Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#109801 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

DaysleepeR wrote:Ništa lakše nego isti onaj narod koji ti je sredstvo u devizi "narod mrzi Assada" proglasiti beskičmenjacima kada isti taj narod dočekuje SAA na ulicama.
Apsolutno stoji argument za strah, ali ljudi iz straha ne lete u zagrljaj vojsci koje se boje. Ni arapi niti iko drugi.

Jedino logično rješenje je ono najjednostavnije - ljudi su bili pod kontrolom snaga koje su mnogo gore od ovih koji su ih bombardovali iz zraka.
Bez obzira, taj vojnik sa dedom na leđima, ili ti civili koji izlaze iz skloništa, sve je to jedan snimak ili najviše dva, koji samo govore o najnormalnijoj stvari. Šta je trebao vojnik, istresti rafal u starijeg čovjeka.

Sa druge strane imaš hiljade snimaka najstrašnijih masakara u kojima narod nakon svakog masakra proklinje Asada.

Snimci ubijanja hiljada žena i djece u najgorim mukama sa jedne i snimak vojnika kako nosi starijeg čovjeka sa druge strane. :-)

Pričali su i naši stariji da su nacisti bili najpošteniji. Svaku kravu koju bi seljacima uzeli sve uredno platili, scene i prizori za plakat.
ioannes

#109802 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

sad Bešar eš Esad mora i zbog nacista ispaštat
Čitalac

#109803 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Pripadnicima Jaish al-Islama se nikako ne ide u Idlib, a Al Jazeera ima nekakva saznanja o mogućoj destinaciji, šta god to značilo.
Al Jazeera's Zeina Khodr, reporting from Beirut, Lebanon, said on Saturday that talks between Jaish al-Islam and the Russian military had earlier collapsed due to the group's refusal to be evacuated to Idlib, a northwestern province still largely under rebel control.

"Jaish al-Islam does not have good relations with the rebel groups which dominate Idlib province," said Khodr.

"What we understand is that they may be sent to an eastern region...close to Lebanon's border," she added.
https://www.aljazeera.com/news/middleea ... 10437.html
ioannes

#109804 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

granica Libana je zapadno od dume
Čitalac

#109805 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Pa da, čudna informacija svakako.
rajv0sa

#109806 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

"Teroristi su mučili i nas i našu djecu"
Svjedočenja civila iz gute
https://www.almasdarnews.com/article/mi ... vacuation/
aldinjo

#109807 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

dragma wrote:
Meni su četnici ubili majku samo što ja nikada nisam rekao, niti ću reći, da su to uradili Srbi, jer nisu svi Srbi četnici kao što nisu svi Šiiti zločinci. Međutim tebi riječ (mrske) Šije ne silazi sa jezika. To je razlika između vehabije i "običnog" muslimana (kjafira) i u tome se ogleda svo sektaštvo pripadnika te nakaradne sekte čiji je mecena i ideološki pokrovitelj upravo Saudijska Arabija.
Zahvaljujući njima, protest naroda Sirije je pretvoren u sektaški rat a Islam je kao jedna od najbrže rastućih religija postao sinonim za mržnju i terorizam. Kraj priče.
Jašta radi. Za sve je kriva Saudijska Arabija i Izrael.
A islam nikada nije bio sinonim za mržnju i terorizam. Šuplja priča. Jeste sinonim ali za nevjerničke zemlje na krajnjem istoku i krajnjem zapadu.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#109808 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Moguće, ključni momenat:
Teroristi se predali sirijskoj vojsci i odali sve podatke o ključnim položajima u Istočnoj Gouti

Prema vojnom izvoru iz Damaska, najmanje 400 boraca terorističke skupine Faylaq Al-Rahman se ovog tjedna predalo vladinim snagama, uključujući i nekoliko terenskih zapovjednika.

U zamjenu za amnestiju teroristi su dali podatke sirijskoj vojsci o primarnim skrovištima, rovovima i tunelima u Istočnoj Gouti.

Zapravo je to bio čavao u lijesu za Faylaq Al-Rahman, budući da je sirijsko zrakoplovstvo imalo točne koordinate ključnih vojnih položaja skupine.

Kao što se vidjelo u četvrtak, sirijska vojska je znala točno koju točku treba napasti u Ain Tarmi kako bi zauzela zapovjedno sjedište terorista Faylaq Al-Rahmana.

:arrow: LINK

Image

Faylaq zdra'o, Guta zdra'o!
DuckZz

#109809 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Čitalac wrote:Pripadnicima Jaish al-Islama se nikako ne ide u Idlib, a Al Jazeera ima nekakva saznanja o mogućoj destinaciji, šta god to značilo.
Al Jazeera's Zeina Khodr, reporting from Beirut, Lebanon, said on Saturday that talks between Jaish al-Islam and the Russian military had earlier collapsed due to the group's refusal to be evacuated to Idlib, a northwestern province still largely under rebel control.

"Jaish al-Islam does not have good relations with the rebel groups which dominate Idlib province," said Khodr.

