Jel ima negdje napisano na zidu kuce ili ti to iz glave, "logicno" onako kako najbolje znas kad dobijes inspiraciju ?sarajevoxxxx wrote:Mosul i Faludža i ostali irački gradovi nije to samo problem Isila, uz Isil se tamo bore i druge sunitske vojne formacije. Svako napredovanje šiita u Siriji poklon je Isilu u Iraku. Ko i nije bio za Isil, postaje njegov simpatizer. Ili uz Isil ili pod zemlju poruka je šiitskih formacija koje se bore u Siriji.Kikibombona wrote:Zar i oni?DuckZz wrote:Visoki Irački oficiri, među njima i General Al-Kaab , stigli u provinciju Aleppa zajedno sa još 300 pripadnika Harakat Al-Nub bataljona. U posljednjih 6 dana, najmanje 900 Iranskih pripadnika NDF-a je iz Damaska krenulo prema jugu Aleppa.![]()
![]()
Mislio sam da samo paravojne iracke formacije borave u Siriji. Iracka armija je ipak saveznik Amerike...![]()
Interes pobunjenika je da dogovore primirje prije nego zavrsi rat u Iraku, prije nego padne Mosul ili Faludza. Tek tad ce nagrnuti siiti iz Iraka, a onda su jebali jeza u ledja...
To se dakle Sirijcima danas nudi. Ili idite zajedno sa Isilom ili ćemo vas sve pobiti. Za njih trenutno nema trećeg izbora. Ili jedino da se svi saberu na neku livadu u Idlibu i da proglase da kolektivno prihvataju neku od vjera: možda da se preobrate u Jezide, šta ja znam, kršćane itd.
Sirija vol. 2
- mirsek
#10976 Re: Sirija vol. 2
- fosna2014
#10977 Re: Sirija vol. 2
#SAA advance in NE #Latakia countryside & take control of Wadi (valley) Nabe' Meero & point 867
-
sarajevoxxxx
#10978 Re: Sirija vol. 2
Sirijcima je režim nanio najviše zla. Isil je predstava međunarodne zajednice. Samo lud čovjek nakon svega može prihvatiti Asada. Mislim i pored svega da Isil nikada nije bio jači i u Siriji i u Iraku. Ne vjerujem u ove zapadne procjene koje se temelje na procentima i izgubljenoj teritoriji, po kojoj oni sude.mirsek wrote: Jel ima negdje napisano na zidu kuce ili ti to iz glave, "logicno" onako kako najbolje znas kad dobijes inspiraciju ?
Snaga Isila i jeste u šiitskim milicijama, u izgladnjivanju gradova poput Madaye. Mislim da međunarodnoj zajednici jednostavno nije u interesu kraj rata i sukoba, i da svijesno povlače poteze koji vode još većem rasplamsavanju rata, nasilja i ubijanja.
- Challenger__
#10979 Re: Sirija vol. 2
Uglavnom, na prostoru BI, u Siriji i Iraku danas postoje dva "koordinaciona centra" u osnovi dva združena štaba.
1. sa sjedištem u Damasku (Sirija, Iran, Rusija, Hezbollah);
2. sa sjedištem u Bagdadu (Irak, Iran, Sirija, Rusija, Hezbollah).
"3+1" i "4+1"
Toliko.
1. sa sjedištem u Damasku (Sirija, Iran, Rusija, Hezbollah);
2. sa sjedištem u Bagdadu (Irak, Iran, Sirija, Rusija, Hezbollah).
"3+1" i "4+1"
Toliko.
