512MB wrote:Eto rjesenja, nemoj te trpiti svasta, poruka iz Holandije
Nemojte*
Sramota je biti nepismen.
512MB wrote:Eto rjesenja, nemoj te trpiti svasta, poruka iz Holandije
Sad gledam, kad su 22 radna u mjesecu, ne prebacim 187 sati.Radio Sarajevo wrote:Buraz, kad vas ima koji to trpite, i treba vas musti. Kad jednog dana svi kažu da to ne žele, to će i prestati.melac wrote: A vidi se da nisi ni ti u Bosni. Pa bolan u Bosni je normalno da se mjesecno odradi 220-240 radnih sati, ja sam recimo jedno 5 godina imao prosjek mjesecno preko 300 sati, svaki mjesec. I svi ljudi oko mene su imali slicnu satnicu. A sve za istu placu, nema placanja prekovremenih, trošak. A imao sam perioda po pola godina kada je taj prosjek isao i preko 400 radnih sati mjesecno. A ne znam je li bio 1 promil dana kada sam odradio 8 radnih sati. Zato mojne nime šuplje, radio sam kod privatnik u Bosni haman 20 godina, 5 ih promijenio, uvijek radni dan isti. KOd posljednjeg sam prešao samo zato što sam imao pravo na godišnji, možeš li to zamisliti. A kada opisujem sebe, opisujem mnogo ljudi.
Bravo, eto vidis, vec jedan uspjeh za ovu heftuRadio Sarajevo wrote:512MB wrote:Eto rjesenja, nemoj te trpiti svasta, poruka iz Holandije
Nemojte*
Sramota je biti nepismen.
Ma izdržao bi vraga, čisto sumnjam da iko živ radi 30 dana po 13+ sati.sumirprimus wrote:e ima i tu caka, da plate po satnici izdrzo bi mujo i gore![]()
Nije svaki radni sat isti valjda, kad imas redovne pauze i kad posao nije tjelesno iscrpljujuci onda to nije problem, jedno vrijeme..Tomahawk11 wrote:Sad gledam, kad su 22 radna u mjesecu, ne prebacim 187 sati.Radio Sarajevo wrote:Buraz, kad vas ima koji to trpite, i treba vas musti. Kad jednog dana svi kažu da to ne žele, to će i prestati.melac wrote: A vidi se da nisi ni ti u Bosni. Pa bolan u Bosni je normalno da se mjesecno odradi 220-240 radnih sati, ja sam recimo jedno 5 godina imao prosjek mjesecno preko 300 sati, svaki mjesec. I svi ljudi oko mene su imali slicnu satnicu. A sve za istu placu, nema placanja prekovremenih, trošak. A imao sam perioda po pola godina kada je taj prosjek isao i preko 400 radnih sati mjesecno. A ne znam je li bio 1 promil dana kada sam odradio 8 radnih sati. Zato mojne nime šuplje, radio sam kod privatnik u Bosni haman 20 godina, 5 ih promijenio, uvijek radni dan isti. KOd posljednjeg sam prešao samo zato što sam imao pravo na godišnji, možeš li to zamisliti. A kada opisujem sebe, opisujem mnogo ljudi.
Ovo bold, preko 13 sati dnevno svaki dan?? To niko normalan ne može izdržati.
pa rade nasi ljudi i radili su po afganistanu i iraku i po 6 mjeseciTomahawk11 wrote:Ma izdržao bi vraga, čisto sumnjam da iko živ radi 30 dana po 13+ sati.sumirprimus wrote:e ima i tu caka, da plate po satnici izdrzo bi mujo i gore![]()
Pa čakijom bih tog gazdu izbocao nakon 30 dana
Dobro to, govorim za prilike ovdje u BiH.sumirprimus wrote:pa rade nasi ljudi i radili su po afganistanu i iraku i po 6 mjeseciTomahawk11 wrote:Ma izdržao bi vraga, čisto sumnjam da iko živ radi 30 dana po 13+ sati.sumirprimus wrote:e ima i tu caka, da plate po satnici izdrzo bi mujo i gore![]()
Pa čakijom bih tog gazdu izbocao nakon 30 dana![]()
odvojen zivot jebga 24/7 svakako si u kampu nemas dje
Jah, radiš od zvijezde do zvijezde i imaš i pauze...imaš, da mazneš paštetu sa pola hljeba i cigaru zapališ.512MB wrote: Nije svaki radni sat isti valjda, kad imas redovne pauze i kad posao nije tjelesno iscrpljujuci onda to nije problem, jedno vrijeme..
Moze izdrzati zdravo musko bez porodice od 22-35 god...s tim da bi ovaj od 35 u neka doba demolirao nesto, ako ne bi bio zadovoljan bar parama. Ovi mladji bi tako radili ocekujuci da sefovi vide sav taj trud. Sto mladog covjeka mozes zednog preko vode...Radio Sarajevo wrote:Ma frajer ili laže, ili je rob. Treće nema.Tomahawk11 wrote: Sad gledam, kad su 22 radna u mjesecu, ne prebacim 187 sati.
