Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
adincebic

#10976 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

Stvar bi mu bila viska jel? Pa zbog takvih su nam htjeli blokirat ebay za BiH. Ne dodje paket tacno kad je naznaceno i odma se prepanu za svoja dva dolara.
Sacekaj jos 15 dana pa i 20!!! Ako ti je hitno plati DHL, FeDex il nemoj nikako narucivat!
quarterback

#10977 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

adincebic wrote:Stvar bi mu bila viska jel? Pa zbog takvih su nam htjeli blokirat ebay za BiH. Ne dodje paket tacno kad je naznaceno i odma se prepanu za svoja dva dolara.
Sacekaj jos 15 dana pa i 20!!! Ako ti je hitno plati DHL, FeDex il nemoj nikako narucivat!
normalno...
Capsicum

#10978 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

quarterback wrote:
Capsicum wrote:Ma samo trazi povrat. Kao sto ima i medju nama kupcima nepostenih, ima i medju prodavcima, pa znaju slagat npr. da su ti poslali opet artikl, nakon sto se prvi put navodno izgubio. U tom ti prodje rok za zalbu. Najlaksa opcija je povrat novca, pa ako dodje, plati mu i rijeseno. Znaci samo koristis pravo koje ti ebay garantuje...
180 dana je rok za zalbu kod paypala :?
kako mislis - zali se da ti neprodje rok za zalbu? 6 mjeseci ?!

boze sacuvaj pa zao mi je sto sam ikada napisao onoliko uspustvo za paypal i ebay...
da mi se kako iskljuciti sa ove grupe
Svoj ti pos'o sto bi rek'o nas narod. Znam dobro o cemu govorim. Kad se radi o sitnicama od desetak dolara ili manje ne pada mi na pamet da se dopisujem sa paypalom sta je bilo i kako je bilo. Iskoristim svoje pravo koje mi garantuje ebay. Prodavci su upoznati sa pravilima i kome se ne svidja, nek jednostavno ne prodaje na ebayu, odnosno nek ogranici slanje na one zemlje za koje moze u razumnom roku da dostavi artikl. Ako je sam napisao da artikal treba doci u tom nekom odredjenom roku, onda ne vidim sto bi ja trebao, kao kupac, da ga kreditiram dok dobijem ono sto sam platio.

Sa svojih nekoliko stotina transakcija na ebayu, imam sasvim dovoljno iskustva da mi ne trebaju nikakva uputstva.
Last edited by Capsicum on 05/09/2016 15:49, edited 1 time in total.
Capsicum

#10979 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

adincebic wrote:Stvar bi mu bila viska jel? Pa zbog takvih su nam htjeli blokirat ebay za BiH. Ne dodje paket tacno kad je naznaceno i odma se prepanu za svoja dva dolara.
Jel Boga ti? Ko je to htio blokirat i kad? Ebay pravila su jasna i za kupca i za prodavca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10980 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Izvini ali sta je normalno u ovom postu?

Jesam platio uredno: jesam.

Je li cekam uredno: cekam.

Je li prosao krajnji rok za isporuku: jeste.

Pa ko je onda u cijeloj prici problem? To sto za mjesec dana nesto postane viska uopste nije tema ove emisije. Ni vrijednost poslate robe. Ako su to pisljiva dva dolara, a nisu, sto ne daje onda dzaba :-)

Naveo sam slucaj prodavaca koji se sam javio da pita je li stiglo, kad je protekao rok. I evo opet ni drugi put ne stize i covjek sam nudi pare da mi vrati. Halal cu mu platiti za bolju postarsku sluzbu i nek salje 3-ci put.
adincebic

#10981 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

_BataZiv_0809 wrote:Izvini ali sta je normalno u ovom postu?

Jesam platio uredno: jesam.

Je li cekam uredno: cekam.

Je li prosao krajnji rok za isporuku: jeste.

