IRAN

Post Reply
zvizdan

#10976 Re: IRAN

Post by zvizdan »

pirpa wrote:Šta bi rekao Dr.Arslanagić na ovaj razvoj događaja :D :D

Pope Francis Welcomes Iran's President to the Vatican
The pontiff and Mr. Rouhani met for 40 minutes—extraordinarily long compared with typical state meetings held by the pope. Mr. Rouhani was accompanied by a 12-person entourage, including Iran’s foreign minister
.
Image
Cist dokaz da je Kuduzovic skroz u pravu. Jos, citam, Papa mu nesto skrenuo paznju na vaznost borbe protiv teorizma. :D
pirpa

#10977 Re: IRAN

Post by pirpa »

zvizdan wrote:
Cist dokaz da je Kuduzovic skroz u pravu. Jos, citam, Papa mu nesto skrenuo paznju na vaznost borbe protiv teorizma. :D
nisam upoznat o stavu Kuduzovica u cemu je upravu ?
pirpa

#10978 Re: IRAN

Post by pirpa »

Kakav prijem perzijskog lava kod papa :D

zvizdan

#10979 Re: IRAN

Post by zvizdan »

pirpa wrote:
zvizdan wrote:
U svemu :D Zezam se, Kiki postavio par stranica prije nekakav Kuduzovicev video kakvima se on perverzno zabavlja, pa i ja pogledah. Uglavnom, prica vrli sejh kako krvozedne siije, koji inace ne ispunjavaju temeljne preduvjete da ikad postanu muslimani,( i kojima je, kako rece, najveci ibadet priklati suniju), suruju sa svim cafirima svijeta ne bi li im se pruzila prilika da sto vise ibadete. Pa rekoh, to je, dakle, to surovanje na djelu. :D
salik79

#10980 Re: IRAN

Post by salik79 »

@Tabhana

Vidi, imao sam vec pregrst ovakvih okapanja sa ljudima koji su djelimicno, ili potpuno, padali na ublehe ublehasa poput ovog p(la)cenika. Jer, naravno, oni uvijek dolaze sa "dokazima".

Naravno, medju tim ljudima, koji potpadnu pod tu vrstu propagande, ima i onih sa cistim nijjetom, te, kao takvi, budu potaknuti za trazenjem istine/istrazivanjem. Prije tacno dva mjeseca mi se na PP javio jedan dugogodisnji kolega forumas i brat musliman, koji je svojevremeno bio pod uticajem doticnih. Evo sta mi je napisao, a subjekt je bio "Zahvalnica" (postavit cu citate, nick cu izbaciti, te se nadam da mi nece zamjeriti objavljivanje, jer je u pitanju cist nijjet):

Njegov komentar na javnoj temi od prije dvije godine:
Ako umes da citas imas za svaku pojedinacnu stavku naziv dela i broj strane na kojoj je iznesena tvrdnja.
Moj odgovor:
Nidje veze. Potrudi se, pronadji originalne prijevode tih knjiga (za one knjige koje, u realnosti, i postoje) na samom izvoru, pa ces, uz Boziju pomoc, shvatiti da je Halid Tulic ublehas i ucenik jos vecih ublehasa, koji su placeni da bi lazima i konstrukcijama sirili medjumuslimansku mrznju, na projektu sto veceg razjedinjavanja muslimanskog ummeta.
Te njegov osvrt/zakljucak, nako citiranja nase tadasnje prepiske:

Da te obradujem, uz Boziju pomoc sam u medjuvremenu saznao da je istina ono sto si ti meni rekao jos pre dve godine. Allah da te nagradi na nacin na koji si mi odgovorio na moj nesmotreni i netacni upis. A meni Allah da oprosti na neznanju.

