Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
2407

#1101 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Quagliarella u Juventusu!!!
Comrad

#1102 Re: Juventus FC

Post by Comrad »

Ma Delpa je ko vino :D
Dobra ekipa se okupila, calcio je nas.

Forza Juve.
salle_eh1986

#1103 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

2407 wrote:Quagliarella u Juventusu!!!
ne zna se još ništa, sve je špekulacija ali ne bi bilo loše dovesti i ovog igrača da pojača konkurenciju u napadu...
2407

#1104 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

salle_eh1986 wrote:
ne zna se još ništa, sve je špekulacija ali ne bi bilo loše dovesti i ovog igrača da pojača konkurenciju u napadu...
Ma dobro nije nista jos oficijelno ali su i njegov agent i Napoli potvrdili ponudu, dao je i on neku vrstu izjave. Nije bio ukljucen veceras u ekipu protiv elfsborga...

Eh sad smo bas pravi ItalJuve :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1105 Re: Juventus FC

Post by Admir_1984 »

2407 wrote:
salle_eh1986 wrote:
Ma dobro nije nista jos oficijelno ali su i njegov agent i Napoli potvrdili ponudu, dao je i on neku vrstu izjave. Nije bio ukljucen veceras u ekipu protiv elfsborga...

Eh sad smo bas pravi ItalJuve :mrgreen:
Pa opet treba neko otici ako on dodje. Trezege onda 100% ide
2407

#1106 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Admir_1984 wrote: Pa opet treba neko otici ako on dodje. Trezege onda 100% ide
Gotovo je sve oko odlaska Treza iz Juveta. Sada je sve do njega da izabere dal Lazio, Hercules ili Zaragozu cini mi se.
Zao mi ga je jer je jedna velika legenda kluba ali realno pravo malo je pokazao u protekle dvije sezone i na ovogodisnjim pripremama.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1107 Re: Juventus FC

Post by Admir_1984 »

2407 wrote:
Gotovo je sve oko odlaska Treza iz Juveta. Sada je sve do njega da izabere dal Lazio, Hercules ili Zaragozu cini mi se.
Zao mi ga je jer je jedna velika legenda kluba ali realno pravo malo je pokazao u protekle dvije sezone i na ovogodisnjim pripremama.
Al oept nekako ispocetka Juve krece, skroz nova ekipa, mislim da ce tesko biti medju prva dva. Sta ako se Krasic ne navikne, Aquliani dok dodje u formu eto pola sezone, a opet fali kreativac na sredini :-) Mislim da nisu trebali pustit Diega

Qualjarela bi bio pravo pojacanje
2407

#1108 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Admir_1984 wrote:
2407 wrote:
Al oept nekako ispocetka Juve krece, skroz nova ekipa, mislim da ce tesko biti medju prva dva. Sta ako se Krasic ne navikne, Aquliani dok dodje u formu eto pola sezone, a opet fali kreativac na sredini :-) Mislim da nisu trebali pustit Diega

Qualjarela bi bio pravo pojacanje

Sve to stoji, dosta krivice, ako ne i sva, lezi na prosloj upravi. Po meni, nova uprava pokusava napraviti situaciju sto boljom za sto manje para, kojih izgleda i nema bas previse. Zato su Pepe, Motta, Aquilani, Quagliarella dovedeni na posudbu sa mogucnoscu otkupa sljedece sezone. Nije se bas rasipalo parama.

Mislim da nece faliti kreativaca jer su tu Krasic, Marchisio, Aquilani, Pepe, Martinez, naravno niko od njih nije svjetski Top #1 ali mogu da odrade svoj dio. Melo se vraca u formu i u zadnjim utakmicama dijeli dosta upotrebljivih pasova.

Sa Diegom se jednostavno nije htjelo riskirati i ove sezone, prosle sezone je prmojenjeno tust i tma formacija i to sve da bi njemu odgovaralo i nista nije uspjelo. Dobila se solidna ponuda, ove sezone se nikako ne uklapa u Del Nerijevu formaciju i cica mica gotova je prica :mrgreen:

Najvaznije je da odbrana bude dobra i da se ne mijenja puno, da bi se igraci mogli uigrati. Sad za sad odbrana funkcionise dosta dobro.

Nego malo OFFTopica, ima li nam kakvih vijesti oko hs-a i arena sporta? Kao sto vidim niko osim arene ne prenosi Serie A.
Cyrax

#1109 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

Juve je sad samo bespotrebno nagomilao igraca i to je nikakvo rjesenje.Ako pravis ekipu koja misli da cilja visoko kupi brate 2-3 igraca da valjaju a ne posudi sve sto padne pod ruku pa potrefit ce se neko.Nek su oni Diega i Giovinca tutnuli to im je najpametniji potez pa nek im sad Momo Sissoko i mrtvi Aquilani grade igru :D .Diega niko pojma nema sto su prodali jer prije 7. dana Del Neri govori da nece biti prodan,uklopio se,sjajan igrac bla bla bla.I opet ce sve svaliti na Del Piera da ih cupa kako zna i umije. Moj Juve na sta spade od onakve sile...
Cyrax