Pa ko je onda u cijeloj prici problem? To sto za mjesec dana nesto postane viska uopste nije tema ove emisije. Ni vrijednost poslate robe. Ako su to pisljiva dva dolara, a nisu, sto ne daje onda dzaba :-)

Naveo sam slucaj prodavaca koji se sam javio da pita je li stiglo, kad je protekao rok. I evo opet ni drugi put ne stize i covjek sam nudi pare da mi vrati. Halal cu mu platiti za bolju postarsku sluzbu i nek salje 3-ci put.
Ti si ono godinama na ebayu? Nakon tolikih godina ovakva pitanja! De da ti ja nesta kazem, ti imas ozbiljan problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10982 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

adincebic wrote: Ti si ono godinama na ebayu? Nakon tolikih godina ovakva pitanja! De da ti ja nesta kazem, ti imas ozbiljan problem.
Dobro si reko majstore.
shandrprcSA

#10983 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

Uvijek sacekam od zadnjeg dana predvidjene isporuke minimun 20 dana i tek se onda javim prodavcu ako artikl nije stigao.Onaj koji hoce da mu stigne na vrijeme neka plati neki brzi nacin isporuke....Prosli mjesec sam morao u dva dana 5 slucajeva otvoriti jer artikli nisu stigli i nakon mjesec dana od zadnjeg dana isporuke.Povrat novca uradnjen a artikli stigli nakon 10-tak dana te ponovo uplacen novac a prodavac prezadovoljan (nacinom komunikacije i postenjem jer sam se mogao uhinjiti) a isti i dalje dostavljaju za BiH :thumbup: Ne mora se odmah otvarat slucaj i traziti lova :wink:
adincebic

#10984 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

shandrprcSA wrote:Uvijek sacekam od zadnjeg dana predvidjene isporuke minimun 20 dana i tek se onda javim prodavcu ako artikl nije stigao.Onaj koji hoce da mu stigne na vrijeme neka plati neki brzi nacin isporuke....Prosli mjesec sam morao u dva dana 5 slucajeva otvoriti jer artikli nisu stigli i nakon mjesec dana od zadnjeg dana isporuke.Povrat novca uradnjen a artikli stigli nakon 10-tak dana te ponovo uplacen novac a prodavac prezadovoljan (nacinom komunikacije i postenjem jer sam se mogao uhinjiti) a isti i dalje dostavljaju za BiH :thumbup: Ne mora se odmah otvarat slucaj i traziti lova :wink:
Ovo se cijeni, a ne kao pacijent iznad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10985 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

shandrprcSA wrote:Uvijek sacekam od zadnjeg dana predvidjene isporuke minimun 20 dana i tek se onda javim prodavcu ako artikl nije stigao.Onaj koji hoce da mu stigne na vrijeme neka plati neki brzi nacin isporuke....Prosli mjesec sam morao u dva dana 5 slucajeva otvoriti jer artikli nisu stigli i nakon mjesec dana od zadnjeg dana isporuke.Povrat novca uradnjen a artikli stigli nakon 10-tak dana te ponovo uplacen novac a prodavac prezadovoljan (nacinom komunikacije i postenjem jer sam se mogao uhinjiti) a isti i dalje dostavljaju za BiH :thumbup: Ne mora se odmah otvarat slucaj i traziti lova :wink:
Prvi put mi se desava ovo iako sam na ebayu vec dugo i kupio sam 50tak stvari do sada. Valjda bi ova tema trebala da sluzi da razmjenimo iskustva i pomognemo jedni drugima oko nedoumica.

I okej, zakljucak price je da cu ga jos malo sacekati, jer vidim da iskusniji ebay-ovci tako rade :thumbup:

Ovom drugom veceras pisem da mu doplatim za bolju postarski sluzbu i da salje ponovo.
shandrprcSA

#10986 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

Bato :D nisam mislio nista lose, sve je stvar preko koga posalje a direktno zavisi na isporuku. Nekad stigne prije nekad poslije predvidjenog a nek i nasi u posti i carini cesto zajebavaju.Ako hocu da mi brze stigne i hica mi je, odem na co.uk ili .de i narucim (doduse skuplje) isti akrtikl sa TN a vala niti cu ja biti nesto bogatiji a ni on siromasniji za par maraka a puno znaci kad te ne stavi na crnu listu.Svakom njegov obraz...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10987 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Znam da nisi, ali generalno je raspolozenje na temi beskompromisno i dovedeno do krajnosti. :thumbup:

