Republika Turska

Post Reply
sunceKOtepsija

#10976 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

evo dok cekamo saopstenje evo sta se spekulise
-akp-ov visoki duznosnik rekao prije sastanka da ce se raspravljat i ako bude potrebe proglasit vanredno stanje-sto su neki protumacili da ce biti uvedeno, ali realno ne znaci alo hajd
-cumhuriyet spekulisao da bi moglo doci do zakonskih ustavnopravnih promjena po puitanju genralstaba itd, ok moguce
-i mislim da je cumhuriyet ali nisam siguran negdje je objavljeno il su oni ljevicari s sol gazete nije ni vazno neko negdje je rekao da bi mogao bit objavljen datum referenduma o izmjeni ili usvajanju novog ustava, licno vjerujem u ovo jos od ozujka 2016. aliiiii ko zna, mozda nas cekaju veeeeelika iznenadenja, nesto sto niko nije mogao ni zamislit :lol:
Bosanac sa dna kace

#10977 Re: Republika Turska

Post by Bosanac sa dna kace »

Satelit_ wrote:Da nema Wikileaksa pametnjakovici bi se sprdali sa svakim ko spomene bilo kakvu skrivenu agendu u fazonu evo ga teoreticar zavjere. A Assange sjedi u kucnom zatvoru ni kriv ni duzan vec godinama.
Ja wikileaksa i govana.
Ojtra se naostraih da procesljam te mailove, u dva sahata sve mi izbacuje balkantour, jeftine ture za Bosnu, tura za Bosnu sa besplatnom vizom, cestitke za mubarek noci, poziv na tehvid, poziv da se stampa neka knjiga o Bosni, neki izvjestaj o Hizmetu koji se ionako vrti po internetu, mailovi o templarima, reklame za salone masaze...i tako u nedogled...... :zzzz: :zzzz: :zzzz:
omar little

#10978 Re: Republika Turska

Post by omar little »

ioannes wrote:
AleksoMKD wrote:
JoseMujica wrote: Neko može ovo gledati kao totalitarizaciju društva, ali vjerujte da nemre gore biti nego kad vojska vlada
I najverovatnije bi poceo gradjanski rat da je puc bio uspesan (da su ubili ili uhapsili Erdogana).
građanski rat će biti ako Erdogan nastavi ovako
nece. makedonac je u pravu, da je udar uspio, izbio bi gradjanski rat jer vecina ljudi, vojske, policije, itd. podrzava erdogana. ovako ce ih redzep sve zatri. redzep da je htio biti pomiritelj i novi mustafa kemal turske ne bi kurde onako politicki eliminirao niti ih demonizirao opetovano u drzavne neprijatelje broj jedan. puno prije nego cijeli ovaj cirkus.

inace, zbilja je fascinantno (tragicno najvise od svega, ali i fascinatno) gledati povampirene i zapjenjene bosnjake sta rade i sta od sebe prave u ovoj turskoj drami. to tri prsljena sastavljeno nema, a kamoli kicmu da stoji uspravno. gmizavo roblje, bilo i ostalo.
sunceKOtepsija

#10979 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

wiki leaks ono sto sam uspio otvorit nide veze, mailovi s nekih google grupa, mozda treba zarovit, nemam ja volje a i cisto sumnjam, koji god pojam da upisem, ne znam nis to ih napadaju
sunceKOtepsija

#10980 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

http://www.dha.com.tr/yunanistan-karasu ... 85955.html
sta je ovo, avioni ganjaju neke turske brodice
Banksy

#10981 Re: Republika Turska

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
Neko može ovo gledati kao totalitarizaciju društva, ali vjerujte da nemre gore biti nego kad vojska vlada, ko što je do sada bilo.
Ovo ima čak perspektivu da bude iskorak ka daljoj demokratizaciji i pluralizaciji Turske...
A - joooj ... :mrgreen:

Ovo ima perspektivu velikog belaja. Dobro je da su izašli čitavi iz ove okuke, ali ono što neminovno slijedi je havarija. Nema državnih udara u demokratskim društvima, ni teške represije i diktature koja na koncu nije izrodila nasilan odgovor i nesreću. Velika havarija, koja Tursku čeka već odavno, je samo odgođena.
Žali bože nesretnog naroda...
arzuhal

#10982 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

Neka Dodo pravi referendume kake hoće, al' ako riječ kaže protiv Tajiba ima da mu Bakince preorem...
skupljac_zeljeza

#10983 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Lincoln-Burrows wrote:Sve sami turkofili se javljaju da su neutralni.