#1110 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

2407 wrote: Nego malo OFFTopica, ima li nam kakvih vijesti oko hs-a i arena sporta? Kao sto vidim niko osim arene ne prenosi Serie A.
Cini mi se da je na nekoj HS-temi pisalo da ce biti Arena sport :?
hau jes no

#1111 Re: Juventus FC

Post by hau jes no »

Image

e moj aquilani, odradiće ti krasić trebu :D :D
Cyrax

#1112 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

Amauri je najveci kurvar u Juventusu kakav Krasic :D
2407

#1113 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Cyrax wrote:Juve je sad samo bespotrebno nagomilao igraca i to je nikakvo rjesenje.Ako pravis ekipu koja misli da cilja visoko kupi brate 2-3 igraca da valjaju a ne posudi sve sto padne pod ruku pa potrefit ce se neko.Nek su oni Diega i Giovinca tutnuli to im je najpametniji potez pa nek im sad Momo Sissoko i mrtvi Aquilani grade igru :D .Diega niko pojma nema sto su prodali jer prije 7. dana Del Neri govori da nece biti prodan,uklopio se,sjajan igrac bla bla bla.I opet ce sve svaliti na Del Piera da ih cupa kako zna i umije. Moj Juve na sta spade od onakve sile...
Pa vala ja ne vidim na kojoj smo to poziciji nagomilali igraca. Izuzevsi Grossa, Zebinu, Camoa i Hasana na svim pozicijama imamo jednog prvotimca i dobru zamjenu(do kraja ce se popuniti i lijevi bek i cetvrti stoper).

Vrijeme ce pokazati svoje, po meni nije odradjen los posao uopste. Naravno da bih ja volio da smo doveli igraca kao npr. Man City, ali odakle lova? Plus ne nastupamo u LP i shodno ova dva faktora i gradimo ekipu.

Ne znam vala, fama se digla oko Diega(koji je sve samo nije los igrac i koji ce vrlo vjerovatno da ima odlicnu sezonu u Njemackoj) a koji nikako nije impresionirao u Juventusu i jos je bio jedan od vecih promasaja. Meni on srcu nije nimalo prirastao jer iskreno gledajuci nije imao ni zbog cega.
Cyrax wrote:
2407 wrote: Nego malo OFFTopica, ima li nam kakvih vijesti oko hs-a i arena sporta? Kao sto vidim niko osim arene ne prenosi Serie A.
Cini mi se da je na nekoj HS-temi pisalo da ce biti Arena sport :?
Ma znam za to, ali kontam da neko ne zna poblize kada ce to biti?
hau jes no

#1114 Re: Juventus FC

Post by hau jes no »

vidi kako je gleda, mala pada, al jos nije svjesna toga :D a aquilani ko debil, gleda semafor valjda
Omerovim_Koracima

#1115 Re: Juventus FC

Post by Omerovim_Koracima »

Del Piero..majstor ne umire nikad.

http://www.youtube.com/watch?v=hf7l4ddnL5I

:lol: :lol:
Cyrax

#1116 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

2407 wrote:
Pa vala ja ne vidim na kojoj smo to poziciji nagomilali igraca. Izuzevsi Grossa, Zebinu, Camoa i Hasana na svim pozicijama imamo jednog prvotimca i dobru zamjenu(do kraja ce se popuniti i lijevi bek i cetvrti stoper).

Vrijeme ce pokazati svoje, po meni nije odradjen los posao uopste. Naravno da bih ja volio da smo doveli igraca kao npr. Man City, ali odakle lova? Plus ne nastupamo u LP i shodno ova dva faktora i gradimo ekipu.

Ne znam vala, fama se digla oko Diega(koji je sve samo nije los igrac i koji ce vrlo vjerovatno da ima odlicnu sezonu u Njemackoj) a koji nikako nije impresionirao u Juventusu i jos je bio jedan od vecih promasaja. Meni on srcu nije nimalo prirastao jer iskreno gledajuci nije imao ni zbog cega.
Tih 4-5 se trebalo prvo rijesiti pa tek onda kupuj-posudjuj i onda nije ni cudo da se nema para.Inter je platio Sneijdera 15 miliona a Juve El Malaku 12,Amaurija 20 i kusur znaci para je bilo i ima ih.Ako su vec pare bile problem Buffon je bio spreman otici u City za 50 miliona da pomogne Juventusu.Bar ja mislim da nije fer najveci teret na Diega svaliti zbog neuspijeha prosle sezone pored odbrane koja je primila 34892348 golova i enormno velikog broja teskih povreda pa se zato mijenjala formacija ne sto su Diegu ugadjali.Kad su morali Paollucia dovesti da imaju bar jednog napadaca :-) .Ako nista trebali su ga ostaviti jos ovu sezonu.Na pripremama je pokazao najvise i osjetilo se kad igra a kad ne igra.I ono najgore,najcrnje prodali ga za 15 miliona Wolfsburgu koji ih je toliko drkao za Dzeku.Kad tome dodas nezadovoljstvo Marchisia koji pise statuse na fb,Amauri se kaci sa Pepeom,Giovinco ne zeli da cuje za Juve vise,Del Piero mora da rjesava utakmicu protiv Sturma kad vec ta silna pojacanja ne mogu :lol: itd itd.Sve u svemu jad i bijeda.Zao mi je zbog ekipe za koju navijam 20 godina :(
Neelix

