Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ned071

#10976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
Logovan

#10977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

_BataZiv_0809 wrote: Danas se lik spusŠća sa kosevskog preko puta grasove garaze i ima zabranu skretanja lijevo, nego mora na kruzni kod el tarika pa nazad, a on hladno lijevo skrece i jos mlatara rukama :-)
Izgleda da dosta raje nije upoznato sa ovim da je zabranjeno skretanje lijevo. Čudo kako nema puno sudara zbog ovog.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Ned071 wrote:to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
To je od ljetos. Tj. ljeta prosle godine. Popusio sam kaznu pa znam :D
amar1994

#10979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :D
muha_sa

#10980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Logovan wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Danas se lik spusŠća sa kosevskog preko puta grasove garaze i ima zabranu skretanja lijevo, nego mora na kruzni kod el tarika pa nazad, a on hladno lijevo skrece i jos mlatara rukama :-)
Izgleda da dosta raje nije upoznato sa ovim da je zabranjeno skretanje lijevo. Čudo kako nema puno sudara zbog ovog.
cesto vozim tom dionicom :) znaju znaju vec provire i ako nema drotova onda stanu i cekaju da skrenu lijevo--pošto ja skrecem desno moram pored njega pa malo i na trotoar---ponekad se desi da obidjem krug u kružnom a levat još ceka da se ukljuci u zabranu :lol:
Ned071 wrote:to rade i kod pijace na kvadrantu. Ne smije se lijevo ka velepekari, nego moras na kruzni al dzaba...
za ovo nisam znao :-) baš juce skrenuh lijevo :-)
Ned071

#10981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

Imas znak kod one prodavnice Lili. Zato organi stoje na raskrsnici iznad skole, kod pomozi.ba i urucuju cestitke..
Tomahawk11
Globalni moderator

#10982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote:Da se prijavim, danas sam prvi put vozio golfa keca benzinca i napravio sam zastoj. Tri puta mi se gasilo auto pred (jednom) i u kruznom (dvaput), iza mene se raje sjatilo i svi na sirenu, ja se jos vise pogubio. Nisam siguran da li sam kretao u prvoj ili u trecoj jer je raspoznati iste tesko.

Ford fokus je mila majka, ne bih ga dao ni za golfa keca benzinca i brdo karamela.
Dobar ti mjenjac bio :lol: :lol:
Vozio sam ja tako jednom dvojku, nije bilo teorije potrefiti je li prva ili treca :run:
tempuser

#10983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Znam da je tu bio znak zabrane skretalnja lijevo prema kzrunom toku i Otoci iz pravca velepekare, neki dan vozim i ne vidim znak, e sad je ga neko od ovih pijacara sto im se ne da obilaziti oko kruznog toka maknuo, jesu li drugacije rjesili raskrsnicu ili sam ja bio slijep pored ociju ne znam.
triconja

#10984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
triconja wrote:Da se prijavim, danas sam prvi put vozio golfa keca benzinca i napravio sam zastoj. Tri puta mi se gasilo auto pred (jednom) i u kruznom (dvaput), iza mene se raje sjatilo i svi na sirenu, ja se jos vise pogubio. Nisam siguran da li sam kretao u prvoj ili u trecoj jer je raspoznati iste tesko.

Ford fokus je mila majka, ne bih ga dao ni za golfa keca benzinca i brdo karamela.
Vozio sam ja tako jednom dvojku, nije bilo teorije potrefiti je li prva ili treca :run:
:lol: , najgore je sto ljudi misle da zajebajem, a meni pola kose osijedilo, slicno kao kod Taleta. :lol:
holowey

#10985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

triconja wrote:
Tomahawk11 wrote:

:lol: , najgore je sto ljudi misle da zajebajem, a meni pola kose osijedilo, slicno kao kod Taleta. :lol:
za to treba osjecaj... ako je mjenjac ispravan a samo salt-tabla pravi problem, treba da hvata lagano i glatko, ako zapinje pri ubacivanju, nije potrefilo kako treba... nikakava sila ne dolazi u obzir... samo lagano...
Ned071

#10986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

tempuser wrote:
Znam da je tu bio znak zabrane skretalnja lijevo prema kzrunom toku i Otoci iz pravca velepekare, neki dan vozim i ne vidim znak, e sad je ga neko od ovih pijacara sto im se ne da obilaziti oko kruznog toka maknuo, jesu li drugacije rjesili raskrsnicu ili sam ja bio slijep pored ociju ne znam.
stoji znak, tacno pred prugom, prije pijace. zato milicija uzima harac svaki dan...
supercali

#10987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Zasto je harac ako ti ne postujes pravila i za to te kazni?
tempuser

#10988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Ned071 wrote:
tempuser wrote:
stoji znak, tacno pred prugom, prije pijace. zato milicija uzima harac svaki dan...
Vjerovatno ima iz pravca BP prema Otoci i vjerume da na to mislis, a ja mislim na znak iz okomitog pravca na tu raskrsnicu tj od Velepekare prema pijaci.
xamp