Ko je iskren saznat ce :)
pirpa

#10981 Re: IRAN

Post by pirpa »

zvizdan wrote:
pirpa wrote:
zvizdan wrote:
U svemu :D Zezam se, Kiki postavio par stranica prije nekakav Kuduzovicev video kakvima se on perverzno zabavlja, pa i ja pogledah. Uglavnom, prica vrli sejh kako krvozedne siije, koji inace ne ispunjavaju temeljne preduvjete da ikad postanu muslimani,( i kojima je, kako rece, najveci ibadet priklati suniju), suruju sa svim cafirima svijeta ne bi li im se pruzila prilika da sto vise ibadete. Pa rekoh, to je, dakle, to surovanje na djelu. :D
estakvirulahi. :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#10982 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

zvizdan wrote:
Isto tako, rekao je da je za suniju bolje zivjeti u zidovskoj nego siitskoj drzavi. :D

Na jednom drugom videu kaze da je ibn Tejmija toliko zaduzio muslimane pa da nije kufr/haram (il nesto slicno) muslimani bi govorili: 'neka je salavat i selam na posljednjeg Bozijeg poslanika Muhammeda, njegovu casnu porodicu, ashabe i ibn Tejmiju. :D Sije valjda rastavio na proste faktore pa ga zato hvale i vole. :D

Njima Tejmija kao 'vama' :D Husejn. :D
pirpa

#10983 Re: IRAN

Post by pirpa »

ma sta mi kazes premijeru , sad je iran glavni igrac :D
Italian Prime Minister Matteo Renzi says Iran plays “a fundamental role in the stability" of the Middle East region, which is struggling with years of extremism and terrorism.
"I am sure this visit will be a fundamental part of our ability to overcome together the challenge of fighting terrorism, atrocity and evil that we all have to confront together," the Italian premier noted.
salik79

#10984 Re: IRAN

Post by salik79 »

pirpa wrote:Kakav prijem perzijskog lava kod papa :D

Mladi Lav na namazu sa svojim Imamom :)

Image

Ako smijem primjetiti - sto stariji, sve ljepsi :thumbup: :-D
zvizdan

#10985 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Imam Homeini je slao krscanima poklone za Bozic. Hm, hm... :-D

Tito_i_Partija

#10986 Re: IRAN

Post by Tito_i_Partija »

salik79 wrote:Image

Nevjerovatno koliko na ovoj slici Homeini na Sean Connery-a lici.
pirpa

#10987 Re: IRAN

Post by pirpa »

Tito_i_Partija wrote:
salik79 wrote:Image

Nevjerovatno koliko na ovoj slici Homeini na Sean Connery-a lici.
Image
salik79

#10988 Re: IRAN

Post by salik79 »

zvizdan wrote:Imam Homeini je slao krscanima poklone za Bozic. Hm, hm... :-D

Ovo ti navodis vodu na Kuduzov mlin?! :mrgreen:
Gojeni H

#10989 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

zvizdan wrote:
Problem i jest u tome sto uopce pomisljas da je neko u pravu a neko u krivu. To nije islam, islam je pokornost Gospodaru. Kad uneses materi drva, za pocetak. A postoji fratri, budisticki monasi, pravoslavni kaludjeri.. koji su blizi Bogu i od tebe i od mene. Nije valjda da sumnjas u to?

Uglavnom, ako te zanima siizam, potrudi se pa ga istrazi, ako te ne zanima, sta te briga za siije? Ako te zanima taoizam, vazi isto, inace sta imas supljirati o taoistima kad ti nista ne rade, poneki cak kupi suvenir u Starom gradu. :D Ili ti vjerujes ovom bilmezu sa snimka da je sijama najveci ibadet ubiti suniju? Mislim, ako stvarno vjerujes u to, ne znam sta da ti kazem.

Sve drugo u redu, ali za boldirano ... zasto bi bila potrebna vjera u jedinstvo Bozije, ako je svejedno? Zasto je trebao islam pored svestenika koji su iskreno vjerovali u mekanske kipove i prinosili im zrtve?

Ne mislim da fratre i monahe treba ubijati :D , nego me samo interesuje stav da li ti je svejedno koga se zove i kome se nastoji pribliziti?
zvizdan

#10990 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Gojeni H wrote:
zvizdan wrote:
Problem i jest u tome sto uopce pomisljas da je neko u pravu a neko u krivu. To nije islam, islam je pokornost Gospodaru. Kad uneses materi drva, za pocetak. A postoji fratri, budisticki monasi, pravoslavni kaludjeri.. koji su blizi Bogu i od tebe i od mene. Nije valjda da sumnjas u to?

