Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ned071
#10976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
- Logovan
#10977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izgleda da dosta raje nije upoznato sa ovim da je zabranjeno skretanje lijevo. Čudo kako nema puno sudara zbog ovog._BataZiv_0809 wrote: Danas se lik spusŠća sa kosevskog preko puta grasove garaze i ima zabranu skretanja lijevo, nego mora na kruzni kod el tarika pa nazad, a on hladno lijevo skrece i jos mlatara rukama
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je od ljetos. Tj. ljeta prosle godine. Popusio sam kaznu pa znamNed071 wrote:to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
- amar1994
- muha_sa
#10980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
cesto vozim tom dionicomLogovan wrote:Izgleda da dosta raje nije upoznato sa ovim da je zabranjeno skretanje lijevo. Čudo kako nema puno sudara zbog ovog._BataZiv_0809 wrote: Danas se lik spusŠća sa kosevskog preko puta grasove garaze i ima zabranu skretanja lijevo, nego mora na kruzni kod el tarika pa nazad, a on hladno lijevo skrece i jos mlatara rukama
za ovo nisam znaoNed071 wrote:to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
- Ned071
#10981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imas znak kod one prodavnice Lili. Zato organi stoje na raskrsnici iznad skole, kod pomozi.ba i urucuju cestitke..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobar ti mjenjac biotriconja wrote:Da se prijavim, danas sam prvi put vozio golfa keca benzinca i napravio sam zastoj. Tri puta mi se gasilo auto pred (jednom) i u kruznom (dvaput), iza mene se raje sjatilo i svi na sirenu, ja se jos vise pogubio. Nisam siguran da li sam kretao u prvoj ili u trecoj jer je raspoznati iste tesko.
Ford fokus je mila majka, ne bih ga dao ni za golfa keca benzinca i brdo karamela.
Vozio sam ja tako jednom dvojku, nije bilo teorije potrefiti je li prva ili treca
-
tempuser
#10983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam da je tu bio znak zabrane skretalnja lijevo prema kzrunom toku i Otoci iz pravca velepekare, neki dan vozim i ne vidim znak, e sad je ga neko od ovih pijacara sto im se ne da obilaziti oko kruznog toka maknuo, jesu li drugacije rjesili raskrsnicu ili sam ja bio slijep pored ociju ne znam.Ned071 wrote:to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
- triconja
#10984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tomahawk11 wrote:Dobar ti mjenjac biotriconja wrote:Da se prijavim, danas sam prvi put vozio golfa keca benzinca i napravio sam zastoj. Tri puta mi se gasilo auto pred (jednom) i u kruznom (dvaput), iza mene se raje sjatilo i svi na sirenu, ja se jos vise pogubio. Nisam siguran da li sam kretao u prvoj ili u trecoj jer je raspoznati iste tesko.
Ford fokus je mila majka, ne bih ga dao ni za golfa keca benzinca i brdo karamela.![]()
![]()
Vozio sam ja tako jednom dvojku, nije bilo teorije potrefiti je li prva ili treca
- holowey
#10985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
za to treba osjecaj... ako je mjenjac ispravan a samo salt-tabla pravi problem, treba da hvata lagano i glatko, ako zapinje pri ubacivanju, nije potrefilo kako treba... nikakava sila ne dolazi u obzir... samo lagano...triconja wrote:Tomahawk11 wrote:Dobar ti mjenjac biotriconja wrote:Da se prijavim, danas sam prvi put vozio golfa keca benzinca i napravio sam zastoj. Tri puta mi se gasilo auto pred (jednom) i u kruznom (dvaput), iza mene se raje sjatilo i svi na sirenu, ja se jos vise pogubio. Nisam siguran da li sam kretao u prvoj ili u trecoj jer je raspoznati iste tesko.
Ford fokus je mila majka, ne bih ga dao ni za golfa keca benzinca i brdo karamela.![]()
![]()
Vozio sam ja tako jednom dvojku, nije bilo teorije potrefiti je li prva ili treca, najgore je sto ljudi misle da zajebajem, a meni pola kose osijedilo, slicno kao kod Taleta.
- Ned071
#10986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
stoji znak, tacno pred prugom, prije pijace. zato milicija uzima harac svaki dan...tempuser wrote:Znam da je tu bio znak zabrane skretalnja lijevo prema kzrunom toku i Otoci iz pravca velepekare, neki dan vozim i ne vidim znak, e sad je ga neko od ovih pijacara sto im se ne da obilaziti oko kruznog toka maknuo, jesu li drugacije rjesili raskrsnicu ili sam ja bio slijep pored ociju ne znam.Ned071 wrote:to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
- supercali
#10987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zasto je harac ako ti ne postujes pravila i za to te kazni?
-
tempuser
#10988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vjerovatno ima iz pravca BP prema Otoci i vjerume da na to mislis, a ja mislim na znak iz okomitog pravca na tu raskrsnicu tj od Velepekare prema pijaci.Ned071 wrote:stoji znak, tacno pred prugom, prije pijace. zato milicija uzima harac svaki dan...tempuser wrote:Znam da je tu bio znak zabrane skretalnja lijevo prema kzrunom toku i Otoci iz pravca velepekare, neki dan vozim i ne vidim znak, e sad je ga neko od ovih pijacara sto im se ne da obilaziti oko kruznog toka maknuo, jesu li drugacije rjesili raskrsnicu ili sam ja bio slijep pored ociju ne znam.Ned071 wrote:to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
- xamp
#10989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima znak i sa lijeve i sa desne strane da se ne smije skrenut lijevo...Logovan wrote:Izgleda da dosta raje nije upoznato sa ovim da je zabranjeno skretanje lijevo. Čudo kako nema puno sudara zbog ovog._BataZiv_0809 wrote: Danas se lik spusŠća sa kosevskog preko puta grasove garaze i ima zabranu skretanja lijevo, nego mora na kruzni kod el tarika pa nazad, a on hladno lijevo skrece i jos mlatara rukama
- triconja
#10990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobar je mjenjac, salt tabla je manje dobraholowey wrote:za to treba osjecaj... ako je mjenjac ispravan a samo salt-tabla pravi problem, treba da hvata lagano i glatko, ako zapinje pri ubacivanju, nije potrefilo kako treba... nikakava sila ne dolazi u obzir... samo lagano...triconja wrote:, najgore je sto ljudi misle da zajebajem, a meni pola kose osijedilo, slicno kao kod Taleta.