"What we understand is that they may be sent to an eastern region...close to Lebanon's border," she added.
Misli se na Istocni Qalemoun, tamo Jaish Islam ima posljednja uporišta.
Veni, Vidi
Challenger_

#109810 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

husein_kapetan wrote:(znas li prevod onog slogana "Allah hajizes"..ili kako vec)
"Allah mhai Jaysh" - Bože blagoslovi/čuvaj/štiti Vojsku.
Young Erotica

#109811 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Mene zanima kako svi oni silni civili ostadose sa mrskim rezimom,sto nisu krenuli put idliba ?
Ako su mogli da izdrze ovu golgotu u Guti za revoluciju kako su neki pricali,sta je Idlib skoro pa raj.
Challenger_

#109812 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Previše pažnje pridaješ bićima koja ništa ne znaju, ili da se preciznije, vedski izrazim - koji su okovani gunama neznanja, strasti i "vrline".
Zaludnici.

______
Superhikk

#109813 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Sviće zora u subotu
dan doleće iz daljine
siromasi ovog kraja
čekaju da sunce sine
čekaju da sunce sine
joj, joj, joj, joj

Svi za Idlib (Svi za Idlib)
zelenim autobusima (zelenim autobusima)
upravo se teror sprema
sve razloge za put ima
samo sreće valjda nema
samo sreće valjda nema
nema, joj

Nesrećnik sam od malena
od sve muke pesme pevam
voleo bih, majko mila
da sve ovo samo snevam
da sve ovo samo snevam
joj, joj, joj, joj
Young Erotica

#109814 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Od 100 hiljada ljudi,otislo je 7 put idliba.
I onda dodje sarajevoxxx i vodi revoluciju iz tople fotelje i prica neke price ovde.
Kikibombona

#109815 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Čitalac wrote:Pripadnicima Jaish al-Islama se nikako ne ide u Idlib, a Al Jazeera ima nekakva saznanja o mogućoj destinaciji, šta god to značilo.

Ovo je slika i prilika vehabijske revolucije. Stotine skupina, hiljade, razilicitih vjerskih fanatika i oruzanih bandi. Veci cirkus od 'revolucije' svijet nije vidio. Na njihovoj strani su samo oni kojima sutra ne bi bilo mrsko vidjeti BiH kao vehabijsku drzavu. Ne mogu si objasniti da neko pri zdravom razumu moze podrzavati ove spodobe.

Dr. Bashar al-Asad je monstrum i ratni zlocinac, ali vehabijske grupe su 10 puta gore od njega.

Moj prvi komentar na ovom forumu i ovoj temi, davne 2013.
Pratim temu mjesecima i ne mogu vjerovati sta se pise i sa kolikim tenzijama. Otkud nama u Bosni netrepeljivost i u nekim slucajevima patoloska mrznja na relaciji suniti i siiti. Do agresije na Irak nisam cuo ni za jedne ni za druge, za mene su postojali samo muslimani. Ko nam instalira i prenosi sektasku podjelu sa bliskog istoka? Zar nam jos to treba pored mora problema?
Moj drugi komentar na forumu, upucen vehabijskom zastitniku...
Opetja,

tvoje komentare sam posebno upratio i kada su isti u pitanju imam poveci upitnik iznad glave.

Cesto pises 'siitski/alavitski ekstremisti'.. Ocigledno si negativno nastrojen prema svima koji su zauzeli Asadovu stranu. Ok, u tome ne vidim problem. Vidim problem u tome sto isto tako nisi zestok prema Nusra Frontu i ostalim anticivilizacijskim grupama koje se neljudski izivljavaju nad ljudskim bicima. Vjernik si, a pravdu kod tebe ne vidim. Vidim dvostruke arsine koji se ne uklapaju u percepciju vjernika. Fakat mi nije jasno, otkud odjednom zestoki navijaci sunita/siita u Bosni.. Pa u ratu se pohvalno govorilo o Iranu, a sada odjednom nista ne valjaju. Nisu se valjda pokvarili u posljednjih 10 godina pa su Bosanci odjednom poceli zauzimati negativan stav prema siitima. Ko nam to baca kosti i otvara nove frontove? I da odmah budem jasan, muka mi je od bilo kojeg klera, saudijskog, iranskog, rimskog, ruskog... Nadam se da ce pasti antiljudski rezimi u SA i Iranu i da ih nece naslijediti fanatici poput ovih iz Nusre i Hezbulaha.
Ludilo, majke mi...
Kikibombona

#109816 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Slobodarski narod Afrina je dobio podrsku iz cijelog svijeta. Narocito je dojmljiva podrska iz Kabula, grada i drzave koja je pretrpila puno zla i nesrece, sto radi stranih - sto radi domacih faktora. :(

Image

Bec, podrska Afrinu

https://twitter.com/agire_cudi/status/9 ... 1452668929

New Orleans

Image

Paragvaj

https://twitter.com/ICafrinresist/statu ... 6146724865

Honduras

https://pbs.twimg.com/media/DZFMcZ1XUAAIVHg.jpg

Buenos Aires

https://twitter.com/ad_uzun/status/977629092483948544

itd, itd...

