Znam da sam negdje procito nekad i sad tek nadjoh kakav kontekst .oplakahoruzana_pobuna wrote: ↑31/01/2022 21:37uzevsi faktor x - prenapucenost gradova, ogroman broj auta, razmnozavanje covjeka ko zeceva, isplativost proizvodjaca na servisu istih, automatski mjenjac je nasrecu il nazalost buducnost.... jedini kojeg je uspio dovest maltene do neunistivosti je Poršeov PDK sa keramickim lamelama no ni taj nije otporan na habanje jer je koncepcija automatskog mjenjaca jednostavno takva....kojot1 wrote: ↑31/01/2022 21:25 Bilo kako bilo, automatski menjač kupuju oni koji hoće da se voze udobno, a ne jeftino. To da shvate ljudi i niko se neće nerviratiJa sam svestan da mogu da dam dosta para i pomirio sam se sa tim. Ne bih voleo, al ako se desi voziću auto 5 godina i kroz taj period deo će da mi se otplati.
od mene manuelni mjenjac u gradu u spici na blokiranoj autocesti pravi invalidom jer me isijas fata samo tako pritiskajuci jebeno kvacilo....
ja bih volio automatski mjenjac da ima svako auto - al danasnje automatike jebe to sto su kontrolirani ELEKTRONICKI - i to im je najveci zajeb.... kad malo nestA nije po parametrima - gasi auto, bitte abschleppen, crvena slova, usklicnik i mores se nazitigu do veledallin,....
Hvala care na smijehu