Referendum(i) u RS-u

Locked
Zgoljo

#10976 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

PM72 wrote:
Zgoljo wrote:
PM72 wrote:Njima valja dalje živit.Fino je izdaleka reći zamjerio bih ovo ili ono.Oni moraju živjeti u miru sa komšijama ili ih nema.To morate shvatiti.
Jel se vama ovaj predstavlja kao "normalan" i "patriota"?

Slusaj frende,polaganije malo sa tim koga ili ima ili nema.
Ne trci pred rudu i ne prijeti,prijetnji takvih kao sto si ti se niko ne boji.
Ti si polupao lončiće.Ko kome prijeti? Uprati malo bolje ko i šta piše.
Svoj ti poso jaro.Opasne finte bacas,i to dosta upadljivo.
ultima_palabra

#10977 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ultima_palabra »

Zgoljo wrote:
Ako se neko boji reakcije sumskih razbojnika neka mene ovlaste da izvrsim hapsenja,samo neka mi pripreme 10 specijalaca Sipe i odgovarajucu logistiku.To cu uraditi potpuno besplatno,bez ikakve nadoknade.
Kakav patriota, svaka čast majstore... pa bar avio-kartu iz Minhena da je tražio da mu plate, nego neće ni to :thumbup: :sax:
emmir1

#10978 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emmir1 »

Ja sam mišljenja da će hapšenje od bh tužilaštva dovesti do eskalacije sa ko zna kojim posljedicama.

To treba da znaju i ovi čuvari mira i Deytona.

Oni su ti koji treba da reaguju ako žele sačuvati mir.

Zna li neko kada je sjednica Pika?

Incko je najavio nakon referenduma i kao razmatrat će se sankcije
PM72

#10979 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Zgoljo wrote :
Svoj ti poso jaro.Opasne finte bacas,i to dosta upadljivo
.

:-) :-) :-)
channel10

#10980 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Eno Dick pozvan da se javi u Tuzilastvo u svojstvu osumnjicenog :-)
daddy-kool

#10981 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

channel10 wrote:Eno Dick pozvan da se javi u Tuzilastvo u svojstvu osumnjicenog :-)
Kolika je kvota da neće otići?
512MB

#10982 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 512MB »

"State Department: organizatori protivustavnog referenduma snosice posljedice"

"Dodik pozvan na saslusanje u tuzilastvo BiH zbog referenduma"

"Formiran predmet u tuzilastvu zbog referenduma"

"Granicna policija osigurat ce jarbol za zastavu BiH na svim granicnim prelazima"

zivio feremdum!
:mrgreen: :bih:
channel10

#10983 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

daddy-kool wrote:
channel10 wrote:Eno Dick pozvan da se javi u Tuzilastvo u svojstvu osumnjicenog :-)
Kolika je kvota da neće otići?
1,0001. Vidjecemo sta dalje.
Danguba

#10984 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

PM72 wrote:Prije desetak dana sam napisao da će biti referendum i da će poslije njega samo svanuti novi dan.Tresla se gora - rodio se miš.Čitava istočna Bosna je jučer bila iseljena u Federaciju,šatro u posjet familiji.Od povratnika nije ostalo ni 10% i to samo oni koji nisu mogli ostaviti stoku.Toliko o spremnosti naroda na neki sukob i šta znači ta psihoza i prepadanje.
Ti brojao sa komsijom Cedom gore na Sokocu?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10985 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

svudže bi al u svom glavnom gradu nebi :mrgreen:

Image

član 9 :mrgreen:

http://www.narodnaskupstinars.net/sites ... srpske.pdf
PM72

#10986 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Danguba wrote:
PM72 wrote:Prije desetak dana sam napisao da će biti referendum i da će poslije njega samo svanuti novi dan.Tresla se gora - rodio se miš.Čitava istočna Bosna je jučer bila iseljena u Federaciju,šatro u posjet familiji.Od povratnika nije ostalo ni 10% i to samo oni koji nisu mogli ostaviti stoku.Toliko o spremnosti naroda na neki sukob i šta znači ta psihoza i prepadanje.
Ma ja,lako je cirkuzat.Prvi ti ne bi imao muda zanoćit' među povratnicima.Pa onda ovaj što bi da ga Sipa ovlasti i da mu pošalju specijalce da organizuje akciju hapšenja. :run:
Danguba