- mirsek
#10980 Re: Sirija vol. 2
Dakle imas neke slike, video klipove i izvjestaje neutralne strane sa dokazima o tome ili nastavljas biti namjerni LAZOV u svrhu propagande ?cbrt wrote:Sravnili su grad sa zemljom ne obazirući se na preko 20.000 civila u njemu, gađali kolone civila koje su napuštale grad, streljali zarobljenike bez obzira da li su vojnici ili civili, nisu ni proveravali...ne postavljaju oni tek tako video uradke kao ISIS koji se time hvali...jedan od najvećih zločina je u ovome ratu je ono što su oni uradili tamo...inače mi je jako drago što sam uzdrmao vaš neokomunistički kavezmirsek wrote:Hezbullah, zlocini u Kusajru, 2-3 klika misem, ajd meni za ljubav da te ne bih opet ovdje nazvao onim sto jesi.cbrt wrote:Postavio gore i prekini da lažeš i izmišljaš više...evo ti opet http://www.liveleak.com/view?i=215_1432210856
Inače je omiljena igra ovih neokomunista da ti njima moraš da dokazuješ istinu inače si lažov a istina se može pronaći na netu sa dva-tri klika mišem...
Nemoj se zivota ti vise javljati da bi drugima pametovao da li lazu ili ne, sramota me je za tebe jer je ovo vec 3 ili 4 put da te pitam i svaki put isto mantras a ni jednog jedinog dokaza da postavis.
- Co0l
#10981 Re: Sirija vol. 2
Samo legitimno i suverenoDuckZz wrote:Visoki Irački oficiri, među njima i General Al-Kaab , stigli u provinciju Aleppa zajedno sa još 300 pripadnika Harakat Al-Nub bataljona. U posljednjih 6 dana, najmanje 900 Iranskih pripadnika NDF-a je iz Damaska krenulo prema jugu Aleppa.
- DuckZz
#10982 Re: Sirija vol. 2
Jel me zajebavaš ?Kikibombona wrote:Zar i oni?DuckZz wrote:Visoki Irački oficiri, među njima i General Al-Kaab , stigli u provinciju Aleppa zajedno sa još 300 pripadnika Harakat Al-Nub bataljona. U posljednjih 6 dana, najmanje 900 Iranskih pripadnika NDF-a je iz Damaska krenulo prema jugu Aleppa.![]()
![]()
Mislio sam da samo paravojne iracke formacije borave u Siriji. Iracka armija je ipak saveznik Amerike...![]()
Interes pobunjenika je da dogovore primirje prije nego zavrsi rat u Iraku, prije nego padne Mosul ili Faludza. Tek tad ce nagrnuti siiti iz Iraka, a onda su jebali jeza u ledja...
Ko će komandovati Iračkim grupama u Siriji ako neće isti oni koji ih komanduju u Iraku. Samo na jugu Aleppa je prisutno oko 11 različitih grupa, svaka veća od sljedeće. Šta si ti mislio, dođe 1 000 vojnika i svi pod komandu Qassima velikog ?
A ko će drugi u Siriji dolaziti nego vojne formacije ? U Iraku je Iračka vojska bitna koliko i Sirijska vojska u Hasaki, idu tamo gdje dolaze kamere. Svaka Iračka formacija u Siriji koristi ista oružja koju koristi i Iračka vojska u Iraku, a ista oružja su donirana od Američkih službi, koja opet sve ove Iračke formacije svrstava u paravojne pa i terorističke grupe, koji ipak surađuju sa istom Iračkom vojskom i od njih dobivaju vozila i opremu, koju opet pobunjenici zarobljavaju (npr. Humvee).
Interes pobunjenika je da zaustave intervencije okolnih država koji su zaustavili njihovo napredovanje prema određenim mjestima koja su za njih od ključnog faktora (Al-Ghab dolina, Junis planina u Latakiji, provincija Daraa, provincija Aleppa.....), gdje bi barem prve 2 lokacije bile zasigurno pod kontrolom pobunjenika, a to im otvara vrata za dalje stvari (obala Latakije, grad Hama .....).
