Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
operacija labrador

#10976 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by operacija labrador »

Ima li bilo kakvog načina da se slika u SD malo popravi - upadljivo je lošija (visoka kopresija i pixelizacija) nego na HS ili TM . Hvala.
radiša

#10977 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

MTV wrote:
Velkoski wrote:Ko koristi TTX bokte. :mrgreen:
Stariji ljudi koji nisu navikli, u prevodu ne znaju, koristiti web stranice za citanje vijesti. I najtacniji je za pregled programa.
takvi se vozaju tramvajem i prave guzve na javnim mjestima,kakav crni teletext. :lol:
MTV

#10978 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

radiša wrote:
MTV wrote:
Velkoski wrote:Ko koristi TTX bokte. :mrgreen:
Stariji ljudi koji nisu navikli, u prevodu ne znaju, koristiti web stranice za citanje vijesti. I najtacniji je za pregled programa.
takvi se vozaju tramvajem i prave guzve na javnim mjestima,kakav crni teletext. :lol:
Ne vozaju se svi. :wink:
I kakvo je to podsmijavanje na TTX imaju ga svi vazni kanali od njemackih drzavnih, lokalnih, i nasih. Ako drugi operateri imaju TTX na pomenutim kanalima onda nek ima i Lol.
Last edited by MTV on 25/01/2016 18:31, edited 1 time in total.
MTV

#10979 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

operacija labrador wrote:Ima li bilo kakvog načina da se slika u SD malo popravi - upadljivo je lošija (visoka kopresija i pixelizacija) nego na HS ili TM . Hvala.
Slika je onakva kakvu salje TV kuca bez ikakve kompresije.
operacija labrador

#10980 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by operacija labrador »

MTV wrote:
operacija labrador wrote:Ima li bilo kakvog načina da se slika u SD malo popravi - upadljivo je lošija (visoka kopresija i pixelizacija) nego na HS ili TM . Hvala.
Pa prilično je loša u odnsosu na digitalnu ,što je lako vidljivo (oko natpisa kanala je ona čuvena pikselizacija koja se vidi na lošim avi snimcima). Ipak hvala - da zaključimo ,nije moguće.
MTV

#10981 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

operacija labrador wrote:
MTV wrote:
Pa prilično je loša u odnsosu na digitalnu ,što je lako vidljivo (oko natpisa kanala je ona čuvena pikselizacija koja se vidi na lošim avi snimcima). Ipak hvala - da zaključimo ,nije moguće.
Jesi podesio iste parametre na TV-u kao na HS digitali. Ako ti dolazi slika u 1920x1080i 50Hz to je maksimum.
radiša

#10982 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

MTV wrote: Ne vozaju se svi. :wink:
I kakvo je to podsmijavanje na TTX imaju ga svi vazni kanali od njemackih drzavnih, lokalnih, i nasih. Ako drugi operateri imaju TTX na pomenutim kanalima onda nek ima i Lol.
fali ti smisla za humor mescini.
sto se tice teletexta ko da smo u kamenom dobu pa se istomˇradujete"
sasvim je normalno da kanal ako vec nudi tu opciju ga imamo a to sto nas ovi pale po usima i na tom polju je prica za sebe...
Dzontra_Volta

#10983 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Ja se ne sjećam kad sam zadnji put taj teletekst pogledao (otkako sam na Logosoftu sigurno nisam). Za pregled programa koristim EPG. Nekad sam ranije koristio taj teletekst da vidim rezultate utakmica, ali od pojave smartphone-a nemam potrebe za tim.
Ali eto, nekom fali TXT, nekom SK, nekom Ultra i Mini Ultra... svak ima svoje "probleme".
MTV

#10984 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote:Ja se ne sjećam kad sam zadnji put taj teletekst pogledao (otkako sam na Logosoftu sigurno nisam). Za pregled programa koristim EPG. Nekad sam ranije koristio taj teletekst da vidim rezultate utakmica, ali od pojave smartphone-a nemam potrebe za tim.
Ali eto, nekom fali TXT, nekom SK, nekom Ultra i Mini Ultra... svak ima svoje "probleme".
radiša wrote: fali ti smisla za humor mescini.
sto se tice teletexta ko da smo u kamenom dobu pa se istomˇradujete"
sasvim je normalno da kanal ako vec nudi tu opciju ga imamo a to sto nas ovi pale po usima i na tom polju je prica za sebe...
Radisa objasnio. :thumbup:
Ako kanal ima TTX i Dolby onda nek Lol ga takvog i isporuci jer se hvale da ne degradiraju sliku.

To neimanje TTX je isto kao da ti u ugovoru pise internet 30/3 a ti dobijes 15/1,5 Mbps jer sta ce ti cijela usluga zadovolji se sa pola nje. Kontas :)

A i sam znas koji meni kanali fale :roll:
rizibizi

#10985 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Jao,bravo LoL,svaka vam cast,napokon teletext,najbolji ste,najjaci,ne znam sta bi mi bez vas.Stanite sekundu '97 je bila prije skoro 20 godina,tad smo se furali na ttx.Bas mi je super sto cu napokon u 2016. moci organizovati sijelo I skupiti ekipu oko tv-a da citamo ttx,ima da bude druzenje za pamcenje.Sreca vec imamo tonsko biranje na fixnim telefonima pa necemo morati I tome da se radujemo.Na pocetku sam bio ponosni pretplatnik LoL-a a sad odem kod nekoga ko je na HS-u da sta zanimljivo pogledam.Ipak nije sve crno uvijek moze I gore evo nas I ovi s moja TV stizu.
MTV