Svašta.
šta znači turkofil? Onaj ko se ne raduje turskoj tragediji ili.....?
aurora313

#10984 Re: Republika Turska

Post by aurora313 »

Image
mirzaaa33

#10985 Re: Republika Turska

Post by mirzaaa33 »

Erdogana vodi ta želja da ako ništa bude zapamćen kao najveći turski državnik i da malo prekroji historiju a na njeno smetljište pošalje Ataturka.

Stvarno ima ludih ovih erdoganovaca

Image
Last edited by mirzaaa33 on 20/07/2016 19:30, edited 1 time in total.
Horcrux

#10986 Re: Republika Turska

Post by Horcrux »

Bas sto gore ljudi pisu, preletio sam i ja wikileaks, i barem se na prvu cini da nema nista. Koji onda vrag cenzura i zabrana pristupa!?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10987 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

skupljac_zeljeza wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Sve sami turkofili se javljaju da su neutralni.

Svašta.
šta znači turkofil? Onaj ko se ne raduje turskoj tragediji ili.....?
:thumbup:
General War

#10988 Re: Republika Turska

Post by General War »

Svabo je svabo...i kao divljaci su organizovani...ovi ne cekaju ni noc :roll:

...doduse ,niti njemci nisu sto su bili... :roll:

Last edited by General War on 20/07/2016 19:40, edited 1 time in total.
mirzaaa33

#10989 Re: Republika Turska

Post by mirzaaa33 »

Pa je li moguće da ima ovoliko divljaka među Turcima? Baš me nešto šokiralo, drugačije sam ih zamišljao :?
Drvosjeca iz Dejcica

#10990 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

madner wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
madner wrote:Historija, plasticni primjeri, iskustvo na jednoj strani, vazalski mentalitet na drugoj.
Uvijek sam se pitao ko su bile izdajice Bosne 1835, koji je to mentalni sklop. Sada je jasno.
Interesantno razmišljanje! Interesantno iz ugla osoba koje odnose sa Srbima i Srbijom posmatraju pod prizmom EU integracija, dobrosusjedskih odnosa, praštanja, gledanja u budućnost, razvijanja ekonomije...i svih pozitivnih tokova koje iz toga proizlaze. Međutm kada se radi o Turskoj onda se ti odnosi posmatraju pod prizmom 1835. godine, 1389. godine, 1463. godine i sličnih godina. Tada nikakve integracije, budućnost, praštanje i ekonomija ne važe. :roll:
Klasicni primjer kada neko nema argumenta pa konstruise nesto u nadi da je istinito. Jer ovaj genije je zamislio da zato sto imam kritican stav prema Turskoj imam pozitivan prema Srbiji. :roll:

Tjesi me da su mentalne sposobnosti ovih vazala ogranicene, mada je brojka velika.
Ne samo ti vec dosta forumasa zastupa ovu pricu i ideju. Sa Srbijom izmirenje ali Turcima brojimo svaki izbijeni zub. Mozes dalje nastavite sa tim prizemnim prozivkama ali to samo govori koliko pogadjam sustinu.
skupljac_zeljeza

#10991 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

mirzaaa33 wrote:Erdogana vodi ta želja da ako ništa bude zapamćen kao najveći turski državnik i da malo prekroji historiju a na njeno smetljište pošalje Ataturka.
Nije do sada mu smetao Ataturk. Čak su njegovu sliku vješali na svojim kongresima.

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#10992 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hladan.preminger wrote:
hladan.preminger wrote:
Imali mi na faxu predavanja (2003) i došli do ugovornih odnosa o kreditiranju i kaže profa tako su nama "prijatelji turci" ponudili pomoć 93. godine. Sve dogovoreno, salju oni pomoć smo treba neke papire potpisati. Kaze on uzeo ja one papire kad ono ugovor o robnom kreditu, gdje se kredit vraća u novcu sa velikom kamatom. Još gore je to što su oni negjde pokupili svu robu pred istek roka i nama ponudili.

Toliko o prijateljima.

I onda ova balavurdija nafurana na naše okupatore krene pametovati.

Tako se formira mišljenje i svjetonazor. Profesor na osnovu jednog primjera (može biti lažan ili istinit) natakari mišljenje o jednom cijelom narodu. Iskreno, onaj ko prihvati ovakav način studiranja/razmišljanja nije student već bekan. :oops:

