Sirija vol. 2

Locked
muhafuca

#109851 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

handžar88 wrote:Ne pravi se glup.. to je bio performans. Koja nevjerovatna, pogana propaganda je vidjena u ovom ratu to je cudo jedno, dosad nevidjeno, a taj trend se nazalost prenio i na ovaj forum.. gadi mi se uc na temu :(
Zarobljeni Alaviti su vozani po Guti i postavljani u kavezima kao ljudski stit protiv bombardovanja.

imas i clanak i video u clanku

Code: Select all

https://www.aljazeera.com/news/2015/11/syrian-rebels-caged-captives-human-shields-151102203114417.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3301364/Hundreds-women-locked-cages-act-human-shields-against-Assad-s-air-strikes-Rebels-parade-families-loyal-president-streets-horrifying-deterrent.html
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#109852 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Rusi hoće da ispoštuju saudijske pijune (i sačuvaju SAA od bespotrebnih gubitaka) koji žele u istočni Kalamun.
According to SOHR, Jaish Al-Islam of Douma continues negotiations with the Russians to approach a final agreement results in moving to eastern Qalamoun area.
Svašta.

S ovim ratom su prekucali sve do sad viđene šeme.
sarajevoxxxx

#109853 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote: Ta djeca i žene sa slike su pukom srećom preživjeli najstrašnije bombardovanje i izbjegli sudbinu susjednog skloništa u Ajn Terma u kojem je spaljeno i ubijeno 37 žena i djece. Svi oni rođeni, živjeli, i odrasli u Istočnoj Guti. Ti koji prave selfi su izdajnici koji su uz pomoćć Rusije i Irana sravnili sa zemljom njihovo naselje.
jesu ovo one zarobljenice sto su ih u kaveze stavljali ovi tvoji na zgrade i ulice, da SAA nemoze bombardovati ili je ovo neka druga grupa?
:shock:

O čemu ti živ bio.
Challenger_

#109854 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Nisam siguran da li je to (transfer u I. Kalamun) baš najbolji mogući potez, ali hajde.

_______

Neka je vječno hvaljen Onaj, koji je dao boljima da pobjede loše, gore i najgore.
Last edited by Challenger_ on 25/03/2018 14:58, edited 1 time in total.
muhafuca

#109855 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:
muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote: Ta djeca i žene sa slike su pukom srećom preživjeli najstrašnije bombardovanje i izbjegli sudbinu susjednog skloništa u Ajn Terma u kojem je spaljeno i ubijeno 37 žena i djece. Svi oni rođeni, živjeli, i odrasli u Istočnoj Guti. Ti koji prave selfi su izdajnici koji su uz pomoćć Rusije i Irana sravnili sa zemljom njihovo naselje.
jesu ovo one zarobljenice sto su ih u kaveze stavljali ovi tvoji na zgrade i ulice, da SAA nemoze bombardovati ili je ovo neka druga grupa?
:shock:

O čemu ti živ bio.
Mozda nisu u SAFF-u prenosili pa si propustio
Caged Hostages From Syrian President’s Sect Paraded Through Rebel-Held Suburb

https://www.nytimes.com/2015/11/02/world/middleeast/syrian-rebels-say-caged-hostages-will-die-with-them-if-shelling-continues.html
bilo je i videa po youtube al youtube u zadnje vrijeme brise puno videa iz rata

Young Erotica

#109856 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

insomnia78 wrote:
Young Erotica wrote:
insomnia78 wrote:Ja sam jucer u znak zahvalnosti nazdravio hrabrim nato pilotima
Moraš ko albanci Bill Klintonu da digneš spomenik u dvorištu,inače dzabe zdravica.
Nista KlinKton. Samo gdja Madeleine. Ipak smo mi ciJonisti
:lol: :lol: :lol:
Uh ta bakica nam se krvi napila.
Maystor

#109857 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger_ wrote:Nisam siguran da li je to (transfer u I. Kalamun) baš najbolji mogući potez, ali hajde.
Ja se nadam da neće doći do toga da vehabije budu prebačene tamo; bilo bi to veoma loše rješenje po Damask. SAA sada može anihilirate vehabije u Dumi, ne treba pristajati ni na kakve ustupke!
Challenger_

