tu, tad i tad ce bit radar vec hadzija izvadi, slika par minuta i ode
a pojedinci su vozacine samo dok ima upozorenje za radar
- insomnia78
#1104 Re: RE: Re: mobilni radari tj kamere
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]commendatore wrote:tako da mozes kaznu na sudu sa dobrim advokatom proglasit ništavnomKB9 wrote:gotiva je sto ne moraju dat upozorenje tu i tu, tad i tad ce bit radar vec hadzija izvadi, slika par minuta i ode
-
Throttle
#1105 Re: mobilni radari tj kamere
Tu radar ostave i odu tako da je vjerovatno uslikan dok je stimao radar.. zbog toga je tu i auto.. nece sat vremena biti na glavnoj cesti a upaljena su svjetla pa ocito auto radi..ako je njegovo
- commendatore
#1106 Re: mobilni radari tj kamere
drzava je propala jer je korupcija postala ko ebola a zakoni se implementiraju preko ledja najslabijih karika drustva.....vješalica wrote:zato je drzava propalacommendatore wrote:tako da mozes kaznu na sudu sa dobrim advokatom proglasit ništavnomKB9 wrote:gotiva je sto ne moraju dat upozorenje tu i tu, tad i tad ce bit radar vec hadzija izvadi, slika par minuta i ode
vozacina je covjek koji ni jednog momenta u zivotu nije uzrokovao ili sudjelovao u saobracajnoj nesreci....
kako vec rekoh cik da vidim sto ce je Dzananovic platit doduse ima keša al ne do bog da ode vozacka i slicno....
juce bijeli BMW 7 u sred grada parkiran hladno na trotoaru - ne bi on sigurno da zna da ne smije - nego garant ima broj za hitne kontakte....
da prodjes zenicom vidjela bi da se trotoari do skole bivse IGK i hotela smijesnog naziva Dubrovnik koriste ko besplatni parkinzi - jer "gospoda" u Audijima A6 A8,Qurac7, QuracNosam, BMWovima 5 7 - ne godi im nešto platezno parkiranje na parkiralistu hotela.... štaš treba štedit.....
ocito je da zakon postoji samo za hadalje - za ove uhljupe ga nema.... tako da cu ja bojkotovat drzavu gdje god mogu i kad mogu jer sluzi samo interesima grupe pojedinaca a ne narodu.....
- commendatore
#1107 Re: mobilni radari tj kamere
imaju jednu civilnu karavan teget cvrku na lageru tako da je 100% psetovska.... ima i petica teget plava sa alu felgama zatamnjena je i ima blinkere naprijed i nazad.....Throttle wrote:Tu radar ostave i odu tako da je vjerovatno uslikan dok je stimao radar.. zbog toga je tu i auto.. nece sat vremena biti na glavnoj cesti a upaljena su svjetla pa ocito auto radi..ako je njegovo
-
530i
#1108 Re: mobilni radari tj kamere
OVa četvorka karavan im je donacija od EUPM-a, a petica je iste ili veoma slične boje i ordinira kao presretač na M-17 u ZDK....tablice 617-T-xxx.
- vješalica
#1109 Re: mobilni radari tj kamere
sto radikalnije metode samovolje ne provodis?
klixorambo?
klixorambo?
-
kakavdanakneiskustvu
#1110 Re: mobilni radari tj kamere
Throttle wrote:Tu radar ostave i odu tako da je vjerovatno uslikan dok je stimao radar.. zbog toga je tu i auto.. nece sat vremena biti na glavnoj cesti a upaljena su svjetla pa ocito auto radi..ako je njegovo
da,sluzbeno auto,ostave radar i malo se pomaknu,sklone
-
walk_M-A-N
#1111 Re: mobilni radari tj kamere
To je suština, plus što ovi bijednici iz policije žive od hljeba koji otimaju ovako iza ćoškova i drveća. Zamisli čovjeka koji radi čitav dan za 40 KM a onda ga ovaj zaustavi sa nekom nebulozom, a samo to može biti.commendatore wrote:drzava je propala jer je korupcija postala ko ebola a zakoni se implementiraju preko ledja najslabijih karika drustva.....vješalica wrote:zato je drzava propalacommendatore wrote: tako da mozes kaznu na sudu sa dobrim advokatom proglasit ništavnom
vozacina je covjek koji ni jednog momenta u zivotu nije uzrokovao ili sudjelovao u saobracajnoj nesreci....
kako vec rekoh cik da vidim sto ce je Dzananovic platit doduse ima keša al ne do bog da ode vozacka i slicno....
juce bijeli BMW 7 u sred grada parkiran hladno na trotoaru - ne bi on sigurno da zna da ne smije - nego garant ima broj za hitne kontakte....
da prodjes zenicom vidjela bi da se trotoari do skole bivse IGK i hotela smijesnog naziva Dubrovnik koriste ko besplatni parkinzi - jer "gospoda" u Audijima A6 A8,Qurac7, QuracNosam, BMWovima 5 7 - ne godi im nešto platezno parkiranje na parkiralistu hotela.... štaš treba štedit.....
ocito je da zakon postoji samo za hadalje - za ove uhljupe ga nema.... tako da cu ja bojkotovat drzavu gdje god mogu i kad mogu jer sluzi samo interesima grupe pojedinaca a ne narodu.....