Uglavnom, ako te zanima siizam, potrudi se pa ga istrazi, ako te ne zanima, sta te briga za siije? Ako te zanima taoizam, vazi isto, inace sta imas supljirati o taoistima kad ti nista ne rade, poneki cak kupi suvenir u Starom gradu. :D Ili ti vjerujes ovom bilmezu sa snimka da je sijama najveci ibadet ubiti suniju? Mislim, ako stvarno vjerujes u to, ne znam sta da ti kazem.

Sve drugo u redu, ali za boldirano ... zasto bi bila potrebna vjera u jedinstvo Bozije, ako je svejedno? Zasto je trebao islam pored svestenika koji su iskreno vjerovali u mekanske kipove i prinosili im zrtve?

Ne mislim da fratre i monahe treba ubijati :D , nego me samo interesuje stav da li ti je svejedno koga se zove i kome se nastoji pribliziti?
Nisam spomenuo nikakve idolopoklonike. Idolopoklonici se ne mogu pribliziti Gospodaru, jer su usmjerili sve svoje potencijale ka priblizavanju svojim idolima. Ogromnoj vecini nas, bez obzira na religiju kojoj nominalno pripadamo, srce je hram idola, unosimo u njega kroz zivot mnostvo kipova, i na nama je da ih se, poput hazreti Ibrahima, odreknemo i porusimo ih. Sto se islama tice, islam nije nikakvo novo vjerovanje koje je donio Muhammed, a.s., vec je samo ozivio, potvrdio i zaokruzio ono cime se Gospodar obracao ljudima preko Svojih poslanika od zore covjecanstva. Vjerozakon je nesto sasvim drugo, ali otisli bismo predaleko.

Sto se svecenika tice? Pa prvi koji je prepoznao Poslanika, a.s., bio je upravo krscanski svecenik. U Kur'anu se kaze: "... zato sto medju njima ima svecenika i monaha, i zato sto se oni ne ohole." Znaci, medju njima ima ljudi koje hvali sam Gospodar. Ili, da ne bismo isli u off jer tema nije religijska, zar neko stvarno moze misliti da je ovaj mamlaz Kuduzovic blizi Bogu nego recimo pokojni fra Petar Andjelovic, i to samo zato sto je Kuduz ispao iz bosnjackih muda i fura se da je musliman? Pa valjda ti je jasno da bi isti taj lik, samo da je sudbina htjela da se nadje u mudima nekog Johna iz Biblijskog pojasa, sad demonstrativno palio Kur'an po skupovima ultraekstremista iz bijelog smeca.

A to koga se zove.. Samo Jednoga se moze zvati. Kad Kur'an govori o tome kako covjek zaziva Boga kad se nadje u smrtnoj nevolji, to vazi za sve ljude, ne samo za nominalne muslimane, Ne moze se zvati one koji ne postoje. Kad srce zove, ono zove samo Onoga Koji jedini Jeste.
asurbanipal

#10991 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Tabhana wrote:Čitajući malo, smatra se da je u svijetu 85-90% "sunnija", ostalo šije. E sada tih 85-90% u krivu, a tih 10% u pravu, hmm, zanimljivo.

Znači sunet Poslanika s.a.v.s nije bitan, bitnije je ko je trebao biti halifa nakon njegove smrti, zanimljivo :thumbup:

Eh, opet pravilo većine. Da si imalo čitao Kur'an znao bi da u njemu nema "pravila većine" i da su uvijek u manjini oni koji su razumom obdareni i koji razmišljaju. Dakle, po tvojoj logici, muslimani su u zabludi, budući da većina svijeta ne pripada islamskoj religiji... :mrgreen:
arzuhal

#10992 Re: IRAN

Post by arzuhal »

asurbanipal wrote:
Tabhana wrote:Čitajući malo, smatra se da je u svijetu 85-90% "sunnija", ostalo šije. E sada tih 85-90% u krivu, a tih 10% u pravu, hmm, zanimljivo.