#10989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Logovan wrote:
Ima znak i sa lijeve i sa desne strane da se ne smije skrenut lijevo...
triconja

#10990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

holowey wrote:
triconja wrote: :lol: , najgore je sto ljudi misle da zajebajem, a meni pola kose osijedilo, slicno kao kod Taleta. :lol:
za to treba osjecaj... ako je mjenjac ispravan a samo salt-tabla pravi problem, treba da hvata lagano i glatko, ako zapinje pri ubacivanju, nije potrefilo kako treba... nikakava sila ne dolazi u obzir... samo lagano...
Dobar je mjenjac, salt tabla je manje dobra :lol: . Naravno, nema nikakve sile, sve polahko kao po jajima.
zdruzdjo

#10991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

muha_sa wrote: za ovo nisam znao :-) baš juce skrenuh lijevo :-)

E nemoj.
Omiljeno mjesto "usamljenih jahaca" u pu n.sarajevo.
Iskoce iza auta parkiranih.
sad su skontali da su ih raja provalila kad virnu ima li ih, pa se znaju namjestiti skroz gore kod sljedece raskrsnice gdje je ono pomozi. ba i nekad bilo ono stovariste gradj.materijala, pa mu legnes samo tako na "volej" a kontas prosao si.
jos ni jednom nisam ni pokusao to jer sam odmah znao da ce tu biti ih more za ispunjavanje kvote.
bolje ne "iskati djavola" bezveze. zaokruzivanje oko kruznog zna potrajati plafon 10 sekundi obzirom da svi idu u vanjsku traku u kruznom pa mozes unutrasnjom vala i trecom nekad proletiti :lol: :lol: :lol:
triconja

#10992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Maloprije vozim i gledam kako vozaci "krivudaju" u trakama, ko da su pijani. Jedan je 400 metara mijenjao traku, od toga je samo 300 metara vozio po srednjoj traci :lol: .
beni-bu-man

#10993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

triconja wrote:Maloprije vozim i gledam kako vozaci "krivudaju" u trakama, ko da su pijani. Jedan je 400 metara mijenjao traku, od toga je samo 300 metara vozio po srednjoj traci :lol: .
pa da gume zagrije :lol:
triconja

#10994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

beni-bu-man wrote:
triconja wrote:Maloprije vozim i gledam kako vozaci "krivudaju" u trakama, ko da su pijani. Jedan je 400 metara mijenjao traku, od toga je samo 300 metara vozio po srednjoj traci :lol: .
Ne po srednjoj traci, nego onoj liniji isprekidanoj :lol: :thumbup: .
tempuser

#10995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Hebe is spor 3G i odsjaj na displeju!
Daryl Dixon

#10996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

beni-bu-man wrote:
bolidi pravi :lol:
selma 83

#10997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by selma 83 »

Znam da je tu bio znak zabrane skretalnja lijevo prema kzrunom toku i Otoci iz pravca velepekare, neki dan vozim i ne vidim znak, e sad je ga neko od ovih pijacara sto im se ne da obilaziti oko kruznog toka maknuo, jesu li drugacije rjesili raskrsnicu ili sam ja bio slijep pored ociju ne znam.[/quote]

stoji znak, tacno pred prugom, prije pijace. zato milicija uzima harac svaki dan...[/quote]

Vjerovatno ima iz pravca BP prema Otoci i vjerume da na to mislis, a ja mislim na znak iz okomitog pravca na tu raskrsnicu tj od Velepekare prema pijaci.[/quote]može s te strane lijevo prema otoci , uvijek je moglo i lijevo i dessno, znači od velepekare do kvadrant pijace...
selma 83

#10998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by selma 83 »

supercali wrote:
rumenige_brajtner wrote:dakle, da rezimiramo; ti tvrdiš da se prilikom ulaska u kružni tok daje lijevi žmigavac?
Iz vanjske u vanjsku da
:-D ovo me nasmijalo , :mrgreen: piše: Emir ne Selma
selma 83

#10999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by selma 83 »

selma 83 wrote:
supercali wrote:
rumenige_brajtner wrote:dakle, da rezimiramo; ti tvrdiš da se prilikom ulaska u kružni tok daje lijevi žmigavac?
Iz vanjske u vanjsku da
:-D ovo me nasmijalo , :mrgreen: piše: Emir ne Selma
istini za volju ,neku veče neki šveđanin iz jedne trake (Ne dvije) ulazi u kružni tok sa lijevim žmigavcem u u unutrašnju traku i iiskljući se na izlaz otoka ,a ušao je od čengić vile i ispustio izlaz Buć P i izlaz Halilovići i kad je izlazio na otoka izlaz dao je desni e sad nisam vidio jeli promjenio traku unutar kružnog :-D čini mi se iz unutrašnje da je otišo u lijevu prema otoci jer tu imaju dvije , tako da supercali je upravu ako se nalazi u Švedskoj. :D
Laplace

#11000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Logovan wrote:
Na tom mjestu imaju dva znaka za zabranu skretanja lijevo, jedan prije one autopraone i jedan na samom raskršću.
Post Reply