Situacija je upravo obrnuta, interes vlade je primirje, jer da nije tako, opkoljeni gradovi : Zabadani, Qusajr, Al-Waer, Rastan, Daraya, Moademijeh ..... nikad nebi bili napadnuti i sravnjeni sa zemljom, jer primirje u tim gradovima onemogucuje dalji napredak pobunjenika u drugih oblastima, bez obzira što ih drugi napadaju, jer Ruski zračni udari na Idlib, Saraqib itd su svakodnevni, bez obzira što su ta mjesta pod primirjem (sklop dogovora Fuah-Kafraya-Zabadani), jer na papiru se ne spominje Ruska/Iranska/Iračka ... vojska, ali pošto druge dvije formacije nemaju avijaciju, samo prva djeluje gdje može.
- mirsek
#10983 Re: Sirija vol. 2
Ko pobunjenike obucava, oprema oruzjem i pruza im siguran prolaz prema Siriji ako je cijeli svijet protiv njih i na strani Assada.?sarajevoxxxx wrote:Sirijcima je režim nanio najviše zla. Isil je predstava međunarodne zajednice. Samo lud čovjek nakon svega može prihvatiti Asada. Mislim i pored svega da Isil nikada nije bio jači i u Siriji i u Iraku. Ne vjerujem u ove zapadne procjene koje se temelje na procentima i izgubljenoj teritoriji, po kojoj oni sude.mirsek wrote: Jel ima negdje napisano na zidu kuce ili ti to iz glave, "logicno" onako kako najbolje znas kad dobijes inspiraciju ?
Snaga Isila i jeste u šiitskim milicijama, u izgladnjivanju gradova poput Madaye. Mislim da međunarodnoj zajednici jednostavno nije u interesu kraj rata i sukoba, i da svijesno povlače poteze koji vode još većem rasplamsavanju rata, nasilja i ubijanja.
- Co0l
#10984 Re: Sirija vol. 2
Pobunjenici su ogromnom vecinom Sirijci i niko im ne pruza siguran prolaz prema tamo gdje su vec i bili.mirsek wrote:Ko pobunjenike obucava, oprema oruzjem i pruza im siguran prolaz prema Siriji ako je cijeli svijet protiv njih i na strani Assada.?sarajevoxxxx wrote:Sirijcima je režim nanio najviše zla. Isil je predstava međunarodne zajednice. Samo lud čovjek nakon svega može prihvatiti Asada. Mislim i pored svega da Isil nikada nije bio jači i u Siriji i u Iraku. Ne vjerujem u ove zapadne procjene koje se temelje na procentima i izgubljenoj teritoriji, po kojoj oni sude.mirsek wrote: Jel ima negdje napisano na zidu kuce ili ti to iz glave, "logicno" onako kako najbolje znas kad dobijes inspiraciju ?
- Challenger__
#10985 Re: Sirija vol. 2
Turkish Army shoots at civilians trying to cross the Rojava border: One girl dead, multiple others injured.
-
cbrt
#10986 Re: Sirija vol. 2
Ovde nije više komesarska logika da si kriv ako ne dokažeš suprotno. Javio si se samo kako bi opravdao drugara koji je masno slagao i izmislio pa uhvaćen sa dva-tri klika mišem u laži. To izvrtanje da sam ja koji je uhvatio lažova u laži lažov jer me neko tako (prema potrebi) cima za nešto što sam izjavio i pri čemu stojim mi je smešno...mirsek wrote: Dakle imas neke slike, video klipove i izvjestaje neutralne strane sa dokazima o tome ili nastavljas biti namjerni LAZOV u svrhu propagande ?
Nemoj se zivota ti vise javljati da bi drugima pametovao da li lazu ili ne, sramota me je za tebe jer je ovo vec 3 ili 4 put da te pitam i svaki put isto mantras a ni jednog jedinog dokaza da postavis.
-
sarajevoxxxx
#10987 Re: Sirija vol. 2
Pazi, i u Madayu ide hrana, ali 200 dolara za jedan kilogram riže ili mlijeka u prahu, i to opet ne znači da pripadnici Hezbollaha nisu svjetski zlikovci i da grad ne drže pod opsadom.mirsek wrote: Ko pobunjenike obucava, oprema oruzjem i pruza im siguran prolaz prema Siriji ako je cijeli svijet protiv njih i na strani Assada.?