#109858 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Maystor wrote:
Challenger_ wrote:Nisam siguran da li je to (transfer u I. Kalamun) baš najbolji mogući potez, ali hajde.
Ja se nadam da neće doći do toga da vehabije budu prebačene tamo; bilo bi to veoma loše rješenje po Damask. SAA sada može anihilirate vehabije u Dumi, ne treba pristajati ni na kakve ustupke!
Tipujem da je ovo rezon: lakše ih je eliminisati na otvorenom nego među zgradama sa nemalim brojem civila, plus prateća medijska buka koja nesmanjeno prati oslobađanje Sirije. Vidiš da su operacije kudikamo humanije nego one u Mosulu i Raqqi, ali je histerija cionista suluda, izvan svake pameti, kao da na njih lično bacaju atomske i hemiju.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#109859 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

kakva paranoja
vehabije i cionisti svi i svuda
LBVIEW

#109860 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

Young Erotica wrote: Uh ta bakica nam se krvi napila.
Kako ide ona vasa pesmica bre, de postiraj, sta se stidis. :D
A sto se milosrdnog andjela :D tice, trebali su jos duze i jace kako ste i zasluzili.
Young Erotica

#109861 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

LBVIEW wrote:
A sto se milosrdnog andjela :D tice, trebali su jos duze i jace kako ste i zasluzili.
Koja podseti me?

Opet kao i na drugoj temi sve gledaš samo iz svog ugla, neka te.
LBVIEW

#109862 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

ioannes wrote:NATO napada drugu zemlju i vrši etničko čišćenje u regionu afrina....
toliko o tom savezu i onima koje ga brane.
paćenici...
A jesu vam priredili vatromet, svaka cast. :thumbup:
Samo su trebali jos jace i duze.
handžar88

#109863 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

muhafuca wrote:
handžar88 wrote:Ne pravi se glup.. to je bio performans. Koja nevjerovatna, pogana propaganda je vidjena u ovom ratu to je cudo jedno, dosad nevidjeno, a taj trend se nazalost prenio i na ovaj forum.. gadi mi se uc na temu :(
Zarobljeni Alaviti su vozani po Guti i postavljani u kavezima kao ljudski stit protiv bombardovanja.

imas i clanak i video u clanku

https://www.aljazeera.com/news/2015/11/syrian-rebels-caged-captives-human-shields-151102203114417.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3301364/Hundreds-women-locked-cages-act-human-shields-against-Assad-s-air-strikes-Rebels-parade-families-loyal-president-streets-horrifying-deterrent.html
Ako je istina, halali.. sve je moguce dole i nista nije nevjerovatno.
LBVIEW

#109864 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

Young Erotica wrote:
LBVIEW wrote:
Koja podseti me?

Opet kao i na drugoj temi sve gledaš samo iz svog ugla, neka te.
Ona o Cliktonu, kucki Albright, ma znas, ne pravi se blesav. :D A iz kojeg bih gledao, mozda tvog? :-)
A ko vas, da izvines jebe :D , sami ste krivi, kamo srece da vas je zveknulo po blentarama :D puno ranije, cisto da dodjete sebi - zali Boze onolikih zrtava vaseg kolektivnog ludila. :oops:
muhafuca

#109865 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

handžar88 wrote: Ako je istina, halali.. sve je moguce dole i nista nije nevjerovatno.
halalosum
Young Erotica

#109866 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

LBVIEW wrote:
Ona o Cliktonu, kucki Albright, ma znas, ne pravi se blesav. :D A iz kojeg bih gledao, mozda tvog? :-)
A ko vas, da izvines jebe :D , sami ste krivi, kamo srece da vas je zveknulo po blentarama :D puno ranije, cisto da dodjete sebi - zali Boze onolikih zrtava vaseg kolektivnog ludila. :oops:
Ja znam neku ali je novijeg datuma, ne verujem da mislimo na istu. Jesu i sta sad, i dalje jedni od retkih koji imaju muda amerima da kazu ne, sad sto se to završi loše po nas jbg.
LBVIEW

