Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
allem_77 wrote: ↑19/12/2019 11:04 Prednost je i kod grmljavine, ako nisi kod kuće a želiš isključiti iz struje.
Neće pametna utičnica spasiti od grmaljavine.
Od grmljavine mogu spasiti bolji odvodnici prenapona za sve kablove koji ulaze u tv, ili isljučivanje iz tv svih kablova.
brazzo19 wrote: ↑16/12/2019 19:29
Nikad nisam rijesio problem pali se pali navece, easylink ugasen, timer na 0 vracen na tvornicke postavke, zadnja verzija softwera koja je dostupna na njemu, ne znam sta bi vise ...
Ako ne nađeš uzrok, možda je ta pametna utičnica riješenje? Pališ i gasiš preko mobitela. Prednost je i kod grmljavine, ako nisi kod kuće a želiš isključiti iz struje.
Da ga ne okine šta preko HDMI kalbla ili preko Scart kabla.Isključi svaku noć drugi kabal pa vidi...
Okida ga opticki kabl 100%, imao isti slucaj sa LG sound bar i Sony android TV. Neispravan opticki kabl bio. Napisao sam vec nek to testira.
Iskljucio opticki iz tv.a sinoc i iz struje spundbar, kad sam ugasio tv izvadio sam baterije iz daljinskog i opet se palio sinoc u toku noci ... ovo vise nije normalno u ponedjeljak zovem generalni servis ...
brazzo19 wrote: ↑21/12/2019 10:16
Iskljucio opticki iz tv.a sinoc i iz struje spundbar, kad sam ugasio tv izvadio sam baterije iz daljinskog i opet se palio sinoc u toku noci ... ovo vise nije normalno u ponedjeljak zovem generalni servis ...
Jos jedna stvar da probas, ako si ga povezao wi fi ili lan iskljuci i to pa probaj. Ako nije ni to onda je def softwerska fula.
brazzo19 wrote: ↑21/12/2019 10:16
Jos jedna stvar da probas, ako si ga povezao wi fi ili lan iskljuci i to pa probaj. Ako nije ni to onda je def softwerska fula.
Ma servis, pa nece poceti praviti dumb tv od njega, jer je debil od tva koji se ukljucuje onako.
Wi fi povezan, nema nikakvih kablova, tv na zidu ukljucen u struju povezan wifijem instalirana eon app, kodi, youtube to je sve .... neki dan sam ga i azurirao na zadnju verziju koja je bila dostupna vracan je vec jednom na fabricke postavke, doduse nije vracan opet sad kako je upateovan al jest prije zadnjeg updatea, pogaseno ovo sve hdmi check i ostalo, timeri svi na nuli, zamjenio baterije u daljinskom cak i vadio baterije iz daljinskog kad ga ugasim i opet se pali, cudno mi je da se ne pali peko dana nego samo navece ....
Kontam i ja da je softwer da nije hardver u pitanju zato mi se ne salje na servis tek ga kupio, mozda mu samo treba ponovo "podici sistem" ili nesto slicno mogao bih mozda i ja to odradit da ne saljem na generalni servis ....
Pa probaj ugasiti jos wifi, imas po netu dosta slucajeva gdje je modem preko wifi aktivirao neki uredjaj.
Ako to ne uspije servis ti je najbolja varijanta. A ako i uspije onda bar znas gdje je problem. Jbg to je Philips nazalost.
brazzo19 wrote: ↑21/12/2019 11:35
Wi fi povezan, nema nikakvih kablova, tv na zidu ukljucen u struju povezan wifijem instalirana eon app, kodi, youtube to je sve .... neki dan sam ga i azurirao na zadnju verziju koja je bila dostupna vracan je vec jednom na fabricke postavke, doduse nije vracan opet sad kako je upateovan al jest prije zadnjeg updatea, pogaseno ovo sve hdmi check i ostalo, timeri svi na nuli, zamjenio baterije u daljinskom cak i vadio baterije iz daljinskog kad ga ugasim i opet se pali, cudno mi je da se ne pali peko dana nego samo navece ....
Kontam i ja da je softwer da nije hardver u pitanju zato mi se ne salje na servis tek ga kupio, mozda mu samo treba ponovo "podici sistem" ili nesto slicno mogao bih mozda i ja to odradit da ne saljem na generalni servis ....
Da li si dao nekome šifru za Wi-Fi? Vjerojatno znaš da je moguće skinuti sa trgovine play daljinski. Ja sve kontam da te neko zeza.
Isključi sve iz osim struje. Ako je povezan na neku mrežu, kablom ili WI-FI i to isključi.
E ako se i tada upali zovi servis.
channel10 wrote: ↑21/12/2019 14:39
Gdje je onaj slovenac, izgubi se odmah cim se pojavi prvi problem sa filipsom?
Mora da je na seminaru za novi super megagiga procesor, koji je uzgred dvije svjetlosne godine od konkurencije, ili pokušava da skonta što na OLEDima nema local dimming.
On topic, @brazzo19
Drug pakuj taj tv i pravac servis, to je nešto dublje u sistemu...
channel10 wrote: ↑21/12/2019 14:39
Gdje je onaj slovenac, izgubi se odmah cim se pojavi prvi problem sa filipsom?
Mora da je na seminaru za novi super megagiga procesor, koji je uzgred dvije svjetlosne godine od konkurencije, ili pokušava da skonta što na OLEDima nema local dimming.
On topic, @brazzo19
Drug pakuj taj tv i pravac servis, to je nešto dublje u sistemu...
ma jok ba, nek sve poiskljuci, i tv izbaci na balkon, ako tad ne upali, ondak imade gremline doma
philips je to ba, ima svoje bubice
Da li si dao nekome šifru za Wi-Fi? Vjerojatno znaš da je moguće skinuti sa trgovine play daljinski. Ja sve kontam da te neko zeza.
Isključi sve iz osim struje. Ako je povezan na neku mrežu, kablom ili WI-FI i to isključi.
Ma nisam, nista sve sam testirao i sa soundbarom i bez optike i soundbara i sa izvadjenim baterijama iz daljinskog i opet se pali, sada sam sve vratio samo cu jos pokusat poslije kad legnem ugasiti wifi na tv.u prije nego ugasim tv i ako se opet bude palio svako malo ko i do sad u ponedjeljak pakujem tv dosta sam se zajebavao oko njega.
Ma nisam, nista sve sam testirao i sa soundbarom i bez optike i soundbara i sa izvadjenim baterijama iz daljinskog i opet se pali, sada sam sve vratio samo cu jos pokusat poslije kad legnem ugasiti wifi na tv.u prije nego ugasim tv i ako se opet bude palio svako malo ko i do sad u ponedjeljak pakujem tv dosta sam se zajebavao oko njega.