Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#10976 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by manekenka u penziji »

Subotom se moraš naručiti, radnim danima ne moraš.
Čeka se 7 dana na rezultate. Mogu ti ih dostaviti na adresu.

Pretpostavila sam da privatno vodiš trudnoću, jer kod nas u zavodima se prije 20 i neke sedmice ne zna spol a i to opet kažu da se uzme sa rezervom.

:kiss:
P!nk

#10977 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by P!nk »

manekenka u penziji wrote:Subotom se moraš naručiti, radnim danima ne moraš.
Čeka se 7 dana na rezultate. Mogu ti ih dostaviti na adresu.

Pretpostavila sam da privatno vodiš trudnoću, jer kod nas u zavodima se prije 20 i neke sedmice ne zna spol a i to opet kažu da se uzme sa rezervom.

:kiss:
Odlicno! Hvala ti puno na brzim odgovorima :kiss:

Bas ce biti zanimljivo ako nabavim sve za djecaka, a na kraju bude mala princeza :lol:
JanuaryJones

#10978 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

I meni je Divanović oba puta "otkrio" spol oko 16. sedmice (sam od sebe, bez da sam pitala). Amniocenteza je samo potvrdila njegove nalaze :D
CherryLips

#10979 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Ima li kod vas promjene u menstruaciji nakon poroda,mislim na bolove,obim i sl?
I jesu li ok bolne ovulacije? Nikad to nisam imala,a evo vec drugi mjesec u vrijeme ovulacije me stomak pravo boli. Bas donji stomak.Tek maloprije povezah da me ovako bolilo i nakon pretproslog ciklusa.
Bar mislim da je to razlog boli..??
JanuaryJones

#10980 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:Ima li kod vas promjene u menstruaciji nakon poroda,mislim na bolove,obim i sl?
I jesu li ok bolne ovulacije? Nikad to nisam imala,a evo vec drugi mjesec u vrijeme ovulacije me stomak pravo boli. Bas donji stomak.Tek maloprije povezah da me ovako bolilo i nakon pretproslog ciklusa.
Bar mislim da je to razlog boli..??
Mene su menstruacije i ovulacije boljele, pogotovo rez od CR nekih 6 mj poslije poroda i nakon toga je prestalo, valjda kako je sve došlo na svoje. Prije trudnoća nisam imala te probleme i nikad nisam imala bolne cikluse.
CherryLips

#10981 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Ma meni je poslije ovog drugog poroda menstr bas bolna,a vala i obilna. Redovna jeste kao i prije,sve drugo se promijenilo.
BIONA

#10983 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by BIONA »

Imam jedno pitanje, ako neko od vas moze da mi pomogne.
Kakva je procedura za pregled kod dr.Masica u MUP/ovoj ambulanti? Imam knjizicu, ali nemam karton.
Znam da cu platiti pregled, ali me zanima da li se moram narucivati ili je dovoljno samo gore da odem i da cekam? Da li doktor radi svaki dan?
Hvala :thumbup:
MrsJ

#10984 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by MrsJ »

Zar nije jednostavnije da odete kod njega privatno, ako već morate platiti? Doktor radi svaki dan do 14, i nema gužve tako da se možda možete i samo pojaviti bez narudžbe, ali eto razmislite da odete ipak kod njega privatno jer je neuporediva razlika u aparatima i stolici. U MUP-ovoj ambulanti je sve prahistorijsko.
BIONA

#10985 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by BIONA »

MrsJ wrote:Zar nije jednostavnije da odete kod njega privatno, ako već morate platiti? Doktor radi svaki dan do 14, i nema gužve tako da se možda možete i samo pojaviti bez narudžbe, ali eto razmislite da odete ipak kod njega privatno jer je neuporediva razlika u aparatima i stolici. U MUP-ovoj ambulanti je sve prahistorijsko.
Prvi slobodan termin je za mjesec dana tako da sam mislila da probam ovu varijantu sa ambulantom a onda da odem kod njega privatno. Znaci u ambulanti on radi do 14?
MrsJ

#10986 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by MrsJ »

Da, ja sam danas bila i odmah došla na red, tako da probajte otići.
A_R

#10987 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by A_R »

jel koja nedavno u skerlicevoj dobila veliku uputnicu? blizi nam se i 36. sedmica i voljela bih imati sve spremno, obzirom da mi je druga beba, prilicno je spustena, pa kontam da ne krene kojim slucajem ranije. prije nekih pola godine prijateljica mi je pricala da joj nisu zeljeli dati uputnicu sa 36. tt, jer se kao ctg moze raditi i u zavodu, pa da se ne gura po jezeru/opstoj... ima smisla, ali svejedno bih da mi to daju, a nemam nista protiv dolazit u zavod na ctg. pitam da znam kako da se pripremim, jer o susretljivosti osoblja, pogotovo na kartoteci mogla bih doktorat uraditi :evil: hvala vam svima :kiss:
CherryLips

#10988 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

A_R wrote:jel koja nedavno u skerlicevoj dobila veliku uputnicu? blizi nam se i 36. sedmica i voljela bih imati sve spremno, obzirom da mi je druga beba, prilicno je spustena, pa kontam da ne krene kojim slucajem ranije. prije nekih pola godine prijateljica mi je pricala da joj nisu zeljeli datIi uputnicu sa 36. tt, jer se kao ctg moze raditi i u zavodu, pa da se ne gura po jezeru/opstoj... ima smisla, ali svejedno bih da mi to daju, a nemam nista protiv dolazit u zavod na ctg. pitam da znam kako da se pripremim, jer o susretljivosti osoblja, pogotovo na kartoteci mogla bih doktorat uraditi :evil: hvala vam svima :kiss:
Ma dace ti uputnicu,sto nece. I vjeruj da je rahatluk uraditi i ctg i da ga dr pogleda sve za pola sata. Ja stvarno nemam zamjerki za njih kad su trudnice u pitanju. Prema meni su svi bili max korektni i ljubazni.
manekenka u penziji

#10989 Re: Trudnjače i porodilje online

Možda ti neće htjeti dati veliku uputnicu, ali se možeš dogovoriti sa doktorom da ti da malu, pa čak i više njih, da ne dolaziš svako malo u Zavod po uputnice.

