Sirija

Locked
Avetinho

#10976 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Valjda su dosad naucili kako Ass-sadista postupa s onima sto "negoduju".
Challenger__

#10977 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

udrch wrote:jel ti misliš da si neki faktor ovdje i da možeš ovim nebuloznim upadicama demantovati ovako dokumentovanu vijest?
ili ponudi kontraargumet ili ne nazivaj čovjeka da je lažov..
Po tvom telalu, SAA je napustila Daru, po tvom telalu ponovo su zauzeti El-Kuseir, Otaiba, Al-Safira. Po tvom telalu, pokolj civila u Sadadu se naziva "zaštita civila od režimske avijacije". Tvoj telal je dezinformator, đon obraz.
Avetinho

#10978 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Po telalu Ujedinjenih Nacija, Ass-sad je direktno odgovoran za ratne zlocine u Siriji.
udrch

#10979 Re: Sirija

Post by udrch »

ništa od toga nije moja tvrdnja, iako za Otaibu sumnjam, jer su upravo tvoji izvori bar pet puta objavili da je potpuno očišćena nakon što nikad nije bila ni zauzeta..isto kao i Nabk koji je očišćen još 29.11.
čovjek je uredno postavio izvor sa imenima i slikama i nije zaslužio da mu se govori da je lažov, jer on to nikad nikome nije rekao i ti to možeš potvrditi..
Challenger__

#10980 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne interesuje me Asad. Interesuje me mir i sloboda za sve grupe i sve ljude u Siriji. Taj mir i tu slobodu svakako ne donose kanibali, ubice i kriminalci koje ovdje zastupaju pojedinci, a protiv kojih se bori SAA.

EDIT: udrch: sto puta sam napisao; u ratu se laže, postavi izvor, pa makar izvor izmišljao i mirna Bosna.
cbrt

#10981 Re: Sirija

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:Mrska, nenarodna i takozvana SAA s negodovanjem dočekana od naroda u Nabku, u kome, kako javlja Al-Qaeda "ubijaju narod po podrumima": VIDEO
Par desetina ljudi u nekakvoj uličici...ne znam samo da li se iskreno raduju ili su se samo usrali da ne prođu kao neki sugrađani već "oslobođeni"
Challenger__

#10982 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovo je za vjerovali ili ne: Albanija odbila da prihvati sirijsku hemiju, a Hrvatska pregovara da prihvati...

Jutarnji list

Samo da na kraju ne završi negdje u našim gudurama.
Avetinho

#10983 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Zasto bi Ass-sadova hemija smetala? Ako nije smetala Ass-sadu, ne treba ni tebi.
Avetinho

#10984 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Ne interesuje me Asad. Interesuje me mir i sloboda za sve grupe i sve ljude u Siriji. Taj mir i tu slobodu svakako ne donose kanibali, ubice i kriminalci koje ovdje zastupaju pojedinci, a protiv kojih se bori SAA.

EDIT: udrch: sto puta sam napisao; u ratu se laže, postavi izvor, pa makar izvor izmišljao i mirna Bosna.
Valjda si dosad naucio da je Ass-sad glavni zapovjednik te SAA i odgovoran je za ratne zlocine protiv civila koje je ta SAA pocinila e kako bi on mogao jos malo da sjedi u babinoj fotelji.
Roland_Of_Gilead

#10985 Re: Sirija

Post by Roland_Of_Gilead »

Challenger__ wrote:Mrska, nenarodna i takozvana SAA s negodovanjem dočekana od naroda u Nabku, u kome, kako javlja Al-Qaeda "ubijaju narod po podrumima": VIDEO
Ovo mi više liči da su se usrali nego da stvarno slave.
Challenger__

#10986 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Još jednom o Guti: američka administracija prikrila informaciju da bi grupe povezane sa Al-Qaedom mogle da stoje iza napada hemijom u Guti.
The Obama administration quashed intelligence reports that suggested an al Qaeda-linked group could have been responsible for the sarin gas attack carried out in Syria last August, according to a news report published in London on Sunday.