Znači sunet Poslanika s.a.v.s nije bitan, bitnije je ko je trebao biti halifa nakon njegove smrti, zanimljivo :thumbup:

Eh, opet pravilo većine. Da si imalo čitao Kur'an znao bi da u njemu nema "pravila većine" i da su uvijek u manjini oni koji su razumom obdareni i koji razmišljaju. Dakle, po tvojoj logici, muslimani su u zabludi, budući da većina svijeta ne pripada islamskoj religiji... :mrgreen:
A s obzirom na to da je i populacija Iranaca, kao nacije, u manjini u odnosu na ostatak svijeta, ta ispravnost se još uduplava: hem Iranac hem šiija, ideš u dženet k'o sikira, i to onaj irfanski đe se samo duhovno naslađuješ ništa fizički, vehabijski :mrgreen:
asurbanipal

#10993 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

arzuhal wrote:
A s obzirom na to da je i populacija Iranaca, kao nacije, u manjini u odnosu na ostatak svijeta, ta ispravnost se još uduplava: hem Iranac hem šiija, ideš u dženet k'o sikira, i to onaj irfanski đe se samo duhovno naslađuješ ništa fizički :mrgreen:

Nema većeg lezeta od irfanskog tj. tesawufskog naslađivanja. Nakon ovog fizičkog moraš pod tuš ili ako si bio s nekim s kim ne bi trebao bit' ne d'o Bog pod bič... :mrgreen:
arzuhal

#10994 Re: IRAN

Post by arzuhal »

asurbanipal wrote:
arzuhal wrote:
A s obzirom na to da je i populacija Iranaca, kao nacije, u manjini u odnosu na ostatak svijeta, ta ispravnost se još uduplava: hem Iranac hem šiija, ideš u dženet k'o sikira, i to onaj irfanski đe se samo duhovno naslađuješ ništa fizički :mrgreen:

Nema većeg lezeta od irfanskog tj. tesawufskog naslađivanja. Nakon ovog fizičkog moraš pod tuš ili ako si bio s nekim s kim ne bi trebao bit' ne d'o Bog pod bič... :mrgreen:
To, to, samo najviši leveli gnoze i čarobne postaje duhovnih spoznaja, ništa motika i to, naka beduinština, seljakluk. Samo gospocki, klavir, konjak, kamin, gnoza, transcendentno jedinstvo religija što rek'o Schoun, i ljubav Božija :mrgreen:
zvizdan

#10995 Re: IRAN

Post by zvizdan »

arzuhal wrote:
asurbanipal wrote:
arzuhal wrote:

To, to, samo najviši leveli gnoze i čarobne postaje duhovnih spoznaja, ništa motika i to, naka beduinština, seljakluk. Samo gospocki, klavir, konjak, kamin, gnoza, transcendentno jedinstvo religija što rek'o Schoun, i ljubav Božija :mrgreen:
Slazem se da je tezak fizicki rad posebno vrijedan oblik ibadeta. Recimo, o'sarafi-zasarafi mobitel.
salik79

#10996 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fakat, zamislite ovim bosnicima rec' da nema nista od karindjanja hurija!? :skoljka: :mrgreen:
jao_situacije

#10997 Re: IRAN

Post by jao_situacije »

asurbanipal wrote:

fino fino
asurbanipal

#10998 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

arzuhal wrote:

Zaboravio si i trbušne plesačice... :mrgreen:
arzuhal

#10999 Re: IRAN

Post by arzuhal »

asurbanipal wrote:
arzuhal wrote:

Zaboravio si i trbušne plesačice... :mrgreen:
Neko nesklon duhu i okeanima gnoze u kojima ronimo, neko sklon površnoj refleksiji bi pomislio da ti pod trbušnim plesačicama misliš tek na obnažene žene, umjetnice orijentalnog plesa, a ne na duhovna gibanja koja bi u nama budili duhovni učitelji zapljuskujući naša srca kosmičkom sinergijom u slavljenju Apsoluta :mrgreen:
zvizdan

#11000 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Kaze Anthony da nije kako je ocekivao. A sta si ocekivao? Ilicki autobus?

Post Reply