Stalno se ponavlja to objasnjenje. Na njemu ce morati biti smjesten veliki broj prostorija koje UEFA kriteriji traze, poput tv studija sa pogledom na teren, vip prostora od 400 m kvadratnih, velikih komentatorskih i novinarskih prostora, i slicno, sto sve mora biti na "glavnoj" tribini. Sve to zahtjeva jako puno novcaItsoktobealone wrote:Mozel' objasnjenje zasto je zapad toliko skup (najskuplji) ?avetinja wrote:Koliko sam shvatio, stadion će se graditi sljedećim redoslijedom: jug, teren, krov istoka. Zapad je zadnji projekat i najkusplja investicija kluba (preko 2,5 miliona KM).
Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- thekupus
#1101 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
- HAVANA
#1102 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
I kad sve to bude...gdje ce parkirati?Nako pitam,zivim u lorisu,ranio bi se kad je utakmica.
Mislim,volim ja zelju i drago mi je, nego nemam ba dje parkirat,ne mogu do kuce doci nikako. 
- ultima_palabra
#1103 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Pitaj Joe ColeaHAVANA wrote:I kad sve to bude...gdje ce parkirati?Nako pitam,zivim u lorisu,ranio bi se kad je utakmica.Mislim,volim ja zelju i drago mi je, nego nemam ba dje parkirat,ne mogu do kuce doci nikako.
- Charuga
- Globalni moderator
#1104 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Iza Lorisove zgrade ima ogroman prostor, uključujući i zelenu površinu, na kojem se mogu napraviti garaže na više etaža. Nažalost, razmišljanje ove vlasti ne ide u tom pravcu, pa sumnjam da će to nekome uskoro pasti na pamet. Ovo govorim radi stanara, ne radi utakmica, jer je čitav grad u istom problemu kad su parkinzi u pitanju.
- shake69
#1105 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Nesto mi nema logike da je toliko umanjen capacity Istoka od najavljenih 4650, kao sto neki vele da su prebrojali i da nema ni 4300!!!
Na sredini, zbog komfora vlasnika 10-godisnje karte, ima samo tri ekstra reda do pola tribine sto je, ako bas nisu to racunali unaprijed, gubitak oko 110 stolica. Imaju jos oni nosaci za krov, to je 4-5 i to je to, po meni. Otkud da se toliko umanji, pa nisu ljudi amateri u poslu? Necu da vjerujem u tu pricu dok se zvanicno ne kaze na pres konferenciji naredne sedmice.
Na sredini, zbog komfora vlasnika 10-godisnje karte, ima samo tri ekstra reda do pola tribine sto je, ako bas nisu to racunali unaprijed, gubitak oko 110 stolica. Imaju jos oni nosaci za krov, to je 4-5 i to je to, po meni. Otkud da se toliko umanji, pa nisu ljudi amateri u poslu? Necu da vjerujem u tu pricu dok se zvanicno ne kaze na pres konferenciji naredne sedmice.
-
Mutivoda
#1106 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Negdje sam pročitala da Općina ima u planovima tu napraviti parking u 2017.Charuga wrote:Iza Lorisove zgrade ima ogroman prostor, uključujući i zelenu površinu, na kojem se mogu napraviti garaže na više etaža. Nažalost, razmišljanje ove vlasti ne ide u tom pravcu, pa sumnjam da će to nekome uskoro pasti na pamet. Ovo govorim radi stanara, ne radi utakmica, jer je čitav grad u istom problemu kad su parkinzi u pitanju.
Odavno taj projekat ima, čini mi se. Al' BejHa.
Meni je samo žao što nemamo taj običaj da to gradimo ispod zemlje, a da zelenu površinu ostavimo, dobro, skuplje jeste, ali eto, po meni bi to bilo duplo bolje rješenje
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1107 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ha jos samo da mi i tu zelenu povrsinu pretvore u beton i jebaji gaCharuga wrote:Iza Lorisove zgrade ima ogroman prostor, uključujući i zelenu površinu, na kojem se mogu napraviti garaže na više etaža. Nažalost, razmišljanje ove vlasti ne ide u tom pravcu, pa sumnjam da će to nekome uskoro pasti na pamet. Ovo govorim radi stanara, ne radi utakmica, jer je čitav grad u istom problemu kad su parkinzi u pitanju.