Slobodarski svijet podrzava kurdsku borbu. Vehabije podrzavaju samo druge vehabije ili pro-vehabije. U njihovoj 'borbi' nema nista privlacno normalnom ljudskom bicu.
rajv0sa

#109817 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Sirijska armija otkrila mrežu tunela u guti koji su bili ispod stambenih objekata

Doviđenja, nikad više
Image
Image

Džini zaposjeli lidera Jaish al-Islama
https://twitter.com/twitter/statuses/977572491982876673
sarajevoxxxx

#109818 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Navodno nakon Efrina sporazumom su obuhvaćena i područja Al Šehba tj. Tel Rifat, Meng i ostala arapska naselja u sjevernoj okolini Haleba kao i Minbedž, sve će dakle pripasti Turskoj i FSA. Također, pored Tel Rifera i Minbedža, Turskoj će biti predat i Tel Ebjed i okolina Tel Ebjeda u koji će Turska ući za par mjeseci.
ioannes

#109819 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote: komentar na forumu, upucen vehabijskom zastitniku...
Opetja,

tvoje komentare sam posebno upratio i kada su isti u pitanju imam poveci upitnik iznad glave.

Cesto pises 'siitski/alavitski ekstremisti'.. Ocigledno si negativno nastrojen prema svima koji su zauzeli Asadovu stranu. Ok, u tome ne vidim problem. Vidim problem u tome sto isto tako nisi zestok prema Nusra Frontu i ostalim anticivilizacijskim grupama koje se neljudski izivljavaju nad ljudskim bicima. Vjernik si, a pravdu kod tebe ne vidim. Vidim dvostruke arsine koji se ne uklapaju u percepciju vjernika. Fakat mi nije jasno, otkud odjednom zestoki navijaci sunita/siita u Bosni.. Pa u ratu se pohvalno govorilo o Iranu, a sada odjednom nista ne valjaju. Nisu se valjda pokvarili u posljednjih 10 godina pa su Bosanci odjednom poceli zauzimati negativan stav prema siitima. Ko nam to baca kosti i otvara nove frontove? I da odmah budem jasan, muka mi je od bilo kojeg klera, saudijskog, iranskog, rimskog, ruskog... Nadam se da ce pasti antiljudski rezimi u SA i Iranu i da ih nece naslijediti fanatici poput ovih iz Nusre i Hezbulaha.
Ludilo, majke mi...
sektaške tendencije su kod nekih davne 2013 god. bile vidljive.
toliko o sektaštvu
deer_hunter

#109820 Re: Sirija vol. 2

Post by deer_hunter »

aldinjo wrote:
dragma wrote:
Meni su četnici ubili majku samo što ja nikada nisam rekao, niti ću reći, da su to uradili Srbi, jer nisu svi Srbi četnici kao što nisu svi Šiiti zločinci. Međutim tebi riječ (mrske) Šije ne silazi sa jezika. To je razlika između vehabije i "običnog" muslimana (kjafira) i u tome se ogleda svo sektaštvo pripadnika te nakaradne sekte čiji je mecena i ideološki pokrovitelj upravo Saudijska Arabija.
Zahvaljujući njima, protest naroda Sirije je pretvoren u sektaški rat a Islam je kao jedna od najbrže rastućih religija postao sinonim za mržnju i terorizam. Kraj priče.
Jašta radi. Za sve je kriva Saudijska Arabija i Izrael.
A islam nikada nije bio sinonim za mržnju i terorizam. Šuplja priča. Jeste sinonim ali za nevjerničke zemlje na krajnjem istoku i krajnjem zapadu.
a nevjernicke su zasto?? zato sto ne vjeruju u istog Boga kao i ti, jel?? tipicna prica svakog idlibskog ljubitelja koza :D
sinuhe

#109821 Re: Sirija vol. 2

Post by sinuhe »

Proslog petka grupica kurdskih momaka drzi govor i upozoravaju na genocid. Par zastitara kraj njih, neko zastane dok vecina produzi dalje.
Sto ti je zivot.
ioannes

#109822 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

NATO napada drugu zemlju i vrši etničko čišćenje u regionu afrina....
toliko o tom savezu i onima koje ga brane.
paćenici...
DuckZz

#109823 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Uvijek je lijepo procitati objektivno mišljenje.
Oh Btw...zanimljiva profilna slika
insomnia78

#109824 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:NATO napada drugu zemlju i vrši etničko čišćenje u regionu afrina....
toliko o tom savezu i onima koje ga brane.
paćenici...
Boli l’ jucerasnji jubilej? Ako, ako i treba da boli
animus

#109825 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Najgori su licemjeri koji su pobjegli na zapad i tu hljeb zaradjuju a pricaju protiv tog zapada. Čovjeku bude žao takvih sudbina i pozeli im da se sto prije izbave i vrate kuci ili bar u majcicu Rusiju.
Locked