Nego, ne shvatih, gdje piše da mora biti upozorenje za radar? Ja sam se nekada žalio baš na to ni ništa, platio.
-
kB27
#1112 Re: mobilni radari tj kamere
Kako ce ga zaustaviti 'sa nekom nebulozom' ako je prav, zdrav, uredan, i vozi po propisima? Da su Bogd'o na svakih 200m radari, pa za 3 mjeseca da se zgrne love da nam naprave mrežu autoputeva pa da s kraja na kraj Bosne možemo za 2h stići - a ne žuriti i letiti negdje da iz Sa stignemo u Tz 10 minuta ranije.
- commendatore
#1113 Re: mobilni radari tj kamere
pravo ce se pretrgnut samo radi tvojih guzova da naprave autoput - stukli su milijarde i milijarde u vlastite dzepove kradu gdje stignu - a ti pricas o finansijskoj dobrobiti od kazni - hau jes nou.... kupice samo vise dzipova, pancira, pusaka, toljaga i stitova da im narod moze jebat majku sve manje i sve slabije...... rijetko kad kad im se prohtije u pravom smijeru kanaliziraju pozitivnu silu i to kad znaju da za to nece biti politicke stete te licne stete da ne iskvare kriminalnoj bratijikB27 wrote:Kako ce ga zaustaviti 'sa nekom nebulozom' ako je prav, zdrav, uredan, i vozi po propisima? Da su Bogd'o na svakih 200m radari, pa za 3 mjeseca da se zgrne love da nam naprave mrežu autoputeva pa da s kraja na kraj Bosne možemo za 2h stići - a ne žuriti i letiti negdje da iz Sa stignemo u Tz 10 minuta ranije.
-
kB27
#1114 Re: mobilni radari tj kamere
Haj' ne seri majke ti.
- vješalica
#1115 Re: mobilni radari tj kamere
tako je rodekB27 wrote:Kako ce ga zaustaviti 'sa nekom nebulozom' ako je prav, zdrav, uredan, i vozi po propisima? Da su Bogd'o na svakih 200m radari, pa za 3 mjeseca da se zgrne love da nam naprave mrežu autoputeva pa da s kraja na kraj Bosne možemo za 2h stići - a ne žuriti i letiti negdje da iz Sa stignemo u Tz 10 minuta ranije.
kad takvi što rade za 40km dnevnice ubiju nekoga
forumska svita će to na vješala da objesi
zakolje,ubije,proklinje i sl...
-
kB27
#1116 Re: mobilni radari tj kamere
Ne valja nam kad hajvani divljaju, kažemo ubit će nas sutra na cesti, ubit će nam dijete kad se vraća iz škole.. a ne valja ni kad nam ne daju više od deset preko ograničenja, 'ta će oni određivati kad mi znamo bolje koliko možemo i smijemo. Ne valja nam nešto u glavi čini mi se.vješalica wrote:tako je rodekB27 wrote:Kako ce ga zaustaviti 'sa nekom nebulozom' ako je prav, zdrav, uredan, i vozi po propisima? Da su Bogd'o na svakih 200m radari, pa za 3 mjeseca da se zgrne love da nam naprave mrežu autoputeva pa da s kraja na kraj Bosne možemo za 2h stići - a ne žuriti i letiti negdje da iz Sa stignemo u Tz 10 minuta ranije.
kad takvi što rade za 40km dnevnice ubiju nekoga
forumska svita će to na vješala da objesi
zakolje,ubije,proklinje i sl...
A ti što rade za 40KM dnevnice su u većini slučajeva po 'pe-esu', mene strah onih što ne rade nego žive i vozaju mašine od babine sise.
- valter.ba
#1117 Re: RE: Re: mobilni radari tj kamere
Danas isto ovakvo drumsko razbojništvo na M 17, Maglaj-Zepce prije tunela. Sakrio se jad iza ograde ili bankine kako pogrešno volimo reci. Nije to problem ali jeste sto ga je usmjerio ka isprekidanoj liniji na dijelu puta gdje je preglednost odlična i gdje nakon patnje za šleperom imaš konačno priliku da ga preteknes i voziš barem do ograničenja. Vozio sam iz suprotnog pravca i nisam pogodjen ali teško onima koji su se odvažili da preteknu magare jer su sigurno debelo prekoračili brzinu kako bi brzo i sigurno pretekli magare od 15 metara. U narednih pola sata nagledao sam se preticanja na punoj, u krivini, po 5 auta u nizu, bliskih pogleda farova iz suprotnog smjera... ali takvi drumskim razbojnicima nisu interesantni, teško ih je stići, troši se gorivo i vozila... Razumljivo, davno su shvatili kako se puni budžet a ove ubice ne donose toliko novca a i teško je, valja pomjeriti guzove. Koji smo mi odron od države.Casual's wrote:
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- Casual's
#1118 Re: mobilni radari tj kamere
Ista situacija i u Janjicima ( Opet MUP ZDK ), i mene su na taj fazon uslikali pa očekujem kaznu nešto više od mjesec dana.