- hrasno38
#1108 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Mutivoda wrote:Negdje sam pročitala da Općina ima u planovima tu napraviti parking u 2017.Charuga wrote:Iza Lorisove zgrade ima ogroman prostor, uključujući i zelenu površinu, na kojem se mogu napraviti garaže na više etaža. Nažalost, razmišljanje ove vlasti ne ide u tom pravcu, pa sumnjam da će to nekome uskoro pasti na pamet. Ovo govorim radi stanara, ne radi utakmica, jer je čitav grad u istom problemu kad su parkinzi u pitanju.
Odavno taj projekat ima, čini mi se. Al' BejHa.
Meni je samo žao što nemamo taj običaj da to gradimo ispod zemlje, a da zelenu površinu ostavimo, dobro, skuplje jeste, ali eto, po meni bi to bilo duplo bolje rješenjeal' ne'a veze, daj bilo šta
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1109 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Vjerujem da kad se bude radila zapadna tribina da ce ici da zadovolji kategoriju 4 UEFA standarda za stadion.Itsoktobealone wrote:Mozel' objasnjenje zasto je zapad toliko skup (najskuplji) ?avetinja wrote:Koliko sam shvatio, stadion će se graditi sljedećim redoslijedom: jug, teren, krov istoka. Zapad je zadnji projekat i najkusplja investicija kluba (preko 2,5 miliona KM).
Tribina kao tribina ce vjerovatno kostati kao Istok,ali opremanje iste ce vjerovatno kostati kao i ona sama.
-
veliki_ah
#1110 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Kako Sjever ima toliko više stolica od istoka, racunajuci da imaju isto stepenica/nivoa? Jer istok je bar za trećinu duži, ako ne i više, bar bi trebao biti obzirom na dimenzije terena. Lijeva zdenka (gledajuci tribinu) je neiskoristiva, a sumnjam da bas toliko stolica staje u desnu. Kako to?
-
Mutivoda
#1111 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
otprilike sjever bez zdenki ima negdje oko 4100 mjesta. Možda koju više. U toj zdenci desno imaš oko 600 stolica.veliki_ah wrote:Kako Sjever ima toliko više stolica od istoka, racunajuci da imaju isto stepenica/nivoa? Jer istok je bar za trećinu duži, ako ne i više, bar bi trebao biti obzirom na dimenzije terena. Lijeva zdenka (gledajuci tribinu) je neiskoristiva, a sumnjam da bas toliko stolica staje u desnu. Kako to?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1112 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Meni se cini da su stolice na sjeveru zgusnutije,blize jedna drugoj,ka da su nagurane
Na Istoku kao da ima vise prostora,kao da je veca komocija.
- avetinja
#1113 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Da, dobri si me napomenuo. Zaboravio sam da će i jug biti natkriven. Velike su ovo investicije, ići će polahko, ali nigdje nam se ne žuri. Možda Savez pogura, pa krene brže.thekupus wrote:krov juga prije zapada?avetinja wrote:Koliko sam shvatio, stadion će se graditi sljedećim redoslijedom: jug, teren, krov istoka. Zapad je zadnji projekat i najkusplja investicija kluba (preko 2,5 miliona KM).
-
DonaldDuck
#1114 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Jug kada se bude pravio praviće se zajedno sa krovom, zato i košta preko 2 miliona. Zapad bi bio bar duplo skuplji tako da je nerealno očekivati da ga Željo sam gradi, tu ni akcije poput ovih neće mnogo pomoći. Planiran je parking na betonkom terenu ispred istoka, ako se dobro sjećam govorili su da će prvo parking praviti pa onda ostalo. Za sve to treba vremena, sve da i imamo sredstva trebalo bi par godina da se izgradi, ni jug neće sigurno do kraja godine sve i da nađu sredstva. Treba uživati u istoku, dočekali smo i taj dan, ovo ostalo će se razvući tako da je suvišno polemisati dok se nešto ne konkretizuje tj. kada bude nešto više od same ideje i priče.
-
zipoo
#1115 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
opet je to puno za sjeverMutivoda wrote:otprilike sjever bez zdenki ima negdje oko 4100 mjesta. Možda koju više. U toj zdenci desno imaš oko 600 stolica.veliki_ah wrote:Kako Sjever ima toliko više stolica od istoka, racunajuci da imaju isto stepenica/nivoa? Jer istok je bar za trećinu duži, ako ne i više, bar bi trebao biti obzirom na dimenzije terena. Lijeva zdenka (gledajuci tribinu) je neiskoristiva, a sumnjam da bas toliko stolica staje u desnu. Kako to?