Covjek priča iz vlastitog iskustva o odnosima sa vladom turske u nasim najtezim trenutcima. To su činjenice. A na činjenicama se formira ispravno mišljenje, a ne na sentimentu i panislamizmu. Valjda je važnije njegovo iskustvo i mišljenje od naprđivanja forumskih mudrologa.
Ko god je bio ovdje u ratu i mogao sebi sline obrisati zna odakle je dolazila pomoć i u hrani i u oružju. Ja nisam vidio nigdje da piše "relief from turkish people". Mozda bi bilo da su nam uvalili robni kredit od par stotina miliona dolara.
Mi smo izgleda rijedak slučaj naroda koji se sexulano uzbuđuje na svog okupatora koji ga je unazadio 500t-tinjak godina.
Ko je sad bekan?
:( Pa mora li bas da pise na kutijama da je pomoc Iz Turske da bi ti vjerovao da je zaista iz Turske ili placena turskim novcem? :cry: Svako li danas ide na fakultet. :roll: Na osnovu kakvih budalastina ti formiras misljenje, mene lijepo stid.
General War

#10993 Re: Republika Turska

Post by General War »

madner wrote: Klasicni primjer kada neko nema argumenta pa konstruise nesto u nadi da je istinito. Jer ovaj genije je zamislio da zato sto imam kritican stav prema Turskoj imam pozitivan prema Srbiji. :roll:

Tjesi me da su mentalne sposobnosti ovih vazala ogranicene, mada je brojka velika.
Ne samo ti vec dosta forumasa zastupa ovu pricu i ideju. Sa Srbijom izmirenje ali Turcima brojimo svaki izbijeni zub. Mozes dalje nastavite sa tim prizemnim prozivkama ali to samo govori koliko pogadjam sustinu.
Isto koliko tek forumasa misli ako si protiv "odmazde" (i sve ovo sto vidimo kao toboze reakciju) onda si odmah protiv Turske i turskog naroda :-)
Freamon Lester

#10994 Re: Republika Turska

Post by Freamon Lester »

General War wrote:Svabo je svabo...i kao divljaci su organizovani...ovi ne cekaju ni noc :roll:

:lol:
sunceKOtepsija

#10995 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

General War wrote:Svabo je svabo...i kao divljaci su organizovani...ovi ne cekaju ni noc :roll:

u dosta opstina pronadene ili vrece s knjigama, bacene ili spaljene, u jednom mjestu dojava o dimu u srednjoj skoli koja se povezuje s gulenovsko-teroristickom organizacijom, policija izasla na uvidaj utvrdila da su pokjusavali da zapale knjige, rijese se dokaza o povezanosti s grupom
sunceKOtepsija

#10996 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
Image
turska republika sjeverni kipar http://www.havadiskibris.com/gulen-kita ... e-yakildi/

dojava o pozaru, po svemu sudeci osobe povezane s gulenovsko teoristickom organizacijom pokusale spaliti najmanje 150 gulenovih knjiga, hard diskove i usbove, policija vrsi potrebne radnje
asurbanipal

#10997 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

sunceKOtepsija wrote:

u dosta opstina pronadene ili vrece s knjigama, bacene ili spaljene, u jednom mjestu dojava o dimu u srednjoj skoli koja se povezuje s gulenovsko-teroristickom organizacijom, policija izasla na uvidaj utvrdila da su pokjusavali da zapale knjige, rijese se dokaza o povezanosti s grupom

Deja vu

Image

Image
sunceKOtepsija

#10998 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

ovo na kipru, 9 knjiga i dva harddiska koji su ostali koliko toliko neosteceni odniti na vjestacenje
sunceKOtepsija

#10999 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

ministarstvo obrazovanja- uskoro zatvaranje 524 privatne obrazovne ustanove povezane s gulenovskom teroristickom organizacijom plus 102 druge ustanove
madner

#11000 Re: Republika Turska

Post by madner »

madner wrote:
Interesantno razmišljanje! Interesantno iz ugla osoba koje odnose sa Srbima i Srbijom posmatraju pod prizmom EU integracija, dobrosusjedskih odnosa, praštanja, gledanja u budućnost, razvijanja ekonomije...i svih pozitivnih tokova koje iz toga proizlaze. Međutm kada se radi o Turskoj onda se ti odnosi posmatraju pod prizmom 1835. godine, 1389. godine, 1463. godine i sličnih godina. Tada nikakve integracije, budućnost, praštanje i ekonomija ne važe. :roll:
Klasicni primjer kada neko nema argumenta pa konstruise nesto u nadi da je istinito. Jer ovaj genije je zamislio da zato sto imam kritican stav prema Turskoj imam pozitivan prema Srbiji. :roll:

Da provjerimo teoriju, gdje ja zastupam tu tezu? Drugi forumasi me ne zanimaju, nakon sto nisi mogao braniti prvu tezu, sada izmasljas drugu.

Sustina je da vazalski mentalni sklop ima izuzetno ogranicene mogucnosti, sto dokazujes ovim glupostima. Nadas se da je tako, nemas pojma da li je, ako nije ima neko drugi ko jeste itd...
Post Reply