#10987 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

155_mm wrote:
i mene zanima sta je to natjeralo srpske vodje da izadju u javnost sa ovakvom katastrofalnom izlaznoscu.

pitam se sta zvuci bolje. da je onih 600.000 izaslih 51% ili da je to 80-90% prisutnog srpskog stanovnistva u mickinom vilajetu.

racunica je jasna. sa ovom izlaznoscu od 51% srba ima u er esu 1.000.000 sa izlaznoscu 80% ima ih tek 720.000. ovo su rezultati ako uzmemo da je procenat nesrba nekih 20%.

ja ipak vjerujem da izlaznost nije bila ispod 80% cjelokupnog srpskog stanovnistva. jednostavno propaganda je vrsila toliki pritisak da se skoro niko ne bi usudio da ostane kuci.
Tu se i ona novinarka malo zapetljala sa Karanom.

Ili je previse prijavljenih glasaca ili je previse procenata izlaznosti.

Glasalo je onoliko koliko su oni htjeli napisati. Tacka.
512MB

#10988 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 512MB »

Al najjaci je baja sinoc u onom intervju na rtrs kad ga silikonjara (copyright Mektic) upita za referendum o sudu a baja je prekine i kaze "ma daj nemoj me i ti sad handrit vidis da slavim" :lol:
Zgoljo

#10989 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

ultima_palabra wrote:
Zgoljo wrote:
Ako se neko boji reakcije sumskih razbojnika neka mene ovlaste da izvrsim hapsenja,samo neka mi pripreme 10 specijalaca Sipe i odgovarajucu logistiku.To cu uraditi potpuno besplatno,bez ikakve nadoknade.
Kakav patriota, svaka čast majstore... pa bar avio-kartu iz Minhena da je tražio da mu plate, nego neće ni to :thumbup: :sax:
Amare,jel bacas kasike i razbacujes hagra?Pazi ti sistema,ako hoces nekog kao diskreditirati samo kaeš Minhen,dijaspora :-)
Moj Amare,umjesto da se i ti ponudis,ti gatas.
Danguba

#10990 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

PM72 wrote:
Danguba wrote:
Ma ja,lako je cirkuzat.Prvi ti ne bi imao muda zanoćit' među povratnicima.Pa onda ovaj što bi da ga Sipa ovlasti i da mu pošalju specijalce da organizuje akciju hapšenja. :run:
Kuca mi je bila na par stotina metara od krajnjeg dometa cetnika. Svi su iselili osim nas par koji smo ostali. Ostalo je zapisano u istoriji. Ni tada ih se nismo plasili(valjda nesvjesno) a kamo li danas kada znas kakvi su.

Onda bi ga primio i na kafu pa da porazgovaramo sta nas zadesi a danas bi ga odmah ovjerio pa pitao ''jesi to ti''. Podrazumijeva se da su napetosti i situacija iste.
kamen spoticanja

#10991 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kamen spoticanja »

Dje ce napisat da je izlaznost bila ispod 50%
To ni u miletovim gubernijama nije regularan neustavni referendum :mrgreen:
daddy-kool

#10993 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

512MB wrote:"State Department: organizatori protivustavnog referenduma snosice posljedice"

"Granicna policija osigurat ce jarbol za zastavu BiH na svim granicnim prelazima"

zivio feremdum!
Bez hapšenja, ništa.
bh.tornjak

#10994 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

daddy-kool wrote:
512MB wrote:"State Department: organizatori protivustavnog referenduma snosice posljedice"

zivio feremdum!
Bez hapšenja, ništa.
pravna drzava ovim pokazuje da postoji... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

ono sto svemu daje jos vecu tezinu.....oglasavanje od strane "State department-a"
skidanje gaca je pocelo....a belegije cekaju spremne...polako krece redaljka.....pa ko izdrzi...
Danguba

#10995 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

zivio feremdum!
Sada sam tek ubijedjen da od ovoga nece biti nista. Otvoren predmet, izjava, cekanje, cekanje...nema osnova za pokretanje nikakvog postupka.