6 sektora ima oko 480 (20x25 - ulaz) i zdenka ima oko 800
- ganjeta
#1116 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Vrlo moguće, jbg Uefa gotovo svaki dan izdaje neke nove propise, tako je sa istokom i stolicama i ulazima za invalide.mali_milojica wrote:Meni se cini da su stolice na sjeveru zgusnutije,blize jedna drugoj,ka da su nagurane![]()
-
Zastozato
#1117 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Sest sektora iza gola na sjeveru imaju 26 redova kao i istok, a u svakom redu po 22 stolice (22x26=572 minus ulazi = oko 540 stolica). To je otprilike 3240 stolica na sest sektora (FK.ŽELJO) iza gola.zipoo wrote:opet je to puno za sjeverMutivoda wrote:otprilike sjever bez zdenki ima negdje oko 4100 mjesta. Možda koju više. U toj zdenci desno imaš oko 600 stolica.veliki_ah wrote:Kako Sjever ima toliko više stolica od istoka, racunajuci da imaju isto stepenica/nivoa? Jer istok je bar za trećinu duži, ako ne i više, bar bi trebao biti obzirom na dimenzije terena. Lijeva zdenka (gledajuci tribinu) je neiskoristiva, a sumnjam da bas toliko stolica staje u desnu. Kako to?
6 sektora ima oko 480 (20x25 - ulaz) i zdenka ima oko 800
- shake69
#1118 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Evo ga, ni Sjever sada haman nema stolica kao sto se prica.
Kako nam se samo tope ove stolice u prebrojavanju dokolicara. Na kraju Grbavica nece imati ni 8000-9000 stolica u totalu! 
- hrasno38
#1119 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Jebem li ga valjda je neko nekada ili izbrojao postavljena sjedista ili izbrojao koliko stolica treba postaviti na sjever.
-
zipoo
#1120 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Zastozato wrote:opet je to puno za sjeverzipoo wrote:[qu="Mutivoda"]otprilike sjever bez zdenki ima negdje oko 4100 mjesta. Možda koju više. U toj zdenci desno imaš oko 600 stolica.veliki_ah wrote:Kako Sjever ima toliko više stolica od istoka, racunajuci da imaju isto stepenica/nivoa? Jer istok je bar za trećinu duži, ako ne i više, bar bi trebao biti obzirom na dimenzije terena. Lijeva zdenka (gledajuci tribinu) je neiskoristiva, a sumnjam da bas toliko stolica staje u desnu. Kako to?
6 sektora ima oko 480 (20x25 - ulaz) i zdenka ima oko 800[/q
Sest sektora iza gola na sjeveru imaju 26 redova kao i istok, a u svakom redu po 22 stolice (22x26=572 minus ulazi = oko 540 stolica). To je otprilike 3240 stolica na sest sektora (FK.ŽELJO) iza gola.
ali opet je nemoguce da sjeverna tribina ima preko 5000. Onda bi jedna zdenka imala skoro 1100 stolica
Last edited by zipoo on 24/03/2017 11:47, edited 1 time in total.
-
Zastozato
#1121 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Sest sektora iza gola ima oko 3240 stolica na sirini od otprilike 70 metara. Istok ima 4266 stolica na sirini od otrpilike 100 metara, ili koji metar vise. Ako podijelimo 3240 sa 70, dobijemo 46,5 stolica na svaki metar, a na istoku 42,5 stolice na svaki metar. Na sjeveru ulazi se dobro manji, a stepenice su uze, i to bi mogao biti razlog zasto je stalo manje stepenica. Kapacitet od 4650 (46,5 na svaki metar puta 100 metara) stolica bi bio ostvaren da su ulazi bili manji, te da se pravilo manje stepenica koje bi jos bile i uze.veliki_ah wrote:Kako Sjever ima toliko više stolica od istoka, racunajuci da imaju isto stepenica/nivoa? Jer istok je bar za trećinu duži, ako ne i više, bar bi trebao biti obzirom na dimenzije terena. Lijeva zdenka (gledajuci tribinu) je neiskoristiva, a sumnjam da bas toliko stolica staje u desnu. Kako to?
- spree
#1122 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
koliko ja znam dimenzije terena na grbavici su premale po nekim uefa ili fifa kriterijima. nadam se da ce se o tome voditi računa kada se bude pravio jug, iako ne sumnjam u upravu, posebno nakon svega ovoga.
- ganjeta
#1123 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Šta je ba ovo, prvo nam manji kapacitet, a sad i teren manji ?!
-
Zastozato
#1124 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Sektori koji su u blizini takozvanih zdenki nisu mnogo manji od ovih sest sektora iza gola tako da na tom dijelu sjevera, plus zdenke, nije nemoguce da ima oko 2000 stolica.
-
vryzas
#1125 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Samo giviktom po prstima