The Washington Times
Avetinho

#10987 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Još jednom o Guti: američka administracija prikrila informaciju da bi grupe povezane sa Al-Qaedom mogle da stoje iza napada hemijom u Guti.
The Obama administration quashed intelligence reports that suggested an al Qaeda-linked group could have been responsible for the sarin gas attack carried out in Syria last August, according to a news report published in London on Sunday.

The Washington Times
Pa covjece, jesi li ti ikad cuo za Vasington Tajms? Znas li sta je Vasington Tajms? Male opskurne novinice koje motodama zute stampe, glasinama i izmisljenim bombasticnim vijestima nastoje povecati bijedni tiraz.
sarajevoxxxx

#10988 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

arman1 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Potal sirijske opozicije ''Kulluna šureka'' je dokumentovao pogibiju 1000 boraca Hezbollaha koji su dali svoj život u borbi na Asadovoj strani. U deset nastavaka će objaviti imena i slike svih 1000 boraca, koji su poginuli na ratištima: Kusajra, Homsa, Hame, Istočne Gute, Dere, Haleba itd:

Prvi dio:

http://all4syria.info/Archive/117271
Propaganda je čudo, laži su za riplija.
- Imena i slike poginulih (za neke i cijele biografije) iz Hezbollaha objavljuju portali u Libanonu naklonjeni Hezbollahu, dovoljno je bilo pratiti te portale, i skupiti na jedno mjesto sve poginule. Dakle, ništa spektakularno niti propagandistički.
Co0l

#10989 Re: Sirija

Post by Co0l »

Pa mogla je Al Kaida da stoji iza napada u Guti.Mogao je i Asad.Mogao je i Iran.Mogla je i Rusija.Mogla je i Amerika.Mogao je i Izrael.Mogao je i Mirza Ganic.Mogao je i Katar,Turska,Hezbolah,Irak,Kurdi,Talibani,Hamas i,naravno,Dzej.
Al kad pravis izvjestaj ako neces da ti lici na smijuriju ne nabrajas sve moguce izvrsioce,drzis se onog za kojeg smatras da je najveca vjerovatnoca da je to uradio.
popokatepetl_com

#10990 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Co0l wrote:
MMM1977 wrote:Kako to da niko od poštovalaca Nusra demokratije nije izrazio svoje gnušanje zbog napada pobunjenika na ovu bolnicu? Kada SAA roka po objektima gdje se kriju pobunjenici onda je to masakr, režimsko ugnjetavanje, uglavnom sve negativno dok u ovom slučaju to slave kao uspjeh. Dupli arsini?

Sent from my HTC One using Tapatalk
Nisam sam 'postovalac Nusra demokratije' ali nema se cega u ovom slucaju gnusati jer taj objekat ne sluzi kao bolnica nego kao vojna utvrda.Ali eto,posto ti ocito vjerujes da je to ustvari jos uvijek bolnica koju pobunjenici napadaju dok se unutra jos uvijek vrse hirurske operacije ili mozda zene poradjaju,demonstriraj nam onda tu principijelnost i gnusaj se sto su asadisti u takav objekat smjestili vojsku.Nemoj sad da te optuzi neko za duple arsine.
Mogu li se onda civilni objekti u koje se udome pobunjenici a koje SAA bombarduje smatrati kao vojne utvrde?
sanaman

#10991 Re: Sirija

Post by sanaman »

Jeste li pretratili ime covjeka koji je napisao clanak?

Sta mislite o prijasnim referencama?

Pa da idemo redom, jel on kao izvor vjerodostojan i naravno koliko ima istine u ovom sto pise.

Svako moze razmisliti i donijeti zakljucas za sebe.