#109867 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

Young Erotica wrote:
LBVIEW wrote:
Ja znam neku ali je novijeg datuma, ne verujem da mislimo na istu. Jesu i sta sad, i dalje jedni od retkih koji imaju muda amerima da kazu ne.
Samo nastavite pokazivati muda, dobro vam ide - nakon par bombi brz ebolje u neki cumez potisati kapitulaciju :D Sinko dragi, postali ste sprdnja na Balkanu, s onolikom silom na nenaoruzane, da bi vas na kraju isti ti Ameri u Dejtonu vadili iz mrtvih.
Young Erotica

#109868 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

LBVIEW wrote:
Samo nastavite pokazivati muda, dobro vam ide - nakon par bombi brz ebolje u neki cumez potisati kapitulaciju :D Sinko dragi, postali ste sprdnja na Balkanu, s onolikom silom na nenaoruzane, da bi vas na kraju isti ti Ameri u Dejtonu vadili iz mrtvih.
Nije lepo smejati se tudjoj nesreći.
Young Erotica

#109869 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Počeo si me proganjati po temama, evo sad nesto gledam :D

Fora je sto je to sa insomnijom fora, doskocice iako on to misli ozbiljno. A sa tobom mora rasprava da ali... Forum je druze diskutujemo, nikakve krive drine nećemo ispraviti.
sarajevoxxxx

#109870 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
Mozda nisu u SAFF-u prenosili pa si propustio
Caged Hostages From Syrian President’s Sect Paraded Through Rebel-Held Suburb

https://www.nytimes.com/2015/11/02/world/middleeast/syrian-rebels-say-caged-hostages-will-die-with-them-if-shelling-continues.html
bilo je i videa po youtube al youtube u zadnje vrijeme brise puno videa iz rata

Shvatio sam ja tebe moj kolega, ali ja govorim o ratnim zločinima i velikim masakrima. Nije isto ubiti 1700 civila u tri sedmice i neki postupak iz očaja u kojem opet niko nije poginuo.

Ili si možda želio kazati da je ovih 1700 izmasakriranih, spaljenih i ugušenih civila iz Istočne Gute zapravo da su to ti iz kafesa. :-)

Ili misliš da je gore 5 minuta provozati šije u kafesu nego u 20 dana ubiti 1700 sunita žena i djece.

Šija pa makar i u kafesu kao da si pobio cijeli svijet. Ubiti pola miliona sunita normala, šta hoćeš borba protiv terorizma :-)
LBVIEW

#109871 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

Young Erotica wrote:
LBVIEW wrote:
Samo nastavite pokazivati muda, dobro vam ide - nakon par bombi brze bolje u neki cumez potpisati kapitulaciju :D Sinko dragi, postali ste sprdnja na Balkanu, s onolikom silom na nenaoruzane, da bi vas na kraju isti ti Ameri u Dejtonu vadili iz mrtvih.
Nije lepo smejati se tudjoj nesreći.
A jel' lepo te sto se sad "smiju tudjoj nesreci", svoje dojucerasnje komsije, u sekundarne/tercijalne masovne grobnice? :oops: Jebi ga druze prekodrinski, imate bad karmu za narednih 100 godina - kao sto vi ne zaboravljate sta je bilo prije par stoljeca, necemo ni mi ono prije par desetaka godina.
insomnia78

#109872 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ma kakvih desetak. Kad god su imali priliku
insomnia78

#109873 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

I pustite te miloseviceve propagandne furke. Operacija se nije zvala “milosrdni andjeo” nego “Allied Force”
zrakomlat

#109874 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:I pustite te miloseviceve propagandne furke. Operacija se nije zvala “milosrdni andjeo” nego “Allied Force”
Pa dobro, ali nije ni taj nadimak operacije loš. Obzirom koliko su zaslužili, operaciju su izveli vrlo milosrdni anđeli.
sarajevoxxxx

#109875 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan: FSA je dala 614 šehida u akciji Eufratski štit i 302 šehida u akciji Maslinova grančica.

#أردوغان: الجيش السوري الحر قدّم 614 شهيدًا خلال عملية درع الفرات، و302 في #غصن_الزيتون حتى اليوم.
#SNA
Locked