Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Leopard_SA

#109976 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

hrasno38 wrote: 03/08/2020 22:11
Analiticarr wrote: 03/08/2020 20:32 Pomalo me stid kad vidim da se navijaci mog kluba raspravljaju sa navijacima zelje.
Budite malo razumni i ponosni, a prije svega milostivi i merhametli.
Nisu oni vas rang. To vam je isto kao da na ulici zaustavite i isprebijate 90%tnog invalida ili sedmogodidnje dijete.
Njihov klub i oni zaostaju za nama dvije svjetlosne godine. Ako im ne zelite ili ne mozete pomoci, pustite ih nek na miru pate
U pravu si 100%....mi smo 8x veci rang od vas...dokazano na terenu a ne pomocu one supcine u savezu Begica i sadaka titula koje dobijate vec drugi put. I onda vam onaj focanski smrdo dodjee i udjeli ko zadnjim prosjacima GRADSKI STADION bez da pita gradjane ovoga grada sta misle o tome jel dovoljna 1 KM ili 1,5 KM! Na isti nacin ste hajrovali Butmirski kamp otevsi svojoj legendi posao iz ruku i mislili lako cemo al kurko i dalje stoje kontejneri...poljoprivredno zemljiste. Otjerali ste najveceg trenera ikada ko posljednju smlatu koji vam je jedini osvojio duplu krunu. I vi ste ispred nekoga....jeste u lopovlucima, marifetlucima, prevarama, plakanjima, kukanjimai dobijanjima na guzove.....tu ste sampioni svijeta.
Odete jebenoj Krupi kojoj ne mozete dati jedan posten i cist gol nego vam i tu treba sudija. FUJ sportska bijedo i sramoto!
:lol: :lol:
Plavo oko plakalo jeee
ZonFon

#109977 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

Pitar sa Kariba wrote: 03/08/2020 20:36 Decko :D , jucer je Dusan Hodzic "razvio" 33km/h!
Pa ti vidi gdje evropa a gdje smo mi....
Jel ga radar klepio? :D
East_side

#109978 Re: Premijer liga BiH

Post by East_side »

Bazinga1234 wrote: 03/08/2020 22:10
mirza_15 wrote: 03/08/2020 21:49 Ima li kakva emisija posvećena PLBiH? Arena, BHT1?
Biće uskoro na Areni.
Na kojoj Areni i kad? Hvala unaprijed!
Bazinga1234

#109979 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

East_side wrote: 03/08/2020 22:31
Bazinga1234 wrote: 03/08/2020 22:10
mirza_15 wrote: 03/08/2020 21:49 Ima li kakva emisija posvećena PLBiH? Arena, BHT1?
Biće uskoro na Areni.
Na kojoj Areni i kad? Hvala unaprijed!
Pa na Areni BiH. Navodno ide nakon trećeg kola.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#109980 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

dr_arsla wrote: 03/08/2020 22:42
hrasno38 wrote: 03/08/2020 22:11
Analiticarr wrote: 03/08/2020 20:32 Pomalo me stid kad vidim da se navijaci mog kluba raspravljaju sa navijacima zelje.
Budite malo razumni i ponosni, a prije svega milostivi i merhametli.
Nisu oni vas rang. To vam je isto kao da na ulici zaustavite i isprebijate 90%tnog invalida ili sedmogodidnje dijete.
Njihov klub i oni zaostaju za nama dvije svjetlosne godine. Ako im ne zelite ili ne mozete pomoci, pustite ih nek na miru pate
U pravu si 100%....mi smo 8x veci rang od vas...dokazano na terenu a ne pomocu one supcine u savezu Begica i sadaka titula koje dobijate vec drugi put. I onda vam onaj focanski smrdo dodjee i udjeli ko zadnjim prosjacima GRADSKI STADION bez da pita gradjane ovoga grada sta misle o tome jel dovoljna 1 KM ili 1,5 KM! Na isti nacin ste hajrovali Butmirski kamp otevsi svojoj legendi posao iz ruku i mislili lako cemo al kurko i dalje stoje kontejneri...poljoprivredno zemljiste. Otjerali ste najveceg trenera ikada ko posljednju smlatu koji vam je jedini osvojio duplu krunu. I vi ste ispred nekoga....jeste u lopovlucima, marifetlucima, prevarama, plakanjima, kukanjimai dobijanjima na guzove.....tu ste sampioni svijeta.
Odete jebenoj Krupi kojoj ne mozete dati jedan posten i cist gol nego vam i tu treba sudija. FUJ sportska bijedo i sramoto!
Ispravka krivog navoda. Nije Foča nego Rogatica :D
Pardon :D
Ricken