- Kikibombona
#10988 Re: Sirija vol. 2
Cekaj bolan, da li Iracane u Iraku vode OFICIRI ZVANICNE IRACKE VOJSKE ili lideri siitskih paravojnih formacija?DuckZz wrote:
Jel me zajebavaš ?
Ko će komandovati Iračkim grupama u Siriji ako neće isti oni koji ih komanduju u Iraku. Samo na jugu Aleppa je prisutno oko 11 različitih grupa, svaka veća od sljedeće. Šta si ti mislio, dođe 1 000 vojnika i svi pod komandu Qassima velikog ?
A ko će drugi u Siriji dolaziti nego vojne formacije ? U Iraku je Iračka vojska bitna koliko i Sirijska vojska u Hasaki, idu tamo gdje dolaze kamere. Svaka Iračka formacija u Siriji koristi ista oružja koju koristi i Iračka vojska u Iraku, a ista oružja su donirana od Američkih službi, koja opet sve ove Iračke formacije svrstava u paravojne pa i terorističke grupe, koji ipak surađuju sa istom Iračkom vojskom i od njih dobivaju vozila i opremu, koju opet pobunjenici zarobljavaju (npr. Humvee).
Interes pobunjenika je da zaustave intervencije okolnih država koji su zaustavili njihovo napredovanje prema određenim mjestima koja su za njih od ključnog faktora (Al-Ghab dolina, Junis planina u Latakiji, provincija Daraa, provincija Aleppa.....), gdje bi barem prve 2 lokacije bile zasigurno pod kontrolom pobunjenika, a to im otvara vrata za dalje stvari (obala Latakije, grad Hama .....).
Situacija je upravo obrnuta, interes vlade je primirje, jer da nije tako, opkoljeni gradovi : Zabadani, Qusajr, Al-Waer, Rastan, Daraya, Moademijeh ..... nikad nebi bili napadnuti i sravnjeni sa zemljom, jer primirje u tim gradovima onemogucuje dalji napredak pobunjenika u drugih oblastima, bez obzira što ih drugi napadaju, jer Ruski zračni udari na Idlib, Saraqib itd su svakodnevni, bez obzira što su ta mjesta pod primirjem (sklop dogovora Fuah-Kafraya-Zabadani), jer na papiru se ne spominje Ruska/Iranska/Iračka ... vojska, ali pošto druge dvije formacije nemaju avijaciju, samo prva djeluje gdje može.
To nije isto!
Upravo sam na gugletu iscackao da je Akram al Kaabi pripadnik paravojne siitske formacije Harakat al Nujaba, kao sto si i ti napisao. Dakle, ne radi se o generalu iracke regularne vojske.
- mirsek
#10989 Re: Sirija vol. 2
Sam si se okliznuo sa svojom tvrdnjom tj. namjernom propagandnom lazi i naravno da cu to potencirati ali samo kad pokusavas drugima soliti pamet a nisi ni blizu nekog istinoljupca .cbrt wrote:Ovde nije više komesarska logika da si kriv ako ne dokažeš suprotno. Javio si se samo kako bi opravdao drugara koji je masno slagao i izmislio pa uhvaćen sa dva-tri klika mišem u laži. To izvrtanje da sam ja koji je uhvatio lažova u laži lažov jer me neko tako (prema potrebi) cima za nešto što sam izjavio i pri čemu stojim mi je smešno...mirsek wrote: Dakle imas neke slike, video klipove i izvjestaje neutralne strane sa dokazima o tome ili nastavljas biti namjerni LAZOV u svrhu propagande ?