Sretno!
manekenka u penziji

#10990 Re: Trudnjače i porodilje online

Kada kažu da bi mogao biti indukovani porod, na šta se to misli? Drip? Gel? Nesto treće?

Ja sam se danas nesto pogubila, a dugo mi do ponedjeljka i komisije da čekam da pitam.
JanuaryJones

#10991 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

manekenka u penziji wrote:Kada kažu da bi mogao biti indukovani porod, na šta se to misli? Drip? Gel? Nesto treće?

Ja sam se danas nesto pogubila, a dugo mi do ponedjeljka i komisije da čekam da pitam.
Jedno i drugo ili oboje skupa. Što ideš na indukciju?
manekenka u penziji

#10992 Re: Trudnjače i porodilje online

Stara posteljica :(
JanuaryJones

#10993 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

U kojoj sedmici?
manekenka u penziji

#10994 Re: Trudnjače i porodilje online

Evo ni sama ne znam.
Po menstruaciji ja sam prešišala termin već 16 dana.
Po prvom ultrazvuku termin je 3.marta

Bebina noga je danas 39+5, glava 38/39

Posteljica III stepen sa usklicnicima.

Meni je posteljica od samog početka dosta zrela, ako se ne varam bila u 31. sedmici po Uzv II/III, a u 34. III stepen.

Protoci uredni. Moždana aktivnost uredna. Beba jako nisko (ali to mi jos od januara govore)

Današnji Ctg je pokazao svašta nešto. Prvi je oscilirao od 120-180 a drugi je bio više konstantan oko 160 ali je par puta padalo na ispod 50 otkucaja. Kažu sestre da se možda beba pomjerila. Ja nisam osjetila da se mrda. Ovaj drugi Ctg odnesose nekakvom doktoru koji ga je samo potpisao i rekose mi da idem kući i da dođem opet sutra.

:blento:
JanuaryJones

#10995 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by JanuaryJones »

Zamolićemo @julisiz es grant da dadne svoje mišljenje, a ti se drži i sretno.
CherryLips

#10997 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

manekenka u penziji wrote:Evo ni sama ne znam.
Po menstruaciji ja sam prešišala termin već 16 dana.
Po prvom ultrazvuku termin je 3.marta

Bebina noga je danas 39+5, glava 38/39

Posteljica III stepen sa usklicnicima.

Meni je posteljica od samog početka dosta zrela, ako se ne varam bila u 31. sedmici po Uzv II/III, a u 34. III stepen.

Protoci uredni. Moždana aktivnost uredna. Beba jako nisko (ali to mi jos od januara govore)

Današnji Ctg je pokazao svašta nešto. Prvi je oscilirao od 120-180 a drugi je bio više konstantan oko 160 ali je par puta padalo na ispod 50 otkucaja. Kažu sestre da se možda beba pomjerila. Ja nisam osjetila da se mrda. Ovaj drugi Ctg odnesose nekakvom doktoru koji ga je samo potpisao i rekose mi da idem kući i da dođem opet sutra.

:blento:
Ih pa ti ces brzo aBd , nesto mi proleti tvoja trudnoca:) sretno i hrabro samo:)
ilkbahar

#10998 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ilkbahar »

Srage mame evo mene u 15. sedmici, osjecam ponekad lagano skakiljanje u trbuhu, jel se to moj bebac javlja?
Za dvije sedmice idem na uvz, da li mogu ocekivati da nam kazu da li smo decko ili dijevojka? Kada ste saznale pol djeteta?
CherryLips

#10999 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

ilkbahar wrote:Srage mame evo mene u 15. sedmici, osjecam ponekad lagano skakiljanje u trbuhu, jel se to moj bebac javlja?
Za dvije sedmice idem na uvz, da li mogu ocekivati da nam kazu da li smo decko ili dijevojka? Kada ste saznale pol djeteta?
Mislim da je za prvorotku rano da bebu osjeti u 15 sedmici , vise tamo oko 20-te. Pol bi se mogao vidjeti, mada sam ja za prvu bebu tek negdje u 7-8 mjesecu trudnoce saznala da je decko. Nije se nikad htio okrenuti da bi se vidjelo. Mada sam ja znala da je deckic,niko mi i nije morao potvrditi. Isto kao i za drugu bebu.
Svi se nalozili da se kupuju stvari za curicu ,ja mrtva-hladna s pika rekla- ma ima sve od starijeg brata,nece mu nista faliti. I bi opet decko:)
P!nk

#11000 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by P!nk »

Ja sam evo bas danas napunila 19 sedmica. Pihhh, sto to vrijeme leti :)
I jos uvijek nisam osjetila bebaca. Mozda i jesam, samo ne znam da je to-to. Ne znam... Malo me brine sto mi svi govore kako mi je stomak veliki s obzirom na to koliko sam tek trudna...dok drugi kazu da je to sasvim normala. Ni to ne znam... tacno ne volim "prvi put" u bilo cemu :lol:
Sljedecu sedmicu idem na pregled i nadam se da ce sve biti ok kao i do sada.
Post Reply