#109981 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

mirza_15 wrote: 03/08/2020 21:30
0038733 wrote: 03/08/2020 21:26 Ricken, dežura i brani ne odbranjivo.

Run Ricken Run... :run:
Ma pila naopako. Nadam se da je to. Nije dobro ako misli ozbiljno.
Mislim ozbiljno da je faul čist ko suza. Eh, sad, nije mi baš jasno što to nije dobro?
Nadam se da me neće spucat grom, udariti auto ili snaći neki drugi zulum :lol:
hrasno38

#109982 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

dr_arsla wrote: 03/08/2020 22:52 U redu je, ali pazi sljedeći put, važno je biti tačan i precizan :thumbup:
Obecavam :thumbup:
Analiticarr

#109983 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Pitar sa Kariba wrote: 03/08/2020 22:15 Iskreno, ne bi ni bilo slatko da ne kmece...
:mrgreen:
Slatko jest ali je grijeh raspravljati se sa njima. Ipak su to ''navijaci'' kojima je legenda neko ko im je klub prodao za 20 ili 30 njemackih marki. I njegov sin koji ih je tuzio za dug koji nikad niko nije vidio a dobio sudsku nagodbu tako sto su u klub zaposlili tecica i on u ime kluba potpisao da se familiji isplati izmisljeni dug od cirka pola miliona kao i dodatnih 400 000 kamate. Napisao bih ti i da ih isti taj i dalje vodi ali vjerovatno ces misliti da sam lud i izmisljam jer zvuci nevjerovatno.

Zato se nemojte sprdati sa njima. Pustite kraju. Ne dao Allah nikome takvu bolest i patnju ko njima.
mirza_15

#109984 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Ricken wrote: 03/08/2020 23:01
mirza_15 wrote: 03/08/2020 21:30
0038733 wrote: 03/08/2020 21:26 Ricken, dežura i brani ne odbranjivo.

Run Ricken Run... :run:
Ma pila naopako. Nadam se da je to. Nije dobro ako misli ozbiljno.
Mislim ozbiljno da je faul čist ko suza. Eh, sad, nije mi baš jasno što to nije dobro?
Nadam se da me neće spucat grom, udariti auto ili snaći neki drugi zulum :lol:
Mišljenje je k'o guzica. Svak' ga ima.
Analiticarr

#109985 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

:lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet:
Charuga
Globalni moderator

#109986 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Analiticarr wrote: 03/08/2020 23:09Slatko jest ali je grijeh raspravljati se sa njima. Ipak su to ''navijaci'' kojima je legenda neko ko im je klub prodao za 20 ili 30 njemackih marki. I njegov sin koji ih je tuzio za dug koji nikad niko nije vidio a dobio sudsku nagodbu tako sto su u klub zaposlili tecica i on u ime kluba potpisao da se familiji isplati izmisljeni dug od cirka pola miliona kao i dodatnih 400 000 kamate. Napisao bih ti i da ih isti taj i dalje vodi ali vjerovatno ces misliti da sam lud i izmisljam jer zvuci nevjerovatno.

Zato se nemojte sprdati sa njima. Pustite kraju. Ne dao Allah nikome takvu bolest i patnju ko njima.
Analiticarr wrote: 03/08/2020 23:19Po ovom komentaru se vidi cime se bavis a bogami i za koga navijas. Filozofija i nacin zivota sto bi rekao jedan bivsi osudjenik :lol: :lol: :lol:
Za jednog čovjeka koji se nešto pita u FKS, riječnik i način rasprave nikako ne idu. Mjenjaj ovo, previše odmaraš, a svašta korisno možemo čuti od tebe. Hajde malo odmori, ohladi se, pa nam dođi sa novim informacijama, ali bez ubacivanja Ivice Osima u priču, bez one priče "nisu oni vaš nivo", i ono oko bolesti.