-
cbrt
#10990 Re: Sirija vol. 2
Ma krivo ti je što razbucavam ove tvoje...ja te razumem
- Co0l
#10991 Re: Sirija vol. 2
To ti smeta,a ne smeta ti sto onaj kojeg je uhvatio u lazi od pet postova u prosjeku u tri nesto slaze?Indikativno...mirsek wrote:Sam si se okliznuo sa svojom tvrdnjom tj. namjernom propagandnom lazi i naravno da cu to potencirati ali samo kad pokusavas drugima soliti pamet a nisi ni blizu nekog istinoljupca .cbrt wrote:Ovde nije više komesarska logika da si kriv ako ne dokažeš suprotno. Javio si se samo kako bi opravdao drugara koji je masno slagao i izmislio pa uhvaćen sa dva-tri klika mišem u laži. To izvrtanje da sam ja koji je uhvatio lažova u laži lažov jer me neko tako (prema potrebi) cima za nešto što sam izjavio i pri čemu stojim mi je smešno...mirsek wrote: Dakle imas neke slike, video klipove i izvjestaje neutralne strane sa dokazima o tome ili nastavljas biti namjerni LAZOV u svrhu propagande ?
- mirsek
#10992 Re: Sirija vol. 2
Pa sto se onda ne bore za svoja prava nego im vecina zrtava strani uvezeni radikali i fanatici a oni su tu da ponekad posalju kakav slogan na carsafu kao oni iz cvijetnog karanfila ?Co0l wrote:
Pobunjenici su ogromnom vecinom Sirijci i niko im ne pruza siguran prolaz prema tamo gdje su vec i bili.
Nekako ispadne da je Assad diktator ali ne toliki da se protiv njega digne sveopsti ustanak u vecinski sunitskoj Siriji i da i njega i njegovu sektu satare jedno pola miliona gnjevnih Sirijaca.
Gdje je zapelo ?
Izbacite najslabiju kariku.
- mirsek
#10993 Re: Sirija vol. 2
Pitaj velikosrbe kako to ide kad se obrnuto radi, nelegitimno, nelegalno i agresijom ?Co0l wrote:Samo legitimno i suverenoDuckZz wrote:Visoki Irački oficiri, među njima i General Al-Kaab , stigli u provinciju Aleppa zajedno sa još 300 pripadnika Harakat Al-Nub bataljona. U posljednjih 6 dana, najmanje 900 Iranskih pripadnika NDF-a je iz Damaska krenulo prema jugu Aleppa.
- DuckZz
#10994 Re: Sirija vol. 2
Pročitaj ono podebljano, bez obzira jesi li razumio "Iračka vojska" ili "Iračka formacija", ako znaš koje se grupe nalaze u Siriji, isti lideri im komanduju i u Iraku, ko će drugi.Kikibombona wrote:Cekaj bolan, da li Iracane u Iraku vode OFICIRI ZVANICNE IRACKE VOJSKE ili lideri siitskih paravojnih formacija?DuckZz wrote:
Jel me zajebavaš ?
To nije isto!
Upravo sam na gugletu iscackao da je Akram al Kaabi pripadnik paravojne siitske formacije Harakat al Nujaba, kao sto si i ti napisao. Dakle, ne radi se o generalu iracke regularne vojske.
U Siriji se NE nalazi Iračka vojska (1,2,3,4,5,6,7,8,9.10 Divizija), već Iračke formacije koje ratuju odvojeno, ili u sklopu Iračke vojske u Iraku. Isto kao što postoje Sirijske formacije u Siriji koje rade ili odvojeno (SSNP, Syrian Resistance) ili u sklopu SAA vojske (Tiger force, NDF army...).
Primjer :
- Kata'ib Hezbollah je Iračka paravojna formacija u Siriji (rade odvojeno od Iračke vojske u Iraku).
- Faylaq Al-Badr je Iračka formacija u Siriji (rade u sklopu Iračke vojske u Iraku, provincija Diyala).