Ako bi radio pet dana sedmično, to bi značilo da radi po 18-19 sati dnevno.
Ako radi i subote, to je onda opet 15 i po sati dnevno.
Ako nema slobodnog dana, onda je to preko 13 sati.
To bi pristala samo budala, ili možda neko ko nema života ali je dobro plaćen, a i to neko vrijeme. Niko ne može izdržati to više od nekoliko mjeseci, da je ne znam kakva lova.
Ili kad se toliko prijetnji naslusa, postane mu svejedno i da otkaz "u sebi" radi sa 20% i taj sef ga svejedno drzi tu ili skonta da nije tesko naci los posao, pa bar promijeni firmu da ne gleda sefovu njusku.Seyfo wrote:Ima ovakvih primjera,mada nisu pravilo. Mlad covjek cesto hoce da se dokaze,tako da gazda vidi da daje 150% sebe pa da ga zadrzi. Druga stvar je kad gazda zna i stalno podsjeca da "ako nes ti,ima takvih na ulici bezbroj" i onda radnik,stalno filovan strahom,suti i trpi.
Pa to su firme koje samo tako i rade- uzmu djecu, ispljunu kad ih potrose. Ode jedan, dodje novi koji misli da ce bas on napraviti razliku. Ovi sto napuste takvu firmu, pusu i u jogurt.Tomahawk11 wrote:Pa dobro, ne pričamo o mladićima koji su puni snage i koji gleda hoće mu gazda dati milju to što sebi guli kožu s leđa, sve kako bi otišao na more i proveo se s rajom.
To je neki kraći period i vozdra.
Pričamo o poslu koji će raditi osoba koja ima porodicu, obaveze, život.
Tako je Che Guevara! Otpor i pobuna, iz Amsterdama direktno za budale u Bosni.Radio Sarajevo wrote:Buraz, kad vas ima koji to trpite, i treba vas musti. Kad jednog dana svi kažu da to ne žele, to će i prestati.melac wrote: A vidi se da nisi ni ti u Bosni. Pa bolan u Bosni je normalno da se mjesecno odradi 220-240 radnih sati, ja sam recimo jedno 5 godina imao prosjek mjesecno preko 300 sati, svaki mjesec. I svi ljudi oko mene su imali slicnu satnicu. A sve za istu placu, nema placanja prekovremenih, trošak. A imao sam perioda po pola godina kada je taj prosjek isao i preko 400 radnih sati mjesecno. A ne znam je li bio 1 promil dana kada sam odradio 8 radnih sati. Zato mojne nime šuplje, radio sam kod privatnik u Bosni haman 20 godina, 5 ih promijenio, uvijek radni dan isti. KOd posljednjeg sam prešao samo zato što sam imao pravo na godišnji, možeš li to zamisliti. A kada opisujem sebe, opisujem mnogo ljudi.
Hendrix wrote:Tako je Che Guevara! Otpor i pobuna, iz Amsterdama direktno za budale u Bosni.Radio Sarajevo wrote: Buraz, kad vas ima koji to trpite, i treba vas musti. Kad jednog dana svi kažu da to ne žele, to će i prestati.

Tako je, svaki dan od 12-15 sati. Nemoj sad o tome je li neko normalan ili nije, svakako da nije to ispravno ni tražiti ni raditi, ali je stvarnost takva.Tomahawk11 wrote:Sad gledam, kad su 22 radna u mjesecu, ne prebacim 187 sati.Radio Sarajevo wrote:Buraz, kad vas ima koji to trpite, i treba vas musti. Kad jednog dana svi kažu da to ne žele, to će i prestati.melac wrote: A vidi se da nisi ni ti u Bosni. Pa bolan u Bosni je normalno da se mjesecno odradi 220-240 radnih sati, ja sam recimo jedno 5 godina imao prosjek mjesecno preko 300 sati, svaki mjesec. I svi ljudi oko mene su imali slicnu satnicu. A sve za istu placu, nema placanja prekovremenih, trošak. A imao sam perioda po pola godina kada je taj prosjek isao i preko 400 radnih sati mjesecno. A ne znam je li bio 1 promil dana kada sam odradio 8 radnih sati. Zato mojne nime šuplje, radio sam kod privatnik u Bosni haman 20 godina, 5 ih promijenio, uvijek radni dan isti. KOd posljednjeg sam prešao samo zato što sam imao pravo na godišnji, možeš li to zamisliti. A kada opisujem sebe, opisujem mnogo ljudi.
to je 6 dana u sedmici po 8 sati. Nedjelja slobodna.cassius wrote:Buntovnik iz udobnog officea u Holandiji , poziva ljude u BiH na otpor.kakav fail od covjeka.
on topic : imam par kolega inzenjera koji odraduju 200-210 mjesecno sati , jer su kod privatnika.
sumirprimus wrote:od 7 do 3 je zlatno doba radnicke klase, sve ostalo bljak