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma vrijeđanje”
» Analiticarr

14 dana
Max Bunker

#109987 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

East_side wrote: 03/08/2020 21:49
Logovan wrote: 03/08/2020 21:42
Prema saznanjima Bljesak.info, Zrinjski je ponovo opcija za Tomislava Tomića, te je izgledno da Plemići žele vratiti veznjaka Pod Bijeli brijeg.
:skoljka:
Furaju svoj dobro oprobani recept od ranije i ne odustaju od njega.
Gledao sam ih malo i ne znam šta bih rekao.
Ekipa koja niti smrdi niti miriše. Okupili su opet te igrače iz prethodnih (uspješnih sezona). Ma u kakvoj formi da su, uvijek su im ti igrači opasni ali da li im je to dovoljno za neki trofej, pokazat će vrijeme.
Mislim da je Žižović njihova najslabija karika.

Iako je još rano govoriti ali nakon prvog kola, meni to izgleda ovako:
1. Mi (FK Sarajevo)-igru briši, bodove piši. Nije igra bila na nekom nivou, puno nekog trčanja u prazno ali smo na kraju slavili. Smatram da od ovoga lošiji biti ne možemo i da nam se igra može samo popravljati. Kada nam se Ahmetović oporavi do kraja, uz Rahmanovića i Sušiča imat ćemo veliku širinu u ekipi, dosta kvalitetnih fudbalera plus imamo vrhunskog kondicioonog trenera i ekipa se nije puno mijenjala (kostur ekipe je tu i super se slažu i poznaju)

2. NK Željezničar-gledao sam malo pripremne i komplet utakmicu protiv Veleža. Najjača karika i najvažnija osoba u Željezničaru je Amar Osim. Lik od starohana, igrača bez fudbalske inteligencije i igrača koji imaju jako lošu tehniku (izuzmemo li Lendrića i Štilića) pravi ekipu i rezultat. Lik je jednog starohana Bekrića doveo u ekipu i našao mu poziciju koja odgovara njegovoj kondiciji i znanju. Amar ne prilagođava igrače taktici, nego taktiku igračima i mislim da Željezničar mnogo bolje/efikasnije igra bez Štilića (koji je ekstra igrač za našu ligu), nego sa njim. Do kada, šta i kako će ovo trajati ostaje da se vidi.

3. Zrinjski sam već gore komentarisao

4. Borac BL-uzeli su Mladost 6:0 ali vala na mene nikakav poseban dojam nisu ostavili. Ne vjerujem ja da oni mogu do titule osim ako ne bude nekog dobrog guranja od strane Saveza.
hrasno38

#109988 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Max Bunker wrote: 04/08/2020 00:23
East_side wrote: 03/08/2020 21:49
Logovan wrote: 03/08/2020 21:42 :skoljka:
Furaju svoj dobro oprobani recept od ranije i ne odustaju od njega.
Gledao sam ih malo i ne znam šta bih rekao.
Ekipa koja niti smrdi niti miriše. Okupili su opet te igrače iz prethodnih (uspješnih sezona). Ma u kakvoj formi da su, uvijek su im ti igrači opasni ali da li im je to dovoljno za neki trofej, pokazat će vrijeme.
Mislim da je Žižović njihova najslabija karika.

Iako je još rano govoriti ali nakon prvog kola, meni to izgleda ovako:
1. Mi (FK Sarajevo)-igru briši, bodove piši. Nije igra bila na nekom nivou, puno nekog trčanja u prazno ali smo na kraju slavili. Smatram da od ovoga lošiji biti ne možemo i da nam se igra može samo popravljati. Kada nam se Ahmetović oporavi do kraja, uz Rahmanovića i Sušiča imat ćemo veliku širinu u ekipi, dosta kvalitetnih fudbalera plus imamo vrhunskog kondicioonog trenera i ekipa se nije puno mijenjala (kostur ekipe je tu i super se slažu i poznaju)