#1117 Re: Juventus FC

Post by Neelix »

hau jes no wrote:Image

e moj aquilani, odradiće ti krasić trebu :D :D
možda al da miloš stavi kesu na glavu :lol:
mrchinho

#1118 Re: Juventus FC

Post by mrchinho »

ubi ti mene ako on nije ovu starku dole gledao :D
2407

#1119 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Cyrax wrote: Tih 4-5 se trebalo prvo rijesiti pa tek onda kupuj-posudjuj i onda nije ni cudo da se nema para.Inter je platio Sneijdera 15 miliona a Juve El Malaku 12,Amaurija 20 i kusur znaci para je bilo i ima ih.Ako su vec pare bile problem Buffon je bio spreman otici u City za 50 miliona da pomogne Juventusu.Bar ja mislim da nije fer najveci teret na Diega svaliti zbog neuspijeha prosle sezone pored odbrane koja je primila 34892348 golova i enormno velikog broja teskih povreda pa se zato mijenjala formacija ne sto su Diegu ugadjali.Kad su morali Paollucia dovesti da imaju bar jednog napadaca :-) .Ako nista trebali su ga ostaviti jos ovu sezonu.Na pripremama je pokazao najvise i osjetilo se kad igra a kad ne igra.I ono najgore,najcrnje prodali ga za 15 miliona Wolfsburgu koji ih je toliko drkao za Dzeku.Kad tome dodas nezadovoljstvo Marchisia koji pise statuse na fb,Amauri se kaci sa Pepeom,Giovinco ne zeli da cuje za Juve vise,Del Piero mora da rjesava utakmicu protiv Sturma kad vec ta silna pojacanja ne mogu :lol: itd itd.Sve u svemu jad i bijeda.Zao mi je zbog ekipe za koju navijam 20 godina :(

Tih 4-5 igraca vrijede cijela 2 miliona € taman da se plati zalijevanje trave na stadionu ali za dovodjenje novih igraca... :run:

Necu da dajem nikakve preuranjene ocjene. Prosle godine sam ocekivao mnogo a zna se kako je zavrsila sezona. Tek na polusezoni cu moci reci svoje misljenje. Najlakse je sad reci nevalja, jad, katastrofa pa ako bude bolje dobro i jest. Necu da govorim niti da mislim na taj nacin. Od 2006. nije nas sunce bas previse ugrijalo, ali nova uprava se bori da napravi najvise s onim sto ima na raspolaganju. Pita se od govana ne pravi.
Evo nesto sto se tice financija:
Football Italia wrote:Juve will be without Champions League revenue estimated at €40m for the third season in five years and will see a significant cut in income from television rights. The Bianconeri collected €112m from Mediaset for broadcasting rights for 2009-10, but under the new breakaway League format, that will fall to closer to €30-40m in the renegotiated terms for fairer distribution between the League members.
Ako se zna da cemo ove sezone dobiti kikiriki od Uefe za EL i od televizijskih prava, eto odgovora zasto je dovedeno to sto je dovedeno. I dobro je sto je i to dovedeno jer je za to potroseno 50 mil. €.

Bilo kako bilo cekam novu sezonu i nadam se najboljem jer sam tako navikao od Juventusa :thumbup:
salle_eh1986

#1120 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

Danas u 13 sati u Monacu održan je ždrijeb Europa Lige. Juventus je izabran u grupu A a društvo će mu praviti Man.City, FC Salzburg i Lech Poznan.
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2030.html
2407

#1121 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Samo da potvrdim, sada je sve oficijalno zavrseno!
Dobrodosao!

:mrgreen:
salle_eh1986

#1123 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

http://atdhe.net/23329/watch-bari-vs-juventus
odlično počelo u Bariju, velika šansa za Kvagirelju, Krasić desno oduzima loptu i onda šalje u sredinu gdje propada prva velika šansa za bjankonere
Storari - Bonući, Kjelini, Mota, Decelje - Melo, Markisio, Krasić, Pepe - Delpiero, Kvagirelja
salle_eh1986

#1124 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

Velika prilika za F.Mela, dupli pas sa kapitenom, a onda zamalo pored desne stative golmana domaćina...
Bonući i Mota odlični u defanzivi, svaki iole ozbiljniji napad protivnika spriječili što ispucavanjem lopte, što prekršajem
salle_eh1986

#1125 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

Kako to biva po običaju, 43 minut, Donati 1-0
nakon neiskorištenih prilika uslijedila je kazna
Post Reply