#10986 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ajd ajd jos neko da me podjebaje, ajde sta ste se stisli.
afannedim

#10987 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Ajd ajd jos neko da me podjebaje, ajde sta ste se stisli.
Ma stipu ih ba, naravno da ttx treba
last mohicans

#10988 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by last mohicans »

Ttx nisam upalio pet godina, najmanje. Apsolutno meni nepotreban, kome jeste neka se raduje. Takvih je malo. Do kada čekamo SK, ultre i ostale ukinute kanale ili kada dostojnu zamjenu mozemo očekivati od 'azurne' administracije LOLa?
semirsar

#10989 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

preuzeta jos je'na paleta magova 250, veli momak to su trenutno najboljsi na trzistu cemo mu vejrovat :mrgreen: i da, u svezi ovije ttx, sta bi mu god to znacilo, uskoro ce svima na magovima da bidne ttx os ga nes ga dobis ga, radu intenzivno na tome :mrgreen:

P.S. ja nejmam ga... treba l' to? :skoljka:
MTV

#10990 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:preuzeta jos je'na paleta magova 250, veli momak to su trenutno najboljsi na trzistu cemo mu vejrovat :mrgreen: i da, u svezi ovije ttx, sta bi mu god to znacilo, uskoro ce svima na magovima da bidne ttx os ga nes ga dobis ga, radu intenzivno na tome :mrgreen:

Koji ti sad imas resiver? Jbg nisam te skontao.

Mene bi najvise iznenadili da su nabavili koji UHD IPTV resiver.
semirsar

#10991 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:preuzeta jos je'na paleta magova 250, veli momak to su trenutno najboljsi na trzistu cemo mu vejrovat :mrgreen: i da, u svezi ovije ttx, sta bi mu god to znacilo, uskoro ce svima na magovima da bidne ttx os ga nes ga dobis ga, radu intenzivno na tome :mrgreen:

Koji ti sad imas resiver? Jbg nisam te skontao.

Mene bi najvise iznenadili da su nabavili koji UHD IPTV resiver.
mago ba, i to onije 250/254 sta god mu znacilo ono 4 na kraju :mrgreen:
Iso1921

#10992 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Iso1921 »

Nesto u zadnje vrijeme kada mi nestane internet nema ga satima (Vojnicko polje), prije kad je pucala veza pukne na 2 - 3 do 5 minuta, a sada satima ga nema i to svakih par dana.. Da nema ko slicno iskustvo ili razlog? Sve necu da zovem ali moracu izgleda zaliti se.. Evo trenutno ga nema vec nekih sat vremena..
Quaresma

#10993 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Quaresma »

imam slican problem, isto vojnicko

meni nekada nece da otvori web stranice, samo onaj krug se okrece, kao da nestane internet konekcije

a konekcije kad nestane, nema je po 10 minuta
Praetorious

#10994 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Iso1921 wrote:Nesto u zadnje vrijeme kada mi nestane internet nema ga satima (Vojnicko polje), prije kad je pucala veza pukne na 2 - 3 do 5 minuta, a sada satima ga nema i to svakih par dana.. Da nema ko slicno iskustvo ili razlog? Sve necu da zovem ali moracu izgleda zaliti se.. Evo trenutno ga nema vec nekih sat vremena..
Zovi ih. I ja sam na VP, na Trgu i internet mi radi danas bez prekida. Stabilno je bilo i proteklih dana, nakon onih nekoliko dana sa problemima sve je opet k'o beton. Ponekad štucne na par sekundi, ali rijetko, danas ni jednom. Znači - fontele u ruke i zovi da vide koji je hepek o'šo u Krasnu.
DoradO

#10995 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by DoradO »

Ima li jos neko da mu ne radi internet jutros... Do 10 nije radio onda evo dva sata nesto jedva i opet ne radi a oni se ne javljaju, da li je generalno nesto u kvaru? Lokacija Kosevsko brdo
Naslovnica

#10996 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

I opet nema interneta.
Rade TV i telefon, ali internet nula.
Zvao podršku, peti u redu.
Daju napomenu da su moguće poteškoće u radu internet linka kada se poziva. Velika utjeha.
Ovo se dešava sedmično.
Kome treba pouzdana i stabilana internet konekcija zbog posla ili gejminga, ili bilo čega drugoga, nemojte se zeznuti pa uzeti LoL uslugu!
Lokacija država AP.
afannedim

#10997 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Čengić Vila bez problema, ne pamtim kad sam imao problema sa netom.
al-em

#10998 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

Naravno da nemas trolu.

Kod mene nema neta sat vremena vec, mogu misliti koji bi bio na redu da nazovem podrsku korisnicima.
DoradO

#10999 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by DoradO »

al-em wrote:Naravno da nemas trolu.

Kod mene nema neta sat vremena vec, mogu misliti koji bi bio na redu da nazovem podrsku korisnicima.
jel to ovaj broj 931-900 ... ja zovem dva sata, uredno me izbace :roll: ovo je stvarno kriza, odoh im dole, propade mi posao zbog njih
al-em

#11000 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

Niko nema neta osim tebe, vjerovatno si u igmanskoj sad pa nemas problema.
Post Reply