2. NK Željezničar-gledao sam malo pripremne i komplet utakmicu protiv Veleža. Najjača karika i najvažnija osoba u Željezničaru je Amar Osim. Lik od starohana, igrača bez fudbalske inteligencije i igrača koji imaju jako lošu tehniku (izuzmemo li Lendrića i Štilića) pravi ekipu i rezultat. Lik je jednog starohana Bekrića doveo u ekipu i našao mu poziciju koja odgovara njegovoj kondiciji i znanju. Amar ne prilagođava igrače taktici, nego taktiku igračima i mislim da Željezničar mnogo bolje/efikasnije igra bez Štilića (koji je ekstra igrač za našu ligu), nego sa njim. Do kada, šta i kako će ovo trajati ostaje da se vidi.

3. Zrinjski sam već gore komentarisao

4. Borac BL-uzeli su Mladost 6:0 ali vala na mene nikakav poseban dojam nisu ostavili. Ne vjerujem ja da oni mogu do titule osim ako ne bude nekog dobrog guranja od strane Saveza.
Kako bolan igra efikasnije bez Stilica kad smo bili najefikasnija ekipa proslu sezonu sa 43 gola a od toga je sam Stilic dao 8 i podjelio 5 asistencija u 14 utakmica od 22! Na zalost nije nam data prilika da se na terenu izborimo za titulu i da Stilic koji je bio u sjajnoj formui pokaze do kraja sta zna i koliko moze.
Max Bunker

#109989 Re: Premijer liga BiH

Post by Max Bunker »

hrasno38 wrote: 04/08/2020 00:35
Kako bolan igra efikasnije bez Stilica kad smo bili najefikasnija ekipa proslu sezonu sa 43 gola a od toga je sam Stilic dao 8 i podjelio 5 asistencija u 14 utakmica od 22! Na zalost nije nam data prilika da se na terenu izborimo za titulu i da Stilic koji je bio u sjajnoj formui pokaze do kraja sta zna i koliko moze.
Takav je moj dojam a ne gledam vas puno (jesam sada ovo par pripremnih onako i juče protiv Veleža) i ostavljam naravno mogučnost da griješim.
Nas ste mlatnuli bez Štilića, Velež dobili bez Štilića.

Više mi izgleda da kao tim da igrate bez Štilića, nego kada je on tu. Kada je on tu, stekao sam takav dojam da svi gledaju šta će i kako on.

O tome šta bi ikako bilo da je nastavljena sezona je već neka druga tema i spada u šta bi bilo kad bi bilo.
East_side

#109990 Re: Premijer liga BiH

Post by East_side »

Sve ok što se tiče analize kona; Amar, izvlačenje maksimuma iz ekipe i td. samo ne bih baš složio za Štilića.

Prvo što mi pada na pamet je zadnji derbi gdje su nas bukvalno dobili na njegov individualni kvalitet i to na način da on bude ubjedljivo najbolji pojedinac utakmice i faktički je sam riješi u njihovu korist. Uz, naravno, dobru kooperaciju sa svojim saigračima.

Mada treba podsjetiti da su im za taj derbi išle na ruku mnoge stvari koje su se tada dešavale kod nas u i oko kluba; na golu ti bio treći golman koji je primao golove kroz uši, maksimalno zategnuta situacija na relaciji Husref-igrači i samo se čekalo da negdje pukne i znamo svi šta se kasnije dešavalo...

Odmah naredno kolo igrali protiv Veleža na Grbavici a Štilić bio suspendovan zbog kartona na derbiju i nije igrao. Zijaniše 0-2, tj. taj timski duh im ne donese ništa osim bezidejnosti, prosipanja par šansi i polušansi. Velež se tada bio zatvorio a ovi nisu imali pojedinca koji će napraviti neki višak, prevagu...

Iskreno, nisam gledao njihov zadnji meč protiv Veleža ali rezultat govori da su odigrali pametnu utakmicu.

Uglavnom, prije bih rekao da oni previše zavise od Štilića i kad njega nema, nemaju pravog vođe na terenu i izgledaju kao muhe bez glave.