Gesendet von meinem LT18i mit Tapatalk
Avetinho

#10992 Re: Sirija

Post by Avetinho »

popokatepetl_com wrote: Mogu li se onda civilni objekti u koje se udome pobunjenici a koje SAA bombarduje smatrati kao vojne utvrde?
Da li ovo cujem opravdanje za desetine hiljada maskariranih civila i stotine hiljada obogaljenih po brojnim gradovima sirom Sirije koju je Ass-sadisticka vojska tamanila artiljerijom, avijacijom, skudovima, neselektivno po pijacama, skolama i pekarama?
popokatepetl_com

#10993 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

sarajevoxxxx wrote:Potal sirijske opozicije ''Kulluna šureka'' je dokumentovao pogibiju 1000 boraca Hezbollaha koji su dali svoj život u borbi na Asadovoj strani. U deset nastavaka će objaviti imena i slike svih 1000 boraca, koji su poginuli na ratištima: Kusajra, Homsa, Hame, Istočne Gute, Dere, Haleba itd:

Prvi dio:

Ma sta 1000, 100 000 ih je poginulo...
Challenger__

#10994 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sanaman wrote:Jeste li pretratili ime covjeka koji je napisao clanak?

Pa da idemo redom, jel on kao izvor vjerodostojan i naravno koliko ima istine u ovom sto pise.

Naravno, riječ je o dopisniku iz State Departmenta. Međutim, fanove Al-nusra "demokratije" ne interesuje istina. Oni bi da "padne režim", da se napravi kakav-takav "halifat", pa makar napravili 100 i jedan false-flag.
Last edited by Challenger__ on 10/12/2013 20:43, edited 1 time in total.
Challenger__

#10995 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

BTW, i ptice na grani znaju da su Gutu oni odradili.
Co0l

#10996 Re: Sirija

Post by Co0l »

popokatepetl_com wrote:
Co0l wrote:
MMM1977 wrote:Kako to da niko od poštovalaca Nusra demokratije nije izrazio svoje gnušanje zbog napada pobunjenika na ovu bolnicu? Kada SAA roka po objektima gdje se kriju pobunjenici onda je to masakr, režimsko ugnjetavanje, uglavnom sve negativno dok u ovom slučaju to slave kao uspjeh. Dupli arsini?

Sent from my HTC One using Tapatalk
Nisam sam 'postovalac Nusra demokratije' ali nema se cega u ovom slucaju gnusati jer taj objekat ne sluzi kao bolnica nego kao vojna utvrda.Ali eto,posto ti ocito vjerujes da je to ustvari jos uvijek bolnica koju pobunjenici napadaju dok se unutra jos uvijek vrse hirurske operacije ili mozda zene poradjaju,demonstriraj nam onda tu principijelnost i gnusaj se sto su asadisti u takav objekat smjestili vojsku.Nemoj sad da te optuzi neko za duple arsine.
Mogu li se onda civilni objekti u koje se udome pobunjenici a koje SAA bombarduje smatrati kao vojne utvrde?
Pa nije svaki objekat u kojem je vojska utvrda ali ako nema civila u njemu nego samo vojske ne vidim zasto se ne bi mogao gadjati.
sarajevoxxxx

#10997 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

popokatepetl_com wrote:

Prvi dio:

- Imena poginulih se uredno objavljuju, slike, za neke i biografije, objavljuju ih svi, i režimski i mediji sirijske opozicije, kao i Hezbollahove stranice.Pa neki dan su objavili pogibiju 30 ljudi iz Tartusa, na snimku se vidi tridesetak kola hitne pomoći, mislim, da lokalne stranice ne kriju imena i da ih objavljuju, državni mediji su nešto drugo.