-
zdruzdjo
#10991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
muha_sa wrote: za ovo nisam znaobaš juce skrenuh lijevo
E nemoj.
Omiljeno mjesto "usamljenih jahaca" u pu n.sarajevo.
Iskoce iza auta parkiranih.
sad su skontali da su ih raja provalila kad virnu ima li ih, pa se znaju namjestiti skroz gore kod sljedece raskrsnice gdje je ono pomozi. ba i nekad bilo ono stovariste gradj.materijala, pa mu legnes samo tako na "volej" a kontas prosao si.
jos ni jednom nisam ni pokusao to jer sam odmah znao da ce tu biti ih more za ispunjavanje kvote.
bolje ne "iskati djavola" bezveze. zaokruzivanje oko kruznog zna potrajati plafon 10 sekundi obzirom da svi idu u vanjsku traku u kruznom pa mozes unutrasnjom vala i trecom nekad proletiti
- triconja
#10992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Maloprije vozim i gledam kako vozaci "krivudaju" u trakama, ko da su pijani. Jedan je 400 metara mijenjao traku, od toga je samo 300 metara vozio po srednjoj traci
.
- beni-bu-man
#10993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa da gume zagrijetriconja wrote:Maloprije vozim i gledam kako vozaci "krivudaju" u trakama, ko da su pijani. Jedan je 400 metara mijenjao traku, od toga je samo 300 metara vozio po srednjoj traci.
- triconja
#10994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne po srednjoj traci, nego onoj liniji isprekidanojbeni-bu-man wrote:pa da gume zagrijetriconja wrote:Maloprije vozim i gledam kako vozaci "krivudaju" u trakama, ko da su pijani. Jedan je 400 metara mijenjao traku, od toga je samo 300 metara vozio po srednjoj traci.
-
tempuser
#10995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hebe is spor 3G i odsjaj na displeju!
- Daryl Dixon
#10996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bolidi pravibeni-bu-man wrote:pa da gume zagrijetriconja wrote:Maloprije vozim i gledam kako vozaci "krivudaju" u trakama, ko da su pijani. Jedan je 400 metara mijenjao traku, od toga je samo 300 metara vozio po srednjoj traci.
-
selma 83
#10997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam da je tu bio znak zabrane skretalnja lijevo prema kzrunom toku i Otoci iz pravca velepekare, neki dan vozim i ne vidim znak, e sad je ga neko od ovih pijacara sto im se ne da obilaziti oko kruznog toka maknuo, jesu li drugacije rjesili raskrsnicu ili sam ja bio slijep pored ociju ne znam.[/quote]
stoji znak, tacno pred prugom, prije pijace. zato milicija uzima harac svaki dan...[/quote]
Vjerovatno ima iz pravca BP prema Otoci i vjerume da na to mislis, a ja mislim na znak iz okomitog pravca na tu raskrsnicu tj od Velepekare prema pijaci.[/quote]može s te strane lijevo prema otoci , uvijek je moglo i lijevo i dessno, znači od velepekare do kvadrant pijace...
stoji znak, tacno pred prugom, prije pijace. zato milicija uzima harac svaki dan...[/quote]
Vjerovatno ima iz pravca BP prema Otoci i vjerume da na to mislis, a ja mislim na znak iz okomitog pravca na tu raskrsnicu tj od Velepekare prema pijaci.[/quote]može s te strane lijevo prema otoci , uvijek je moglo i lijevo i dessno, znači od velepekare do kvadrant pijace...
-
selma 83
#10998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
supercali wrote:Iz vanjske u vanjsku darumenige_brajtner wrote:dakle, da rezimiramo; ti tvrdiš da se prilikom ulaska u kružni tok daje lijevi žmigavac?
-
selma 83
#10999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
istini za volju ,neku veče neki šveđanin iz jedne trake (Ne dvije) ulazi u kružni tok sa lijevim žmigavcem u u unutrašnju traku i iiskljući se na izlaz otoka ,a ušao je od čengić vile i ispustio izlaz Buć P i izlaz Halilovići i kad je izlazio na otoka izlaz dao je desni e sad nisam vidio jeli promjenio traku unutar kružnogselma 83 wrote:supercali wrote:Iz vanjske u vanjsku darumenige_brajtner wrote:dakle, da rezimiramo; ti tvrdiš da se prilikom ulaska u kružni tok daje lijevi žmigavac?ovo me nasmijalo ,
piše: Emir ne Selma
- Laplace
#11000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na tom mjestu imaju dva znaka za zabranu skretanja lijevo, jedan prije one autopraone i jedan na samom raskršću.Logovan wrote:Izgleda da dosta raje nije upoznato sa ovim da je zabranjeno skretanje lijevo. Čudo kako nema puno sudara zbog ovog._BataZiv_0809 wrote: Danas se lik spusŠća sa kosevskog preko puta grasove garaze i ima zabranu skretanja lijevo, nego mora na kruzni kod el tarika pa nazad, a on hladno lijevo skrece i jos mlatara rukama