Skontao je to i Amar, vjerovatno je zato i doveo Bekrića da unese malo više kreativnosti a ostali su tu da trče i prave pritisak.
ultima_palabra

#109991 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Ne sjecam se da je jedan igrac izdominirao derbi utakmicu kao on tada.
manijak1

#109992 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Ne sjećam se da su pitari ikad bili agresivniji u vrijeđanju , vulgarizmu , nabacivanju, spočitavanju, iskrivljavanju činjenica koje potiče od njih od dana osnivanja , opet ih sudije guraju :lol: ....helem idemo dalje :lol: mi ćemo samljet još jednog dužnika Radnika , a njih će Mladost kašljem ubit :oops: .
Ha , jeste se malo nasekirali kod 0 : 0 :?
Ali jbg-a faul kod prvog i nepostojeći penal dovoljno govori o svemu , najgore što će vam se ove navlakuše vratiti protiv Borca, Zrinjskog.....i akbg-da :D protiv nas
I nakarana , boli li :?
Nisi tako zborio kad smo bili bolja ekipa u svemu , a zijanili .
No , naučićeš , što kaže avetinja nikad mrljavijih i uobraženijih :lol: :lol:
East_side

#109993 Re: Premijer liga BiH

Post by East_side »

@manijak1 ne zakuhavaj sad i ti opet :oops: taman smo doveli temu u normalu :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#109994 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

East_side wrote: 04/08/2020 08:18 @manijak1 ne zakuhavaj sad i ti opet :oops: taman smo doveli temu u normalu :D
Mislis da ce biti uzvraceno to sto im ides "niz dlaku"?

:lol:
Melbourne_Australia

#109995 Re: Premijer liga BiH

Post by Melbourne_Australia »

Kod malenih mi se svidja fizicka sprema Dusana na beku..Decko moze da istrci 20 puta i to je za nasu ligu top..Handzic je ko na terminu..Zapusten fizicki i tako igra..Intresantno je da ja najmanje vidim znanja kod Tatara ..A igrac kod Krupe koji je igrao sa spustenim stucnama je dobar i recimo on je za Tatara profesor fudbala..Decko bas igra lijepo..Kapiten vas realno nema mjesta u prvih 11 u jacim tekmama..Uglavnom Dusan je primjer fizicke spreme..
Tomahawk11
Globalni moderator

#109996 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Handžić se kasno uključio na pripreme...silom prilika nakon povrede Ahmetovića je u prvom sastavu.
Tatar tako izgleda, međutim brojke govore u njegovo ime, tj. da ima mjesto u prvoj ekipi.
Za Velkoskog se slažem.
manijak1

#109997 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Meni su divići :D ko izlegli ptići ostavljeni u gnijezdu i prepušteni sami sebi , sve dok ne naiđe neka ptica u crnom ili već žutom :lol: i ne pogura ih maksimalno.
Ne zakuhavam , samo iznosim guzicu :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#109998 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

manijak1 wrote: 04/08/2020 08:53 Meni su divići :D ko izlegli ptići ostavljeni u gnijezdu i prepušteni sami sebi , sve dok ne naiđe neka ptica u crnom ili već žutom :lol: i ne pogura ih maksimalno.
Ne zakuhavam , samo iznosim guzicu :lol:
Dobro si vas opisao :mrgreen:

Čuvaj se ptice :evil:
manijak1

#109999 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Tomahawk11 wrote: 04/08/2020 08:54

Znaš koga sam opisivao , ali moram priznat jednu stvar , kad ste dali gol iz nedosuđenog faula :D presto sam gledat i opet jednom okrenuo da vidim jel se dohavizala Krupa , kad :( izmišljeni penal.....izveden i snimak penala ponovljen.Kako mi je teško bilo , ne može se opisat :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#110000 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

manijak1 wrote: 04/08/2020 09:03
Tomahawk11 wrote: 04/08/2020 08:54

Znaš koga sam opisivao , ali moram priznat jednu stvar , kad ste dali gol iz nedosuđenog faula :D presto sam gledat i opet jednom okrenuo da vidim jel se dohavizala Krupa , kad :( izmišljeni penal.....izveden i snimak penala ponovljen.Kako mi je teško bilo , ne može se opisat :(
Ma ono je namjerno bilo da vas se istrola i da ima materijala do iduće utakmice za :suplja: :mrgreen:
Locked