Hvala tebi brudisa.
autoskolee

#10988 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by autoskolee »

Moze li neko staviti neke svoje provjerene prodavace za tehniku neku, stvarcice za auta itd.
Ako se to ne cuva ko tajna haaha :-D
Bavarac94

#10989 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Bavarac94 »

Bavarac94 wrote:Narucio iz Kine 23. stiglo danas u BiH. Procijenjeno vrijeme na ebay je bilo 08.09. - 30.09. ali kako je vec u BiH mislim da ce to u ponedjeljak ili utorak stici na pravo odrediste...22. narucio iz SAD i jos se nalazi u SAD (USPS) a procijenjeno vrijeme dostave od 02.09. - 20.09.
Kinezi su brzi postali :D
Stiglo danas iz Kine, cak i prije procijenjenog vremena!
Throttle

#10990 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Throttle »

Meni dosta posiljaka koje narucim od Kineza dolazi iz Turske, za par dana bude kod mene. Izgleda da imaju skladista po Turskoj pa sibaju za Evropu
shandrprcSA

#10991 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

autoskolee wrote:Moze li neko staviti neke svoje provjerene prodavace za tehniku neku, stvarcice za auta itd.
memorijske kartice i usb
http://www.ebay.com/usr/sinceritytradin ... 7675.l2559
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10992 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Poslat ce mi onaj i treci put, ponudio sam da mu doplatim za posiljku sa TN.

Eh hoce li mi neko objasniti kako da mu uplatim :)

Ovom sto mu je prosao rok nisam pisao :thumbup:
Bavarac94

#10993 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Bavarac94 »

shandrprcSA wrote:
autoskolee wrote:Moze li neko staviti neke svoje provjerene prodavace za tehniku neku, stvarcice za auta itd.
memorijske kartice i usb
Prilicno jeftine stvari. Ide li to na carinu ili prolazi bez carine? :D
shandrprcSA

#10994 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

kakva carina :D nema toga :D
Astrix

#10995 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Astrix »

shandrprcSA wrote:
memorijske kartice i usb

Jesi naručivao usb stick od tog prodavca? Je li siguran?
Ja sam prije uzeo jedan usb ali ne radi kako treba.
shandrprcSA

#10996 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

jedno 20tak transakcija, sto usb sto mem.kartice i sve radi kako treba
mijonja

#10997 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mijonja »

shandrprcSA wrote:jedno 20tak transakcija, sto usb sto mem.kartice i sve radi kako treba
Samo da potvrdim od istog prodavca, barem 10 transakcija, svaka ok :thumbup:
undefined007

#10998 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by undefined007 »

Throttle wrote:Meni dosta posiljaka koje narucim od Kineza dolazi iz Turske, za par dana bude kod mene. Izgleda da imaju skladista po Turskoj pa sibaju za Evropu
Ovo se i meni desilo 3x do sada, 2 puta kad sam naručivao zaštitno staklo i display za Iphone. Piše ti na tracking numberu TR zadnja 2 slova? :D
Obično dodje veoma brzo 10 dana.
Throttle

#10999 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Throttle »

undefined007 wrote:
Throttle wrote:Meni dosta posiljaka koje narucim od Kineza dolazi iz Turske, za par dana bude kod mene. Izgleda da imaju skladista po Turskoj pa sibaju za Evropu
Ovo se i meni desilo 3x do sada, 2 puta kad sam naručivao zaštitno staklo i display za Iphone. Piše ti na tracking numberu TR zadnja 2 slova? :D
Obično dodje veoma brzo 10 dana.
Da,da, TR su zadnja dva slova
kloniran

#11000 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Poslase mi paketic od 10$ na carinu :-)

A paketi po kilu teski normalno dolazili bez carine :lol:
Post Reply