Čitalac wrote:Pripadnicima Jaish al-Islama se nikako ne ide u Idlib, a Al Jazeera ima nekakva saznanja o mogućoj destinaciji, šta god to značilo.
Al Jazeera's Zeina Khodr, reporting from Beirut, Lebanon, said on Saturday that talks between Jaish al-Islam and the Russian military had earlier collapsed due to the group's refusal to be evacuated to Idlib, a northwestern province still largely under rebel control.
"Jaish al-Islam does not have good relations with the rebel groups which dominate Idlib province," said Khodr.
"What we understand is that they may be sent to an eastern region...close to Lebanon's border," she added.
https://www.aljazeera.com/news/middleea ... 10437.html
Ovo je slika i prilika vehabijske revolucije. Stotine skupina, hiljade, razilicitih vjerskih fanatika i oruzanih bandi. Veci cirkus od 'revolucije' svijet nije vidio. Na njihovoj strani su samo oni kojima sutra ne bi bilo mrsko vidjeti BiH kao vehabijsku drzavu. Ne mogu si objasniti da neko pri zdravom razumu moze podrzavati ove spodobe.
Dr. Bashar al-Asad je monstrum i ratni zlocinac, ali vehabijske grupe su 10 puta gore od njega.
Moj prvi komentar na ovom forumu i ovoj temi, davne 2013.
Pratim temu mjesecima i ne mogu vjerovati sta se pise i sa kolikim tenzijama. Otkud nama u Bosni netrepeljivost i u nekim slucajevima patoloska mrznja na relaciji suniti i siiti. Do agresije na Irak nisam cuo ni za jedne ni za druge, za mene su postojali samo muslimani. Ko nam instalira i prenosi sektasku podjelu sa bliskog istoka? Zar nam jos to treba pored mora problema?
Moj drugi komentar na forumu, upucen vehabijskom zastitniku...
Opetja,
tvoje komentare sam posebno upratio i kada su isti u pitanju imam poveci upitnik iznad glave.
Cesto pises 'siitski/alavitski ekstremisti'.. Ocigledno si negativno nastrojen prema svima koji su zauzeli Asadovu stranu. Ok, u tome ne vidim problem. Vidim problem u tome sto isto tako nisi zestok prema Nusra Frontu i ostalim anticivilizacijskim grupama koje se neljudski izivljavaju nad ljudskim bicima. Vjernik si, a pravdu kod tebe ne vidim. Vidim dvostruke arsine koji se ne uklapaju u percepciju vjernika. Fakat mi nije jasno, otkud odjednom zestoki navijaci sunita/siita u Bosni.. Pa u ratu se pohvalno govorilo o Iranu, a sada odjednom nista ne valjaju. Nisu se valjda pokvarili u posljednjih 10 godina pa su Bosanci odjednom poceli zauzimati negativan stav prema siitima. Ko nam to baca kosti i otvara nove frontove? I da odmah budem jasan, muka mi je od bilo kojeg klera, saudijskog, iranskog, rimskog, ruskog... Nadam se da ce pasti antiljudski rezimi u SA i Iranu i da ih nece naslijediti fanatici poput ovih iz Nusre i Hezbulaha.
Ludilo, majke mi...