- Evo na primjeru Nebeka ovo je režimska stranica koja izvještava https://www.facebook.com/Alnabk.Alasad Admin ne briše komentare ovih što podržavaju sirijsku opoziciju, masa ljudi osuđuje ove masakre režimskih snaga u Nebeku, kroz nekoliko postova admin ih pokušava opravdati tipa masakri su se dogodili prije dolaska režimskih snaga, na svaki njegov post javljaju se ljudi i demantuju ga, tj konkretno za kvart El-Felah optužuju se paravojne formacije da su počinile masakre.
Last edited by sarajevoxxxx on 10/12/2013 20:51, edited 1 time in total.
Avetinho

#10998 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
sanaman wrote:Jeste li pretratili ime covjeka koji je napisao clanak?

Naravno, riječ je o dopisniku iz State Departmenta. Međutim, fanove Al-nusra "demokratije" ne interesuje istina. Oni bi da "padne režim", da se napravi kakav-takav "halifat", pa makar napravili 100 i jedan false-flag.
Sta? Nisi ni sam kliknuo na link koji si objavio iz zute stampe? Probaj ne boli.

Moze biti dopisnik kakav hoce, tvoj post kaze da ga je prepisao odavde. Ovo je tvoj link:

http://greensboring.com/

Ne cudi me, doduse.
Avetinho

#10999 Re: Sirija

Post by Avetinho »

popokatepetl_com wrote:

Prvi dio:

A koliko ih je stvarno poginulo? Sta kazu tvoji izvori?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#11000 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

_Istina1 wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Pa kad je tako ubitacna zasto ti je trebalo cetiri puta da je stavljas? Glupi Bosanci ne shavataju pa im Celo mora objasnjavati cetiri puta? Zlonamjerna provokacija.

Zbogom trolu.
Glupi nece shvatiti taman da je cheli postavi 4000 puta. Zato ga i napadaju jer nisu shvatili poruku, a da jesu nebi se vise od srama ni javljali na ovoj temi.
I samo budala moze reci da ova karikatura vrijedja osjecaje muslimana, a oni koji su prozvani i koji se prepoznaju u ovoj karikaturi su upravo oni "muslimani" koji islamu i muslimanima nanose najvise stete.
Sa sejtanom oni tikve sade, ali ce ih u dzehenemu peci, abd.
pises gluposti, karikatura je imala cilj da kaze kako amerika upravlja pobunjenicima u sirija i svi znaju kojej je njeno znacenje, (1)nije u tome problem nego je problem u tome sto je ona jako lose izrazena (2)vijedjajuci svakog muslimana koji se tako osjeca i pridrzava vjere ali to je danasnja sloboda govora u kojem (3) moze svako da te uvrijedi rijecima kako zeli a da ti nemozes da ga sprijecis u tome nego da sutis ili i ti nastavis da vrijedjas dalje (demokratija) . Da budemo jasni amerika je podrzavala FSA ali kad se ukljucila nusra i IDIS amerika je digla ruke od sirije i njih vise neinteresuje to sto civili ginu niti ih je kad interesovalo zato ta karikatura nema to znacenje kako je celo objavio jer su sada pobunjenici prepusteni sami sebi i nekim njihovim izvorima sredstava za rat koje muslimani sirom svijeta pomazu da budemo jasni i time pobunjenici sve vise prelaze kako vi kazete u ekstremisticke grupe i FSA svakim danom sve slabija jer njivo clanovi prelaze u druge grupe i (4) takodje formiraju svoje brigade muslimanski orijentisane koje su blize nusri i idis- nego FSA

“Muslimani nikada neće biti poraženi od drugih. Mi muslimani nismo poraženi od naših neprijatelja, već umjesto toga, mi smo poraženi od nas samih.”

1. . :D dobra ti ova jezicna konstrukcija.

2. Govori u svoje ime. I ja sam musliman, ali mene ova karikatura ne vrijedja.

3. A to tebe zulja! Ne mogu se glave sjeci, u potiljak pucati, srca jesti i jos kojekakvih pikanterija ciniti po uzoru vam na ovu bradatu internacinalu.

4. Ono "muslimanski" slobodno zamjeni sa "teroristicki".
Locked