Sto @radosni rece, nema promjena granica, i nema refereenduma o samostalnosti. a između toga ima svega

Upravo tako. Igrat ce na slabosti sistema izmedju zakonodavne i izvrsne vlasti. I za ovaj referendum su rekli da je samo savjetodavan i da ce ispostovati odluku US.
daddy-kool

#10996 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

bh.tornjak wrote:
daddy-kool wrote:

zivio feremdum!
Bez hapšenja, ništa.
pravna drzava ovim pokazuje da postoji... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

ono sto svemu daje jos vecu tezinu.....oglasavanje od strane "State department-a"
skidanje gaca je pocelo....a belegije cekaju spremne...polako krece redaljka.....pa ko izdrzi...
Pravna država će pokazati svoje postojanje samo hapšenjima.
bh.tornjak

#10997 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

ovi su se oglasili.....a oni se ne oglasavaju na bilo sta:

State department

Organizatori referenduma ugrožavaju stabilnost i snosit će posljedice

Uprkos najavama da će referendum o danu RS u manjem bh. entitetu, bez obzira na jasno međunarodno protivljenje, ipak biti održan, do samog početka izjašnjavanja zvanični Vašington ostavljao je prostora da se od tog protuustavnog čina odustane.

Finalne i obavezujuće

Amerikanci zato ostaju pri stavu da organizatori ovog ilegalnog referenduma trebaju snositi posljedice, jer to ugrožava stabilnost u Bosni i Hercegovini.

- Oni koji potkopavaju dejtonske institucije moraju se smatrati odgovornim za svoje destabilizirajuće akcije - rečeno je „Avazovom“ dopisniku iz izvora u State departmentu.

Nazivajući zato ovaj referendum „direktnim kršenjem“ odluka najviše sudske instance - Ustavnog suda BiH, spomenuto izjašnjavanje u centrali američke diplomatske mreže iznova su nazvali “trošenjem vrijednih resursa” koji “neće rezultirati napretkom u pogledu 9. januara kao praznika” u entitetu RS.

Odgovarajući u pisanom obliku na naš upit o svemu tome, zvaničnik ministarstva vanjskih poslova SAD podsjetio je da su odluke Ustavnog suda BiH “dio Aneksa 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma i da su, kao takve, finalne i obavezujuće i da moraju biti poštovane”.

Politički izazovi

U State departmentu iznova podsjećaju da je poštivanje vladavine zakona od svih u Bosni i Hercegovini od presudnog značaja za demokratski proces u zemlji.

Insistirajući očito na mogućim legalnim posljedicama za organizatore ovog referendumskog kršenja Ustava BiH, u Vašingtonu još navode da se “bez funkcionalnog legalnog okvira i stabilnosti, koje on nudi, zemlja suočava s nemogućim”.
Budjav_lebac

#10998 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Sad bi idealno bilo da odbije dolazak na saslusanje i da ga prisilno privedu samo da mu se pokaze da nije glavni baja.
Tarzo

#10999 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tarzo »

Danguba wrote:

zivio feremdum!
Sada sam tek ubijedjen da od ovoga nece biti nista. Otvoren predmet, izjava, cekanje, cekanje...nema osnova za pokretanje nikakvog postupka.

Sto @radosni rece, nema promjena granica, i nema refereenduma o samostalnosti. a između toga ima svega

Upravo tako. Igrat ce na slabosti sistema izmedju zakonodavne i izvrsne vlasti. I za ovaj referendum su rekli da je samo savjetodavan i da ce ispostovati odluku US.

Nebitno šta su rekli. Sam postupak je nelegalan, ruši Ustavni sud a time i državu i otvara pandorinu kutiju.
bh.tornjak

#11000 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Budjav_lebac wrote:Sad bi idealno bilo da odbije dolazak na saslusanje i da ga prisilno privedu samo da mu se pokaze da nije glavni baja.
da ce se ku*rcit....hoce...
sad treba svasta ocekivat.....jaka je to mreza....povuci ce za sobom mnoge...
nece samo na ovom ostati....ako njega "razoruzaju" i ostali postaju ranjivi (braca po kriminalu, a takvih ima i u FBiH)
picvajz tek (polako) pocinje
Locked