-
sarajevoxxxx
#10995 Re: Sirija vol. 2
Besam Džeareh, jedan od predstavnika opozicije: UN zajedno sa Hezbollahom i režimom učestvuje u opsadi i etničkom čišćenju sirijskih gradova.
http://www.radioalkul.com/p39142/
http://www.radioalkul.com/p39142/
Last edited by sarajevoxxxx on 10/01/2016 16:26, edited 1 time in total.
- mirsek
#10996 Re: Sirija vol. 2
Ma ne pratim toliko detaljno ali on mi bas bode oci kad nekome pametuje o lazima i 2-3 klika za pravu istinu.Co0l wrote:
To ti smeta,a ne smeta ti sto onaj kojeg je uhvatio u lazi od pet postova u prosjeku u tri nesto slaze?Indikativno...
- Co0l
#10997 Re: Sirija vol. 2
Netacno.Da ne kazem laz,jer ne misilim da svjesno lazes kao oni koji konstantno poturaju tu tezu o vecini zrtava sa strane kod pobunjenika jer vecina tih stranih zrtava uopste ne pripada pobunjenicima nego onima koji se zestoko bore upravo protiv pobunjenika,tj. teroristima ISIL-a.mirsek wrote:Pa sto se onda ne bore za svoja prava nego im vecina zrtava strani uvezeni radikali i fanatici a oni su tu da ponekad posalju kakav slogan na carsafu kao oni iz cvijetnog karanfila ?Co0l wrote:
Pobunjenici su ogromnom vecinom Sirijci i niko im ne pruza siguran prolaz prema tamo gdje su vec i bili.
Nekako ispadne da je Assad diktator ali ne toliki da se protiv njega digne sveopsti ustanak u vecinski sunitskoj Siriji i da i njega i njegovu sektu satare jedno pola miliona gnjevnih Sirijaca.
Gdje je zapelo ?
Izbacite najslabiju kariku.
I ta glupost o tome kako Asad nije diktator jer,eto,nije se protiv njega digao sveopsti ustanak, je samo to,glupost,jer se moze i na isti nacin na nju odgovoriti protivpitanjem,zasto se nije digao sveopsti ustanak protiv 'stranaca' da odbrane Asada ako nije diktator.
-
cbrt
#10998 Re: Sirija vol. 2
Ne prati detaljno a javi se 5 sekundi nakon što mu nekog istomišljenika uhvatim u laži (već je bila ova priča i trolovanje dotičnog o mojoj izjavi za Qusayr)...mirsek wrote:Ma ne pratim toliko detaljno ali on mi bas bode oci kad nekome pametuje o lazima i 2-3 klika za pravu istinu.Co0l wrote:
To ti smeta,a ne smeta ti sto onaj kojeg je uhvatio u lazi od pet postova u prosjeku u tri nesto slaze?Indikativno...
- Co0l
#10999 Re: Sirija vol. 2
Dobar fol.Doduse,nidje veze,al dobar fol.mirsek wrote:Pitaj velikosrbe kako to ide kad se obrnuto radi, nelegitimno, nelegalno i agresijom ?Co0l wrote:Samo legitimno i suverenoDuckZz wrote:Visoki Irački oficiri, među njima i General Al-Kaab , stigli u provinciju Aleppa zajedno sa još 300 pripadnika Harakat Al-Nub bataljona. U posljednjih 6 dana, najmanje 900 Iranskih pripadnika NDF-a je iz Damaska krenulo prema jugu Aleppa.
- Mlohavi
#11000 Re: Sirija vol. 2
Slazes, neko dokaze da lazes zatim ga izvrijedas jer "to nije taj video", te zaprijetis novim uvredama ako se ne dokaze da si govorio istinu?
Hajmo nasi.

Malo sam duvO, moguce da se to nije desilo tim redosljedom il' da nisam shvatio...
Hocemo PVO!!!
Hajmo nasi.
Malo sam duvO, moguce da se to nije desilo tim redosljedom il' da nisam shvatio...
Hocemo PVO!!!
Last edited by Mlohavi on 10/01/2016 16:37, edited 1 time in total.