-
condy
#1119 Re: mobilni radari tj kamere
Danas kod Almya u pravcu Zenice isto radar kod bankine. Prije par dana bila nesreca pa sad policija dobila ideju gdje da ga stavi. Medjutim, ispod radara svi redom i dalje okrecu se preko dvostruke pune kao i onaj Ford u koji je naletila Alfa. I to oko 16 sati kad najvise ima saobracaja. Niko ne hebe dvostruku punu i tesku nesrecu. Pa ni policajac koji je stelio radar. Jedini koji sam otisao i normalno se okrenuo nize na raskrsnici sam bio ja. Sad, ironija ce biti ako me radar u povratku upecao jer ove koji su krenuli preko puno nije mogao jer je bio od njih na nekih 50 metara. Ogranicenje 70 km/h a vozio oko 80 km/h. Za pola sata je mogao kaznit barem 30 vozaca koji su presjekli duplu puno. Al sta njega boli...ostavio radar i otiso negdje na pice sto bi se saobracajac hebavao na cesti
- seoBIH
#1120 Re: mobilni radari tj kamere
Pa gore se ukljuciti na toj raskrnici nego preko pune. Nije da opravdavam samo kazem.
-
condy
#1121 Re: mobilni radari tj kamere
Raskrsnica nije dobra to je tacno. Na pumpi je meni slabija preglednost iz pravca Ze. Cesto su kamioni parkirani pa ne vidis od njih. Preglednija je raskrsnica.
-
The BEN10
#1122 Re: RE: Re: mobilni radari tj kamere
Inače, nikad nebi pomislili zaustaviti kamion koji nakupi po 10-20 auta iza sebe i provoza ih par kilometara brzinom 20 km/h...valter.ba wrote:Danas isto ovakvo drumsko razbojništvo na M 17, Maglaj-Zepce prije tunela. Sakrio se jad iza ograde ili bankine kako pogrešno volimo reci. Nije to problem ali jeste sto ga je usmjerio ka isprekidanoj liniji na dijelu puta gdje je preglednost odlična i gdje nakon patnje za šleperom imaš konačno priliku da ga preteknes i voziš barem do ograničenja. Vozio sam iz suprotnog pravca i nisam pogodjen ali teško onima koji su se odvažili da preteknu magare jer su sigurno debelo prekoračili brzinu kako bi brzo i sigurno pretekli magare od 15 metara. U narednih pola sata nagledao sam se preticanja na punoj, u krivini, po 5 auta u nizu, bliskih pogleda farova iz suprotnog smjera... ali takvi drumskim razbojnicima nisu interesantni, teško ih je stići, troši se gorivo i vozila... Razumljivo, davno su shvatili kako se puni budžet a ove ubice ne donose toliko novca a i teško je, valja pomjeriti guzove. Koji smo mi odron od države.Casual's wrote:
- Bakir1
#1123 Re: mobilni radari tj kamere
jucer nigdje radara u zdk, u tk od gracanice prema srebreniku postavljen ali mjeraci nisu bili tu, rs isto nista...
bilo kako bilo represija u zdk i busije su urodile plodom, jesu malo vece guzve ali se vozi poprilicno normalno
bilo kako bilo represija u zdk i busije su urodile plodom, jesu malo vece guzve ali se vozi poprilicno normalno
- commendatore
#1124 Re: mobilni radari tj kamere
kako ce bit gore kad je tamo kod almija dje se ukljucuju i jednog i drugog rastojanje od okuke na kojoj se ne vidi nista nekih 200-300m.... dovoljno vrmeena za neku zivinu koja testira mogucnosti raspalog dizelskog kvazibolida....seoBIH wrote:Pa gore se ukljuciti na toj raskrnici nego preko pune. Nije da opravdavam samo kazem.
- commendatore
#1125 Re: mobilni radari tj kamere
netacno - da bi policija poboljsala prilike na cesti u saobracaju, citaj naklepali sta para jer ih boli kurac za sigurnost u prometu, jer sleperi konstantno i ignorisuci policiju prelaze duplu punu kod malog Almya - popodne je radar bio oko 16 sati na istom mjestu kod Almya na ulazu u Zenicu.... pa eto da znate sad je tu skoro stalno svaki dan.... jest da postoji znak radarska kontrola s obe strane (ne znam fakat kad su postavili te znakove) - ali prije kerova skkoro i nije bilo dok se ona cetvorica bilmeza nisu slozila..... sad im je to kao izgovor kao za sigurnost, ubijajuci pare od ljudi....Bakir1 wrote:jucer nigdje radara u zdk, u tk od gracanice prema srebreniku postavljen ali mjeraci nisu bili tu, rs isto nista...
pametnije bi im bilo da izravnaju i asfaltiraju komad ceste od ulaza u zenicu sa juzne strane do vraca dje ima grbi od kojih auta skacu ko da su na pariz dakar reliju